Beşiktaş'ta mayıs ayında yapılacak olağan başkanlık seçiminde flaş bir ismin adı masaya geldi. Kongrede yaşanan yumruklama olayına çok fazla ses çıkarmadığı için eleştirilen Serdal Adalı, camia içinde eleştirilere neden oldu.
Mayıs ayında yapılacak seçime hiçbir başkan adayının katılmayacağı bilinirken, yaşanan bu olay sonrası camia içindeki insanların Emre Kocadağ'ın aday olması gerektiğini savundu. Emre Kocadağ'ı daha güçlü ve otoriter olarak gören siyah-beyazlı isimler, başkanlığa aday olması için baskı yapmaya başladı.
Yapılan kongrede eski başkan Hasan Arat, Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk tarafından yumruklanmıştı. Siyah-beyazlılara büyük borç yükü bırakan Hasan Arat, kongreye geldiği anda tepkileri çekmiş ve taraftarlar tarafından da eleştiriliyordu.