Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 3 bin dekar ekili alan yandı.
Edinilen bilgiye göre, Çakmak ve Karalar köyü arazisinde belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına Şefaatli, Yozgat ve çevre ilçe ve belde belediyesine ait itfaiyeler ile vatandaşlar müdahale etti. Uzun uğraşlar sonunda yangın güçlükle söndürülürken yaklaşık 3 bin dekarlık alandaki ekin yanarak kül oldu.
Şefaatli Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, ekinlerin yandığı alana gelerek çiftçilerde bilgi aldı. Kaymakam Özyiğit, yangında 3 bin dekarlık bir alanın yandığını ve yangının çıkış sebebinin araştırıldığını söyledi.
Çiftçi Kemal Şahin, yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü belirterek, “Yanan ekili alanın üçte birinin sigortalı olabilir. Ancak geri kalanın tamamı sigortasız. Çok sayıda vatandaşın ekini yandı” dedi.
Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 3 bin dekar ekili alan yandı.Edinilen bilgiye göre, Çakmak...
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz