YURTHABER

Tekirdağ
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diş Hekimi Coşkun: Diş Eksiklerini Önemseyin.

Diş eksikliklerinde en önemli faktörün çürük olduğunu söyleyen uzmanlar, ihmal edilmemesi gereken bir sorun olduğunu...

Diş Hekimi Coşkun: Diş Eksiklerini Önemseyin.

Diş eksikliklerinde en önemli faktörün çürük olduğunu söyleyen uzmanlar, ihmal edilmemesi gereken bir sorun olduğunu söylüyor. Diş eksikliklerinin en kısa sürede telafi edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar eksik olan dişin yerine protez uygulaması yapılması gerektiğini ve protezinde çok iyi bakılması gerektiğini, etkin diş fırçalamanın yanında, ihmal edilmemesi gereken konulardan biride diş ipi olduğunu, diş ipinin de haftada en az 5 gün kullanılması gerektiğini belirtiyor.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde görev yapan Diş Hekimi Hamit Çoşkun, diş eksikliğinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyedi. Coşkun, "Günümüzde hastalarda rastlanan en sık problemlerden bir tanesi diş eksiklikleri. Genelde bir veya iki dişin eksikliği hastalar tarafından pek önemsenmez. Aslında bu durum sanıldığından daha önemlidir. Diş eksikliği meydana geldikten en kısa üç ay içerisinde telafi edilmesi gerekir. Yeni diş yapılmadığı takdir de diş çekim boşluğundaki kemikte erime meydana gelir, komşu dişlerde de kaymalar şeklinde kendini gösterir. Bu tip uygulamaları da biz protez adı altında toplamış oluyoruz. Dikkat edilmesi gereken protezin ciddi anlamda bakıma ihtiyacının olduğu, yani hastalar protezlerimiz nasıl olsa yapıldı bundan sonra bakıma ihtiyacı olmaz ve biz bunları kullanırız şeklinde düşünmesi yanılgılardan bir tanesidir’’ dedi.

Protezin de belli bir ömrü olduğunu söyleyen Coşkun, ‘’Her ne kadar yapılan bir protez için, yapıldı ve bitti şeklinde düşünülse de bu bir hata oluşturmakta. Protez’in 8 sene, maksimum 10 yıl ömrü var. Hastanın günde minimum 2 defa, olmak üzere fırçalaması gerekir. Rutin kontrollerde herhangi bir köprüde açılma, protezde vuruk varsa, bunların düzeltilmesi gerekir. En ideal şartlarda bir protezin sabit protezin ya da hareketli protezin ömrü 10 yıldır. Bu süre zarfında belli özelliklerini kaybettiği için yerlerinin değiştirilmesi lazım’’ açıklamamsını yaptı.

Hastanın ağzında çürük olduğunu bildiğini, kendisine ağrı ve rahatsızlık vermediği için çok üzerinde durmadığını belirten Diş Hekimi Hamit Coşkun bunun ileriki aşamalarda soğuk sıcak hassasiyeti meydana geldiğini söyledi. Coşkun, ‘’Hasta bunu kulak ardı ederse ondan sonra gece ağrıları başlar. Bu çürüğün sinirlere ulaşma durumudur. İvedi doktora başvurulması gerekir’’ ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler