Manchester United'a 2008 yılında 30 milyon sterlin bonservis bedeli karşılığı katılan Dimitar Berbatov, geçen sezon yedek kulübesine mahkum oldu. Önceki sezonu 22 golle kapatmasına karşın Ferguson'ın bir türlü şans tanımadığı Bulgar golcü takımdan ayrılma istediğini yineledi.
"Bu kulübü seviyorum, ancak oynamazsam nasıl faydalı olabilirim. Artık oynamak istiyorum" diyen Berbatov, menajer Alex Ferguson'ın da kendisini cüzzi bir bonservis bedeli karşılığında elden çıkarmaya hazır olduğunu iddia etti.
Facebook sayfasında geleceğiyle ilgili açıklamalar yapan bulgar golcü, "Gazeteler, değerimin 10 milyon sterlin olduğunu yazıyor. Ancak menajer Ferguson ile görüştüm. Bana 5 milyon sterlin karşılığında takımdan ayrılabileceğimi söyledi" ifadelerini kullandı.
Rooney-Wellbeck ve Hernandez'in arkasında yedek beklemekten usandığını dile getiren Berbatov, "bilemediğim bir nedenle sürekli yedek bırakılıyorum. Gelecek sezon da büyük olasılıkla oynayamayacağım. Bu yüzden ayrılmam herkes için en iyisi olacak" diye konuştu.