Chatgpt Haberleri

ChatGPT ile para kazanma: ChatGPT ile nasıl para kazanılır?

En kısa tanımıyla yapay zekâya dayalı olan bir sohbet robotu şeklinde ifade edilebilen ChatGPT, Open AI tarafından geliştirilmiştir. ChatGPT ona sorulan tüm soruları yanıtlayabilme özelliğine sahiptir. Ayrıca ChatGPT ile para kazanabilmek de mümkün olur. Peki, ChatGPT ile nasıl para kazanılır?

Haber 2024-04-17 00:53:28

VESBE trend analizi: Gemini bir ChatGPT mi?

Google, yeni başlattığı yapay zeka modeli Gemini için yaptığı tanıtım videosu nedeniyle eleştiriyle karşı karşıya. Google, yılın sonlarına doğru, Gemini olarak adlandırdığı en büyük ve en yetenekli yapay zeka modelini başlattı ve bunu medya kuruluşlarına ve halka tanıttı.

Finans 2023-12-10 18:53:45

ChatGPT'den büyük başarı: Sonucun bu kadar net olması beni şaşırttı

Yapay zeka denildiğinde akla OpenAI'ın yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT geliyor. Bir araştırma ise ChatGPT'nin bir konuda öğrencilerden daha iyi olduğunu gösterdi. Araştırma, yapay zeka tabanlı sohbet robotunun öğrencilerden daha iyi makaleler yazdığını ortaya koydu.

Haber 2023-11-29 09:36:15

ASELS analizi: Yapay zeka iş gücü eksikliğine yanıt

Yapay Zeka, bu yüksek teknoloji, gelişmiş metin robotları gibi ChatGPT veya Bard, görüntü oluşturucular gibi Stable Diffusion ve diğer generatif yapay zeka (GenAI) programları, Almanya'da işgücü eksikliğini belirgin bir şekilde hafifletebilir. Bu sonuçlar, Düsseldorf'ta Cumartesi günü yayımlanan McKinsey & Company raporunda ortaya kondu.

Finans 2023-11-27 08:43:10

ABD basını yazdı: Apple, arayı kapatmak için bir servet harcayacak! İşte dudak uçuklatan o miktar...

Apple, ürünlerinde yapay zeka kullanıyor ancak henüz ChatGPT veya Google Bard gibi üretken bir yapay zeka ürünü piyasaya sürmedi. ABD basının önemli kuruluşlarından CNBC ise üretken yapay zeka patlamasına hazırlıksız yakalanan Apple'ın arayı kapatmak için yılda 1 milyar dolar harcayacağını yazdı.

Haber 23-10-23 16:58

ChatGPT artık güncel verilere de ulaşabilecek

Daha önce sadece Eylül 2021'e kadar girişmiş bilgileri kullanan yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin artık güncel verilere de erişim sağlayabileceği açıklandı. Şu an sadece premium üyelere açılan bu özellikten yakında tüm kullanıcılar faydalanabilecek.

Haber 28-09-23 15:07

Yapay zeka ChatGPT artık 'görebilecek, duyabilecek ve konuşabilecek'

Yapay zeka uygulaması ChatGPT'yi geliştiren OpenAI, ChatGPT'nin yeni ses ve görüntü özelliklerini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. ABD'li şirket, ChatGPT'nin artık "görebileceğini, duyabileceğini ve konuşabileceğini" duyurdu.

Haber 25-09-23 22:33

ChatGPT'ye benziyor! Çinli Baidu, Ernie Botu yaygın kullanıma açtı

Çinli teknoloji şirketi Baidu, ChatGPT benzeri yapay zeka dil modelini yaygın kullanıma sundu. İlk kez mart ayında tanıtılan yapay zeka modeli, şirketin açıklamasına göre Çinli düzenleyici kurumların onayıyla yaygın kullanıma sunuldu.

Haber 01-09-23 09:37

ChatGPT nasıl kullanılır? ChatGPT ile ne yapılabilir?

Teknolojik alanın hızla gelişmesiyle çok farklı özelliklere sahip yenilikler hayatımıza girmektedir. Bu yeniliklerden biri de chatGPT ismiyle tabir edilen yapay zekâ robotudur. İnsan zekâsının tersine makineler aracılığı ile görüntülenebilen zekâ çeşidi, yapay zekâ olarak isimlendirilir. Yapay zekâ, adından da belli olduğu üzere doğal olmayan zekâyı temsil eder. ChatGPT yapay zekâ robotu da teknolojik bir uygulama olarak bilinir. Peki, ChatGPT nasıl kullanılır?

Haber 16-08-23 19:15

Çin'de ChatGPT benzeri birçok uygulama App Store'dan kaldırıldı!

Çin'in 15 Ağustos'ta yürürlüğe girecek olan yeni üretken yapay zeka düzenlemelerinden önce dikkat çeken bir hamle geldi. Birçok üretken yapay zeka uygulaması Apple'ın Çin App Store'undan kaldırıldı.

Haber 03-08-23 18:21

Araştırmaya göre ChatGPT, her 20 ila 50 soru için bir şişe su 'içiyor'

ChatGPT su mu içiyor? Nisan ayında yayınlanan bir habere göre, OpenAI'nin yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT, sorulan her 20 ila 50 soru için bir şişe su 'içiyor'. Yapay zekalı sohbet robotuyla yapılan 20 ila 50 soruluk bir görüşme sırasında, robotun 500 ml'lik bir şişe suyu "içebileceği" tahmin ediliyor.

Haber 03-08-23 16:06

AIPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu: Yapay zeka, 85 milyon kişiyi işsiz bırakacak ancak...

Londra'da Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) ile Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen "AI (Tomorrow Summit) London" etkinliğinde yapay zeka konuşuldu. Konuşmasının bir bölümünü ChatGPT ile hazırladığını aktaran Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, yapay zekanın diplomasi alanında yepyeni bir dünya sunduğu değerlendirmesini yaptı. AIPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, "Yapay zeka, 85 milyon kişiyi işsiz bırakacak ancak 97 milyon da yeni iş ortaya çıkaracak" dedi.

Haber 20-07-23 11:05

Yapay zeka üreticilerine açık mektup... Binlerce yazar imza attı!

Binlerce yazar, yapay zeka liderlerini eser hırsızlığını durdurmaya çağıran bir açık mektubu imzaladı. Açık mektupta, ChatGPT, Bard, LLaMa gibi büyük dil modellerinin arkasındaki teknoloji şirketleri, yazıları izinsiz ya da tazminatsız kullandıkları için eleştiriliyor.

Haber 19-07-23 12:44

Adeta akın ettiler! Twitter'ın rakibi Threads 100 milyon kullanıcıyı aştı... ChatGPT'den bile çok daha hızlı ulaştı

Instagram'ın Twitter rakibi yeni uygulaması Threads'in kullanıcı sayısının 100 milyonu aştığı söylendi. Buna göre Threads bu önemli aşamaya ChatGPT'den bile çok daha hızlı ulaştı. OpenAI'nin sohbet robotu ChatGPT, bu seviyeye iki ay sonra ulaşabilmişti. Ancak Threads çarşamba günü kullanıma sunuldu ve birkaç gün içinde bu seviyeye ulaştı.

Haber 10-07-23 15:37

Teknoloji deviyle ilgili dikkat çeken iddia... Geliştirmeye başladı diyerek paylaştılar!

Birkaç hafta önce, bazı dahili verilerinin sızdırılmasının ardından Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un kendi ChatGPT benzeri yapay zeka çözümünü geliştirmeyi düşündüğü öne sürülmüştü. Şimdi ise şirketin dahili kullanım için ChatGPT benzeri kendi LLM'sini geliştirmeye başladığı iddia edildi.

Haber 09-06-23 15:47

Google açıkladı! ChatGPT rakibi Bard...

Google, yapay zeka destekli sohbet robotu Bard ile ilgili bir blog gönderisi yayınladı. Şirket, blog gönderisinde Bard'ın mantık ve muhakeme konusunda daha iyi hale geldiğini duyurdu.

Haber 09-06-23 13:43

Artık gelecek değil, bu bir gerçek Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'den çarpıcı konuşma! Bir kısmı ChatGPT tarafından hazırlandı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, kısmen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT kullanılarak yazılan bir konuşma yaptı. Frederiksen, yapay zekanın yenilikçi yönlerini ve risklerini vurgulamak için parlamentoda yaptığı konuşmada ChatGPT'nin önemine dikkati çekerken, yapay zekanın yapabileceklerinin hem büyüleyici hem de korkutucu olduğunu söyledi. Frederiksen, "Yapay zeka artık gelecek değil, bu bir gerçek." diye konuştu.

Haber 02-06-23 13:37

Fransız Bakan, Twitter'ın ülkesinde yasaklanabileceğini duyurdu! ChatGPT gibi yapay zeka programlarıyla ilgili olarak ise bakın neye değindi

Fransa, Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakan Jean-Noel Barrot, kurallardan kaçması durumunda Twitter'ın ülkede yasaklanacağını bildirdi. Fransız Bakan Barrot, ChatGPT gibi yapay zeka programlarıyla ilgili olarak ise Avrupa'daki yasal düzenlemeler kapsamında kullanım alanlarını kısıtlayan bir çerçeve belirlenmesi gerektiğine değindi.

Haber 29-05-23 15:04

ChatGPT'nin resmi iPhone uygulaması 40'tan fazla ülkeye geldi! Aralarında Türkiye var mı?

ABD merkezli yapay zeka araştırma şirketi OpenAI, bu hafta iPhone ve iPad için resmi ChatGPT uygulamasının Amerika Birleşik Devletleri'ne ek olarak 40'tan fazla ülkede kullanıma sunulduğunu duyurdu. 40'tan fazla ülke arasında Türkiye'nin olup olmadığı ise merak ediliyor. Öte yandan şirket, uygulamanın önümüzdeki haftalarda daha fazla ülkeye geleceği sözünü verdi.

Haber 26-05-23 12:10

Dikkat çeken gelişme! ABD'li çip üreticisinin piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın hisse değeri, beklentileri aşan gelir tahminleri sonrası yüzde 30'a yakın yükselirken şirketin piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı. Şirketin hisselerindeki yükselişte, gelecek çeyreğe ilişkin satış tahminlerinin piyasa beklentilerini aşması etkili olurken, Nvidia Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, ChatGPT ve diğer yapay zeka uygulamaları gibi dil geliştiren araçların yükselişinin bilgi işlem gücüne talebi artırdığına dikkat çekti.

Haber 26-05-23 09:33

ChatGPT'yi geliştiren OpenAI'ın CEO'su Samuel Harris Altman: En büyük korkum...

ChatGPT'yi geliştiren OpenAi'nin Üst Yöneticisi (CEO) Samuel Harris Altman, yapay zekayla ilgili endişelerini paylaştı. Altman, yapay zeka robotu ChatGPT ile ilgili, "En büyük korkum, teknoloji endüstrisi olarak dünyaya önemli zararlar verme ihtimalimizdir." dedi.

Haber 17-05-23 11:52

Kendi ChatGPT'sini geliştirdiği iddia edilen o şirket! Ancak herkes kullanamayacakmış

Güney Koreli Samsung şirketinin şirket sızıntılarını önlemek için kendi ChatGPT benzeri yapay zekasını geliştirdiği iddia edildi. İddiaya göre şirket, ChatGPT'ye benzer bir yapay zeka platformu oluşturmak için ortaklık da kurdu. Ancak ChatGPT'den farklı olarak, bu yapay zeka aracının herkes tarafından kullanılamayacağı öne sürülüyor. Peki bu aracı kimler kullanabilecek? İşte iddialar...

Haber 16-05-23 09:29

ChatGPT ile sahte haber üretince... Çin'de ilginç olay!

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT bu kez oldukça ilginç bir olayla gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, Çin'in Gansu eyaletinde bir adam gözaltına alındı. Hong soyadına sahip bu adamın gözaltına sebebi ise iddiaya göre, sahte bir 'haber' oluşturmak için ChatGPT kullanmasıydı. İşte detaylar...

Haber 12-05-23 10:08

Google'ın ChatGPT rakibi Bard: 180'den fazla ülke ve bölgeye açıldı... İşte duyurulan güncellemeler!

Google, başta yapay zeka olmak üzere şirketin yeni ürün ve hizmetlerini tanıtırken ChatGPT rakibi sohbet robotu Bard'a da değindi. Google, Google, her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği "Google I/O"da, Bard'a ilişkin güncellemelerini duyurdu. Etkinlikte tanıtılanlar arasında yapay zeka için yeni PaLM 2 büyük dil modeli, Gmail için yeni yapay zeka yazma araçları, Pixel 7a, Pixel Tablet ve 1799 dolarlık katlanır telefon Pixel Fold da vardı. İşte detaylar...

Haber 11-05-23 18:08

Uzmanı yorumladı: 5 soruda yapay zeka ChatGPT'nin eğitim dünyasına etkisi

ChatGPT, son günlerin en çok konuşulan konularından biri oldu. ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarkan Gürbüz ise ChatGPT'nin eğitim dünyasına etkisini anlattı, çeşitli sorular sorduğu ChatGPT'nin yanıtlarını yorumladı. Gürbüz, son günlerde gündemde olan ChatGPT'ye, "eğitimde kişisel asistan" olarak bakılmasını ve öğretmenlerin de ödev verme şeklini bu teknolojiye göre değiştirmesini önerdi.

Haber 08-05-23 09:10

ChatGPT sonrası çok konuşulmaya başlandı! ABD, 140 milyon dolarlık yatırım yapacak

ABD yönetimi, ülkede 7 yeni ulusal yapay zeka araştırma enstitüsünün kurulması için 140 milyon dolarlık fon sağlanacağını duyurdu. Google'ın ana kuruluşu Alphabet, Microsoft, OpenAI ve Anthropic'in üst yöneticileri ise yapay zekayı görüşmek üzere ABD Başkan Yardımcısı Harris ve üst düzey yetkililerle bir araya gelecek.

Haber 05-05-23 11:01

ChatGPT'ye yeni özellik! Artık kullanıcıların bunu yapma imkanı var

ChatGPT kısa sürede gündem oldu. ChatGPT ile ilgili araştırmalar ise devam ediyor. ChatGPT'nin önümüzdeki dönemde çıkacağı tahmin edilen GPT-5 dil modeli ile birlikte ilerleyişini artırması bekleniyor. Ancak olası bir GPT-5 çıkışına kadar, geliştirici firma OpenAI'nin ChatGPT'ye yeni özellikler de ekleneceği düşünülüyor. Nitekim OpenAI, dikkat çeken bir blog yazısıyla ChatGPTye gelen yeni bir özelliği açıkladı.

Haber 28-04-23 10:34

ABD'den 'sıkı önlem' uyarısı! FTC Başkanı Lina Khan: Yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz

ABD hükümeti, sohbet robotu ChatGPT gibi kullanımı yaygınlaşan yapay zeka robotlarının kullanımının suistimal edilmesine karşı sıkı önlem alacakları konusunda uyarıda bulundu. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Başkanı Lina Khan, "Yapay zekanın sahtekarlığı ve ayrımcılığı artırdığını zaten görüyoruz. Amerikalıları bu tehditlerden korumak için yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz." dedi. Khan, "Yapay zeka yasaların üstünde değil" ifadesini de kullandı.

Haber 26-04-23 11:21

Açıkladı! İşte yapay zeka ChatGPT'ye göre Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesi

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT spor, teknoloji vb. dünyaların yanı sıra, eğitim dünyasının da gündemine girdi. Son günlerin merak uyandıran yapay zekası Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesini açıkladı. İşte yapay zeka ChatGPT'ye Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesi...

Haber 24-04-23 12:59

Herkesin merak ettiği soruyu ChatGPT yanıtladı: Evrende yalnız mıyız?

"Evrende yalnız mıyız?" sorusunun cevabı merak ediliyor. Son günlerin ilgi uyandıran yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ise evrende yalnız olup olmadığımıza ilişkin değerlendirmesini yazdı. İşte ChatGPT'nin yazdıkları...

Haber 24-04-23 12:05

'ChatAMG' isimli yapay zeka robotunun tüm maçları hatasız bildiği iddia edilmişti! Gerçek ortaya çıktı... ChatGPT 'şampiyon kim olur?' sorusuna böyle yanıt verdi

Süper Lig'de adım adım sona yaklaşılırken, şampiyonluk düğümü hala çözülebilmiş değil. Lider G.Saray'ın Karagümrük'e takılması sonrası en yakın takipçisi Fenerbahçe iştahlanırken, geçtiğimiz günlerde bir yapay zeka robotunun yaptığı iddia edilen tahminler paylaşım rekorları kırmış, G.Saray'ın 3-3'lük Karagümrük maçını da bildiği iddia edilirken herkes şaşkına dönmüştü. Yaşanan bu durumun bir viral reklam çalışması olduğu ortaya çıkarken, Mynet bünyesinde bulunan ChatGPT'ye aynı soruları sorduk.

Spor 24-04-23 11:42

İşler giderek ilginçleşiyor! ChatGPT'nin şimdi de kendi dilini oluşturduğu ortaya çıktı

ChatGPT ile ilgili son bir haber gündem oldu. O habere göre, son günlerin çok konuşulan yapay zeka sohbet robotu ChatGPT kendi dilini oluşturdu. Görünüşe bakılırsa ChatGPT bunu 'hafızasını genişletmek' için yaptı. İşte detaylar...

Haber 20-04-23 12:05

ChatGPT'ye sorduk! Kurtlar Vadisi, neden bu kadar unutulmaz bir dizi oldu?

Kurtlar Vadisi... Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu, en unutulmaz dizilerinden biri Kurtlar Vadisi. Süleyman Çakır'ı ölüm yıldönümünde ananlar, sosyal medyasını Memati Baş'ın sözleriyle dolduranlar ve daha niceleri... Tüm bunlar dizinin ne kadar etkili olduğunun kanıtlarından. Peki Kurtlar Vadisi, neden bu kadar unutulmaz bir dizi oldu? Bunun cevabını ChatGPT verdi.

Magazin 12-04-23 15:43

Ramazan Bayramı yaklaşıyor! İşte ChatGPT'ye göre, bayram tatilini fırsat bilip gidebileceğiniz yerler...

Ramazan Bayramı'na az bir süre kaldı. Birçok vatandaş, bayram tatilini fırsat bilip Türkiye içinde gidilebilecek yerleri araştırmaya başladı. Eğer siz de en iyi tatil planını yapmaya çalışanlardansanız size bayram tatilini değerlendirebileceğiniz yerler konusunda bazı önerilerimiz var. Ancak bu önerileri biz vermedik, ChatGPT verdi! İşte ChatGPT'ye göre, bayram tatilini fırsat bilip gidebileceğiniz yerler!

Trend 12-04-23 15:22

Sosyal medya bunu konuşuyor! Paylaşımı viral oldu... ChatGPT sayesinde lotodan ikramiye kazandığını açıkladı

ChatGPT, Türkiye dahil tüm ülkelerin ilgisini çekmeyi başarırken, Tayland'da ise bir kişinin 'loto' iddiası viral oldu. Patthawikorn Boonrin isimli o kişi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI'ın yapay zeka robotu ChatGPT'nin tahmin ettiği rakamlarla lotodan ikramiye kazandığını açıkladı. Üstelik Boonrin'in iddiasına göre, ChatGPT kendisine konuyla ilgili uyarı ve çağrıda da bulunmuş...

Haber 06-04-23 17:53

Yapay zeka ChatGPT, dünyanın en değerli 11 futbolcusunu seçti! Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi...

Sosyal medya şu sıralar yeni nesil sohbet robotu ChatGPT'yi konuşuyor. ChatGPT, Türkçenin de içinde bulunduğu birçok dili konuşurken, hikayeler oluşturuyor ve kod dahi yazabiliyor. Dünyaya damgasını vuran ChatGPT'ye dünyanın en değerli 11 futbolcusu soruldu. ChatGPT'nin oluşturduğu 11 futbolculuk listede Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin yer almaması dikkat çekti.

Spor 05-04-23 18:02

Sert sözlerle yüklendi! Elon Musk için O bir pislik dedi

Yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT, yeni GPT-4 ve GPT-5'in ChatGPT'yi bir insandan ayırt edilemez hale getirebileceği konuşuluyorken, Tesla CEO'su Musk'ın sert eleştirileri gündem oldu. ChatGPT'nin arkasındaki şirket olan OpenAI'nin CEO'su Sam Altman ise konuk olduğu bir podcast'te Musk'ın sert eleştirilerine karşı kurumunu savunurken, Musk için "O bir pislik" dedi. İşte detaylar...

Haber 31-03-23 11:39

Google yaptı! İşte ChatGPT'nin çok konuşulacak yeni rakibi Bard

Google'dan ChatGPT'ye rakip geldi. ABD'li şirket, ChatGPT rakibi yapay zekalı sohbet robotu Bard'ı kullanıma sunmaya başladı. Ancak Bard şimdilik yalnızca belirli kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Üstelik bu kullanıcıların da 18 yaşın üzerinde olması gerekiyor. Öte yandan, Google Bard ile ChatGPT arasında bazı farklar da söz konusu.

Haber 22-03-23 09:43

ChatGPT konuşulurken sürpriz duyuru geldi! OpenAI, GPT-4'ü çıkardı

İnternet dünyası aylarca sohbet robotu ChatGPT'yi konuşmuştu. ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI şimdi ise merakla beklenen GPT-4'ü ortaya çıkardı. OpenAI, metin veya görsel girdisi de kabul edebilen GPT-4'ün "zor sorunları daha yüksek doğrulukla çözebildiğini" iddiasında.

Haber 15-03-23 11:28

Bu haber çok konuşulur: 'Apple, engelledi'

Apple, ChatGPT teknolojisine sahip uygulamanın güncellemesini engellediği haberi, teknoloji dünyasının gündeminde. OpenAI'in yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT, çıktığı günden bu yana dikkati üzerine çekerken, yeni bir iddiaya göre, iPhone'ların üreticisi olan Apple, OpenAI'nin GPT-3 dil modelinin özelleştirilmiş bir versiyonunu kullanan e-posta uygulaması BlueMail'e yönelik bir güncellemeyi engelledi.

Haber 03-03-23 12:56

Dünya onu konuşmuştu! ChatGPT hakkında dikkat çeken haber

ChatGPT, kısa sürede dünyanın en çok konuşulan yapay zeka sohbet robotlarından birisi haline gelmişti. ChatGPT hakkında tartışmalar sürerken, yapay zeka ve robotlar üzerinde çalışan teknoloji firmalarının ve üniversitelerin olduğu Çin'den ChatGPT hakkında dikkat çeken bir haber geldi.

Haber 27-02-23 18:21

Bu gelişme şaşkına çevirdi! Ama... İşte bir de işin 'ama'sı var

Yeni nesil sohbet robotu ChatGPT cevapları ve becerileriyle birçok kişiyi hayrete düşürmüş, internet aleminde ise günlerce konuşulmuştu. ChatGPT şimdi ise prestijli okulların yüksek lisans düzeyindeki sınavlarına tabi tutuldu. Yapay zeka bu sınavlardan geçebildi geçmesine, ama... İşte bir de işin 'ama'sı var.

Haber 27-01-23 10:53

Bu iddia çok konuşulur: Saati 2 dolara Kenyalıları çalıştırdılar

Sohbet robotu ChatGPT geçtiğimiz haftalara damga vurmuştu. Şimdi ise ChatGPT'nin arkasındaki yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI hakkındaki dikkat çeken bir iddia gündem oldu. Şirketin, ChatGPT için saati 2 dolara Kenyalıları çalıştırdığı öne sürüldü. Bir dergide yer alan iddiaya göre OpenAI’da saati 2 dolar gibi düşük ücretle çalışan Kenyalılar, ChatGPT'deki kötü içerikleri tarıyor.

Haber 20-01-23 16:46

Sonuç şaşkına çevirdi! Yapay zeka bu işte de beklenmeyecek kadar iyi çıktı

Yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT hakkında yeni haberler çıkmaya devam ediyor. Bir muhabir ise ilginç bir deneme yaparak herkesi şaşkına çevirdi. Muhabir, "Hayattaki en sıkıcı görevlerden biri olan iş başvurusunda yapay zekanın kullanışlı olup olmadığını görmek istedim" diyerek yapay zekanın niyet mektubu yazmasını sağladı ve işe alım yetkililerine ne düşündüklerini sordu. Sonuç oldukça şaşırtıcıydı.

Haber 11-01-23 10:01

ChatGPT, Google'a rakip olabilir deniliyordu, galiba oluyor! Bu iddia çok konuşulur: Microsoft...

Yeni nesil sohbet robotu ChatGPT verdiği cevaplarla deneyenleri hayrete düşürmüş, internet aleminde günlerce konuşulmuştu. Hatta ChatGPT'nin "bir gün Google'a rakip olabileceği" teorisi dahi ortaya atılmıştı. Dikkat çeken bu teori, bir anlamda gerçekleşiyor olabilir. Çünkü son dakika iddialarına göre, OpenAI'nin yatırımcısı Microsoft, ChatGPT teknolojisini kendi arama motoru Bing'e entegre ederek Google'a meydan okumayı planlıyor.

Haber 04-01-23 17:07

'Kurnaz' öğrenci ödevi için ChatGPT'yi kullandı! Her şeyin yolunda gideceğini düşünürken hayatının şokunu yaşadı

Yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT geçtiğimiz haftalara damga vurmuştu. Akademisyenlerin, bu aracı kullanarak sınav sorularına tam not alacak yanıtlar ürettikleri söylenmişti. Nitekim bu yönde ilginç bir olayın yaşanması uzun sürmedi. ABD'de bir öğretim görevlisi, makale yazmak için ChatGPT kullanan öğrencisini yakaladı. Fakat gelecekte bu tür örnekler görme olasılığımız oldukça yüksek. Bu da özellikle akademisyenleri endişelendiriyor.

Haber 28-12-22 13:13

ChatGPT nedir, nasıl çalışır, teknoloji dünyasında neden önemli? OpenAI teknolojisi ChatGPT yapay zekâ botu nasıl kullanılır?

Elon Musk ve Sam Altman tarafından kurulan OpenAI şirketinin gelişmiş bir çalışması olan ChatGPT, en basit tanımıyla bir yapay zekâ robotudur. ChatGPT, sorulara verdiği doğal yanıtlarla milyonlarca kişiyi şaşırtmaya devam eden bir dil modelidir. Kod hatası bulma ya da çeviri yapma gibi özellikleri de mevcut olan ChatGPT daha gelişmiş yapay zekâ teknolojileri için umut veren bir çalışma olarak değerlendirilmektedir. Peki, ChatGPT teknoloji dünyasındaki önemi nedir?

Haber 16-12-22 16:36

ChatGPT kimin, OpenAI'yi kim kurdu? OpenAI ChatGPT yapay zekâ botu kim tarafından geliştirildi, sahibi kim?

Teknolojik gelişmeleri kaçırmayan kişilerin odak noktasında bulunan ChatGPT, bir yapay zekâ ve sohbet robotu olarak nitelendirilebilir. OpenAI tarafından oluşturulduğu bilinen ChatGPT, Google'a alternatif olarak gösterilen yazılımlar arasına girmiştir. Birçok bağışçısı olduğu görülen OpenAI, 2015'te kurulan ve günümüzde de yapay zeka araştırmaları ile çalışmalarının hayata geçirildiği bir şirkettir. Günümüze damga vuran ChatGPT yapay zekâ robotunun geliştiricisi kimdir?

Haber 16-12-22 16:36

ChatGPT çılgınlığı büyürken, onun yüzü gülecek! Dudak uçuklatan rakam...

Sohbet robotu ChatGPT internet dünyasını kasıp kavuruyor. Google'ın rakibi olarak gösterilen, sorulan sorulara yanıt vermeye çalışan, karşınızda sanki bir insanmış gibi de yanıtlar veren, hatta kod yazabilen bu yapay zeka ve türevleri önümüzdeki yıllarda çok konuşulacağa benziyor. Ancak son haftalarda ilgi odağı olan ChatGPT'nin sahibi olan OpenAI'nin ise önümüzde yıllarda yüzü gülecek gibi duruyor. Bu konuda dudak uçuklatan bir rakamın olduğu önemli bir haber çıktı!

Haber 16-12-22 12:07