Gss Prim Borcu Silinecek Mi Haberleri

Prim, vergi, kredi kartı, KYK borçlularını ilgilendiriyor! Borç yapılandırması gelecek mi? TESK'ten hükümete çağrı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yeni bir yapılandırma kanununun ihtiyaç olduğunu söyledi. Palandöken, "Şu ana kadar kesinleştiği halde ödenmeyen borçlar tahsil edilirse yeni bir vergi artışına gerek kalmaz" yorumunu yaptı.

Finans 2024-05-19 10:04:28

GSS, Bağkur borçluları dikkat: SGK uzmanından gündem olacak prim kulisi! Yüzde 3'e dikkat çekti, yapılandırma mı geliyor?

Prim borçlularını ilgilendiren karar dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre SGK prim ve diğer alacakları için gecikme faizi yükseltildi. SGK uzmanından özellikle Bağkurluları etkileyecek kulis bilgisi geldi. Yapılandırma mı geliyor?

Finans 2024-03-13 09:41:53

Asgari ücrette ara zam beklentisi! SGK Uzmanı, Yüzde 100 diyerek duyurdu, prim artışına dikkat çekti!

Seçimler öncesi emeklilere seyyanen zam iddiaları tartışılırken bir yandan da asgari ücrete temmuz ayında ara zam beklentisi oluştu. Asgari ücrete temmuz ayında zam gelir mi? Kulis bilgileri neler? SGK Uzmanı İsmail Sevinç tek tek anlattı.

Finans 2024-03-03 07:53:00

Kredi kartına taksit sınırlaması olacak mı? Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan çok net açıklama: 'Birkaç fikrimiz var'

Kredi kartlarına taksit sınırlaması gelecek mi? Vatandaşın kredi kartı borcu rekor kırıyor. Bireysel kredi kartı borçları geçen yıla göre yüzde 157 artarak 1 trilyon 200 milyar liraya yükseldi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan kredi kartlarına taksit sınırlamasına ilişkin açıklama geldi.

Finans 2024-02-08 11:52:29

Bağ-Kur primi 7 bin 200 güne düşecek mi? Bakan Işıkhan'dan net mesaj

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Bağ-Kur'luların emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesine ilişkin yeni bir son dakika açıklaması geldi. Bağkur'da prim sayısı düşecek mi?

Finans 28-01-24 12:25

GSS PRİMİ 2024: GSS primi ne kadar oldu, prim borcu nasıl sorgulanır? Genel Sağlık Sigortası primi asgari ücret ile değişti!

GSS primi 2024 asgari ücret zammının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. GSS primi asgari ücrete yapılan Temmuz zammı sonrası 342.06 TL olarak ödeniyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 yılında uygulanacak yeni asgari ücret maaşının 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini belirtti. Birçok kişi arama motorlarında, "2024 GSS primi ne kadar oldu, kaç TL?" sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...

Finans 28-12-23 12:00

GSS PRİMİ 2024: Asgari ücret ile GSS primi 2024 ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası prim tutarı asgari ücret ile belli oldu!

GSS primi 2024 Ocak ayı itibarıyla asgari ücret ile zamlanacak. GSS primi şu anda 342.06 TL. Türkiye'nin merakla beklediği asgari ücret zammında sürpriz bir gelişme yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcilerini Külliye'de bir araya geldi. Toplantı saat 16.30'da gerçekleştirildi. Yeni asgari ücret yüzde 49 zam ile 17 Bin 2 TL olarak belirlendi. İşte 2024 GSS primi ile ilgili detaylar...

Finans 28-12-23 07:21

SGK prim borcu olanlar dikkat! Asgari ücret zammıyla borçlanma tutarları da artacak: Doğum, askerlik ödemelerinde uygun borçlanma için son günler...

Milyonların beklediği rakam yalnızca günler sonra belli olacak ama 2024 asgari ücret zammı prim ödemelerini de doğrudan etkileyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemeleri ve borçlanma tutarları asgari ücrete gelecek zam oranında artacak. Sözgelimi doğum ve askerlik için bir günlük borçlanma tutarı 143 lirayken yüzde 40 asgari ücret artışı olması durumunda bu tutar 200 liraya yükseliyor. Prim borcu olanların, borçlanma yapacakların kritik tarihe dek elini çabuk tutması gerekiyor.

Finans 24-12-23 09:18

SGK prim borcunu şimdiden ödemeyen fırsatı kaçırıyor! Doğum borçlanması, askerlik borçlanması olanlar dikkat: Son tarih yaklaşıyor

Milyonların beklediği 2024 asgari ücret zammı başka birçok zammı da beraberinde getirecek. Borcunu şimdiden ödeyenler avantajlı hale geliyor. Zira asgari ücretteki artış doğum borçlanması, askerlik borçlanması gibi borçları da etkileyecek. SGK prim borcu olanlar için kritik tarih ise 31 Aralık. Peki yıl başından önce prim borçlanması fırsatını kaçıranlar için zamlı borç tutarları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Finans 10-12-23 08:43

'Prim' tartışması! Kayserispor Başkanı 'Bakan Özhaseki' adına dedi... Trabzon vekili isyan etti: 'Cebinden mi ödeyecek?'

Dün akşam sahasına konuk olduğu Trabzonspor'u 1-0 mağlup eden Kayserisporlu oyuncular maçın ardından bir de sürprizle karşılaştı. Maçtan önce 100 bin lira prim açıklayan Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Bakan Mehmet Özhaseki ile görüştükten sonra miktarı güncellediğini açıkladı. Oyuncular haberi alkışlarla karşıladı.

Spor 04-12-23 07:25

Asgari ücret zammı kadar artacaktı: GSS borçlarına af geliyor! 80 maddelik torba yasaya girdi

Meclis'e sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi içerisinde GSS prim borçlarının düzenlenmesine ilişkin bir madde de yer aldı. Teklifin onaylanması halinde GSS prim borçlularına af gelecek.

Finans 30-11-23 08:55
GSS

Dul maaşı şartları nelerdir? Eşinden boşanan biri dul maaşı alabilir mi?

Dul maaşı diğer adıyla ölüm aylığı olarak da bilinirken eşini veya ebeveynlerinden birini kaybeden kişilere bağlanır. Bu maaşın kişiye bağlanabilmesi için gelir durumu ve aylığın hak edildiği kişinin prim ödemeleri gibi belli başlı hususlar incelenir. Yapılan incelemeler sonucunda kişiye kaç TL dul ve yetim aylığı ödemesi yapılacağı da saptanır. Bu bağlamda dul ve yetim aylığı alma şartları ile bu maaşı kimlerin alabildiği üzerine açıklama yapılmalıdır.

Haber 18-09-23 15:44

EYT BAĞKUR için geçerli mi? EYT BAĞKUR şartları nelerdir?

İnsanların daha rahat yaşam sürebilmeleri için sigortalı işe ihtiyaçları vardır. Sigortalı olarak çalışıldığında pek çok imkândan daha kolay bir şekilde faydalanır. Herhangi bir firmaya bağlı olarak hizmet veren kişiler SGK’lı olarak kabul edilirken, kendi işini yapan kişiler ise Bağkur’lu olarak kabul edilir. Emekli olunabilmesi için belirli bir prim gün sayısının tamamlanması gerekir. Tamda bu noktada EYT yani emeklilikte yaşa takılanlar konusu gündeme gelir. Peki, EYT BAĞKUR için geçerli mi?

Haber 14-09-23 19:47

31 Ağustos’a kadar süresi var! SGK ‘Mümkün olacak’ diyerek uyardı: Yapılandırma borcu ödemesinde son gün…

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borcu olan işveren ve sigortalıların borçlarını yapılandırmalarıyla sağlanan avantajdan faydalanmaları için 31 Ağustos son tarih. Ayrıca GSS prim borçları için ödemeler 31 Ağustos'a kadar yapılacak. Anapara, anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde, gecikme faizi ve cezası alınmayacak. İşte detaylar…

Finans 26-08-23 07:56

EYT'li olup emekli maaşı bağlanmayanlar dikkat! Uzmanlar uyarıyor: 1 TL bile borcunuz varsa...

EYT düzenlemesiyle milyonlarca kişi emekli olurken, başvuruda bulunup da henüz emekli aylığı bağlanmayanlar da var. Uzmanlar, henüz emekli maaşı bağlanmayana EYT'lilerin geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü olabileceğine dikkat çekerken; Bağ-Kur kapsamında emekli aylığı bağlanacak sigortalıların GSS borcunu ödemesi gerektiğini belirtiyor. İşte detaylar...

Finans 06-08-23 08:58

Son dakika: Açıklama geldi... Vergi borcu yapılandırması o tarihe kadar uzatıldı!

Son dakika haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırma ile MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da, yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Finans 31-07-23 18:28

GSS prim ödemeleri belli oldu! SGK üzerinden sağlık hizmeti alamayabilirsiniz: 31 Aralık 2023’e kadar...

Sigortalı bir işte çalışmayan ve eşi, anne ya da babası üzerinden sağlık hizmeti alamayanların ödeyeceği genel sağlık sigortası primleri temmuz ayından itibaren zamlandı. Peki GSS primi ne kadar oldu? GSS primi ödenmezse ne olur? İşte haberin detayları…

Finans 18-07-23 14:20
GSS

GSS prim borçları için zaman daralıyor: 31 Temmuz’a kadar SGK’ya başvurun! Asgari ücretin 3’te 1’inin altındaki borçlar silinecek…

GSS prim borcu silinecek mi? sorusu Temmuz ayının gelmesi ile gündemdeki sıcaklığını artırmış durumda. GSS prim borcunu sildirmek isteyenler için şartlar belli oldu. SGK’ya 31 Temmuz tarihine kadar başvurmak gerekiyor. Hane içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olanın borcu silinecek. Üzerinde olanlar anaparayı 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemeleri halinde ise, Aralık 2022 ve öncesindeki tahakkuk edilen gecikme cezası ve gecikme zammını ödemeyecek.

Finans 13-07-23 10:34
GSS

7.6 milyon kişinin borcu siliniyor! Bayram tatili derken süreyi kaçırmayın: Borç yapılandırmasında ‘iki taksit’ detayı

Borç yapılandırması için son günler. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 2.000 TL’nin altında borcu olan 7.6 milyon kişinin borçları silinecek. Diğer borçlular ise düşük faiz oranları ile 48 ay vadede borcunu ödeyebilecek. Avantajlı düzenlemelerden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz Pazartesi günü sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. 31 Temmuz’a kadar ise yapılandırmanın hem birinci hem de ikinci taksitlerinin birlikte ödenmesi gerekiyor.

Finans 26-06-23 08:38

GSS PRİM TUTARI 2023: Asgari ücret zammı ile GSS primi ne kadar olacak, kaç TL? Temmuz ayında yükselecek

GSS prim borcunun ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar bugün yapılacak olan 2. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sebebiyle hız kazandı. Geçen sene 100'e yakın bir artış yapılan ve bu yıl başında yüzde 54,7 zamla net 8 bin 506 TL'ye yükseltilen asgari ücrette ara zam için gözler 2. toplantıda olacak. Temmuz ayında açıklanacak asgari ücret zammı ile GSS prim borcu da değişecek. Peki, GSS prim borcu ne kadar olacak, kaç TL?

Finans 19-06-23 08:43

O teklife Prof. Dr. Naci Görür'den sert tepki! Bu daha fazla insan kaybı demek

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Görür, bazı ilçelerin il olacağına ilişkin gündemde olan iddialara atıfta bulunarak, "Daha fazla kent; daha fazla nüfus, daha fazla yapı ve depremde daha fazla insan kaybı demek değil mi? Buna prim verme ey halkım! 'Depremde insanımız ölmesin'i talep et." ifadelerini kullandı.

Haber 18-06-23 19:41

SGK’ya borcu olanlar dikkat! Asgari ücret zammı her şeyi değiştirecek! Fark 23 bin liraya kadar çıkabilir…

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zam ile birlikte; askerlik, doğum ve yurt dışı olmak üzere, her türlü hizmet borçlanmasının maliyeti artacak. Aradaki fark da asgari ücrete yapılacak zam oranına göre olacak. Bu nedenle prim borçlanması başvurularının temmuzdan önce yapılması büyük önem taşıyor. Prim borçlanmasında tüm ihtimaller tek tek hesaplandı. İşte SGK borçlanması ile ilgili tüm detaylar…

Finans 16-06-23 08:03

Asgari ücret zammı ile 69 bin liralık fatura! SGK’ya borcu olanlar 1 Temmuz sonrasında değişiyor: 500 dolar hedefi için yüzde 37’lik artış…

Askerlik, doğum ve yurt dışı borçlanması olanlar dikkat! En az yüzde 30 zamlanması bekleniyordu. 500 dolar hedefini yakalamak için yüzde 37 artabilir… Asgari ücrete ara zam yapılmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu SGK ödemeleri de zamlanacak. 26 Haziran’a kadar açıklanması beklenen yeni asgari ücret öncesinde askerlik borçlanması için 17 bin lira daha az ödemek mümkün. Kadınların prim günlerini aşağı çeken doğum borçlanması da 1 Temmuz sonrasında 70 bin liraya yakın artacak.

Finans 15-06-23 09:13

GSS PRİM BORCU 2023: Asgari ücret zammı sonrası Genel Sağlık Sigortası primi ne kadar oldu? Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?

GSS prim borcu ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün yapıldı. Ocak ayında gelen zam sonrası 8 bin 506 TL'ye yükselen asgari ücrete temmuz ayında artış yapılması planlanıyor. Zam Genel Sağlık Sigortası primini de etkileyecek. Peki, son asgari ücret zammı sonrası GSS primi ne kadar oldu? Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?

Finans 13-06-23 15:39

Altın fiyatları yükselişini sürdürecek mi? Yatırımcılar o tarihe kadar dikkat! İşte 9 Haziran 2023 tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek, gram altın fiyatları

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in açıklamaları sonrası haftanın son işlem gününde yakından takip ediliyor. 'Gram altın fiyatı yükselişini sürdürecek mi?' sorusu yatırımcıların en çok merak ettiği konular arasında başı çekiyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırım yapmak isteyenler ile borcu olanlar için tarih verdi. İşte, 9 Haziran 2023 Cuma günü tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek, gram altın fiyatlarında son durum...

Finans 09-06-23 13:30

6 ay çalıştım işsizlik maaşı alabilir miyim? Son iş yerinde 6 ay çalışan kişiye işsizlik maaşı verilir mi?

İşsizlik maaşı veya işsizlik sigortası, çalışanlara işlerini kaybettikleri durumlarda geçici bir gelir sağlamak amacıyla hükûmetler veya sosyal güvenlik sistemleri tarafından sunulan bir yardım programıdır. İşsizlik maaşı, işveren tarafından işten çıkarılan veya belirli koşulları sağlayan işçilere verilir. Hizmet akdinin feshinden önce prim günü ödemelerini eksiksiz olarak tamamlayan ve 120 gün çalışmış olma şartını karşılayan işsizler, İŞKUR tarafından ödenek alabilmektedir.

Haber 29-05-23 16:54

Kılıçdaroğlu son vaadini açıkladı! Kredi kartı borcu olanları ilgilendiriyor... Faizin tamamı silinecek

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir paylaşım geldi. Sosyal medyadan video yayınlayan Kılıçdaroğlu, kredi kartı borcu olan vatandaşlara seslenerek, "İktidara gelir gelmez bireysel kredi kartı borçlarınıza kesin çözüm getireceğim. Erdoğan'ın sebep olduğu ekonomik buhran yüzünden birikmiş borçlarınızı devletimizin hazinesi, bankalardan devralacak. Bankalarla masaya oturacağız ve belli bir kırımla bu borçları üstleneceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber 25-05-23 23:00

1.6 milyon SGK’lı ilk sırada! EYT’de eksik prim günü detayı: 1 lira bile olsa…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuruları 1.8 milyonu aşarken bunun 1.2 milyonu için süreç tamamlandı. İşlemleri halâ devam eden EYT'lilerin ise en çok dikkat etmesi gereken konu eksik prim günü. Geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa emekli maaşı alamayacak olan EYT’liler için yol haritası ise net. SGK ile Emekli Sandığı kapsamındaki memurlara göre Bağ-Kur’luların dikkat etmesi gereken en önemli konu ise GSS borcu. İşte haberin detayları…

Finans 18-05-23 09:28
EYT

4A Bağ-Kur’lu küçük esnafa erken emeklilik: 1 Ekim 2008 tarihine dikkat! 1261 kuralı gidiyor, yüksek maaş geliyor…

“Bağ-kur prim gün sayısı düşecek mi?” sorusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla açıklığa kavuştu. Bağkur prim eşitleme ile SGK’lı gibi 7200 gün ile emeklilik hakkına kavuşmaya gün sayan yaklaşık 1 milyon küçük esnaf için yeni düzenlemenin ayrıntıları da netleşti. Emekli maaşında etkili olan 1261 gün kuralı değişecek, böylece az primle, yüksek emekli aylığı alma avantajı doğacak. İşte haberin detayları…

Finans 08-05-23 08:23

Ev hanımlarına sigorta prim desteği verilecek mi? Ev hanımları nasıl emekli olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Primin 3'te biri ödenecek

Ev hanımlarına sigorta prim desteği ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da yaptığı konuşmada "Ev kadınlarımızın emekliliğine, priminin 3'te birini ödeyerek destek vereceğiz." ifadelerini kullandı. Peki, ev hanımlarına sigorta prim desteği verilecek mi? Ev hanımları nasıl emekli olacak?

Finans 23-04-23 16:46

Emeklilik başvurunuz geçersiz sayılabilir! EYT prim borcu olanlar ‘ya tutarsa’ dedi, SGK’ya koştu: Hepsinin taleplerine birer birer ret…

EYT yasası ile 3 Mart sonrasında emekli olmaya hak kazanan 2 milyon 250 bin kişinin yaklaşık 1,6 milyonu Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’ya başvuruda bulundu. SGK ve Bağ-Kur’lular ilk maaşlarını almaya başlarken yeni bir detay ortaya çıktı. SGK prim borcu olmasına rağmen EYT’den faydalanmak isteyenler başvuruda bulundu ancak başvuruları geçersiz sayıldı. E-Devlet üzerinden 80 defa kayıt yaptırandan, iki-üç yıllık prim eksiğine karşın “ya tutarsa” diye başvuru yapanlar SGK çalışanlarını meşgul etti.

Finans 18-04-23 08:17
EYT

BAĞKUR PRİM EŞİTLEME SON DAKİKA: 9000 prim gününe düzenleme! Şartlar esnetiliyor: Erken emeklilik, yüzde 20 yüksek maaş…

Son dakika: Bağ-Kur’lunun 9000 gün prim şartına yeni düzenleme geliyor. Uzun süredir dile getirilen talep Ankara’da karşılık bulurken, Bakan Bilgin konuya ilişkin çalışma yapıldığını, istihdam sayısına göre bir kriter uygulanacağını belirtti. Tıpkı SSK’lılar gibi 7200 prim günü ile emekliliğe kavuşmayı bekleyen 4A’lılar erken emekliliğin yanı sıra maaşlarda da yüzde 20’lik artış imkanı elde edecek. Peki Bağ-Kur primi düşecek mi? Bağ-Kur prim eşitleme ne zaman açıklanacak? İşte haberin detayları.

Finans 08-04-23 07:51

EYT BAĞKUR PRİM ŞARTINDA DEĞİŞİKLİK! EYT BAĞKUR prim gün sayısı eşitlenecek mi, 7200 güne düşecek mi?

EYT Bağkur primi eşitlenecek mi? Merak edilen soru, Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının yürürlüğe girmesinin ardından birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Bahsi geçen yasa ile birçok kişi emeklilik hakkı elde etti. Şu sıralara küçük esnafın gündeminde ise Bağ-Kur'luya pirim gün eşitliği bulunuyor. Peki, EYT Bağkur primi düşecek mi, gün sayısı eşitlenecek mi? EYT’de Bağkur primi 7200 güne düşecek mi? İşte detaylar...

Finans 07-04-23 07:47

İhtiyaç sahipleri dikkat! GSS prim borçlarınız devlet tarafından ödenebilir! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan GSS desteği

Eğitimini tamamlayan gençlerin anne babaları üzerinden sağlık hizmeti alma hakkı sona eriyor. Genel sağlık sigortası (GSS) primi ödemekle yükümlü oluyorlar. Ödeme gücü olmayanların GSS primini devlet karşılıyor.

Finans 06-04-23 22:59

Prim borcu olan EYT'liler dikkat! 31 Mayıs’ta sona erecekti, yeni detay ortaya çıktı: Gözler Beştepe’de…

EYT yasasının şartları sağlayan 1,6 milyondan fazla kişi emeklilik için başvuru yaparken prim günü eksik olan EYT'liler ise borç yapılandırması ile bu hayaline kavuşacak. 12 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile başlayan süreç 31 Mayıs’ta sona erecek. Prim borcunu yapılandırmak isteyenler için süre kısalırken yeni bir detay ortaya çıktı. Talep olması durumunda Cumhurbaşkanlığı'na tanınan bir ay uzatma yetkisinin kullanılabileceği ortaya çıktı.

Finans 04-04-23 11:54

Trafik cezası borcu olanlar dikkat! Kanun resmen yürürlükte: 4.538 TL’lik borç 2.765 liraya inecek

Yapılandırma kanunu resmen yürürlüğe girdi. Milyonlarca sürücüyü de yakından ilgilendiren kanun ile 31 Aralık 2022’den önceki 2000 TL’nin altındaki trafik cezası borçları silinecek. 31 Mayıs tarihine kadar sürecek yapılandırma başvurularında trafik cezası borcunun peşin ödenmesi halinde anaparada yüzde 25 indirim yapılacak. Enflasyon farkının da yüzde 90’ı silinecek. Böylece 4.538 liralık borç yapılandırma sonrasında 2.765 liraya inecek.

Finans 21-03-23 09:46

SGK’lı, Bağ-Kur’lu… Prim borcu olan EYT’liler dikkat! 90+25 çözümü emeklilik kapısını araladı

Milyonlarca vatandaşın kamuya olan bütün borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili yasa çıktı. Yasaya yeni maddeler eklenirken başvuru ve ilk taksit süreleri de uzadı. Borçlu EYT’liler yasa ile emekli olabilecek. SGK ve Bağ-Kur’luları ilgilendiren karar ile prim borcunu peşin olarak ödemek isteyen vatandaşlar için enflasyon farkının yüzde 90'ı silinecek. Eğer borç idari para cezası ise aslından da yüzde 25 indirim yapılacak. İşte yapılandırma ile EYT’de kolay emeklilik formülü…

Finans 14-03-23 10:11
EYT

Ehliyet ve trafik cezası borcu olanları ilgilendiriyor! Borç yapılandırması yasalaştı: Binlercesi iade edilecek

Ehliyet affı hakkında aramalar hız kazanırken dün Meclis’te flaş bir gelişme yaşandı. 14 milyondan fazla kişinin 521 milyar liralık borcuna yapılandırma imkânı sağlayan teklif yasalaştı. 31 Aralık 2022 öncesi borçlar 48 taksitte ödenebilecek. 2 bin liranın altı borçlar ise silinecek. Yapılandırma yasası kapsamında ışık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi sebeplerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri de geri iade edilecek. İşte detaylar…

Finans 11-03-23 08:17

VERGİ AFFI SON DAKİKA 10 Mart 2023: Vergi affı Resmi Gazete'de yayınlandı mı, Meclis'ten geçti mi? 2 bin TL'ye kadar olan borçlar silinecek!

Vergi affı ile ilgili son dakika gelişmeleri askerlik, köprü, köprü ve otoyol cezası, idari ceza ile öğrenim kredisi gibi borçları olan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Meclis, EYT düzenlemesinin sonuçlandırılmasının ardından borç düzenlemesine ilişkin çalışmalarına başlamıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konuya dair dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Peki, Vergi affı Resmi Gazete'de yayınlandı mı? Vergi affı Meclis'ten geçti mi?

Finans 10-03-23 10:31

Vergi affı başvurusu nasıl yapılır? Vergi affı 2023 Resmi Gazete'de yayımlandı mı? 2 bin TL'ye kadar olan borçlar silinecek!

Vergi affı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklama sonrası konuya ilişkin son durumu merak ediyor. Peki Vergi affı 2023 yürürlüğe girdi mi? Vergi affı sorgulama nasıl yapılır? Milyonların beklediği af kararında son dakika gelişmesi...

Finans 10-03-23 07:54

GSS primler, icra ve haciz işlemleri... SGK yeni 'deprem' tedbirlerini açıkladı: Borçlara erteleme

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde işveren ve emeklilerin hak ve alacakları üzerindeki haciz işlemlerini kaldırdı. GSS prim borçları da 31 Ağustos tarihine ertelendi.

Finans 28-02-23 11:27

GSS prim borcu olanlar dikkat! Haziran ayına kadar süresi var: Borç da faiz de silinecek…

Meclis, çalışmalarına yarın yeniden başlayacak. EYT düzenlemesinin yanı sıra borcu olan milyonlarca kişi en büyük yapılandırma paketinin de yasalaşmasını bekleniyor. TBMM gündemine gelecek olan yasa ile kamuya olan tüm borçlar yapılandırılırken Genel Sağlık Sigortası borçları da silinecek. 2 bin liranın altındaki GSS prim borçları silinecek; bunun üzerindekiler içinse 48 ay taksit imkanı getirilecek. Kritik tarih ise Haziran 2023! İşte borç yapılandırma paketine ilişkin tüm detaylar…

Finans 27-02-23 08:22
GSS

EYT SON DAKİKA: Meclis’in EYT mesaisi yeniden başlıyor: Borçlu SGK ve Bağ-Kur’luya yeni fırsat! 2 önemli yasa ve 'deprem' düzenlemesi...

EYT son dakika haberleri: EYT ve yapılandırma. Meclis iki önemli gündem maddesi ile 28 Şubat’ta çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için son viraja giriliyor. ‘EYT'de İlk maaş ne zaman yatacak?’ sorusu cevap bulurken, teklife depremzedeler için yeni bir madde eklenmesi de gündeme geldi. Ayrıca yapılandırma kapsamında SGK ve Bağ-Kur prim borcu olanların da EYT ile kolay emekli olmasının önü açılacak.

Finans 24-02-23 09:23
EYT

SGK ve Bağ-Kur prim borcu olanlar dikkat! Kredi desteği ile EYT’liye kolay emeklilik yolu… Meclis’e geliyor

TBMM’nin 28 Şubat’ta açılması ile birlikte en önemli gündem maddesi EYT ve yapılandırma olacak. SGK ve Bağ-Kur prim borcu olan milyonlar için yeni düzenleme ile kolay emeklilik yolu açılacak. Bu kapsamda geçmiş dönemde olduğu gibi kredi desteği de gündeme geldi. Böylece hem kullanılan kredi ile peşin ödeme avantajı yakalanabilecek, hem de emekli maaşından taksitler halinde borcunu ödeme imkanı elde edilebilecek. İşte EYT’liye kolay emeklilik yolu için rehber…

Finans 22-02-23 08:43

SGK EYT borçlanması yapacaklar için duyurdu: Süre uzatıldı

Milyonlar EYT düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaşacağı tarihi beklerken, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) flaş bir hamle geldi. EYT prim borcu olan kişiler için Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından getirilen kolaylıklar, mücbir sebep kapsamına alınan Elazığ için de geçerli olacak.

Finans 21-02-23 14:02
EYT

Depremzedelerin kredi borçları ertelenecek mi? Depremde vefat edenlerin kredi borçları silinecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli deprem bölgesi Hatay'da inceleme yaptı. Bunun ardından basın açıklaması yoluyla, depremzede vatandaşların ve depremde hayatını kaybeden kişilerin kredi borçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki depremzedelerin kredi borçları ertelenecek mi? Depremde vefat edenlerin kredi borçları silinecek mi? İşte tüm detaylar...

Finans 20-02-23 17:45

EYT'de yeni şart getirildi mi? EYT prim günü hakkında açıklama! Başvuru ve ilk maaş için geri sayım

EYT ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaş şartının kaldırıldığı müjdesini vermişti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada kanun teklifiyle kademeli prim sistemi getirildiği iddialarına yanıt verdi.

Finans 03-02-23 17:38

EYT SON DAKİKA haberleri 3 Şubat 2023: EYT Meclis'ten geçti mi, emeklilik şartları ne? Emeklilikte Yaşa Takılanlar prim tablosu!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesi sonrası milyonlarca çalışan erken emeklilikten faydalanabilmek için SGK'larda kuyruklar oluşturmuştu. Çok sayıda vatandaş Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile ilgili internette araştırma yapıyor. Peki EYT Meclis'ten geçti mi, emeklilik şartları ne? İşte 3 Şubat 2023 Cuma günü EYT'de son durum...

Finans 03-02-23 07:23
EYT

Genel sağlık sigortası ameliyatı karşılar mı? GSS neleri kapsar, GSS borçluları hastanede muayene olabilir mi?

Genel sağlık sigortası, ücretsiz bir şekilde muayene ve tedavi olma hakkından yararlanma imkanı sunan bir sistemdir. Bu sigorta türünün en önemli avantajı, herhangi bir sağlık güvencesi ya da sigortasına sahip olmayan kişilerin de sağlık hizmetinden yararlanmasını sağlamaktır. Peki, GSS’ye sahip olanlar hangi hizmetlerden yararlanabilir?

Haber 02-02-23 16:07