YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

24 Temmuz Basın Bayramı

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, "Basının ülke barış ve huzurundaki önemi büyüktür" dedi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, "Basının ülke barış ve huzurundaki önemi büyüktür" dedi.

Özer, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, basının tarihte olduğu gibi gerek yazılı gerekse de görsel haberlerle insanlara kaynak olduğunu belirtti.

Basının ülke barış ve huzurundaki öneminin büyük olduğunu ifade eden Özer, şunları kaydetti:

"Yerel ve ulusal basınımızın önemi de tarihe dayanmaktadır. Kurtuluş Savaşı sırasında dönemin yerel gazeteleri mücadelenin başarıya ulaşmasında önemli bir görev üstlenmişlerdir. O günden bu güne yaşanan deneyimler, edinilen bilgiler basının işlevleri açısından ne denli gerekli bir araç olduğunu ortaya koymaktadır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı konumundaki medya, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Bu bağlamda toplumu bilgilendiren ve topluma değer katan, insani ve ahlaki değerlere önem veren basınımız, milletimizin ortak sesidir."

Denizli Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu da toplumu aydınlatma, yol gösterme, bilgilendirme görevini yerine getiren basının özgürlüğünün büyük bir önem taşıdığını bildirdi.

Basının iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olarak bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olduğunu belirten Uzunoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, olumsuzlukları sorgulama, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermeli, doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır."

Muhabir: İbrahim Süzer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler