MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özlem Balcı, Emine Erdoğan olmaya hazırlanıyor

Seksenler dizisinin Yıldız'ı Özlem Balcı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı canlandırmaya hazırlanıyor. Reis filmiyle sinema severlerin karşısına çıkacak olan Özlem Balcı, Emine Erdoğan rolünden kazanacağı paranın bir kısmını hayvanlara bağışlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "en sevdiğim oyuncu" dediği Özlem Balcı, Emine Erdoğan olmak için kolları sıvadı. TRT 1'in sevilen dizilerinden Seksenler'de 'Yıldız' karakterini canlandıran Özlem Balcı, Erdoğan'ın hayatının anlatılacağı 'Reis' filminde Cumhurbaşkanı'nın eşi Emine Erdoğan'ı canlandıracak. "80'ler" adlı dizisi oyunculuğunun yanı sıra belgesel yapımcılığı yapan Özlem Balcı, Emine Erdoğan rolünden kazandığı paranın bir kısmını sokak hayvanları için bağışlayacak.

Reis filminin yapımcısı Ali Avcı'nın teklifiyle büyük bir mutluluk duyduğunu ve Emine Erdoğan rolünü hemen kabul ettiğini ifade eden Özlem Balcı, Vakfı başta olmak üzere birçok kuruluşa bağışta bulunduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: "Benim sokaktan sahiplendiğim 6 kedim ve 2 köpeğim var. Ayrıca sürekli Şile Sokak Hayvanları Koruma Derneği'ni ziyaret ederek, orada canlılara da destek olmaya çalışıyorum. Benim en sevdiğim sözlerden biri 'Ne verirsen elinle o gelir seninle'. Bu söz doğrultusunda elimden geldiğince yardım yapmaya çalışıyorum"

"BAK EMİNE EN SEVDİĞİN OYUNCUYU BULDUK"

Cumhurbaşkanı Reccep Tayyip Erdoğan, Sanat Düşünce ve Eğitim Derneği'nin (SADED) 26 Aralık'ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği 'Asım'ın Nesli'nden Bir Usta' adlı programda Seksenler oyuncu ile Özlem Balcı ile karşılaşmış ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte oyuncuyla bir süre sohbet etmişti. Eşine seslenerek, "Bak Emine en sevdiğin oyuncuyu bulduk" diyen Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri, basında da yer bulmuştu. Erdoğan ve Emine Erdığan diziyi ilgiyle izlediklerini ve Özlem Balcı'nın oyunculuğunu beğendiklerini söylemişti.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde doğan Özlem Balcı, İlk ve ortaöğrenimini Fethiyede tamamladı ve çalışma hayatına okul sıralarındayken atıldı. Lise eğitimine devam ederken Fethiye'nin yerel kanalı Kanal F Radyo&Televizyon kurumunda Dj'lik yaptı. Ardından kanal bünyesinde Haber spikerliği, metin yazarlığı ve haber muhabirliği yaptı. "Köyümüzde Özlem" isimli programın sunuculuğunu; 'Sabah Şekerleri' programının yönetmenliğini yapan Balcı, ardından "Özlemce" isimli kendi programının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Muğla'nın yerel kanalı Şah Tv'de haber spikerliği yaptı ve ardından Fethiye'de "Polis Haftası Özel" programıyla Muğla il Emniyet Müdürlüğünden Özel Emniyet Muhabiri ödülü aldı.

ÖZLEM BALCI KİMDİR?

Özlem Balcı, çeşitli otel bünyesindeki animasyon aktivitelerine ingilizce tiyatro oyunları koyarak yönetmenlik yaptı ve türkçe dersleri verdi. Su sporlarıyla da ilgilenen Özlem Balcı, aynı zamanda Türk dans figürlerinin eğitmenliğini yaptı. Üniversite eğitimine 3.yılında ara vererek İstanbul'da Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro eğitimine başladı. MSM Tiyatrosu'nda "Gazinoda Aşk Başkadır" isimli oyunda; Kantocu Safiyeyi, Shekeaspeare Kolajı"nda; Kleopatra'yı, "Kabare Yarışmalar Oyunu"nda; Oryantal Kızı oynadı. 2007 yılında Umut Çocukları Derneği'nden tiyatro gösterisiyle vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür belgesi alan Özlem Balcı, Ardından Beşiktaş Kültür Merkezi Çocuk Tiyatrosuyla devam etti. BKM çocuk oyunlarıyla 69 ilde sahneye çıkıp 9 farklı karakteri sahneledi. Özlem Balcı; İpsiz Recep, Selena, Hepsi 1, Zülfikar, Arka Sokaklar, Annem, Yol Arkadaşım, Unutulmaz, Akasya Durağı, Şen Yuva, Umut Yolcuları, Canan gibi pek çok iddialı dizinin kadrosunda yer aldı.

Oyunculuğun yanı sıra belgesel yöneticiliği de yapan Özlem Balcı, 2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği, yapımcılığını, yönetmenliğini ve metin yazarlığını kendisinin yapmış olduğu Hanımeli isimli belgesel filmini çekti. 2012 yılında TRT6da Siya Mem-û Zin dizisinde başrol oyuncuları arasında yeralarak gösterdiği oyunculuk büyük beğeni topladı. Yine TRT1 ekranlarında halen yayınlanmakta olan ve izlenme rekorları kıran Seksenler dizisinde oynadığı Yıldız karakteri ile Türk seyirci kitlesinin gönlünde taht kurmayı başardı.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler