Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pelitözü Gölpark'ta minibüsçülerle bir araya geldi.
Yağcı, toplantıda yaptığı konuşmada, 2004 yılında göreve geldiklerinde ulaşım sektöründe uzun ince bir yolculuğa başladıklarını belirterek, amaçlarının halka kaliteli taşımacılık imkanı sunmak olduğunu kaydetti.
Göreve geldiklerinde, önlerinde mevzuatlara göre aksak olan bir ulaşım sisteminin bulunduğunu hatırlatan Yağcı, şöyle konuştu:
"Belediye tarafından teyit edilmemiş bir sistemdi. Ulaşım sisteminin hak sahibi olmamız nedeniyle araçlar alarak şehir içi ulaşım sistemini kendimiz yapabilirdik. İkinci alternatif ise sistem içerisinde 130 vatandaşımız görev yapıyordu. Bunların da içinde bulanacağı bir ihale sürecine başlamak gerekiyordu. Esnafımız için uygun olanı tercih ettik. Son yaptığımız ihale sonucunda 93 hattı 'M' plaka uygulamasından hak kazandı. Bunlar açık rekabet koşullarına göre yapılan ve standartları herkesçe belli olan şeffaf bir ihaleydi. Her sistemin başlangıcında eksiklikler veya aksaklıklar olabilir. Oluşacak sorunları el birliğiyle çözeceğiz."
Minibüsçüler adına konuşan Önder Çakır da yeni ulaşım sistemi sayesinde kentte ikinci bir araca gerek kalmadan vatandaşın ulaşımının sağlayabildiğini söyledi.
Konuşmaların ardından minibüsçüler, Yağcı'ya teşekkür plaketi verdi.
Toplantı, Yağcı'nın Gölpark çevresinde direksiyona geçtiği minibüs gezisinin ardından sona erdi.
Muhabir: Muhsin Arslan - Mehmet Candikmen
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz