YURTHABER

Kapat

Bakan Günay İznik’te İnceleme Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte İznik’e sabah saatlerinde protokol yağdı.

Bakan Günay İznik’te İnceleme Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte İznik’e sabah saatlerinde protokol yağdı. Bakan Günay İznik Surlarını, Roma Tiyatrosunu, İznik Müzesini inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bursa Valisi Şehabetin Harput,Milletvekilleri İsmail Aydın,Hüseyin Şahin,Önder Matlı,Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ve Turizm ve Kültür Bakanlığından yetkililer ile bir çok bürokrat İznik’te incelemelerde bulunmak için bir araya geldi.

2 Yıldır Karar Bekliyoruz

Bakan Günay İznik’e giriş yaptığı Lefke Kapı'sını incelemeye başlayarak hızlı bir şekilde İznik’i gezdi. Tarihi lefke Kapı'nın restorasyon projesi ve ödeneğinin hazır olduğunu açıklayan Günay, Surlara bitişik evlerin kamulaştırılması yönünde karar alındığını ve mahkemenin 2 yıldır nihai kararını beklediklerini söyledi

İznik İçin Seferberlik Yapacağız

İznik Yeşil Camii ve İznik Müzesinide yerinde inceleyen Bakan Günay “ İznik çok önemli Dünya tarihine sahip bir ilçe. Hedefimiz İznik'i turizm şehri yapmak. Bu gün burada acil tespitleri yapacağız. İznik'i Dünya Kültür Mirası'na aldırmak istiyoruz. Türkiye Dünya turizm sıralamasında. İznik için adeta seferberlik yapacağız." dedi.

İznik’te İki Müze Olacak

Bakan Günay İznik Müzesi için ise “ İznik müzesinin tadilatının tamamlanmasının ardından mevcut Nilüfer hatun imareti olan mevcut müze binasında İslam eserleri ile arka bölüme yapılacak olan ikinci müze binasında da Arkeolojik eserler sergilenecek" şeklinde konuştu.

Ardından halen temizleme çalışması devam eden Roma Tiyatrosunda inceleme yapan Bakan Günay burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Günay, Roma tiyatrosunda geçmiş dönemlerde gladyatör oyunlarının da oynanabileceğini ifade ederek, “Meydandakilerle seyircinin irtibatını kesen kesimler var. Burada gladyatör oyunları da yapılmış olabilir. Böyle bir görüntü var. Perdeleme sistemi var. Zemin biraz daha aşağıya iniyor. O zaman bu savaşçıların ve vahşi hayvanların çıkardığı alan olabilir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat