YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aksaray'da Turizm Haftası Kutlandı

Turizm Haftası, Aksaray'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Turizm Haftası, Aksaray'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Güzelyurt ilçesinde düzenlenen programda konuşan Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray'ın İpekyolu üzerinde, Güzelyurt, Ihlara gibi turizm merkezleri ve Hasandağı gibi kendine has güzelliği olan bir şehir olduğunu söyledi.

Turizmin ülke ve Aksaray için önemine değinen Vali Altınok, "Turizm önemli. Her otel açıldığında istihdam sağlanıyor. Farklı sektörlerde istihdam sağlanıyor. Ne yapılması gerekiyorsa hep beraber yapacağız" dedi.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan ise Aksaray'ın Nevşehir ile beraber Kapadokya bölgesinde en çok ziyaret edilen il olduğunu söyledi. 2012 yılında Aksaray'ı 709 bin turistin ziyaret ettiğini belirten Doğan, "Bölgede son yıllarda butik otel işletmeciliği alanında çok önemli gelişmeler oldu. Muhteşem doğası, zengin kültür ve tarih mirasıyla medeniyetlerin buluşma noktası olan Aksaray kabuğunu kırmaya başladı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Aksaray yöresi halk oyunları gösterisinin ardından TRT sanatçısı Emine Koç Türk Halk Müziği konseri verdi.

El Sanatları Sergisi'nin gezilmesiyle program sona erdi.

Muhabir: Adem Koçak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler