YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

395 Sanıklı Sahte Ehliyet Davası 4 Gün Sürdü

Bursa’da ikamet eden Türk Cumhuriyetleri uyruklu vatandaşlara sahte belgelerle ehliyet verdikleri iddia edilen 395 kişilik...

Bursa’da ikamet eden Türk Cumhuriyetleri uyruklu vatandaşlara sahte belgelerle ehliyet verdikleri iddia edilen 395 kişilik rekor sanıklı davanın görülmesine başlandı. Haklarında 5 yıla kadar hapisleri istenen sanıkların davası 4 gün sürdü. Tutuksuz sanıkların tamamı suçlamaları kabul etmedi.

Bursa 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde “resmi belgede sahtecilik” suçundan 5 yıla kadar hapisleri istenen toplam 395 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. Özellikle Türk Cumhuriyetleri uyruklu kişilere sahte evraklar düzenleyerek ehliyet almasını sağlamakla suçlanan 76 sanıklı davaya, sahte ehliyet alan 319 kişinin de ek iddianame ile ilave edilmesiyle sanık sayısı 395’e ulaştı. Tüm sanıkları dinleyen mahkemenin duruşması tam 4 gün sürdü.

Gruplar halinde hakim karşısına çıkan sanıklar, haklarındaki iddiaları yalanladı. Birçok sanık kendisine verilen evrakları Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube’sinde elden teslim ettiklerini ve ehliyetlerini buradan aldıklarını, bunların sahte olduğunu bilmediklerini söyledi.

Türk Cumhuriyeti uyruklu vatandaşlara ehliyet almasına yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık Ş.K., “Ben Ahıska Türkleri Derneği’nin yöneticisiyim. Hemşehrilerime yardımcı olmak için hareket ettim. Onlara denklik işlemleri hususunda yardımcı oldum. Bunun dışında hiçbir suça karışmadım. Hakkımdaki suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum” dedi.

Sahte ehliyet almakla suçlanan S.B. ise, sürücü belgesinin olmadığını ifade ederek, “Sürücü belgem yoktu. Türkiye’de de herhangi bir kursa müracaatta bulunmadım. Ehliyetimi Ş.K.’nin yardımıyla aldım. Bana yardımcı olduğu için de ona bin lira verdim. Hazırlanan dosyayı emniyete teslim ettim. Ehliyetimin sahte olduğunu bilmiyordum” diye konuştu.

Bir kısım sanıkların vekili olan Avukatı Şakir Çalışkan ise “Burada müvekkillerim hakkında isnat edilen suç resmi belgede sahtecilik olup aslında suçun unsurları oluşmamıştır çünkü yurt dışındaki kişilerin, ehliyet alma hususundaki yönetmeliğe göre, resmi belgede sahtecilik yapma şansı yoktur. Benzer davalarla ilgili Yargıtay kararlarını da mahkemeye ibraz ettik. Adalet yerini bulacaktır” dedi.

Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler