YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elektrikli otomobiller için Lityum batarya yolda

Elektrikli otomobiller için lityum batarya üretimi için laboratuar kuruldu. Yiğit Akü firmasının kurduğu laboratuar için...

Elektrikli otomobiller için Lityum batarya yolda

Elektrikli otomobiller için lityum batarya üretimi için laboratuar kuruldu. Yiğit Akü firmasının kurduğu laboratuar için 1 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Laboratuar Türkiye’de bir ilk olurken Avrupa’nın da sayılı AR-GE üstlerinden olmaya aday.

Dünyadaki petrol rezervlerinin azalmasıyla bütün ülkelerin yöneldiği elektrikli otomobillerle daha uzun süre seyahat amacıyla yeni bir adım atıldı. Yiğit Akü, elektrikli otomobillerde kullanılan kısa adı Lİ-ON olan şarj edilebilir lityum-iyon bataryaları üzerine çalışma yapmak üzere bir AR-GE üssü kurdu. 1 milyon dolarlık yatırım harcaması yapılan AR-GE laboratuarı için bir yıllık bir fizibilite süresinin ardından, literatür araştırması yapıldı ve laboratuar kurulumu tamamlandı.

66 BİLİM ADAMI ÇALIŞACAK-

Şirket, 66 bilim adamının görev alacağı laboratuarda elektrikli otomobillerin daha uzun süre yol kat etmesini hedefliyor. Yiğit Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, otomotiv sektöründe AR-GE çalışmalarının büyük önem taşıdığını, Yiğit Akü olarak bu alana yaptıkları yatırımlarla Türkiye’nin çıtasını da yükselttiklerini söyledi. Büyükkalender, Türkiye’de AR-GE yatırımlarına milli gelirden ayrılan payın yıllarca yüzde 1’in altında kaldığına dikkat çekerek, “Yiğit Akü olarak her yıl artan miktarlarda AR-GE çalışmalarına kaynak ayırıyoruz. 2002 yılında ciromuzun yüzde 0,5’ini araştırma ve geliştirme çalışmalarına yönlendirirken, bu rakamı 2008 yılında yüzde 2’ye çıkardık. 2011 yılında da ciromuzun yüzde 4’üyle AR-GE çalışmalarını yürüteceğiz” dedi.

HEDEFİMİZ Lİ-ON AKÜ ÜRETİMİNDE AVRUPA BİRİNCİLİĞİ

Bir teknoloji firması olarak dünyadaki değişikleri yakından takip ettiklerini ve bu gelişmelerde rol almaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatan Büyükkalender, şunları söyledi: “Yiğit Akü, elektrikli araç aküleri konusunda çalışmalarını her geçen gün yeni ve ileri bir çizgiye taşımaya hedefliyor. AR-GE yatırımlarımızın şekillenmesinde de bu konuya öncelik veriyoruz. Bunu da yeni kurduğumuz laboratuarımızla ortaya koyduk. Hedefimiz elektrikli araçların aküsü olan li-on bataryalarının üretiminde Avrupa birincisi olmak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler