YURTHABER

Malatya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitimini tamamlayan üreticiler sertifikalarını aldı

Malatya’da ’Çiftçiler için Finansal Okuryazarlık’ eğitimini tamamlayan 45 çiftçiye sertifikaları verildi.Birleşmiş Milletler Kalkınma programı kapsamında Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği, Habitat Derneği ve Vısa Europe ortaklığında uygulanan Paramı Yönetebiliyorum Projesi çerçevesinde düzenlenen ‘Çiftçiler için Finansal Okuryazarlık’ eğitimini tamamlayan 45 çiftçiye sertifikaları verildi.

Eğitimini tamamlayan üreticiler sertifikalarını aldı

Malatya’da ’Çiftçiler için Finansal Okuryazarlık’ eğitimini tamamlayan 45 çiftçiye sertifikaları verildi.
Birleşmiş Milletler Kalkınma programı kapsamında Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği, Habitat Derneği ve Vısa Europe ortaklığında uygulanan Paramı Yönetebiliyorum Projesi çerçevesinde düzenlenen ‘Çiftçiler için Finansal Okuryazarlık’ eğitimini tamamlayan 45 çiftçiye sertifikaları verildi. Sertifika dağıtım programında konuşan Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı İhsan Akın, “Bugün üretici ve yetiştiricilerimiz için finansal okuryazarlık eğitimi ve TARSİM sigortalarıyla ilgili eğitim gerçekleştirdik. Sertifika dağıtacağız. Buradaki asıl amacımız yetiştiricilerimizin daha fazla bilinçli olması. Finansal kaynaklarını hayvan alım satımında olsun, sahadaki sıkıntılarında olsun bunları en doğru şekilde kullanabilmeleri” dedi. Üreticilere de bazı tavsiyelerde bulunan Akın, “Bizler üretici ve yetiştiricilerimize şu tavsiyede bulunuyoruz, ‘Özellikle bir yıl boyunca veya iki yıl üretim yapıp, tam hayvan büyüyüp satışa geldiği zaman bir bakıyorsunuz gelen değerinin üstünde fiyat verip, borca alınca o paranın geri dönüşü olmuyor. Bir diğeri sahte çek, senet, ahbap çavuş ilişkileriyle birçok üretici ve yetiştiricilerimiz bunca yıllık emeğini birilerine kaptırabiliyor. Kaptırmaması adına sağlıklı ve daha doğru yatırım anlamında hocamız teknik, önemli, bilgiler verdi. Yetiştiricilerimize şu önemli tavsiyeyi bir daha yenilemiş olalım. En önemlisi şudur bizler eğer finansal kaynaklarımızı doğru kullanırsak ve satışlarımızı peşin parayla yaparsak, emeğimiz heba olmaz. Bir diğer konu TARSİM sigortalarıyla ilgili özellikle hayvanlarımızın heba olmaması hastalık yada hırsızlık olaylarında, farklı şeylerde telef olduğu zamanlarda sigortamız olduğu zaman sigorta bir güvencedir. Şu anda belki küçükbaşta çok cazip olmasa da biz bunu ilgili kurum, kuruluşlarla görüşerek, şartların daha iyi şekilde geliştirilmesi noktasında çabalayacağız. Sizlere tavsiyemiz bu sigortalardan en iyi şekilde faydalanmak” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardında kursa katılan kursiyere sertifikaları verildi.

Eğitimini tamamlayan üreticiler sertifikalarını aldı

Eğitimini tamamlayan üreticiler sertifikalarını aldı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler