YURTHABER

Balıkesir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkanlar yağlı güreş için Ankara’da

Türkiye Güreş Federasyonu ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği tarafından Ankara’da düzenlenecek olan kurultay öncesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan Ankara’da devlet erkanını ziyaret etti.

Türkiye Güreş Federasyonu ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği tarafından Ankara’da düzenlenecek olan kurultay öncesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan Ankara’da devlet erkanını ziyaret etti. Türkiye genelinde Yağlı Güreşin daha kaliteli hale getirilmesi için stratejiler belirlenerek planlar masaya yatırıldı.
Türkiye Güreş Federasyonu ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği tarafından Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye Yağlı Güreş Kurultayı öncesinde Birlik Encümen Toplantısı gerçekleştirildi. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve encümen üyeleri, toplantı sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın’ı ziyaret etti. Yağlı güreşin ve er meydanlarının mevcut durumları ile geleceğinin görüşüldüğü toplantılarda yağlı güreşe dair stratejilerin belirlenmesine yönelik planlamalar masaya yatırıldı.

Türk’e özel bir spor
Birlik olarak pehlivanı, ağası, cazgırı, peşrevi, kıspeti gibi unsurlarıyla önemli bir kültür mirası olan yağlı güreşi dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, "Yağlı güreş Türkiye’nin kültürel ve soyut mirası. Bizim kültürümüzü yansıtan, Türk’e özel bir spor. Biz bunu dünyaya anlatmak istiyoruz" açıklamasında bulundu. Başkan Yılmaz, yağlı güreşin hak ettiği değeri görmesi, er meydanlarındaki seyir zevkinin yükseltilmesi ve güreşlerin daha kaliteli hale getirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Balıkesir heyetinden ankara çıkarması
Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula’yı ziyaretlerde ve TBMM’de ağırladı. Balıkesir heyeti Türkiye Yağlı Güreş Kurultayı öncesinde Ankara’da; Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ı, Ülkü Ocakları’nın Genel Başkanı Sinan Ateş’i, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu, Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın’ı, Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u MHP Balıkesir İl Başkanı Gökay Yüksel ile birlikte MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof.Dr. Ruhi Ersoy’u, son başbakan ve önceki dönem Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretlerde Balıkesir ile ilgili proje ve yatırımlar görüşüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler