Ağrı'da başlayan düğün sezonu nedeniyle yün satışında büyük artış olduğu belirtildi.
Yün satıcısı Ferhat Demir, düğün mevsimi olması nedeniyle yün satışında yoğunluk olduğunu ifade etti. Özellikle hafta sonları düzenlenen düğünlerin, en çok yün satıcılarının işine yaradığını belirten Demir, "Köylerden aldığımız yünü il merkezinde satıyoruz. Kilogramı 3 liradan günde 100 kilogram yün satıyorum" dedi.
Hazır yatak ve yorganlara rağmen Ağrılıların yünden vazgeçmediğini dile getiren Demir, "Ağrı'da kış aylarının soğuk geçmesi vatandaşların yüne yönelmesini sağlıyor. Dışarıdan Ağrı'ya gelen yaylacılar bizim işimize yarıyor. Bazen yaylalara çıkıp yün alıyoruz. Bu bölgede yün yorgan, yastık ve yatak hala çok fazla kullanılıyor. Bundan dolayı yün satışından memnunuz" diye konuştu.
Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz