YURTHABER

Adana
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dostları edebiyatçı Demirel Babacanoğlu için yazdı

Uluslar arası Güncel Sanat dergisi, “Karanfil kırmızıların soldu mu” adlı eseriyle İsveç Hümanist Enternasyonal Ödülü...

Dostları edebiyatçı Demirel Babacanoğlu için yazdı

Uluslar arası Güncel Sanat dergisi, “Karanfil kırmızıların soldu mu” adlı eseriyle İsveç Hümanist Enternasyonal Ödülü gibi çok sayıda ödülün sahibi olan Adanalı edebiyatçı şair M. Demirel Babacanoğlu için özel dosya hazırladı.

Dergi, 1944 yılında Karaisalı’nın İncirgediği köyünde doğan Adanalı edebiyatçının öğretmenlik yıllarındaki fotoğraflarından Almanya/Lindau'daki gezi yazısına ve kazandığı ödüllerine kadar pek çok özelliğine yer ayırdı.

Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Muzaffer İzgü ile fotoğraflarının da bulunduğu dergide ayrıca edebiyatçı dostları tarafından yazılan ve M. Demirel Babacanoğlu’nu anlatan makaleler de yayınlandı.

Şiir, öykü, deneme, eleştiri ve oyun türlerinde bir çok yazıları bulunan Edebiyatçı M. Demirel Babacanoğlu öykülerinde ve şiirlerinde yalın ve kendine özgü bir dil kullanıyor.

Doğduğu köyün Adana’ya 50, Karaisalı’ya 30, Tarsus’a 40 kilometre olduğunu anlatan Babacanoğlu yaşam öyküsünü anlatırken, “Köyümüz halkımızın isteği üzerine 1994’te Tarsus’a bağlanmıştır. Doğusunda yer alan parçası Durak İstasyonu 15-20 köyün buluşma ve ulaşım merkezidir. Harf devriminden sonra yapılan ilkokulunu 1956’da bitirdim. Babam Durak İstasyonunda berberdi, ben de çırağıydım.” diyor.

Berberliği de zamanla öğrendiğini ifade eden Babacanoğlu, “Elim işe yatınca Tarsus’ta bir berber yanına girdim. Bir han odasında kalıyordum. Tahta kuruları, böcekler, sinekler ısırınca, ustaya haber vermeden kaçtım.” diyerek, bundan sonra nasıl öğretmen olduğunu dile getiriyor.

Babacanoğlu'nun yayınlanmış kitapları şunlar; Parakan (1991), Gül sevgisi (1992), Karanfil kırmızıların soldu mu (1992), İnsan hayranıyım (1992), Keman sesleri (1997), Silah/lan/ma (1998), Dört oyun (1998), Bülbülün sonu (2000), Yedinci göğün yıldızı (2006), Tepedeki ev (2008) ve Çukurova Kurtuluş Savaşı Destanı (2009).

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler