YURTHABER

Kocaeli
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atlı Terapiyle 2 Bin 500 Engelli Çocuk Iyileşti

Ergün AYAZ-Faruk KIYAK/İZMİT Kocaeli Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ile Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulu'nun ortak gerçekleştirdiği 'at ile

Atlı Terapiyle 2 Bin 500 Engelli Çocuk Iyileşti

Ergün AYAZ-Faruk KIYAK/İZMİT Kocaeli Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ile Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulu'nun ortak gerçekleştirdiği 'at ile terapi' yöntemiyle engelli çocuklara tedavi uygulanıyor. At ile terapi gören çocuklar bindikleri atın ritmine göre vücut dengesi, gövde kontrolü ve ritmik yürümede gelişme sağlıyor. 2002 yılında kurulan Atçılık Meslek Yüksekokulu'nda 2006 yılında başlayan atlı terapi yöntemiyle bugüne kadar yaklaşık 2 bin 500 çocuk tedavi gördü.
Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Erdener Balıkçı, çocuklara uygulanan at ile terapi Hastaların tedaviye olumlu sonuçlar verdiğini vurgulayan Balıkçı, "Tedavilerden sonra örneğin doğuştan felçli olan çocuklar buraya geldikten 20-25 seans sonrasında vücudunu dik tutabilme, belli bir süre sonra ayakta durabilme, adım atabilme, elini ve kolunu kaldırabilme gibi gelişmeler sağlanıyor. Ayrıca yakın bir zamanda yapılan Diyarbakır'daki kongrede teröre maruz kalan çocukların at ile terapi sağlanmasını hedefliyoruz. Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile ortak bir çalışma yürütülmesi projelendirilmekte. Oradaki mevcut imkanların uygunluğa dönüştürülerek projenin uygulanması planlanıyor. Büyük ihtimalle önümüzdeki yıl teröre maruz kalan çocukların atla terapi uygulanmaya başlanacak" diye konuştu.
Batman'dan çocuğunu tedavi ettirmek için getirdiğini söyleyen Roni Çıra, "Oğlum serebral palsi hastası. Buraya atlı tedavi için geliyoruz. Batman'da böyle olanak yok. Çocuğumuza burada gövde dengesi çalışması yapılıyor. 3 yıldır buraya geliyoruz. Çocuğumuzun ayakta durma dengesi gelişti. Gövdesi normalde esnekken terapiden sonra daha da dik durduğunu gördük. Odaklanması gelişti. Elleri ve ayakları gelişti " dedi.
Amasra'dan çocuğunu at ile tedavi olması için getirdiğini belirten İlyas Aşan ise, "Çocuğum serebral palsi hastası ve vücudunda denge kaybı var. Yaklaşık 10 gündür terapi alıyoruz. İlk 3 günden itibaren değişiklik görmeye başladık. Bilinci açılmaya başladı atla iletişim halinde olduğu için. At üzerindeki hareketlerden dolayı kendisini dik tutmaya çalışıp denge sağlıyor. Güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Atlı Terapiyle 2 Bin 500 Engelli Çocuk Iyileşti

Atlı Terapiyle 2 Bin 500 Engelli Çocuk IyileştiAtlı Terapiyle 2 Bin 500 Engelli Çocuk Iyileşti

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler