YURTHABER

Sivas
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cü'de Jeolojik Harita Günü Etkinliği Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü tarafından ‘Jeolojik Harita Günü’ dolayısıyla jeolojik haritalamanın farkındalığını artırmak...

Cü'de Jeolojik Harita Günü Etkinliği Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü tarafından ‘Jeolojik Harita Günü’ dolayısıyla jeolojik haritalamanın farkındalığını artırmak ve toplum için yaşamsal önemini vurgulamak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Mavi Salon’da düzenlenen programda konuşan Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, "Bilindiği gibi ülkemiz başta deprem, sel, heyelan gibi doğal afetlerden yoğun olarak etkilenen aktif bir kuşak üzerinde yer almaktadır. Deprem yaratabilecek aktif fay zonlarının ortaya çıkarılmasında jeolojik haritalar kullanılabilecek en değerli belgelerden birisini oluşturur. Bunun yanında doğal kaynaklarımızın önemli bir bölümünü oluşturan maden yatakları, kömür ve kırmataş kaynaklarının ortaya çıkarılması açısından da bir hayli zengin potansiyele sahip olmamız da bilinen diğer bir gerçektir. Yine bu kaynakların bulunmasında jeolojik haritalar sıklıkla kullanılır. Arazide birebir olarak gerçekleştirilecek sağlıklı ve ayrıntılı bir jeolojik haritalamanın, başta birbirinden bağımsız olarak düşünülebilecek bu iki konu olmak üzere birbirinden çok farklı çalışmalarda sağlıklı bir altlık oluşturacağı şüphesizdir. Ülkemizi doğrudan ilgilendiren bu konulara ek olarak yer altı sularının, ekosistem ve doğal ortamların bulunması ve korunmasında, karstik yapıların ve mağaraların ortaya çıkarılmasında, deprem, sel, heyelan ve kontrol edilemeyen yangınlar gibi afetlerin sonrasında ortaya çıkan zararların belirlenmesinde, ulaşım güzergahlarının ve mühendislik yapılarının sağlıklı bir şekilde yapılmasında jeolojik haritalama etkin olarak kullanılmaktadır. En güvenilir jeolojik haritalama kaynakları olan üniversitelerdeki Jeoloji Mühendisliği bölümleri Türkiye’de bu çalışmaları sürükleyen kurumların başında gelmektedir" dedi. Prof. Dr. Kavak, "Özellikle ülke gündeminde bulunan ‘kentsel dönüşüm’ alanında yapılacak çalışmalarda da başvurulması gereken önemli bir referans olan jeolojik haritalamayı, bu yıldan başlamak üzere her yıl Ekim ayının son günlerinde toplum için önemini vurgulamak amacıyla anmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Programa Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, Yrd. Doç. Dr. Fikret Koçbulut, Yrd. Doç. Dr. Levent Mesci ve bölüm öğrencileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler