YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Coşkunöz Eğitim Vakfı Meslek Sahibi Yapıyor

Coşkunöz Eğitim Vakfı Başkanı Oya Yöney, vakfın meslek edindirmeye yönelik çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Coşkunöz Eğitim Vakfı Başkanı Oya Yöney, vakfın meslek edindirmeye yönelik çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Yöney, yaptığı yazılı açıklamada, M. Kemal Coşkunöz tarafından 1988 yılında otomotiv sanayine kalifiye eleman yetiştirmek, gençlerin işsizlik sorununa çözüm getirmek amacıyla kurulan Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın 24 yıldır Bursa sanayisine kesintisiz hizmet verdiğini ifade etti.

Vakıfın, teorik ve pratik uygulamaya yönelik derslikler, atölyeler, bilgisayar ve konferans salonları, kütüphane ve diğer sosyal yaşam alanları ile çağdaş eğitim standartlarına uygun donanımla faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Yöney, şunalır kaydetti:

"Bugüne kadar 20 dönem boyunca düzenlenen programlardan 291 kişi mezun edildi. 21. dönem meslek edindirme programının mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. 1 Aralık-11 Mayıs arasında düzenlenen eğitim programından 14 öğrenci mezun oldu. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin tamamı, Coşkunöz Holding bünyesindeki kalıp tasarım, talaşlı üretim, kalıp üretim, proje-metod, idari işler, satış pazarlama ile iş sağlığı ve güvenliği alanlarında istihdam edildi."

Oya Yöney, gelirlerinin yüzde 80'inin teknik eğitime harcandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Vakıf, meslek edindirme ve uzmanlık kazandırma eğitimleri, eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik işbirlikleri ve burs-destek faaliyetleri olmak üzere 3 ana alanda faaliyet gösteriyor. Meslek edindirme programı süresince öğrenciler 3 bin 600 saat eğitim alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde, eğitimlerini başarıyla geçenlere bakanlık onaylı meslek lisesi diploması veriliyor ve bu gençler, Türk otomotiv sanayisinde kalifiye eleman olmak üzere mezun ediliyor."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler