Asgari Ucret Ara Zam Gelecek Mi Haberleri

Son dakika: Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan canlı yayında açıkladı

Son dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücrete ara zam açıklaması geldi. Bakan Işıkhan net bir şekilde Temmuz ayında zam yapılmayacağının altını çizdi.

Finans 2024-04-27 13:24:11

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında ‘tavsiye edilen fiyat’a uymadılar: Poliçelerde yeni düzenleme

‘Tavsiye edilen fiyat’a uymayan sigorta şirketleri geçtiğimiz dönemde zorunlu trafik sigortası poliçe ücretlerine zam yapınca, araç sahipleri neredeyse kontak kapatma noktasına gelmişti. Yılbaşından bu yana artış yüzde 30’u bulurken, trafik sigortası fiyat belirlemede yeni bir yönteme geçildi. Artık trafik poliçelerinin belirlenmesinde ‘asgari ücret zamları’na bakılacak. Ancak asgari ücrete ara zam olmayacağı için normalde aylık yüzde 5-10 yapılan artışın yüzde 2-3’lere düşmesi bekleniyor.

Finans 2024-04-25 08:41:01

Gözler Bakan Bayraktar'ın açıklamasındaydı: Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? İşte yanıtı

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği "Mayıs ayında doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?" sorusuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan yanıt geldi.

Finans 2024-04-19 10:58:49

Asgari ücrete ara zamda hayaller suya düşerken milletvekillerinin alacağı zam belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zamma kapıları kapattı. Temmuzda emekliler ve memurlar için zam mesaisi başladı. Milletvekillerinin de alacağı zam oranı şekillenmeye başladı.

Finans 2024-04-19 09:20:31

Bakan Işıkhan son noktayı koymuştu! SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan dikkat çeken 'asgari ücrete ara zam' yorumu: 'Diğer ücretlerde de...'

"Asgari ücrete ara zam gelecek mi?" sorusuna net yanıt bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, "Başta nasıl bir karar aldıysa şu an öyle devam edecek" açıklamasıyla asgari ücrete temmuzda ara zam yapılmayacağını ilan etmiş oldu. Bakan Işıkhan'ın asgari ücret ve emekli açıklamalarını SGK uzmanı yorumladı.

Finans 17-04-24 17:02

SON DAKİKA: Asgari ücrete ara zam yok! Bakan Işıkhan'dan net açıklama

Son dakika: Asgari ücrete ara zam gelecek mi? AK Parti grup toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan en net yanıtı verdi. İşte detaylar...

Finans 17-04-24 11:47

Asgari ücret, memur ve emekli zammı… SGK Uzmanı Özgür Erdursun maaşlar için ‘Temmuz’ planını açıkladı: Tek tek oran verdi

Asgari ücretlisi, emeklisi Temmuz ayını bekliyor! Maaş zammı içinse gözler ekonomi yönetiminde. Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Emekli zammı ne olacak? soruları milyonların gündeminde kalmaya devam ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin asgari ücrete, emekliye ve memura düşündüğü zam oranlarına ilişkin bir paylaşım yaptı. Asgari ücrete zam yapılmayacağını ifade eden Erdursun, memur ve emekli için ise sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 25 öngörüsünde bulundu.

Finans 16-04-24 08:32

Kademeli emeklilik bekleyene kötü haber! Canlı yayında asgari ücret, emekliye seyyanen zam ve EYT için dikkat çeken sözler: 'Sağa sola para dağıtamayız'

Sözcü TV ekranlarında Hazine Bakanlığı’ndaki bazı yetkililerle olan konuşmalarını aktaran Gazeteci Özlem Akarsu Çelik asgari ücret, emekli zammı ve EYT ile ilgili dikkat çeken bilgileri paylaştı. Akarsu Çelik, Merkez Bankası’nın hükümete açık mektubunu anımsatarak asgari ücrete ara zamma sıcak bakılmadığını dile getirdi. Emekliye seyyanen zammın bütçeye yükünü açıkladı. Yetkililerin kademeli emeklilik için örnek teşkil eden EYT’den ise ‘büyük bir hata’ olarak bahsettiğini belirtti.

Finans 09-04-24 08:47

Asgari ücrete ara zamma Merkez Bankası da karşı çıktı! Milyonlarca çalışanın Temmuz zammı hayalini suya düşürecek mektup: ‘Hesap kitap yapıldı…’ diyerek açıkladı

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? diye merak eden milyonlarca çalışan için yeni bir açıklama geldi. Merkez Bankası herkesin merak ettiği konuya ilişkin hükümete açık bir mektup yolladı. Mektupta dezenflasyon süreci için tüm planların yapıldığını ve asgari ücrete ara zammın enflasyonu tetikleyebileceği dile getirildi. Bu sebeple asgari ücrete yeni bir ara zam yapılmasının enflasyonda kritik öneme dahip olabileceği mektupta anlatıldı.

Finans 06-04-24 07:54

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Tek zam planını bozacak rakamı SGK Başuzmanı İsa Karakaş açıkladı

Enflasyon rakamları sonrası emekli maaşı 3 aylık rakamlarının netleşmesinin ardından gözler bir kez daha asgari ücret zammına çevrildi. Ocak 2024 zam döneminde asgari ücrete ara zam yapılmayacağı belirtilmişti. Ancak en düşük maaş ile çalışan milyonlarca kişinin beklenrisi asgari ücrete ara zam gelmesi… Peki 2024 Temmuz’da asgari ücrete ara zam gelecek mi? Uzman isim 'elzem' diyerek anlattı. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar…

Finans 04-04-24 09:02

'Yüzde 15, 20, 25...' SGK uzmanından asgari ücret için dikkat çeken 'ara zam' iddiası! Oran verdi, Yüksek ihtimal...

Seçim öncesi emekliler seyyanen zam beklerken çalışanların da gözü asgari ücrete yapılacak ara zamda. Asgari ücrete ara zam ihtimalleri neler? Yapılırsa oranlar ve maaşlar ne olur? Dikkat çeken açıklama geldi.

Finans 26-03-24 07:27

Emeklilere seyyanen zam müjdesi gelecek mi? Gözler Erdoğan'a çevrildi! İkramiye, promosyon, 2008 detayı... SGK Uzmanı tek tek anlattı!

Seçime bir hafta kala emeklilerin heyecanlandıran açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün katılacağı İstanbul mitingini işaret etti. Akbaşoğlu, emeklilere yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını açıkladı. Akbaşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın İstanbul'daki mitingini iyi dinleyin" dedi. SGK Uzmanı seyyanen zam, ikramiye, promosyon ve emeklilikte 2008 detayını tek tek anlattı.

Finans 24-03-24 07:44

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? HAK-İŞ'ten önemli açıklama, enflasyon işaret edildi

Seçim öncesi çalışan ve emekli kesimin gündeminde ara zam var. Emekliler seyyanen zam beklentisindeyken, çalışanlar da asgari ücrete ara zam bekliyor. HAK-İŞ'ten önemli açıklama yapıldı. Enflasyon ve fiyat artışları işaret edildi. Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Finans 21-03-24 09:35

Emekliye seyyanen zamda SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Erdoğan'ı işaret etti, yeni tarihi verdi! 'Son dakika açıklama gelebilir'

SSK ve Bağkur emeklilerinin gözü seçim öncesi açıklanacak seyyanen zamda. Şubat ayı enflasyonu da beklentileri aşarken emeklilerin zam oranları da enflasyon karşısında eridi. Emekliler, "Seyyanen zam gelecek mi?" sorusuna yanıt arıyor.

Finans 17-03-24 07:44

En düşük emekli maaşında Nisan ayının sırrı! SGK Uzmanı Murat Bal rakam vererek anlattı: 2 bin liralık dokunuş…

Seçim öncesi emekliler arasında maaşlara seyyanen zam talepleri yükseliyor. Hükümetin ise bu konuda hangi adımları atacağı merak konusu olurken SGK Uzmanı Murat Bal, en düşük emekli maaşı dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye seyyanen zam gelecek mi, ne zaman? Nisan ayı detayı dikkat çekerken yeni emekli maaşı tablosu ortaya çıktı. İşte detaylar…

Finans 13-03-24 10:50

Merkez Bankası verisi emekli maaşı zammını ele verdi: SGK Uzmanı ‘kaçınılmaz’ diyerek açıkladı: Asgari ücrete ara zam varsa emekliye zam var!

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı için ikinci ve kritik ipucu geldi. Milyonlar şimdiden yüzde 11.53’lük zammı garantiledi. Temmuz içinse hesaplar yapıldı. Emekli zammında asgari ücrete ara zam detayı ilk kez gündeme geldi. SGK Uzmanı İsmail Sevinç, “Bunu arttırmazsa emekliye standart vereceği ücreti de vermekte zorlanır. Sadece iyileştirme değil işleri yürütme için de gerekiyor” dedi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte en güncel hesaplama ile Temmuz 2024 Bağ-Kur SSK emekli maaşı...

Finans 11-03-24 14:23

Asgari ücrete ara zamdan mesai saatine... İş dünyasından çalışanı üzecek açıklama: ‘1 yıllık açıklandı, bütçemizi yaptık’

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç iş dünyasının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avdagiç enflasyondan asgari ücrete ve son günlerin en çok merak edilen konusu mesai saatlerine kadar açıklama yaptı. Asgari ücrete ara zam için çalışanlara olumsuz mesaj veren Avdagiç, mesai saatlerinin kısalmasına ilişkin ise iş kanununun kümülatif olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Finans 11-03-24 10:51

Asgari ücrete ve emekliye ek zam var mı? Milyonların beklediği açıklama Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi

Seçim öncesi çalışan ve emekli kesimin gündeminde ara zam var. Çalışanlar asgari ücrete ara zam beklentisindeyken, emekliler de maaşlarına seyyanen zam istiyor. Peki hükümetin bu konuda çalışmaları var. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi.

Finans 10-03-24 07:51

Asgari ücrete ara zam iddiası! Kulisler hareketlendi, AK Partili ismin açıklamasına dikkat çekti!

Seçimler öncesi emeklilere seyyanen zam iddiaları tartışılırken bir yandan da asgari ücrete temmuz ayında ara zam beklentisi oluştu. Çalışanlar yapılan açıklamaları merakla takip ederken "Asgari ücrete temmuz ayında zam gelir mi? Kulis bilgileri neler?" sorularına yanıt aranıyor.

Finans 08-03-24 07:37

Asgari ücrette ara zam beklentisi! SGK Uzmanı, Yüzde 100 diyerek duyurdu, prim artışına dikkat çekti!

Seçimler öncesi emeklilere seyyanen zam iddiaları tartışılırken bir yandan da asgari ücrete temmuz ayında ara zam beklentisi oluştu. Asgari ücrete temmuz ayında zam gelir mi? Kulis bilgileri neler? SGK Uzmanı İsmail Sevinç tek tek anlattı.

Finans 03-03-24 07:53

Emekliye seyyanen zam gelecek mi? Özgür Erdursun 'Bence yapılacaktır' deyip açıkladı! 'Sadece seyyanen artışla bu iş olmaz, yapılması gereken...'

Milyonlarca emeklinin gündemindeki en önemli konulardan bir tanesi "Emekliye seyyanen zam gelecek mi?" sorusu. Bu konu siyasette de sıkça kendine yer bulurken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun'dan da çarpıcı açıklamalar geldi. Seyyanen artış için "zorunlu bir ihtiyaç" ifadelerini kullanan Erdursun, "Sadece seyyanen artışla bu iş olmaz" diyerek şu anda yapılması gerektiğini düşündüklerini sıraladı.

Finans 01-03-24 17:38

Fatih Portakal'dan çarpıcı iddia! Cumhurbaşkanı önümüzdeki günlerde müjdeyi verebilir'

Enflasyonla mücadele devam ederken alınan kararlardan biri de 2024'te asgari ücrete ara zam yapılmayacak olmasıydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen sene yaptığı açıklamada 2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılacağını belirtmişti. Gazeteci Fatih Portakal asgari ücretle ilgili canlı yayında bir iddiayı paylaştı.

Finans 29-02-24 20:45

Fatih Portakal 'asgari ücret' ile ilgili iddiayı aktardı! İşte konuşulan tarih

Enflasyonla mücadele devam ederken alınan kararlardan biri de 2024'te asgari ücrete ara zam yapılmayacak olmasıydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen sene yaptığı açıklamada 2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılacağını belirtmişti. Gazeteci Fatih Portakal, emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili bir sürpriz yaşanabileceğini ifade ederken, asgari ücretle ilgili gündem olan iddiayı paylaştı.

Finans 26-02-24 20:33

Temmuz'da asgari ücrete ara zam var mı? Merkez Bankası'nın yeni Başkanı enflasyon tahminini duyurdu... Zam kararı raporun satır aralarında ortaya çıktı

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? sorusunun yanıtı şimdiden merak edilmeye başlandı. Genci, yaşlısı, evlisi, bekarı milyonlarca çalışan açıklanan 2024 yıl sonu enflasyon tahmini sonrası Temmuz'da zam beklentisine girdi. Asgari ücrete Temmuz'da zam yapılıp yapılmayacağı konusunda, Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Fatih Karahan'ın açıklaması dikkatle takip edildi. Zam kararı ise açıklanan raporun satır aralarında ortaya çıktı. İşte asgari ücrete ara zam için yeni detaylar...

Finans 09-02-24 13:05

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? DMM'den Fatih Karahan açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ilk enflasyon raporu sunumunun ardından elektrik ve doğal gaza zam geleceği iddia edilmişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Finans 09-02-24 09:51

10 Nisan öncesi yeni kulis! Erdoğan ‘Emekliler Yılı’ ilan etmişti: Emekli bayram ikramiyesi 5 bin lira mi olacak?

Ramazan Bayramı öncesi zam müjdesi gelecek mi? 2 bin liralık emekli ikramiyesi 5 bin lira mı olacak? Son günlerin en hararetli tartışması için yeni iddialar ortaya atıldı. Ankara kulislerinde 10 Nisan’daki Ramazan Bayramı öncesinde hükümetin bayram ikramiyelerinde de artışa gideceği iddiası emeklileri heyecanlandırdı. İşte konuşulan o rakam ve haberin detayları…

Finans 03-02-24 08:52

Emekliye ek zamda ‘10 Mart’ kulisi! Asgari ücrete mi eşitlenecek? Geri sayım şimdiden başladı... Fatih Portakal'ın 'düzeltme' çıkışı dikkat çekti

Emekli zammı yüzde 49,25 oranında açıklanırken, en düşük emekli aylığı 10 bin TL oldu. Ancak Bağ-Kur SSK emekli maaşı farkı henüz hesaplara geçmedi ancak milyonları heyecanlandıracak kulis bilgisi geldi. Buna göre 10 Mart sonrasında emeklilere 4 bin liralık seyyanen zam yapılabileceği iddia edildi. Gazeteci Fatih Portakal, “Mart ayında belki zam yapılabilir” derken, Prof. Dr. Sefer Şener ise erken emeklilik için iki çalışma yapılacağını ve üçüncü adımın emekliye ek zam konusu olacağını söyledi.

Finans 30-01-24 13:54

Doğal gaza şubatta zam gelecek mi? BOTAŞ'tan açıklama

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), şubat ayı doğal gaz tarifesini açıkladı. Açıklamaya göre şubat ayında doğal gaza zam yapılmayacak

Finans 30-01-24 10:58

Zamlı maaşlar yatmadan yeni zam mı geliyor? Seçimleri hatırlattı, tarih verdi! 'İktidarın masasındaki ek zam planı' iddiası: Asgari ücret, memur ve emekli maaşı...

Zamlı maaşlar birçok vatandaşın hesabına henüz daha yatmadan yeni zam iddiası konuşulmaya başlandı. Emeklilere yapılan son ek zamla birlikte diğer maaşlara da ek zam olup olmayacağı merak edilirken; yerel seçim öncesi için yeni zam iddiası gündeme geldi. "Seçim zammı olur mu? Yeni zam gelir mi? Maaşlara bir daha mı zam gelecek?" sorularına yanıt aranırken, iktidarın masasında yeni zam dosyasının olduğu iddia edildi. Ekonomist Evren Devrim Zelyut ise yeni maaş zammı için tarih verdi.

Finans 25-01-24 07:24

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seçim öncesi ara zam sürprizi gelir mi? Canlı yayında kendisini tutamadı: Böyle şey olur mu!

Asgari ücretin 17 bin TL'ye yükseltilmesi emekli zammı için büyük bir umut ışığı olmuştu. Milyonlarca emekli Ocak ayında açıklanacak zammı bekliyordu, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak açıklandı. Duyurulan bu zam emekliyi çok memnun etmedi. Temmuz'da emekliler için ek zam gündeme gelecek mi? Seçim süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

Finans 22-01-24 08:05

SGK uzmanı seçim öncesine işaret etti: Ek zam sonrası seyyanen artış mı gelecek? En düşük emekli maaşında Cumhurbaşkanı detayı, 12 bin TL olur mu?

Milyonlarca emekli maaş zammı açıklamalarını merakla takip ediyor. TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerinin açıklamasının ardından belli olan emekli zamlarında makas açıldı. Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ek zam oranının ne kadar olacağı merak konusu. SGK uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşının 11 bin TL bandında olmasının beklendiğini söyledi. Erdursun, "Cumhurbaşkanı inisiyatif kullanıp 12 bin liraya çıkarabilecek mi? Pazartesi öğreneceğiz." dedi.

Finans 14-01-24 11:03

Doğal gaza zam gelecek mi? Milyonların merak ettiği soruyu Bakan Alparslan Bayraktar canlı yayında yanıtladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Yeni gaz keşifleri olacağını söyleyen Bakan Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans 11-01-24 21:52

2012 asgari ücreti: Asgari ücret 2012'de ne kadardı?

2012’de asgari ücretin temmuz ayı öncesi ve sonrasında geçerli olmak üzere 2 defa arttığı görülür. Yani asgari ücrete ara zam yapılan bu senede çalışanlara ödenen maaşların kaç TL olduğu 2 ayrı dönem için ayrı olarak açıklanmalıdır. Buna ek olarak 2012’de asgari ücretin net, brüt ve işveren maliyeti tutarlarının 16 yaşını dolduran ve doldurmayan bireyler için ayrı olarak hesaplandığı bilinmelidir. Yani 2012 asgari ücret tutarları sıralanırken bu bilgilerin ayrıntılı olarak derlenmesi gerekir.

Finans 07-01-24 08:41

Emekli zammı yüzde 50 mi olacak? 'Bir ay sonra maaşlar artacak' iddiası: 'Erdoğan üstünü tamamlayacak' dedi, yeni oran ve tarih verdi! Asgari ücret ve memur zammı detayı... 12 bin 500 TL!

Emekli zam oranı belli oldu, gözler şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Milyonlarca emeklinin 2024 maaşlarına en az yüzde 37,56 oranında zam yapılacağı TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla kesinleşti. Milyonlar şimdi de "Emekliye ek zam, seyyanen zam gelir mi? Refah payı eklenir mi?" sorularına yanıt ararken, Ekonomist Nedim Türkmen "Cumhurbaşkanı Erdoğan üstünü tamamlayacaktır" dedi, emekliye ek zam için tarih ve oran verdi. 2024 emekli zammıyla ilgili yeni detaylar...

Finans 04-01-24 09:24

SON DAKİKA: Asgari ücrete ‘tek zam’ kararı Resmi Gazete’de! 17.002 TL'deki 2 TL’nin sırrı çözüldü: SGK Uzmanı Özgür Kaya ‘Matematiği uygun değil’ diyerek açıkladı

Son dakika: Asgari ücrete zam kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre 2024 brüt-net asgari ücret sırasıyla 20.002,50 ve 17.002 TL olarak açıklandı. Ayrıca Resmi Gazete’de asgari ücret 2024 zammı için dikkat çeken bir ifade yer aldı! Asgari ücrete ara zam olacak mı? sorusuna çok net yanıt verildi. Öte yandan 17.002 TL olan yeni ücretteki ‘2 TL’nin sırrı da çözüldü. Uzmanlar ‘matematiği buna uygun değil’ diyerek günlük asgari ücrete dikkat çekti.

Finans 30-12-23 16:06

Memur ve emekli zammında geri sayım başladı! 'Böyle bir yöntem tercih edilirse' diyerek duyurdu! İşte refah payı ile masadaki zam oranı...

Asgari ücrete gelen yüzde 49’luk zammın ardından gözler memur ve emekli zammına çevrildi. SSK, Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklileri haftaya açıklanacak enflasyon verisini bekliyor. Memur ve emekli zammında masadaki oran ne, kademe kademe zam gerçekleşir mi, 6 aylık enflasyon farkına göre en düşük memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? İşte merak edilenler...

Finans 29-12-23 12:50

BOTAŞ açıkladı! Doğal gaza zam gelecek mi? 'Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük fiyat ülkemizde'

Doğal gaza zam olacak mı? Vatandaşlar bu sorunun yanıtını merak ederken beklenen açıklama geldi. BOTAŞ, ocak ayı itibarıyla mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi. Öte yandan kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadeleri yer aldı

Finans 29-12-23 11:59

2015 asgari ücreti: Asgari ücret 2015'te ne kadardı?

Asgari ücretin brüt, net ve işveren maliyeti tutarlarının 2015 senesinde bir önceki döneme göre kaç TL artış gösterdiği merak edilir. Bu bağlamda ilk olarak 2015 senesinde asgari ücrete ara zam da yapıldığı belirtilmelidir. Yani ilgili senedeki asgari ücret değişimi açıklanırken 2 ayrı döneme yönelik bilgiler aktarılmalıdır. Buna ek olarak 2015 senesinde asgari ücretin brüt tutarına yansıyan kesintilerin kaç Türk lirası olduğu da derlenen bilgiler arasına eklenmelidir.

Finans 29-12-23 06:14

Fatih Portakal, Erdoğan'ı işaret etti bir anda gündem oldu! Asgari ücrete yeni zam gelir mi? Tarih verdi: 'Hep birlikte göreceğiz'

Sadece asgari ücretle çalışanların değil aynı zamanda özel sektördekilerin de büyük bir merakla beklediği 2024 asgari ücret zammı dün akşam açıklandı. Bakan Işıkhan, işçi ve işveren temsilcilerini yanına alarak Ocak 2024 asgari ücretinin 17 bin 2 TL olduğunu duyurdu. Yapılan yüzde 49'luk asgari ücret zammının ardından gazeteci Fatih Portakal'dan ilginç bir çıkış geldi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret etti. Fatih Portakal, sosyal medyada gündem olan '2 TL' detayına da takıldı.

Finans 28-12-23 09:58

SSK BAĞKUR 2024 EMEKLİ MAAŞI ZAMMI SON DURUM: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek? Gözler enflasyon rakamlarında

Emekli maaşı 2024 zammı ile ilgili detaylar asgari ücretin açıklanmasının ardından merak konusu oldu. Emekli maaşı 2024 Ocak ayı itibarıyla zamlanacak. Öte yandan asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. 5 aylık enflasyon verileri TÜİK tarafından yayımlandı. Şimdi gözler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranında. Peki, 2024 emekli maaşı ne kadar olacak, kaç TL? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Finans 28-12-23 07:56

2020 asgari ücreti: Asgari ücret 2020'de ne kadardı?

Asgari ücrete ara zam yapılmadığı bilinen yıllardan biri olan 2020’de çalışanlara ödenen minimum maaş tutarı bir önceki döneme göre %15 oranında artırılmıştır. Bu da asgari ücretin senelere göre kaç TL artış gösterdiğini araştıran kişilerin 2020 yılındaki verilere ulaşmak istemelerinin temel sebeplerindendir. 2020 senesinde asgari ücretin brüt ve net tutarının kaç TL olduğu 2019'la karşılaştırmalı olarak açıklanmalı, ardından 2020 SGK primi ve işsizlik sigortası kesintilerine değinilmelidir.

Finans 26-12-23 22:55

ASGARİ ÜCRET 2024 ne zaman açıklanacak, netleşti mi? Asgari ücret ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek? Bu hafta belli olacak

Asgari ücret ile ilgili son dakika haberleri 2024 zammı nedeniyle vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından Temmuz ayında alınan kararla brüt 13.414,50 TL, net 11.402,32 TL olmuştu. 2024 yılı için zam görüşmeleri 11 Aralık'ta başladı. 2. toplantı ise 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şimdi gözler 3. toplantıda. Peki, asgari ücret ne zaman açıklanacak, netleşti mi? 2024 asgari ücret ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek?

Finans 26-12-23 08:14

STAJYER MAAŞI 2024: Asgari ücret ile stajyer maaşı ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek? Asgari ücret birçok kalemi etkileyecek

Stajyer maaşı 2024 Ocak ayı itibarıyla zamlı olarak hesaplara yatacak. Stajyer maaşı asgari ücrete Temmuz ayı itibarıyla yapılan zam ile değişmiş ve 3.420 TL olmuştu. Asgari ücret 3. toplantısının tarihi henüz açıklanmadı. 7 milyon vatandaşı doğrudan toplumun genelini ise dolaylı yoldan etkileyecek olan asgari ücret için refah payı konusunun Kabine Toplantısı'nda gündeme gelmesi bekleniyor. Peki, 2024 stajyer maaşı ne kadar olacak? Asgari ücret ile stajyer maaşına yüzde kaç zam gelecek?

Finans 26-12-23 07:52

2024 ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? Asgari ücret zam oranı netleşti mi, ne kadar olacak? Yeni yıl öncesi belli olacak

Asgari ücret toplantısının tarihi arama motorlarında sorgulanıyor. 2024 Asgari ücret tutarı 7 milyon vatandaşı doğrudan toplumun genelini ise dolaylı yoldan etkileyecek. İlk toplantısını 11 Aralık'ta, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan komisyonda taraflar müzakerelerini sürdürüyor. Şimdi ise gözler asgari ücret 3. toplantı tarihine çevrildi. 2024 ocak ayı asgari ücret zam senaryoları ve detaylar haberimizde...

Finans 25-12-23 13:25

İŞSİZLİK MAAŞI 2024: Asgari ücret ile işsizlik maaşı ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek? Zam oranına göre belli olacak!

İşsizlik maaşının 2024 Ocak ayı itibarıyla ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu olurken vatandaşın gözü asgari ücret 3. toplantısı için yapılması beklenen açıklamaya çevrildi. Bilindiği üzere işsizlik maaşında sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları baz alınıyor. Bu ödenek en düşük brüt asgari ücretin yüzde 40’ı, en yüksek de brüt asgari ücretin yüzde 80’i kadar olabiliyor. İşte 2024 işsizlik maaşı zammında son durum...

Finans 25-12-23 07:39

Asgari ücret zammında ters köşe mi? Çalışanları üzecek gelişme! Moody's duyurdu, beklenti düştü: Çok daha düşük bir zam olabilir dedi, tarih ve rakam verdi

Asgari ücret zammı için tüm gözler önümüzdeki 5 güne çevrildi. Tarafların hafta içinde bir araya gelerek 2024 asgari ücret zam oranını açıklaması beklenirken, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan gelen açıklama beklentileri düşürdü. Herkes yüzde 50 zam oranına kesin gözüyle bakarken, "Ekonomi yönetimi bunu çok önemserse bu durumda belki yüzde 50 yerine asgari ücret zammında çok daha düşük bir oran söz konusu olabilir." çıkışı dikkat çekti. İşte asgari ücret zammında son gelişmeler...

Finans 24-12-23 11:10

SGK prim borcu olanlar dikkat! Asgari ücret zammıyla borçlanma tutarları da artacak: Doğum, askerlik ödemelerinde uygun borçlanma için son günler...

Milyonların beklediği rakam yalnızca günler sonra belli olacak ama 2024 asgari ücret zammı prim ödemelerini de doğrudan etkileyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemeleri ve borçlanma tutarları asgari ücrete gelecek zam oranında artacak. Sözgelimi doğum ve askerlik için bir günlük borçlanma tutarı 143 lirayken yüzde 40 asgari ücret artışı olması durumunda bu tutar 200 liraya yükseliyor. Prim borcu olanların, borçlanma yapacakların kritik tarihe dek elini çabuk tutması gerekiyor.

Finans 24-12-23 09:18

Asgari ücret 2024 ne kadar, kaç TL olacak ve yüzde kaç zam gelecek? Asgari ücret 2. toplantısı sonrası açıklama!

Asgari ücret toplantısı sonrası 2024 zammına ilişkin son dakika açıklaması yapıldı. İlk Toplantı 11 Aralık tarihinde yapılmıştı. Bugün (18 Aralık 2023) gerçekleştirilen ikinci toplantı sonrası Türk-İş Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar tarafından açıklamada bulunuldu. Birçok kişi internette "2024 asgari ücret ne zaman açıklanacak, ne kadar olacak?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar...

Finans 18-12-23 15:22

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA: İkinci toplantı öncesi yeni gelişme! İlk rakamlar masaya geliyor: TÜRK-İŞ yüzde 50 için zorlayacak

Son dakika haberi… Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı için dün ilk kez bir araya geldi. Görüşmede rakam konuşulmadı ancak gelecek toplantıların bir yol haritası çıkarıldı. Net-brüt asgari ücret tüm işçi ve işverenleri merak içinde bırakırken, uzmanlar zam ihtimallerini sıraladı. Peki yeni asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte ikinci toplantı öncesi son gelişmeler…

Finans 12-12-23 09:26