YURTHABER

Muğla
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

7 kadın el ele verdi kooperatif kurdu

Milas’ta 7 kadının bir araya gelerek "S.

Milas’ta 7 kadının bir araya gelerek "S. S. Milas Anatolie Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi" adıyla kooperatif kurdu
Milas’ta, kadınları bir araya getirerek üretime katmak ve ekonomik alanda da güçlü olmalarını sağlamak amacıyla 7 kadının kurdukları kooperatifi Milas Ticaret ve Sanayi Odası da destekleyecek. MİTSO’ya da üye olan Milas’ın kadınlar kooperatifi reçel üretiminden el işleri yapımına kadar pek çok alanda faaliyette bulunmayı amaçlıyor.
Milas’ta 7 kadının bir araya gelerek kurdukları S. S. Milas Anatolie Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi, MİTSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e projelerini anlattılar. Kooperatif Başkanı Zeynep Çınar, Başkan Yardımcısı Zeliha Arpazlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Feray Albasan, Nurgül Çöllüoğlu, Berrin Naz, Ayşe Çereren ve Hatice Çimen; kooperatifi kadınları ekonominin içine çekmek ve ekonomik alanda da güçlü olmalarını sağlamak amacıyla kurduklarını bildirdiler.
Kooperatif Başkanı Zeynep Çınar, Milas yöresindeki kadınları reçel yapımından el işlerine kadar üretimin içine çekmeyi amaçladıklarını ifade ederek "Kadınlarımızın ürünlerini en iyi şekilde değerlendirerek onları ekonomik alanda da güçlü hale getirmek istiyoruz. Biz ticaret insanı değiliz. Ortaya koyacağımız ekonomik gücümüz yok. Kısıtlı imkanlarımızla var olmak istiyoruz. Fakat hepsinden önemlisi, ortaya koyacağımız heyecanımız ve kadınların gücüne olan inancımız var. Şimdilik zor olanı başardık; bir araya gelip kooperatifimizi kurduk. Bundan sonra yöremizdeki kadınlarımızın reçel yapımından el işlerine kadar üretimin içine çekmek ve tüm ürünlerini en iyi şekilde değerlendirerek emeklerinin karşılığını almaları için çalışacağız" diye konuştu.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milaslı 7 kadının bir araya gelerek kooperatif kurmalarının çok önemli bir başlangıç olduğunu belirterek "Öncelikle sizleri bu cesaretiniz için kutlarım. Ayrıca Odamıza da üye oldunuz. Sizlerin bu güzel ve anlamlı girişimine her şeyden önce odamız üyesi bir kooperatif olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizden emin olabilirsiniz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler