Masallar Haberleri

Çocuklarınızın mışıl mışıl uyumasını sağlayacak faydalı ve bilgilendirici en güzel masal kitapları

Masallar, genellikle hayalî karakterlerle ve fantastik olaylarla dolu anlatılardır. Çocukların geniş hayal dünyası, masalların renkli içeriği sayesinde daha çok genişleyebilir. Masal kitapları sürükleyici olaylarla aynı zamanda ders verici nitelik taşır. Çocuklar, masal kitapları sayesinde okuma saatini keyifle bekler. Gelin, kurgusal anlatımlarla çocukların yaratıcılığını geliştiren, bilgilendirici masal kitaplarını birlikte inceleyelim.

Haber 2023-05-15 18:36:09

Hatay'a giden Muharrem İnce böyle isyan etti: Ne 3 bini ne 5 bini kim ne masallar anlatıyorsa anlatsın! Bomba atılmış gibi...

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerden gelen son haberlere kilitlendi. İki büyük depremin yıkımı da büyük oldu, çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Bölgeden çarpıcı görüntüler gelirken Muharrem İnce de Kahramanmaraş'tan videolar paylaşarak "Hiçbir şey yok burada. Askeri kışlasından çıkarın" sözleriyle seslenmişti. Son olarak Hatay'dan Cüneyt Özdemir'in yayınına bağlanan İnce "Ne 3 bini ne 5 bini kim ne masallar anlatıyorsa anlatsın! Bomba atılmış gibi..." dedi.

Haber 2023-02-07 13:02:54

Öğretmenler Masalcı Nine ve Muciddin karakterleriyle köylerde çocuklarla buluşuyor

"Kitap Diyarbakır Projesi" kapsamında sınıf öğretmeni Nursel Gündüzalp Gülsever ile fen bilgisi öğretmeni Recep Gün, müzik öğretmeni Hakan Özkoçak'ın çaldığı kanun eşliğinde köylerde çocuklara masallar anlatıyor, çeşitli deneyler yapıyor - Öğretmen Gülsever: - "Öğrencilerimizin bu etkinliğe katılması beni inanılmaz mutlu ediyor. Onların hayatına dokunuyoruz"

Yurthaber 2022-10-20 11:03:05

Shakespeare'in Bütün Oyunları ve Canlanan Masallar yarın prömiyer yapacak

"Shakespeare'in Bütün Oyunları" ve "Canlanan Masallar" yarın prömiyer yapacak

Yurthaber 2022-10-18 15:44:05

Masallar gerçek oldu! Ormanda odun toplarken resmen hazine bulunca...

Çarşamba günü Hindistan'ın Madhya Pradesh kentindeki Purusottampur köyünden Genda Bai isimli bir kadın değerli bir taşa rastladı. Onu keşfettiğinde odun toplamak için dışarı çıkmıştı. Elindeki değerli taşla kocasına söylemek için eve koştuğunda ikili başta, çift ışıltılı taşı tanımlayamadı ve elmas uzmanı Anupam Singh'den yardım istediler.

Trend 29-07-22 14:58

Asırlık Zazaca masallar okul bahçesinde musiki eşliğinde anlatılıyor

Bingöl'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için hazırladıkları "Zazaca Masallar" projesini etkinliğe dönüştüren Mevlana Kız Anadolu Lisesi öğrencileri, vatandaşları, erbane, darbuka ve def eşliğinde masallarla buluşturuyor - Öğrencilerden Gülcan Taş: - "Dilimizin kaybolmasını istemiyoruz. İstiyoruz ki; çocuklarımız da Zazaca konuşsun, Zazaca'yı sevsin ve unutmasın"

Yurthaber 16-06-22 11:13

Tansu Çiller’den Millet İttifakı’nı kızdıracak sözler: ‘Yavrum, bu büyüklere masallar’

Parti kuracağı iddiaları ile gündemden düşmeyen Tansu Çiller, Millet İttifakı'na yönelik ağır eleştirilerde bulunarak “Türkiye'yi tökezletirler” mesajı verdi. Millet İttifakı’nın parlamenter sisteme yeniden dönüş açıklamaları ile ilgili de konuşan Çiller ‘Yavrum, bu büyüklere masallar. Merkez sağı yeniden inşa etmek lazım, çünkü çimento burada’ ifadelerini kullandı.

Haber 12-05-22 07:44

Çocuklar kültürlerini Anadolu'dan masallarla öğreniyor

Öğretmenleri ve aileleriyle Erzurum'daki masal evini ziyaret eden çocuklar "Kırmızı Başlıklı Kız" ve "Rapunzel" yerine dinledikleri Anadolu'dan masallarla hem kültürlerini öğreniyor hem de eğlenceli zaman geçiriyor - Anadolu Masal Evi İl Koordinatörü Betül Ölmez: - "Amacımız Anadolu masallarını ve kültürümüzü masallar aracılığıyla çocuklara aktarmak. Çocuklar çizgi film ya da farklı kültürlerin masallarını seyrediyorlar. Bu izlediklerinde kendi kültürümüze ait doneler yok"

Yurthaber 19-03-22 12:24

Vücudunun tamamı kıllarla kaplıydı! Güzel ve Çirkin Masalına ilham olan Petrus Gonsalvus’un gerçek hikâyesi

Masallar çoğu zaman hayal gücünün bir ürünü olarak ortaya çıkar. 1991 yılında Disney’in en sevilen yapımlarından biri olarak kabul edilen Güzel ve Çirkin Masalı, aslında gerçek bir hikâyeden uyarlanarak çocukların beğenisine sunuldu. Masalın gerçek kahramanı 1537-1618 yılları arasında yaşayan ve hipertrikoz hastalığının ilk temsilcilerinden olan Petrus Gonsalvus’tan başkası değildi.

Trend 18-11-21 09:53

CHP'nin Merkez Bankası ziyaretine AK Parti'den 'Kurtlar Vadisi' göndermesi

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankasına gitmesiyle ilgili olarak, "Arkada Kurtlar Vadisi'nin jeneriğini koymuşlar. Bunlar 3-4 senedir, 'Merkez Bankası özerktir' diye masallar uydurdular. İktidar olma hayali içerisindeyken bile işgale gidermiş gibi Merkez Bankasına gidiyorlar." dedi. Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankasına giriş görüntülerinin Kurtlar Vadisi müziğiyle montajlanmış hali sosyal medyada gündem oldu.

Haber 16-10-21 00:58

Kocaeli Şehir Tiyatroları çevrim içi etkinliklerle 23 Nisan'da çocukları yalnız bırakmayacak

Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı: - "23 Nisan'da çocuklar için gün boyu sürecek etkinliklerimiz olacak. 'Yaramaz Notalar' diye çok sevimli bir oyunumuz var, onu yayınlayacağız. Masal Odamızda masallar okuyacağız. Onun dışında Karagöz ve Hacivat oyunumuz olacak. Çocuklarla gün boyu etkileşim halinde olacağız"

Yurthaber 17-04-21 11:17

Çocuk Kütüphanesi’nde masallar diyarına yolculuk

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Masal Anlatma Günü etkinlikleri çerçevesinde ‘Masallar Diyarına Yolculuk’ etkinliği gerçekleştirildi.Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Çocuk Kütüphanesinde gerçekleştirilen etkinlikle, çocuklar masalların büyülü dünyasına yolculuğu çıktı.Pandemi tedbirleri kapsamında ön kayıtla başvuru yapan 4-7 yaş arası çocuklarla yapılan etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Tiyatro eğitmenleri tarafından anlatılan masalları dinleyen çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.Etkinlik sonrasında çocuklara Masal Anlatma Günü’nde bizlerle oldukları için çeşitli hediyeler verildi.

Yurthaber 01-04-21 15:28

Masallarda Kodlama Projesi tanıtım toplantısı yapıldı

Samsun’un Bafra ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılında yayımlanan eğitim sistemi hedeflerinin yer aldığı “2023 Eğitim Vizyonu” belgesi doğrultusunda ana sınıfı ve ilkokul düzeyindeki öğrencilere yönelik geliştirilen “Masallarla Kodlama(MASKO) Projesi" İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamalı olarak tanıtıldı.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kodlama Merkezi’nde yapılan “Masallarla Kodlama Projesi" tanıtımında İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Hem kültürel miras olan masalların nesilden nesile aktarılması, hem içinde bulunan yüzyılın gelişen becerilerinin çocuklara kazandırılması açısından, okul öncesi ve ilkokul düzeyi öğrenciler üzerinde algoritmik düşünme ve bunu somut materyaller ile yapabilme becerisi geliştirilmesi hedefi ile masallar ve kodlama etkinlikleri birleştirilerek, masal anlatımının sonunda yapılacak bilgisayarsız kodlama etkinliklerinin birleştirildiği; erken yaşta kodlama, algoritma mantığını somutlaştırarak öğrencilerimizin idrak potansiyellerinin geliştirilmesi amaçlanan Maskod uygulamasının aynı zamanda kitaplaştırılarak da görsellik kazandırıldığı; bu uygulama ile modüllerin oluşturulduğu ve her modül 2 saat atölye çalışması, 2 saat sınıf etkinliği, 2 saat veli katılım çalışması olmak üzere toplam 6 saat, ayrıca okul öncesi için 4 değer 4 masalla bütünleştirilerek 4 modül oluşturulmuştur.

Yurthaber 01-04-21 15:27

Ağrı’da 6 bin öğrenciye masallar anlatıldı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, il genelinde yürütülen Anadolu Masalları" Projesine ilişkin, “Masal öğretmenlerimiz tarafından üç ay gibi bir sürede yaklaşık 6 bin öğrenciye farklı Anadolu masalımız anlatılmıştır”dedi.İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü ile UNESCO Türk Milli Komisyonu işbirliğinde yürütülen "Anadolu Masalları" Projesi kapsamında ziyaret ettiği köy okullarının anasınıfınlarında öğrenim gören minik öğrencilere masallar okuyor.

Yurthaber 17-03-21 16:25

KORONAVİRÜSLE DEĞİŞEN HAYAT: Öğrencileri için canlı sınıf derslerini özel tekniklerle eğlenceli hale getirdi

Ankara'da görev yapan bir sınıf öğretmeni, Kovid-19 döneminde çektiği videolarla el ve parmak kaslarını geliştirdiği birinci sınıf öğrencilerine masallar ve günlük eşyalar üzerinden alfabeyi, çıkartmalarla da dört işlemi öğretiyor - Öğrenciler, diş macunu, sirke, limon ve bulaşık deterjanı gibi malzemeleri kullanarak yaptıkları deneylerle keyifli vakit geçiriyor - Öğrencilerine okul ortamını hatırlatmak için çalışma odasını sınıfın rengine boyayan öğretmen Özlem Yıldız, eTwinning projeleriyle de öğrencilerinin günlük yaşam becerilerine katkı sunarak eğlenceli etkinlikler hazırlıyor - Sınıf öğretmeni Özlem Yıldız: - "Öğrencilerim yıllar sonra 'okul yoktu, Kovid-19 vardı' diye söylenmeyecekler. 'Evet Kovid-19 vardı ancak biz her gün ders saatinde bilgisayarımızın başında öğretmenimizle birlikte bütün eğlenceli aktivitelerimizi yaptık' diyecekler ben buna inanıyorum"

Yurthaber 31-01-21 11:11

KORONAVİRÜSLE DEĞİŞEN HAYAT: Öğrencileri için canlı sınıf derslerini özel tekniklerle eğlenceli hale getirdi

Ankara'da görev yapan bir sınıf öğretmeni, Kovid-19 döneminde çektiği videolarla el ve parmak kaslarını geliştirdiği birinci sınıf öğrencilerine masallar ve günlük eşyalar üzerinden alfabeyi, çıkartmalarla da dört işlemi öğretiyor - Öğrenciler, diş macunu, sirke, limon ve bulaşık deterjanı gibi malzemeleri kullanarak yaptıkları deneylerle keyifli vakit geçiriyor - Öğrencilerine okul ortamını hatırlatmak için çalışma odasını sınıfın rengine boyayan öğretmen Özlem Yıldız, eTwinning projeleriyle de öğrencilerinin günlük yaşam becerilerine katkı sunarak eğlenceli etkinlikler hazırlıyor - Sınıf öğretmeni Özlem Yıldız: - "Öğrencilerim yıllar sonra 'okul yoktu, Kovid-19 vardı' diye söylenmeyecekler. 'Evet Kovid-19 vardı ancak biz her gün ders saatinde bilgisayarımızın başında öğretmenimizle birlikte bütün eğlenceli aktivitelerimizi yaptık' diyecekler ben buna inanıyorum"

Yurthaber 31-01-21 11:10

Anadolu masalları Pursaklar Belediyesi’ne konuk oldu

Pursaklar’da Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğinde Anadolu Masalları Projesi başlatıldı.Proje kapsamında Ankara Kedisini Koruma, Tanıtma ve Yaşatma Merkezi’nde Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil’in da katıldığı programda öğretmenler tarafından çocuklara Ankara kedisi ile ilgili bilgiler verilerek, sokak hayvanlarına nasıl yardım edilmesi hususunda da masallar anlatıldı.Anadolu masallarını Pursaklar’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, ‘‘Ankara kedisi Anadolu’nun kültür mirasıdır.

Yurthaber 27-01-21 12:07

Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi ziyaretçileriyle çevrim içi buluşuyor

NEVÜ Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Öger: - "Müzedeki anlatım ve icraları, dijital müzecilik anlayışı içinde elektronik ortama taşıyarak örgün öğretim kurumlarında okuyan öğrencilere ulaşmaya çalışıyoruz" - Müzede görevli öğrencilerden Aynur Ögenç: - "Müze bahçesinde oyunlar oynayıp masallar anlatıyorduk, topaç çeviriyorduk. Bu süreçte onlardan uzak kaldık. Biz de müzeyi dijital müze etkinliğiyle 'camdan cama' aktararak buluşmaya başladık"

Yurthaber 25-01-21 11:17

“Minik Kalemlerden Boyabat Masalları” kitabı basıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Boyabat Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 2018 yılında başlanan; masal yarışması projesi ile hazırlanan “Minik Kalemlerden Boyabat Masalları” kitabı basıldı.Boyabat’taki birçok okuldan öğrenciler; Boyabat’ın kültürel değerlerini içerisinde barındıran masallar yazdılar.

Yurthaber 11-12-20 14:30

Masal terapisi ile çocukların iç dünyasına ulaşılıyor

Esenyurt Belediyesi’nin, ilçede yaşayan çocuklar için başlattığı ‘Masal Terapisi’ ile masallar aracılığıyla çocukların iç dünyalarına ulaşılarak, sağlıklı bir gelişim süreci yaşamalarına katkı sağlanıyor.Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan 5-10 yaş aralığındaki çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Masal Terapileri düzenliyor.

Yurthaber 10-11-20 11:09

Küçükçekmece’deki festivalle ilk kez masalla tanıştılar

Küçükçekmece’de düzenlenen festivalde hayatlarında ilk kez masalla tanışan çocuklar, masallar dinleyerek eğlenceli dakikalar yaşıyor.Küçükçekmece Belediyesi’nin Seiba- Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi işbirliğiyle düzenlediği “Kuş Kanadında Masallar” temalı, Uluslararası Masal Festivali, Küçükçekmece sokaklarında renkli görüntülere sahne oluyor.

Yurthaber 17-10-20 11:59

Uluslararası Masal Festivali Küçükçekmece’de başladı

Masalların dünyasına yolculuk, ‘Kuş Kanadında Masallar’ teması ile Küçükçekmece’de başladı.

Yurthaber 14-10-20 09:26

Uluslararası Masal Festivali Küçükçekmece’de başlıyor

Masalların büyülü dünyasına yolculuk, ‘Kuş Kanadında Masallar’ teması ile Küçükçekmece’de başlıyor.

Yurthaber 09-10-20 11:13

Benan öğretmen Anadolu masallarını ebru ile suya nakşetti

Diyarbakır'da görevli Benan Torğul, Anadolu masallarını, ebru sanatı eşliğinde çektiği videolarla anlatarak, Kovid-19 sürecinde çocuklara destek oluyor - Torğul: - "Geleneksel sanatımız, su üzerinde yapılan bir sanat ancak masallar işin içine girince biraz daha resimsel ve modern olarak çalıştım. Masalda çocukların ilgisini çekebilecek karakterler üzerine resimsel çalıştım" - İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer: - "Ebru sanatımızı, masal eşliğinde çocuklarımızla tanıştırmış oluyoruz. Böylece çocuklarımızın hayal dünyasında masalları, resimsel bir koreografiyle öğrenmelerini sağladık"

Yurthaber 24-06-20 11:22

Ayrılık zamanının geldiğinin 10 belirtisi

Masallar gibi başlayan, tarifi imkansız mutluluklarla devam eden ve anlatılmaz yaşanır derecesinde anılarla süslenen ilişkilerin bile sonu gelebiliyor.

Kadin 23-06-20 13:51

Dünyanın dört bir yanından çocuklar masallarla buluştu

Masal Ağacı projesinin devamı olan Masal Bahçesi etwinning projesi ile Erzurum’dan ilkokul öğrencileri, dünyanın dört bir tarafından öğrencilerle, ortak masallar yazarak kültür aktarımını, etkileşimli öğrenmenin gücünü ve paylaşmanın zevkini yaşadı.Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı 3 ayrı okuldan öğrenciler kendi masallarını yazarak kültürel değerlerimizin aktarımına katkı sağladı.

Yurthaber 29-05-20 14:49

Koronavirüs günlerinde anneler ve çocuklar online eğitim ve masalla sosyalleşiyor

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalan çocuklar, yazar ve eğitimcilerin sosyal medyadaki canlı yayınlarında sesli hikaye kitapları ve masallar dinliyor - İnternet üzerinden canlı yayın yapan eğitimci ve yazarlar, annelere de çeşitli konularda destek veriyor - Eğitimci yazar ve masal anlatıcısı Nurten Ceceli Alkan: - "Koronalı günlere göre masallar anlatıyorum. Evde durmanın nimeti, sabır, farkındalık üzerine cümleler ekleyerek çocuklara yol göstermeye çalışıyorum" - Yazar Merve Gülcemal: - "Çocukla kitap arasında bir bağ kuruyoruz. Çocuklar kitapları koşarak dinlemeye geliyor. Ayrıca çocuk kitapları nasıl okunur, seslendirilir, vurgulamalara nasıl dikkat edilir, ebeveynlere de bir rehberlik sunmak istedim"

Yurthaber 07-04-20 11:16

Geleneğini Geleceğe Aktar, Masallarla Öğren projesinin açılışı yapıldı

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinatörlüğünde Bahçelievler Anaokulu ve Yalnızbağ İbni Sina İlkokulunun ortaklaşa yürüttüğü "Geleneğini Geleceğe Aktar, Masallarla Öğren" projesinin açılış programı Bahçelievler İlkokulunda gerçekleştirildi.Açılış programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilerle masallar hakkında sohbet etti ve kültürümüzün en önemli öğelerinden biri olan masalların yaşatılması gerektiğini, unutulmaması için masallarımızın dedelerimizden ninelerimizden dinlenmesi gerektiğini ifade etti.

Yurthaber 25-02-20 10:02

Şehir tiyatrosu yeni oyunları ile sanatseverlerin karşısına çıktı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi yetişkinlere yönelik hazırladığı "9 canlı" tiyatro gösterimi ve çocuklara yönelik "Dans eden eşek masallar dünyası" adlı tiyatro oyunları ile sanatseverlerin karşısına çıktı.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezinde, Tayfun Türkili’nin yazdığı Hasan Ocakoğlu’nun yönettiği ‘9 Canlı’ oyunu her cumartesi günü saat 19.00’da yetişkinlere yönelik sergilenirken Erik Vos tarafından yazılarak Recep Genç tarafından yönetilen ‘Dans eden eşek’ çocuk oyunu 13.00’de gösterime giriyor.

Yurthaber 10-02-20 13:58

Ordu'da Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde oyunu sahnelenecek

Ordu'da "Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde" oyunu sahnelenecek

Yurthaber 06-02-20 16:00

Büyükşehir’den çocuklara özel 2 oyun

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Masallar Diyarı" ve "80 Günde Dünya Gezisi" adlı oyunları yarıyıl tatilinde çocuklar için ücretsiz olarak sergiledi.Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sömestr tatilinde çocukların daha verimli vakit geçirmeleri için "Masallar Diyarı" ve "80 Günde Dünya Gezisi" adlı tiyatro oyunlarını sergiledi.

Yurthaber 03-02-20 11:07

Büyükşehir’den çocuklara özel 2 oyun

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Masallar Diyarı" ve "80 Günde Dünya Gezisi" adlı oyunları yarıyıl tatilinde çocuklar için ücretsiz olarak sergiledi.Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sömestr tatilinde çocukların daha verimli vakit geçirmeleri için "Masallar Diyarı" ve "80 Günde Dünya Gezisi" adlı tiyatro oyunlarını sergiledi.

Yurthaber 03-02-20 11:06

Masallar ilkokul öğrencileriyle buluşturuluyor

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Uğur Kılıç: - "Öğrencilerimiz için masal şarkıları bestelendi ve görme engelli öğrencilerimiz için masallar öğretmenlerimiz tarafından seslendirildi"

Magazin 14-01-20 15:27

Kaş’ta Anadolu Masalları anlatılıyor

Antalya’nın Kaş ilçesinde ortaokullarda unutulmaya yüz tutmuş masallar hayat buluyor.

Yurthaber 07-01-20 10:11

Masal dededen miniklere masallar

Bilecik’te faaliyet gösteren bir anaokulunda düzenlenen "Meslekler ve masallar" projesi kapsamında bir öğrenci dedesinin okuduğu masalları minikler pür dikkat dinledi.Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesinde faaliyet gösteren Bahçelievler Anaokulu ve okul aile birliği işbirliğinde düzenlenen okulda eğitim gören velilerin sırasıyla çocuklara mesleklerini veya masallarını anlattığı "Meslekler ve masallar" projesi kapsamında minik öğrenci Elif Nisa Işıtan’ın dedesi İsmail Karaduman okula gelerek miniklere masal anlattı.

Yurthaber 28-12-19 12:40

Minik öğrenciler Anadolu masallarıyla buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliği ile hayata geçirilen "Anadolu Masalları Projesi" kapsamında Samsun'da minik öğrencilere geleneksel kıyafetlerle canlandırılarak masallar anlatıldı - Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Uğur Kılıç: -" Anadolu masalları aslında kadim medeniyetimizin Anadolu coğrafyasının değerlerini iyiliğini, doğruluğu, çalışkanlığı, erdemi ve fazileti çocuklarımızla buluşturma projesi"

Yurthaber 23-12-19 14:11

Maltepe’de masallar su kabağına dönüştü

Sedef Orhun’un “Renklerle Masallar” isimli resim ve süs kabağı sergisi Prof.

Yurthaber 11-12-19 10:10

Polisin yazdığı masal kitabı köy okullarına da ulaştı

Adana’da bir polisi memuru tarafından çocukların suç ve suçluyla karşılaştığında ne yapacaklarını ve polise nasıl ulaşacaklarını anlatan masal ve boyama kitabı köy okulundaki çocuklara da ulaştı.Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli 3 çocuk annesi polis memuru Semra Ağaya çocuklarına anlattığı uyarıcı ve sevgi dolu masallar eğitici bir proje kapsamında masal ve boyama kitabına dönüştürüldü.

Yurthaber 11-12-19 10:09

Masalcı teyze masallarını Karaköprü’deki çocuklar için anlattı

Karaköprü Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği programda ’Masalcı Teyze’ lakaplı tiyatro sanatçısı Esin Karakaya çocuklara masallar anlatarak eğlendirdi.Yediden yetmişe tüm vatandaşlara hitap eden çalışmalarda bulunan Karaköprü Belediyesi çocuklar için masal dinletisi programı gerçekleştirdi.

Yurthaber 10-12-19 13:19

Maden şehidinin çocukları babalarını masallarda yaşıyor

MANİSA'nın Soma ilçesindeki kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden biri olan Uğur Çolak'ın (26) geride bıraktığı çocuklarından İsmail Ayaz Çolak'ın (7), kardeşi Ulaş Çolak'a (5) babasının içinde yer aldığı masallar anlatması, duyanların yüreklerini dağlıyor.

Haber 03-12-19 15:43

Maden şehidinin çocukları babalarını masallarda yaşıyor

MANİSA'nın Soma ilçesindeki kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden biri olan Uğur Çolak'ın (26) geride bıraktığı çocuklarından İsmail Ayaz Çolak'ın (7), kardeşi Ulaş Çolak'a (5) babasının içinde yer aldığı masallar anlatması, duyanların yüreklerini dağlıyor.

Haber 03-12-19 13:39

İştahsız çocuğa güler yüzlü yemek sunun

İştahsız çocukların iştahının nasıl artırılabileceği konusunda tavsiyelerde bulunan VM Medical Park Bursa Hastanesi Uzman Diyetisyeni Veysel Ciğerli, “Gıdalarla çocuğunuza farklı şekillerde sunum yaparak dikkatini çekin” dedi.Çocuklarda görülen iştahsızlık probleminin ailelerin göz ardı etmemesi gereken bir durum olduğunu söyleyen Diyetisyen Veysel Ciğerli, psikolojik ya da fiziki sorunların iştahsızlığa sebep olabileceğine işaret ederek “Yapılan tetkikler sonucunda çocuğunuzun bir rahatsızlığı yoksa doğru zaman ve doğru gıdatercihi, bu durumu atlatmanızı kolaylaştıracaktır” diye konuştu.Çocuklar için doğru zaman ve doğru tercih kuralının çok önemli olduğuna işaret eden Diyetisyen Ciğerli, iştahsız çocuklar için şu tavsiyelerde bulundu:“Masallar eşliğinde keyifli bir sohbet edin ve çocuğunuzu beslenmenin önemli olduğuna inanmasını sağlayın.Gülen yüzlü yemekler, misket köfteden gözler, resim şeklindeki sebzeler, çiçek görünümünde yumurta gibi farklı sunumlarla ilgisini tabağına çekmeyi başarabilirsiniz.

Trend 02-11-19 14:43

Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi'nde masal terapisi uygulaması

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi çalışanı Yakup Efe, yaşadığı öğrenme güçlüğü ve hiperaktivite rahatsızlıklarıyla baş edebilmesini sağlayan "masal terapisi" konusunda eğitim alarak aynı hastanede psikiyatrların denetiminde eğitim vermeye başladı - Yakup Efe: - "Hastayı tanıdığımda ona uygun masallar yazıyorum. Bu, belli başlı metaforlar kullanarak kişinin farkındalığının, çevreyle etkileşiminin, üreticiliğinin artması için kullanılan bir yöntem."

Haber 24-10-19 15:22

Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi'nde masal terapisi uygulaması

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi çalışanı Yakup Efe, yaşadığı öğrenme güçlüğü ve hiperaktivite rahatsızlıklarıyla baş edebilmesini sağlayan "masal terapisi" konusunda eğitim alarak aynı hastanede psikiyatrların denetiminde eğitim vermeye başladı - Yakup Efe: - "Hastayı tanıdığımda ona uygun masallar yazıyorum. Bu, belli başlı metaforlar kullanarak kişinin farkındalığının, çevreyle etkileşiminin, üreticiliğinin artması için kullanılan bir yöntem."

Yurthaber 24-10-19 15:10

Sivas ve Kayseri'de kültür sanat

Sivas'ta "1919: Şafak", Kayseri'de "Uğurböceği-Karakedi", "Prenses Masallar Ülkesinde" ve "Kuvayi Milliye Kurtuluş Savaşı Destanı" oyunları seyirciyle buluşacak

Haber 24-10-19 12:33

Sivas ve Kayseri'de kültür sanat

Sivas'ta "1919: Şafak", Kayseri'de "Uğurböceği-Karakedi", "Prenses Masallar Ülkesinde" ve "Kuvayi Milliye Kurtuluş Savaşı Destanı" oyunları seyirciyle buluşacak

Yurthaber 24-10-19 12:32

Ulusal Hikaye Anlatıcılığı Kongresi

Bu yıl "Az Gittik Uz Gittik" ana başlığıyla Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek kongrenin ana teması "Anadolu Masalları ve Komşu Masallar"

Haber 10-10-19 17:48

Hastanedeki arkadaşları için kolye ve bileklik yaptılar

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulma aşamasındaki Kadın ve Çocuk Çalışma Grubunca gerçekleştirilen ’Öykücü ablanın arkadaşlık kolyeleri’ etkinliğinde bir araya gelen çocuklar, masallar eşliğinde hastanelerde tedavi gören çocuklarla paylaşmak üzere kolye ve bileklikler üretti.Çocuklardaki paylaşım ve mücadeleyi geliştirmek amacıyla düzenlenen etkinlik ile çocuklar, masallar eşliğinde ürettikleri kolyeleri hastanelerin Onkoloji Bölümünde tedavi gören yaşıtlarıyla paylaşacak.

Yurthaber 10-09-19 11:22

Çocuk masalları geleceğe taşınıyor

Çocuk masallarının geleceğe taşınması amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü tarafından "Çocuk Masal Anlatıcılığı Kursu" açıldı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, kursun Ünsal Tülbentçi İlkokulu’nda 32 öğretmene verildiğini söyledi.İnsanlığın en kadim becerilerinden birisinin masal ve hikaye anlatıcılığı olduğunu ifade eden Gümüş, "Hikaye ve masallar yoluyla çocuklar geleceğe hazırlanmış ve geleceği inşa etmelerinde onlara bu yolla malzemeler sunulmuştur.

Yurthaber 06-09-19 18:25