Samsun'da 19 Mayıs 1919’un 100'üncü yılında kentin eğitim alanında büyük bir ilerleme sağlanması için oluşturulan '2019 Eğitim Vizyonu' kapsamında Atakum Çalıştay’ı düzenlendi.
Atakum Grand Deluxe Amisos Otel'de düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, "Eğitim, yaşantımızın can damarıdır. Eğitim yeni nesillerin topluma uyum sağlamalarında yardımcı olmakta, toplumun milli ve manevi değerlerini genç nesillere aktarmaktadır. Bireyin istekleri ile toplum arasında bir denge oluşturmaktadır. Ailede başlayan okul ve çevre ile hayat boyu devam eden bir süreçtir. 2012 yılında yapılan Samsun Eğitim Şurası'nda ilçemizin eğitim konuları genel hatları ile değerlendirilmiştir. Eğitimin daha kaliteli bir noktaya getirilebilmesi için Atakum ilçemizde bugünkü çalıştayın düzenlenmesine ihtiyaç duyulmuştur." dedi.
Daha sonra ev sahibi olarak kürsüye çıkan Atakum Kaymakamı Salim Demir ise 2019 Vizyonu kapsamında oluşturdukları heyetin başarılı çalışmalar yürüttüğünü hedeflerinin 2019 yılında eğitimde en başarılı ilçelerden biri olmak istediklerini söyledi.
2008 yılında ilçe nüfusunun 108 bin, 66 eğitim kurumunda eğitim öğretim alan öğrencilerin sayısının ise 21 bin 175 olduğunu hatırlatan Demir, “Okullaşma oranımız okul öncesinde yüzde 75, ilköğretimde yüzde 95, orta öğretimde yüzde 70 seviyesindeydi. Ancak ilköğretim okullarımızın 15 adeti birleştirilmiş sınıfla eğitim vermekteydi. Bugün ilçe nüfusumuz 140 bin'e öğrenci nüfusumuz 26 bin'e ulaşmıştır. Atakum son 5 yılda yüzde 32 artışla Türkiye genelinde nüfusu en hızlı artan ilçelerden birisi olmuştur. Fakat nüfus ve öğrenci artışı olmasına rağmen eğitimde kaliteden ödün verilmemiş, örneğin birleştirilmiş sınıflarımızın sayısı 2'ye indirilmiştir. İlçemizde bu hızlı nüfus ve öğrenci artışına acilen önlemler alınmasını zorunlu gördük. Yeni eğitim ve öğretim kurumları inşa edebilmek için arsa temini gerekmekteydi. Bu maksatla özellikle şehir içinde kalan orman arazileri, mera arazileri, 2/B arazileri ve eski okul arsaları mercek altına alındı. Yaklaşık 300 bin metrekare alan üzerinde çalışmalar başlatıldı. Bugüne kadar 181 bin metrekare arsa Milli Eğitime kazandırılmış durumdadır. İlçemizde milli eğitim hizmetlerinde her alanda başarı seviyesi yükselmeye devam etmektedir. İlköğretim ve ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 99.9'a ulaşmıştır." diye konuştu.
Eğitimin asla vazgeçemeyecekleri alanların başında geldiğini ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da, eğitimdeki kaliteyi daha üst noktalara taşıyabilmek adına bütün birimler ile organizeli çalışılması gerektiğini vurguladı. Samsun'daki eğitim verilerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Aksoy şöyle konuştu; “Ancak bu bizim için yeterli değil. Eğitimdeki seviyemizi daha üst noktalara taşımak mecburiyetindeyiz. Cumhuriyetimizin kuruluşun 100. yılında Samsun kenti Türkiye'nin ilk 10 kenti arasında yer almayı kendisine hedef olarak belirleyen bir kenttir. Eğitimde de biz ilk 10 arasında mutlaka yer almalıyız. Okumaz yazmazlarımızın sayısını oldukça azalttık. Milli Eğitim istatistikleri mart ayı sonunda açıklandı. İlimizde iyileşmeler var. YGS'deki başarı durumumuz arzu ettiğimiz noktada değil. Geçmiş yıllara göre daha iyi bir noktaya gelmiş olabiliriz ama bunu daha üst noktalara taşımak için çalışmak mecburiyetindeyiz. Yaptığımız işi severek yapmak, ondan bir heyecan duymak ve bu amaç doğrultusunda gayretli bir şekilde çalışmamız lazım."
Konuşmaların ardından 4 farklı ana başlık altında toplanan komisyon çalışmalarına geçildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz