Son dakika Galatasaray haberleri: Süper Lig'de sezonu mucize olmaması durumunda Fenerbahçe'nin önünde şampiyon tamamlayacak Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri yavaş yavaş belli oluyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 32 takımdan oluşan 8 gruplu format dönemi resmen sona erdi. 2024/25 sezonundan itibaren ‘İsviçre Sistemi’ diye adlandırılan 36 takımlı yeni bir formata geçildi.
36 takımın dahil olacağı lig formatında her ekip 4’ü iç sahada 4’ü de deplasmanda olmak üzere 8 farklı takımla 8 karşılaşma oynayacak.
Oynanan 8 maçın ardından ligde ilk 8 sırada yer alan takımlar, son 16 turuna kalmayı garantileyecek.
Sıralamada 9 ile 24’üncü sırada yer alan takımlar ise son 16 turuna kalabilmek için iki maçlı bir Play-Off turu oynayacak.
Ligde 25-36 sıralarında yer alan takımlar ise turnuvadan direkt olarak elenecek.