Karzai Haberleri

Türkiye Afganistan'da Beş Havalimanının İşletmesine Talip

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bir Türk ve bir Katar firmasının Afganistan'da aralarında Hamid Karzai Havalimanı'nın da olduğu beş havaalanının işletilmesi için bir mutabakat anlaşması imzaladığını söyledi, iki ülke heyetinin konuyu görüşmek üzere Kabil'e gideceğini açıkladı

Haber 2021-12-20 20:20:06

Karzai: ‘‘Hükümet Afgan Halkının İradesini Yansıtmalı’’

Afganistan Eski Devlet Başkanı Hamdi Karzai, Amerika’nın Sesi’ne verdiği röportajda yeni hükümetin uluslararası alanda tanınması için önce ülke içinde meşruiyet kazanması gerektiğini söyledi

Haber 2021-10-18 20:41:05

Dünya manşetlerine taşınmıştı! Tel örgü üzerinden ABD askerine teslim edilen bebekten haber var

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda duvarın üzerinden ABD askerlerine verilirken görüntülenen bebek dünya çapında manşetlere çıkmıştı. Dünyanın gündemine oturan bebeğin şimdilerde ABD'nin Arizona eyaletinde ailesiyle birlikte yaşadığı belirtildi.

Haber 2021-10-06 07:42:29

Taleban'dan Uluslararası Havayollarına Uçuşlara Başlayın Çağrısı

Afganistan’da Taleban yönetimi uluslararası havayolu şirketlerine Kabil havalimanına uçuşlarına başlama çağrısı yaptı. Taleban yönetimi Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın tamamen işler hale getirildiğini iddia etti

Haber 2021-09-27 13:49:34

Taliban, Kabil havalimanının uluslararası uçuşlara hazır olduğunu duyurdu

Taliban, Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'ndaki teknik aksaklıkların giderildiğini ve uluslararası uçuşlara devam edilebileceğini duyurdu.

Haber 26-09-21 20:25

Taliban'ın kontrolündeki Kabil havalimanında kadın personel işlerine döndü

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nda kadın personel yeniden işbaşı yaptı. İsmini vermek istemeyen bir kadın personel de "Tekrar işe dönmekten mutluyuz. Taliban'dan maaş sorunumuzu çözmesini istiyoruz." dedi.

Haber 14-09-21 17:23

Kabil’den Doha’ya İkinci Ticari Uçuş

Afganistan’ın başkenti Kabil’de aralarında yabancı ülke vatandaşlarının olduğu yolcuları taşıyan Katar Havayolları’na ait ikinci uçak da Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndan havalandı ve Katar’ın başkenti Doha’ya vardı

Haber 10-09-21 22:26

Katar'ın Kabil havalimanının işletilmesiyle alakalı çabaları sürüyor

Katar'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletmesiyle alakalı çabalarının sürdüğü, Katar Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Mutlak el-Kahtani'nin bu kapsamda Kabil'e gittiği bildirildi.

Haber 04-09-21 17:40

ABD'den Afganistan açıklaması: Türkiye ve Katar'la çalışıyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanının bir an önce yeniden açılması için Türkiye ve Katar ile yakın bir şekilde çalıştıklarını açıkladı.

Haber 03-09-21 22:01

Afganistan tahliyesinde görev alan uçuş ekipleri için karşılama töreni

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler: - "Bu zorlu tahliye görevi, TSK'nın son günlerde Hamit Karzai Havaalanı'nda oluşan zorlu ve karmaşık durumlarda dahi ne denli profesyonel ve başarılı bir şekilde görev icra ettiğinin ispatı niteliğindedir" - Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz: - "Personelimiz ve yurda dönmek isteyen vatandaşlarımızı Kabil-İslamabad arasında oluşturulan hava köprüsü ile 48 saatten kısa bir süre içerisinde tahliye ederek, sizlere duyulan güveni boşa çıkarmadınız"

Yurthaber 01-09-21 13:46

ABD askerlerinin terk ettiği Kabil Havaalanı böyle görüntüledi

ABD'nin 20 yıllık işgalinin ardından Taliban'ın kontrolüne geçen Kabil Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı'nı AA görüntüledi.

Haber 31-08-21 21:59

Çekilme Sonrasında Afganistan'da Ne Olacak?

Son iki haftada Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndan 114 binden fazla kişi tahliye edildi. ABD'nin Afganistan'daki askeri varlığının sona ermesi yeni soru işaretlerinin oluşmasına yol açıyor

Haber 31-08-21 16:17

Fotoğraflarla: Taliban'ın kontrolüne geçen Kabil Havalimanı

Afganistan'daki son ABD askerleri günün ilk saatlerinde ülkeyi terk etti. Böylece Taliban, Kabil Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nda da kontrolü sağladı. Ajanslar, bu tarihi anları görüntüledi.

Haber 31-08-21 12:52

ABD Askerleri Çekildi Taleban Kutlama Yaptı

ABD askerlerinin Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndan çekilmesinin ardından Taleban militanları şehrin dört bir yanında ve havalimanından havaya ateş açarak kutlama yaptı

Haber 31-08-21 11:00

Son Dakika: BMGK'dan Kabil Havalimanı kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın "hızlı ve güvenli bir şekilde yeniden açılması"nı talep eden kararı kabul etti.

Haber 30-08-21 22:28

”Kabil Havaalanına Saldırı Tehdidi Hala Gündemde”

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, KabilHamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na başka bir saldırı düzenlenme tehdidinin sürdüğünü söyledi

Haber 30-08-21 21:56

Kabil Havalimanı'nı Hedef Alan Roketler Havada Vuruldu

Afganistan’ın başkenti Kabil’de tahliyelerin devam ettiği Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı, beş roket tarafından hedef alındı. Roketler havalimanındaki hava savunma sistemi tarafından havada infilak ettirildi

Haber 30-08-21 11:59

Taliban'dan havalimanı saldırısıyla ilgili çarpıcı iddia

Taliban Sözcüsü ve Kültür Komisyonu Başkanı Zabihullah Mücahid, Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda 26 Ağustos'ta DEAŞ/Horosan tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından ABD askerlerinin panik halinde sivilleri silahla vurarak öldürdüğü raporunu aldıklarını söyledi. Mücahid, Kabil Havalimanı'ndan güvenlik sorunu olmayacağına dair Türkiye'ye güvence verdiklerini de sözlerine ekledi.

Haber 29-08-21 21:40

Son Dakika: Kabil'de havalimanı yakınlarında patlama

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınında meydana gelen şiddetli patlamada 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

Haber 29-08-21 15:59

ABD Başkanı Biden, Kabil'deki havaalanına yönelik yeni bir saldırı olabileceğini bildirdi

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki durumu "son derece tehlikeli" olarak niteleyerek, yüksek olasılıkla 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na yönelik bir saldırının daha düzenlenebileceğini belirtti.

Haber 28-08-21 23:39

Taliban Kabil Havalimanı'na girdi mi? Pentagon'dan o iddialara yanıt

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanına girerek kontrolü sağladığı iddialarını yalanladı.

Haber 27-08-21 23:46

Son Dakika: Kabil saldırısında 3 İngiliz vatandaşı hayatını kaybetti

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yönelik dün düzenlenen terör saldırılarında, iki İngiliz vatandaşı ve başka bir İngiliz vatandaşının çocuğu hayatını kaybetti.

Haber 27-08-21 18:54

Kabil saldırılarında ölü sayısı arttı! Cesetler kanalizasyona yığıldı: Dünya bunu görsün

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgedeki terör saldırılarında ölenlerin sayısı 13'ü ABD askeri olmak üzere 90'a yükseldiği belirtilirken, İngiliz gazete The Sun bu rakamı 100'den fazla diye duyurdu. Öte yandan patlama sonrası ajanslardan ve sosyal medyadan servis edilen fotoğraf kareleri yürek burktu. Atık suların geçtiği drenaj kanallarına dolan cesetlerin görüntüsü paylaşılırken, CBS muhabiri Ahmad Mukhtar ''Tüm dünya bunu görmeli'' dedi.

Haber 27-08-21 13:32

Kabil'deki Saldırılarda Can Kaybı Sayısı Artıyor

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın girişlerinden birinde ve hemen yakındaki bir otelde düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden kişi sayısı, 85’e yükselirken saldırıda ölen ABD’li asker sayısı da 13’e çıktı

Haber 27-08-21 12:11

Son Dakika: Kabil'deki terör saldırılarında ölü ve yaralı sayısı yükseldi

Son dakika haberine göre Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgedeki terör saldırılarında 110'dan fazla kişi hayatını kaybetti.

Haber 27-08-21 09:24

Kabil Havalimanı'ndaki patlama nedeniyle Beyaz Saray alarma geçti

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın bulunduğu bölgede meydana gelen patlamalar Beyaz Saray'ı ve ABD Başkanı Joe Biden'ı alarma geçirdi.

Haber 26-08-21 18:57

Türk Silahlı Kuvvetleri Afganistan'dan Ayrılıyor

Milli Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamasında “Afganistan’daki Hamid Karzai Havaalanı’nda görev yapan TSK unsurlarının tahliyesine başlanmıştır” dedi

Haber 25-08-21 20:49

Pentagon'dan Kabil Havalimanı açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Amerikan ordusunun, Afganistan’dan tahliye edilecek kişilerin Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanına gelmelerine izin verilmesi için Taliban komutanları ile günübirlik iletişim halinde olduklarını açıkladı. Kirby, "Kalan son birlikler de tahliye edildikten sonra Kabil Havalimanında herhangi bir sorumluluğumuz kalmayacak." dedi.

Haber 25-08-21 18:06

Afgan komutanın görüntüsü olay oldu! Tahliye sırasına girdi, kuyrukta bekliyor

Taliban, 15 Ağustos'ta Kabil'e girdi ve eski cumhurbaşkanının Birleşik Arap Emirlikleri'ne sığınmasıyla Eşref Gani hükümeti sona erdi. Bu çöküşü takip eden günlerde ise binlerce Afganlı Kabil havaalanına akın etti. Tahliye hareketliliği devam ederken Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nda çekilen bir kare ise dünya medyasının manşetlerine taşındı. Eski Afganistan Genelkurmay Başkanı Wali Mohammad Ahmadzai kuyruğa girmiş ve tahliye edilmek için sırada bekliyordu.

Haber 25-08-21 10:44

Kabil'deki havalimanının giriş kapısında 4 Afgan askeri hayatını kaybetti

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı önündeki askeri hatta Afganistanlı bir askerin havaya ateş açması üzerine yaşanan kargaşada 3 Afgan askeri de yaralandı

Yurthaber 24-08-21 15:39

Kabil'de ABD askerlerine verilirken görüntülenen bebek ailesine kavuştu

Afganistan'da Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nda duvarın üzerinden ABD askerlerine verilirken görüntülenen bebek ailesine kavuştu.

Haber 22-08-21 14:52

Kabil Havalimanı dışında 7 Afgan hayatını kaybetti

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı dışındaki kalabalıkta 7 kişi hayatını kaybetti.

Haber 22-08-21 11:00

Taliban'ın kurucu liderlerinden Molla Abdulgani Baradar hükümet görüşmeleri için Kabil'e geldi, havalimanındaki kaotik bekleyiş sürüyor

Afganistan'da Taliban'ın 15 Ağustos günü yönetimi ele geçirmesi sonrası, örgüt yeni hükümet kurmaya hazırlanırken, başkent Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı ve çevresindeki kaotik bekleyiş ise gittikçe umutsuz ve tehlikeli bir hal alıyor. Afganistan’ın yeni lideri olması beklenen Taliban'ın kurucularından Molla Abdulgani Baradar ise, yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görüşmeler için başkent Kabil'e geldi.

Haber 21-08-21 12:20

Dünyanın konuştuğu 'Türk askeri' fotoğrafı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de ülkeyi terk etmek isteyenlerin akın ettiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda çıkan kargaşada annesinden ayrı düşen iki aylık Hadiya bebeğe Türk askerleri sahip çıktı.

Haber 20-08-21 17:17

Kabil Havalimanı: Özgürlüğe giden tehlikeli yol

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesi sonrası, binlerce Afgan ve yabancı ülke vatandaşı başkent Kabil'i terk etmeye çalışıyor. Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndaki kaotik bekleyiş gittikçe umutsuz ve tehlikeli bir hal alıyor.

Haber 20-08-21 16:02

Türk askeri Kabil'deki kontrol noktasında annesinden ayrı düşen Hadiya bebeğe şefkat elini uzattı

Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda görev yapan Türk güvenlik güçleri, çaresizlik görüntülerinin yaşandığı bölgede ihtiyacı olan herkese yardım elini uzatarak dünyaya örnek oluyor - Havalimanında çıkan kargaşada eşinin kaybolduğunu belirten Afgan babanın yardımına koşan askerler, altını değiştirip mama verdikleri iki aylık bebeği babaya teslim etti - Havalimanındaki güvenli bölgeye girmek isteyenlerin neden olduğu izdihamda ezilme tehlikesi geçiren çocuk, asker ve özel harekat polisleri tarafından duvardan çekilerek kurtarıldı - Tahliye için geldiği kontrol noktasında pasaportunu kaybettiğini fark ederek panik yaşayan kadını Türk güvenlik güçleri sakinleştirmeye çalıştı

Yurthaber 20-08-21 15:22

NATO Afganistan'dan Tahliyelerin Hızlandırılması Çabasında

Pazar günü Taleban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmesinden bu yana Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndan 18 binden fazla kişi tahliye edildi. NATO, tahliyelerin hızlandırılması sözü verdi

Haber 20-08-21 11:54

MSB: Kabil'de tahliyeler yeniden başladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nda emniyetin sağlanmasıyla tahliyelerin yeniden başladığını duyurdu.

Haber 19-08-21 00:53

Anlaşma Olmazsa Taleban'ın Türkler'e Saldırması Kaçınılmaz

Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliği konusunda Türkiye ve ABD arasındaki görüşmeleri VOA Urdu Bölümü'ne değerlendiren AB'nin eski Ankara Büyükelçisi Marc Pierini, bu rolün Türk ordusunun yapısına aykırı olduğunu söylüyor

Haber 07-08-21 17:44

Türkiye'deki Afganlar Kabil Görevine Nasıl Bakıyor?

VOA Türkçe, Afganistan’da uzun yıllardır devam eden savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye göç eden Afganlar'a, Türkiye’nin Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı’nın güvenliğini sağlaması planıyla ilgili düşüncelerini sordu

Haber 02-08-21 22:28

Afganistan'da son durum: Erdoğan, Kabil Havalimanı'nın güvenliğini sağlama konusunda ABD'ye 3 şart iletti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray'ın, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nın korunmasını Türkiye'nin üstlenmeye devam etmesini istediğini, ancak bunun gerçekleşmesi için şartları olduğunu söyledi.

Haber 20-07-21 08:36

‘‘Kabil Havaalanı Konusunda Türkiye ile Görüşmeler Sürüyor’’

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü John Kirby, Türkiye ile Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nın güvenliği konusunda görüşmelerin sürdüğünü söyledi

Haber 19-07-21 23:15

Halk TSK’nın Kabil Havalimanı’nda Görevlendirilmesine Ne Diyor?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afganistan’ın başkentindeki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın güvenliğini üstlenecek mi? Üstlenirse hangi destek ve güvencelere sahip olacak? Kamuoyu yaklaşık bir aydır bu sorulara yanıt arıyor

Haber 15-07-21 13:48

Ankara'dan Taliban açıklaması yorumu: 'Buranın patronu biziz' mesajı veriyor, saldırganca bir tutum beklemiyoruz

ABD'nin çekildiği Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nın güvenliğini Türkiye sağlamaya hazırlanıyor. Ancak ABD ile yapılan anlaşmaya dair birçok detay kamuoyuna açıklanmadı. Bir yandan da Taliban, yabancı güçleri "işgalci sayacağını" açıklıyor. Anlaşmanın detaylarını, Türkiye'nin hangi şartlarda görev alacağını ve Taliban'a karşı alınacak tutumu Türk ve Amerikalı askeri ve diplomatik yetkililere sorduk. Türkiye, Taliban'la teması sürdürdüğünü ve saldırganca bir tutum beklemediğini söylüyor.

Haber 14-07-21 11:38

Akar: ‘‘ABD ile Mutabık Kaldığımız Konular Var’’

Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın güvenliği konusunda Amerika’yla sürdürülen görüşmeleri değerlendirdi

Haber 13-07-21 18:14

Bakan Akar: ABD ile mutabık kaldığımız konular var

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’daki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesi ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Görüşmeler doğrultusunda ABD Savunma Bakanı Sayın Austin ile birlikte mutabık kaldığımız konular var. Ayrıca NATO'da Türkiye'nin girişimleriyle olumlu gelişmeler söz konusu. Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Biden ile görüştü. Bir çerçeve çizildi, belirlenen alanda çalışmalar devam ediyor" dedi.

Haber 13-07-21 12:17

Afganistan'da Türkiye'yi bekleyen riskler neler, Taliban Türkiye için bir tehdit mi?

Türkiye'nin, NATO güçlerinin çekilmesinin ardından Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın güvenliğini üstlenmesi gündemde. BBC Türkçe'ye konuşan uzmanlar, olası misyonun Türkiye için büyük riskler ama aynı zamanda fırsatlar taşıdığını söyledi; TSK'nın, ülkede kontrol ettiği bölge sayısını artıran Taliban'ın hedefi haline gelebileceği uyarısında bulundu. Berza Şimşek'in haberi.

Haber 07-07-21 11:24

Bakan Akar'dan gazetecilerin 'ABD' sorusuna yanıt: Temaslarımız sürecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’daki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının işletilmesi ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Şu anda alınmış bir karar yok" dedi. Bakan Akar, ABD’li teknik heyetle görüşmelerin devam edip etmeyeceğine yönelik soruya ise "Temaslarımız sürüyor, sürecek" yanıtını verdi.

Haber 02-07-21 09:54

MSB: Türk ve ABD heyetleri görüştü

Milli Savunma Bakanlığı, Türk ve ABD heyetlerinin, Afganistan'taki Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı'nın işletilmesi konusunda iş birliği alanlarını ele aldığını, görüşmelere devam edilmesi konusunda tarafların uzlaştığını açıkladı.

Haber 25-06-21 23:10