Adalet Bakanlığı verilerine göre, yurt dışından Türkiye'ye 35 sanığın iadesi yapıldı. Türkiye'den yurt dışına iadesi yapılan sanık sayısı ise 4.
Adalet Bakanlığı, uluslararası ilişkiler kapsamında hukukî ve cezaî konularda uluslararası adlî yardımlaşma, suçluların iadesi, hükümlülerin nakli, nafaka alacaklarının tahsili ve çocuk kaçırmanın hukukî yönlerine ilişkin işlemleri karşılıklılık ilkesi ve taraf olunan ikili veya çok taraflı uluslararası sözleşmelere uygun olarak yürütüyor. 2010 yılı itibariyle haklarında iade işlemi gerçekleştirilen sanık sayıları ise şöyle: Yurtdışından Türkiye'ye 35 sanığın iadesi yapıldı. Türkiye'den yurt dışına iadesi yapılan sanık sayısı ise 4. 2010 yılı itibariyle hükümlülerin nakli çerçevesinde haklarında nakil işlemi gerçekleştirilen hükümlü sayıları da şu şekilde: Yurt dışından Türkiye'ye nakledilen hükümlüler 32, Türkiye'den yurt dışına nakledilen hükümlü sayısı ise 1.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz