YURTHABER

Malatya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli Çocuklara "Bahçe Terapi" uygulaması

Malatya İnönü Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Malatya Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile işbirliği içinde engelli çocuklara ‘Bahçe Terapisi’ uygulanıyor.İnönü Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümünde konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren Dr.

Malatya İnönü Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Malatya Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile işbirliği içinde engelli çocuklara ‘Bahçe Terapisi’ uygulanıyor.
İnönü Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümünde konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren Dr. Öğretim Üyesi Sima Pouya, geçtiğimiz Ekim ayında başlayan çalışmaya Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin aktif olarak katıldığını bildirdi. Özel Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan bahçe terapisinin amacının engelli çocuklar üzerindeki fiziksel, zihinsel ve sosyal olumlu tesirlerinin belirlenmesi olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Sima Pouya, engelli çocuklar ve ailelerine bitkilerin tanıtılması, yetiştirilmesi ve bakılmasının öğretilmesinin de terapinin amaçları arasında olduğunu belirtti.
Rehabilitasyon merkezine düzenli olarak gelen farklı engelli öğrencilere odak grup çalışmasıyla 8 ay boyunca bahçe terapisi uygulandığını belirten Pouya, farklı gruptaki engelli öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve sosyal açısından gelişmelerini ölçmek amacıyla değerlendirme ölçekleri kullandıklarının altını çizdi.
Dr. Öğr. Üyesi Pouya, “Bahçe terapisi etkinlikleri kapsamında yapılan tüm el işi uygulamaları ve bitki yetiştirme faaliyetlerinin felç, ruhsal bozukluklar akinezi, bağımlılık ve eklem hareket açıklığı üzerinde etkili olması beklenmektedir. El işi uygulamaları terapilerinin oturma pozisyonundaki denge kaybının ve bunamanın azaltılması, bitki yetiştirme faaliyetlerinin ise osteoporoz ve spastisite üzerinde etkili olabileceği düşünülmektedir.” ifadelerini kullandı.
İnönü Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sima Pouya bahçe terapistlerinin, terapi ve rehabilitasyon için bahçecilik kullanımında özel eğitim, öğretim ile ilgili bilgilere sahip profesyonel bireylerden oluştuğunu kaydetti.
Engelli bireylere destek olmak için tasarlanan "Bahçe Terapisi" bireyin yeni beceriler edinmesini, dil becerilerini ve sosyalleşmesini geliştirmeye yardımcı oluyor.

Engelli Çocuklara "Bahçe Terapi" uygulaması

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler