YURTHABER

Sakarya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyükşehir'in Kültür Sanat Etkinlikleri Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Kasım ayı programı kapsamında bir konferans gerçekleştirildi. Yazar Tarık...

Büyükşehir'in Kültür Sanat Etkinlikleri Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Kasım ayı programı kapsamında bir konferans gerçekleştirildi. Yazar Tarık Tufan ve Aktivist Süleyman Gündüz’ün konuşmacı olarak katıldığı “Dayton Antlaşması, Bosna’da Yaşananlar ve Aliya İzzetbegoviç” konulu konferansa Sakaryalılar yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Kültür Sanat Etkinlikleri Kasım ayında da tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında dün akşam bir konferans gerçekleştirildi. “Dayton Antlaşması, Bosna’da Yaşananlar ve Aliya İzzetbegoviç” konulu konferansa konuşmacı olarak Yazar Tarık Tufan ve Aktivist Süleyman Gündüz katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen konferansa Sakaryalılar yoğun ilgi gösterdi.

Konferansta ilk önce, “Yeryüzü Doktorları” oluşumunda bulunarak bölgede görev yapmış olan Süleyman Gündüz konuştu. “Aliya İzzetbegoviç, evrensel bir aklın adamıdır” diyerek konuşmasına başlayan Gündüz, Aliya’nın düşüncelerinden ve zihinlere yer etmiş sözlerinden alıntılar yaptı. Dayton Antlaşması’nın adil olmadığını iddia eden yönetici sınıfa karşı Aliya’nın, “Elbette ki bu antlaşma Bosna’nın sorunlarını çözmeyecektir ama en kötü barış en iyi savaştan daha iyidir” sözlerini hatırlatan Süleyman Gündüz, “O, mücadelesine başladığı andan itibaren yeryüzündeki bütün mazlumlara ait bir şahsiyet olmuştur. Aliya, daima barışı savunan, daima Müslüman olduğunu ve Müslüman kalacağını her fırsatta dile getiren, kendisini İslam dünyasının bir neferi olarak gören, yürüttüğü mücadele ile bizim var oluşumuzun gerekçelerini ortaya koyan muhteşem bir şahsiyettir. Bosna’da şiddet sarmalının arttığı bir dönemde Bosnalı milisler gücü Aliya’ya, ‘Biz de Sırplar gibi davranmak istiyoruz, onlar gibi köyleri yakalım, halka işkence edelim’ dediklerinde Aliya, ‘Sırplar bizim öğretmenimiz değil, biz Sırplardan ancak ne yapmayacağımızı öğrenebiliriz.’ diyerek liderliğin nasıl olduğunu bize göstermiştir” dedi.

Süleyman Gündüz konuşmasının son bölümünde Aliya’nın bir kitle heykeltıraşı olduğunu ifade ederek, “Büyük lider bizlere kendi medeniyetlerimizi keşfetme fırsatı vermiştir. Savaşta batılıların bütün kutsal dinlerin emrettiği inançları katlettiğini bizlere apaçık göstermiştir. Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak gerektiğini söyleyen Aliya bir kitle heykeltıraşıdır” diye konuştu.

Bosna gibi şehir isimlerinin coğrafi anlamlarından öte insanlarca bir inanma biçimine dönüştüğünü kaydederek konuşmasına başlayan Yazar Tarık Tufan, bir coğrafya ile ilişki kurabilmek için illa o coğrafyaya yönelik bir saldırının oluşması gerekmediğinin altını çizdi. Tufan, “Bosna ile Sırbistan’ı ayıran etnik değil dini kökenlerdir. Srebrenitsa Katliamı’nın olduğu gün civar Sırp köylerinden dumanlar yükselir, bunlar ateşte çevirdikleri domuzlara aittir. Bosna yalnızca bir şehirden ibaret olsaydı düşerdi ama Bosna bir inanma biçimi. Bosna halkının direnişi insan varlığının olduğu her metrekareye ilham kaynağı olmuştur. Dün Allah’a inandığımız gibi Bosna’ya inandıysak bugün de Allah’a inandığımız gibi Gazze’ye inanmalıyız. Filistin, Gazze ve Bosna meseleleri birbiri içine geçmiş meselelerdir. Bu meseleler bir anlamda inancımızın gereğidir. Bir coğrafya ile ilişki kurabilmek için ille de bir saldırının gerçekleşmesi gerekmiyor. Balkan Coğrafyası’na ilişkin duyarlılığımızı geliştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konferansın sonunda Tarık Tufan ve Süleyman Gündüz’e teşekkür ederek üzerlerinde Sakarya tasvirinin bulunduğu birer minyatür çalışması hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler