YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güney Kore Heyeti Başkan Demir’i Ziyaret Etti

2013 yılında düzenlenecek olan “İstanbul-Gyengju Dünya Kültür Expo 2013” etkinlikleri öncesi Güney Kore heyeti İstanbul’u...

Güney Kore Heyeti Başkan Demir’i Ziyaret Etti

2013 yılında düzenlenecek olan “İstanbul-Gyengju Dünya Kültür Expo 2013” etkinlikleri öncesi Güney Kore heyeti İstanbul’u ziyaret etti.

İstanbul ziyaretini gerçekleştiren heyet içerisinde yer alan Güney Kore Gyeongsangbuk-do Vali Yardımcısı Lee ın Seon, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültürleri Fuar Konsolosu Yu, Jeong-Geun, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültürleri Etkinlik Planlama Dairesi Müdürü, Kim, Jong-Su Fatih Belediyesine gelerek Belediye Başkanı Mustafa Demir’i makamında ziyaret ettiler.

Güney Kore Gyeongsangbuk-do Vali Yardımcısı Lee ın Seon, kendilerini kabul eden Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür ederek, İki ülke arasında ticaretin ve ilişkilerin geliştirilmesine gayret ediyoruz. İki ülke arasında direkt uçuşları artırmak için havayolu şirketleri ile görüşüyoruz. Türkiye’deki G.Koreli bilim ve işadamlarıyla da bir araya geleceğiz’ dedi.

Güney Kore Gyeongsangbuk-do Vali Yardımcısı Lee ın Seon, ‘İstanbul’a ilk kez geliyorum. Ayasofya ve Sultanahmet camii mükemmel eserler. Fatih, tarihi eserleri olan önemli bir merkez’ dedi. Fatih’i çok sevdiğini tarihi dokusuna hayran olduğunu belirten Lee ın Seon, Fatih’le kardeş şehir olmak istediklerini dile getirerek, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i G. Kore’ye davet etti ve ‘sizi ülkemizde ağırlamaktan onur duyarız’ dedi.

Başkan Demir de ziyaretlerinden dolayı G. Kore heyetine teşekkür ederek, ‘ Türkiye ile G. Kore arasında eskiden gelen bir ilişkimiz var. Mesafe olarak uzak olmamıza rağmen G. Kore, Türkiye ve Türkler için hep zaman yakın olmuştur, G. Kore’yi her zaman kendimize yakın görmüşüzdür. Kültürel ve turizm alanında ilişkilerimizin daha da gelişmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız’ dedi. 2012 de 10 milyon kadar turistin tarihi yarımadayı ziyaret ettiğini, önümüzdeki yıl bunun Expo 2013’le birlikte daha da artacağına inandığını söyledi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Güney Koreli heyete daha sonra Fatih Sultan Mehmet Han’ın portresini ve üzerinde padişah mührünün bulunduğu saat hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler