Kars Belediyesi tarafından düzenlenen, "8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı" kapsamında 8 farklı ülkeden gelen aşıklar, atışarak divan türünde örnekler sergiledi.
Halk Eğitimi Merkezi Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda, 8 farklı ülkeden gelen yaklaşık 200 aşığın katılımıyla devam eden program kapsamında ilk olarak sahne alan aşıklardan Veysel Yıldızoğlu ile İsmail Aladağı, "Kerem gezer, Aslı ağlar, kül söyler" konusunda divan okudu.
Ardından, sahneye çıkan Zafer Karabay ile Muhsin Özen, "İlim ile amel edenler, vicdana sığınırlar" konusunda Mehmet Keçe ve Turan Bülbül de "Diller söyler, gözler gezer sessizce" konu başlığında atıştı.
Aşıkların atışmalarda birbirleri için söylediği sözler salondakileri güldürdü.
Yarışmaya Azerbaycan'ın Borçalı bölgesinden katılan Ramin Garayev'in söylediği "Koca Kartal" türküsü de izleyiciler tarafından alkışlandı. Programa Azerbaycan'dan katılan diğer aşık da saz eşliğinde Köroğlu Destanı'nı anlattı.
Kars Valisi Eyüp Tepe, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, aşıkları ilk defa dinlemediğini, daha önce aşıklık kültürünün yaygın olduğu bölgelerde görev yaptığını anımsattı.
Sayıları 200'e varan aşığın bir araya getirilerek, güzel bir program gerçekleştirildiğini anlatan Tepe, "8'incisi düzenlenen aşıklar bayramı, hem aşıklık geleneği açısından hem de Kars açısından çok önemli bir görev ifa ediyor. O manada gerçekten çok bahtiyarız" dedi.
Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz