Çam Balı Haberleri

Muğla'nın çam ormanlarında yeniden bal üretiliyor

Çam balı üretiminin yaklaşık yüzde 80'inin gerçekleştirildiği Muğla'da, yaşanan büyük yangınlar nedeniyle azalan rekolte bu yıl hava şartlarının uygun olması nedeniyle geçmiş yılların ortalamasına yaklaştı.

Yurthaber 19-12-2023 11:27

Çam balı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Çam balı nasıl yapılır, hangi hastalıklara iyi gelir?

Çam balı doğanın bize sunduğu değerli bir besindir. Ormanlarda yetişen çam ağaçlarının çiçeklerinden elde edilen bu bal, birçok sağlık faydasıyla bilinir. İlk olarak çam balı güçlü bir doğal antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Bu özelliği sayesinde enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca çam balı antioksidan açısından zengin olup serbest radikallerin zararlı etkilerini nötralize eder ve hücrelerin sağlığını korur.

Haber 18-07-2023 11:24

Çam balı nedir, hakiki çam balı nasıl anlaşılır? Çam kozalağı balı nasıl yapılır, hangi aylarda olur?

Eski dönemlerden itibaren bal tüketimi oldukça yaygındır. Bal sadece lezzetiyle değil içeriğindeki bileşenlerle de insan vücudu faydalı bir besindir. Arının doğadaki çiçeklerle buluşarak ortaya çıkardığı bu mucizevi besin, birçok farklı bitkiden üretilebilir. Bunlardan biri de çam ağacıdır. Bildiğimiz baldan farklı olarak, çam balının geçmişi çok eskiye dayanır. Çam balı faydalarıyla birlikte popüler bal türleri arasındadır. Çam balı nedir, çam kozalağı balı nasıl yapılır?

Haber 10-04-2023 15:06

Gezgin arıcı çift en kaliteli bal için Ege'yi dolaşıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan arıcı çift, Anadolu'nun zengin bitki örtüsünden kaliteli balı elde edebilmek için sezon boyunca Ege Bölgesi'ni geziyor.

Haber 03-11-2022 13:43

Çam Balı

Çam Balı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çam Balı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Muğla'da yer fıstığı, zeytin, defne hasadı ve çam balı sağımı yapıldı

Muğla'da yer fıstığı, zeytin, defne hasadı ve çam balı sağımı yapıldı

Yurthaber 18-10-2022 18:24

İngiltere'den Anadolu çam balına ödül

Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı: - "Anadolu arı ürünlerinin farkını dünyaya anlatmaktan, balımızın kalitesini ve farkını tüm dünyaya duyurmaktan dolayı çok mutlu ve onurluyuz"

Yurthaber 04-07-2022 12:58

Faydalarını saya saya bitiremeyeceğimiz ilaç gibi bir besin en iyi çam balı markaları

Sağlıklı beslenmenin yolunun organik gıdalarla beslenmek olduğunu söyleyebiliriz. Yanlış beslenme sonucu hastalıkların arttığını göz önünde bulundurarak hem fiziksel hem ruhsal sağlığımız için tercih ettiğimiz gıdaların doğal olması çok önemli. Bal, özellikle çam balı ise doğru miktarda ve organik olarak tüketildiğinde epey faydalı bir besin. Siz de çam balını mutfağınıza dahil etmek istiyor ama hangi ürünü alacağınıza karar veremiyorsanız listemizi inceleyebilirsiniz!

Yemek 30-06-2022 13:39

Marmaris Milli Parkı arı ve arıcılara yuva oldu

Arı konaklama noktalarının yüzde 50'si yazın çıkan orman yangınlarından etkilenen Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 29 bin 206 hektar alana sahip milli parkta konaklama bölgeleri belirlenerek arıcılara tahsis edildi - Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan: - "Geçtiğimiz yıl yangınlara rağmen 9 ton coğrafi işaretli bal ürettik. Bu yıl rekoltenin artacağını düşünüyoruz"

Yurthaber 15-04-2022 12:27

Bodrum'da Çam Balı Çalıştayı başladı

Bodrum'da "Çam Balı Çalıştayı" başladı

Yurthaber 20-12-2021 14:43

Muğla'da taşımayla kurulan basralı çam alanlarında sezonun ilk bal hasadı yapıldı

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veli Türk: - "Dalaman'da 5 yıl önce 100 ağaçla başladığımız basralı çam ağacımız 4 bin oldu. 2 bine yakın kovanımızda arılar burada bal yapıyor. Şu an burada birinci sağımları yaptık"

Yurthaber 26-10-2021 14:24

Çam balı üretimi için yanan bölgeleri Basra böceği ile aşılama önerisi

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Özkırım: - "Çam balı üretiminde Basra böceği olmazsa olmaz. O yüzden Basra böceğinin zararlı böcekler listesinden çıkarılmasını tavsiye ediyoruz. Kontrollü şekilde sağlıklı ağaçlara aşılanması gerekiyor" - "Arılar çok çabuk çoğalabilen, arıcıların yardımıyla kendilerini yenileyebilen canlılar. Önemli olan arıların beslenebileceği alanlar yaratmak"

Yurthaber 17-09-2021 11:14

Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören çam balı üreticilerinin yaraları sarılıyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak: - "Bugün itibarıyla yangında kovanları hasar gören üreticilere 1 milyon lira civarında ödeme gerçekleşti. Ödemeler devam edecek ayrıca arılı kovan desteği ödemeleri, yangından etkilenen arıcılara yüzde 100 oranında artırılarak yapılacak. Bal üretimi için de ekstra destek sağlanacak" - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ziya Şahin: - "Milli parkların artık arıcılığa açılması mutluluk verici. Tarım ve Orman Bakanımızın gerek kredi borçlarının erteleneceği gerekse desteklemelerin yüzde 100 artacağı yönündeki açıklamaları üreticilerimizin yüreğine su serpti"

Yurthaber 25-08-2021 12:35

Muğla'da yangının arıcılık sektörü ve bal üretimine etkilerine ilişkin çalışma yapılıyor

Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin: - "Yanan bu orman alanlarını artık bizim rehabilite etmemiz lazım. Yangında zarar gören alanlarda yeşil aksamı lütfen kesmeyelim"

Yurthaber 21-08-2021 16:12

Orman yangınlarının arıcılık sektörüne ve çam balı üretimine etkileri araştırılıyor

Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı: - "Sektör temsilcileri, arıcılarımız ve akademisyenlerimizle araştırmalar yapıyoruz. Arıcılık sektörü için stratejik plan çıkaracağız" - Uzman Dr. Ender Saraç: - "Olay sadece bal yememek, bal tüketmemek değil. Bizim bu bölgede çok süratli bir şekilde tıbbi, aromatik bitkileri tekrar ekmemiz ve geri kazandırmamız çok önemli"

Yurthaber 20-08-2021 22:31

Marmaris'te arıcıların yaraları sarılıyor

Marmaris'te arıcıların yaraları sarılıyor

Yurthaber 10-08-2021 16:59

Haziran yağışları ve serin hava çam balı üretiminde umutları artırdı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin: - "Çam balında şu an her şey olumlu gidiyor. Böceğin gelişimiyle ilgili herhangi bir sorun gözükmüyor. Temmuz ayının 15'ine kadar hava şartlarının böyle gitmesi gerekiyor" - "Şu anki gidişata göre endişeli değiliz. Bu yılki beklentimiz arıcılarımızın yoğun bir şekilde çam balı üretmesi"

Yurthaber 22-06-2021 12:08