YURTHABER

Yozgat
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Dil Birliği-Gönül Birliği" Konulu Konferansı

Türk Eğitim-Sen Sorgun Temsilciliği tarafından "Dil Birliği-Gönül Birliği" konulu konferans düzenlendi.

Türk Eğitim-Sen Sorgun Temsilciliği tarafından "Dil Birliği-Gönül Birliği" konulu konferans düzenlendi.

Kayseri Türk Ocağı Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Durbilmez, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, özellikle Türk dünyasında dil birliğinin korunduğunu, bundan sonra da korunacağını belirtti.

Günümüzde Yozgat'ta, Sorgun'da kullanılan bir çok atasözünün, diğer Türk ülkelerinde de konuşulduğunu vurgulayan Durbilmez, şunları kaydetti:

"Dünyada Türk dendiği zaman, Müslüman da akla gelmektedir. Her ne kadar Müslüman olmayan bazı Türkler bulunsa da, genellikle Müslüman olarak kabul edilmektedir. Bu Türk devletlerinin bir çoğunun kültürleri bir birine yakınlık arz etmektedir. Türk kültürü dediğimiz zaman, Dede Korkut, Nasrettin Hoca, Köroğlu ve daha bir çok ünlü şahsiyet akla gelmektedir. Bu ünlü şahsiyetleri hemen hemen tüm Türk ülkeleri değişik isimlerle de olsa tanımakta ve sahip çıkmaktadır. Ben ailemle bir çok Türk ülkesini gezdim. Bazılarında senelerce kaldım. Bir ay gibi kısa bir zaman diliminde, birbirimizle iyice kaynaştık ve çok kolay anlaşmaya başladık. Çünkü, bizlerin bir dil birliği var."

Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler