YURTHABER

Tekirdağ
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geleneksel Karacakılavuz dokumasını yaşatıyorlar

Geleneksel Karacakılavuz dokumasını yaşatıyorlar

TEKİRDAĞ (AA) - Unutulmaya yüz tutan geleneksel Karacakılavuz dokumasını yaşatmaya çalışan kadınlar, aile bütçesine de katkı sağlıyor.

Dokuma eğitmeni Çiğdem Tarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kültürü yaşatmak için çeşitli kurslar düzenlediklerini söyledi.

Tarar, Tekirdağ kültürünün daha çok duyulması için çalıştıklarını ifade ederek, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmaları ve bu kültürün tanıtımı için proje başlatıldı. Amacımız hem kadınlarımıza detsek olmak hem de yeni nesillere bu kültürü aktarabilmek." dedi.

Hedeflerinin Karacakılavuz kültürünü ulusal platformlara taşımak olduğunu aktaran Tarar, şunları kaydetti:

"Bunların patent veya tescilini alabilmeyi hedefliyoruz. Karacakılavuz'daki kadınların hemen hepsi dokuma yapmasını biliyor. Annelerinden, ninelerinden öğrenmişler. Bu kültürü öldürmek istemiyorlar. Biz bunu en doğru şekilde, en doğru ellerde, en doğru platforma sokmak istiyoruz. Umarım ilerleyen süreçlerde bunu başarırız diye düşünüyorum. Tekirdağ'ın adını kültürüyle daha çok duyurmak istiyoruz."

Karacakılavuz Mahallesi'nde yaşayan Besen Duran da bu kültürün büyüklerinden kendilerine miras kaldığını dile getirdi.

Duran, büyüklerinden öğrendikleri kültürü icra etmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Bu kültürü gelecek kuşaklara da aktarmak istiyoruz. İnşallah bunu başarmak için gayret ediyoruz. Kültürümüzün unutulmasını istemiyoruz. Dokuma, dört ayaklı tezgahlarda yapılıyor. Yöremize özel desenlerle birlikte kilimleri dokuyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler