YURTHABER

Tokat
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'li Matkap'tan Bakan Dinçer'e Eleştiri

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap,...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Hukukun üstünlüğüne bağlı kalacağına yemin eden bir Sayın Bakan'ın Danıştay'ın kararını 'garabet' diye nitelemesi çok enteresan" dedi.

CHP Sivas İl Kongresi'ne katıldıktan sonra Tokat'a gelen ve CHP İl Başkanı Duran Kum'u makamında ziyaret eden Matkap, burada açıklamalarda bulundu. CHP'de yönetimde önemli bir anlayış değişikliği yaşandığına işaret eden CHP'li Matkap, geçmişte genel başkanın performansına endekslenmiş parti başarısının, şimdi bütünü ile parti yönetiminin ve üyelerinin dinamizmine endekslendiğini kaydetti. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla ilgili genelgenin yürütmesinin Danıştay tarafından durdurulmasına ilişkin konuşan Matkap, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in "garabet" yorumunu eleştirdi. Matkap, "Son olaylar zaten sisteme dönük güveni önemli ölçüde sarsıyor. Ama yargının güçlü kalması, adalet duygularının zedelenmemesi, toplumsal barışımız açısından çok önemli. Bir defa milletvekilleri, sayın bakanlar, milletvekilliği yemininde hukukun üstünlüğüne bağlı kalacaklarına yemin ediyorlar. Hukukun üstünlüğüne bağlı kalacağına yemin eden bir Sayın Bakan'ın Danıştay'ın kararını 'garabet' diye nitelemesi çok enteresan. Onların demokratik sisteme ne kadar uzak olduğunun bir de yansıması sayılır aynı zamanda. Sistem kendi kendini sağlam ki kontrol ediyor, denetliyor. Bu kadar tahribat arayışlarına rağmen. Türkiye, büyük bir devlet. Cumhuriyetin temelinin atıldığı ilimizde de söyledim. 1919'da toplu iğne dahi üretecek sanayisi yokken, şuan dünyanın 17-18. büyük ekonomisi. Demek ki temelleri doğru atılmış, Türkiye Cumhuriyeti yoluna devam ediyor, 10 yıldır verilemek istenen tahribata rağmen. Ama ben sağduyuya inanıyorum. Önümüzdeki dönem Türkiye'nin en köklü partisi olan CHP, Türkiye'yi yönetecek ve bunları bir daha konuşmayacağız" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler