Ilk Turk Uzay Yolcusu Ismi Ne Haberleri

İlk Türk astronot kimdir? Uzaya çıkan ilk Türk astronot kim oldu? Türkiye’nin ilk uzay yolcusu

Dünyanın ötesinde bulunan, hem enerji hem de maddeden oluşan sistem, uzay olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçmişten günümüze kadar çok sayıda kişi uzay yolculuğu yapmıştır. Bu seyahatlerin bazıları askeri amaçlı, bazıları ise bilimsel amaçlı olmuştur. Son zamanlarda uzay yolculuğu ile ilgili birçok konu gündeme gelmektedir. Bu konulardan biri de ülkemizi temsil eden ve ilk uzay yolcusu olarak bilinen kişinin kim olduğudur. Peki, ilk Türk astronot kimdir, uzaya çıkan ilk Türk astronot kim oldu?

Haber 2024-01-23 19:27:23

Alper Gezeravcı kimdir? Alper Gezeravcı nereli?

Çok sayıda yazılı mecrada ve basılı yayın sektöründe Alper Gezeravcı ismi ile karşılaşılmaktadır. Bu ismin bu kadar sık gündeme gelmesinin altında yatan sebeplerin başında uzay yolculuğu konusu gelmektedir. Gök cismi olarak tabir edilen cisimlerin arasında bulunan, boşluk olduğu tahmin edilen, ancak bu konuda net bir ispat taşımayan genişlik, uzay olarak ifade edilir. Uzay konusu denildiğinde ise ilk akla gelen isimlerden biri Alper Gezeravcı’dır. Peki, Alper Gezeravcı kimdir ve nerelidir?

Haber 2024-01-23 19:25:40

Alper Gezeravcı uzayda! 12.27 olarak açıklanan kenetlenme saati güncellendi: Saat ve dakika verildi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonuna doğru yolculuğu devam ediyor. Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’yı taşıyan ve Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'na 12:27 olarak açıklanan kenetlenme saati güncellendi.

Haber 2024-01-20 07:21:34

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Gaziantep'ten takip edildi

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın yer aldığı Ax-3 misyonunun yolculuğu Gaziantep'ten izlendi.

Yurthaber 2024-01-19 08:35:57

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın yer aldığı Ax-3 misyonunun yolculuğu Kayseri Bilim Merkezi'nde izlendi

Kayseri Bilim Merkezi'nde, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın yer aldığı Ax-3 misyonunun yolculuğu izlendi.

Yurthaber 19-01-24 07:32

Hakkarililer, astronot Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu gençlik merkezinde takip etti

Hakkari'de vatandaşlar, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın yer aldığı Ax-3 misyonunun yolculuğunu gençlik merkezinde heyecanla izledi.

Yurthaber 19-01-24 07:22

Tarihi uzay yolculuğu öncesi SpaceX'ten açıklama! 'Yüzde 80 elverişli'

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonu 00.49'da gerçekleşecek. Tarihi yolculuk dün ertelenmişti. Uçuş öncesi SpaceX'ten açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Ax-3 misyonunun gerçekleşmesi için hava yüzde 80 elverişli" denildi.

Haber 18-01-24 18:05

Mersinli Yörükler hemşehrileri astronot Gezeravcı'ya destek için toplandı

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşayan Yörükler, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu astronot Alper Gezeravcı'ya destek için develeriyle etkinlik düzenledi.

Yurthaber 17-01-24 12:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı ile görüştü: 'Yeni bir başlangıç olacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaya gidecek ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı ile görüştü. Erdoğan görüşmede "İnşallah bu yeni bir başlangıç olacak. Biz de bu misyonun devamını getireceğiz. Hedefi hep daha yükseğe taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 16-01-24 21:45

Astronot Gezeravcı'nın Silifkeli hemşehrileri uzay yolculuğunu heyecanla bekliyor

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu astronot Alper Gezeravcı'nın memleketi Mersin'in Silifke ilçesindeki akrabaları, komşuları ve hemşehrileri, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece gerçekleştirilecek fırlatmayı dev ekrandan takip edecek.

Yurthaber 15-01-24 14:04

SpaceX duyurdu! İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'yı taşıyacak kapsül Florida'ya ulaştı

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'yı 17 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşımak için yola çıkacak Dragon kapsülü, Florida'daki 39A numaralı fırlatma rampasının hangarına ulaştı.

Finans 13-01-24 14:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı paylaşımı: Gurur duy Türkiye

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na hareket edecek. Türkiye'nin tarihi uzay misyonuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından bir mesaj ve Türkiye Uzay Ajansı videosunu paylaştı. Erdoğan, "Millî Uzay Programımız kapsamında ilk kez bir vatandaşımızı bilim misyonuyla uzaya gönderme hedefimize ulaşmamıza çok az kaldı. Gurur duy Türkiye!" notunu yazdı.

Haber 10-01-24 20:37

Tuz Gölü'nde yetişen bitki, Alper Gezeravcı tarafından uzayda test edilecek

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştirileceği "Extremophyte" adlı deneyde, Tuz Gölü'nde endemik olarak yetişen Schrenkiella Parvula bitkisinin uzay ortamında tuz ve diğer stres etkenlerine verdiği tepkiler araştırılacak.

Yurthaber 03-01-24 10:31

Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında? Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı aslen nereli?

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı hakkında araştırmalar hız kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak ilk Tük Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı’nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? gibi soruların yanıtları merak edildi. İşte Türkiye'nin ilk uzay yolcusu hakkında bilgiler...

Haber 14-12-23 12:49

SON DAKİKA | İlk Türk uzay yolcusunun uzaya çıkış tarihi belli oldu!

Son dakika haberi: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıkladı.

Haber 14-12-23 12:34

Merve Dizdar, Ezgi Mola'nın bebeğinin adını ağzından kaçırdı! İsmi bakın ne olacakmış

Dört yıldır aşk yaşadığı işletmeci Mustafa Aksakallı ile sessiz sedasız dünyaevine giren Ezgi Mola, kısa bir süre sonra hamile olduğunu açıklamıştı. İlk kez anne-baba olmak için gün sayan ünlü çiftin bebeğinin ismini yakın arkadaşı Merve Dizdar ağzından kaçırdı. Ezgi Mola'nın bebeğinin ismi bakın ne olacakmış...

Magazin 04-10-23 09:23

CHP'de sıcak saatler! Kılıçdaroğlu ile ne konuştu? Özgür Özel, Fiilen açıkladım diyerek ilk kez anlattı: 'Benden tek bir şey rica etti...'

CHP'de genel başkanlık için ismi geçen Grup Başkanı Özgür Özel'in dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme kulisleri hareketlendirdi. Kritik toplantı sonrası Özgür Özel'in cuma günü adaylığını ilan edeceği iddia edildi. Özel ise Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını ilk kez açıkladı. Gazeteci İsmail Küçükkaya'ya konuşan Özel, "Kemal Bey, benden sadece bir tek şey rica etti" diyerek 'adaylık' iddialarıyla ilgili çok net ifadeler kullandı.

Haber 13-09-23 10:41

Sipariş ettiği çorbanın içinden ölü fare çıktı! Uzun bir süre ne olduğunu anlayamadı... “Mantar olduğunu zannettim”

İsmi açıklanmayan bir Çin restoranından çorba sipariş eden Sam Hayward isimli bir adam eve gelen yemeğinin içinden fare çıkınca şoke oldu. Paket servisindeki çorbayı açtığında gördüğü şeyi ilk olarak mantara benzettiğini dile getiren Hayward, “Gerçekten çok kötü bir şekilde midem bulandı. Mantar olduğunu zannettim ama ölü bir fareydi” dedi.

Trend 07-09-23 10:16

Uzaya gidecek ilk Türk pilotun rütbesini Bakan Güler taktı

Türkiye’nin önemli hamleleri arasında yer almaya hazırlanan uzay yolculuğu için daha önce ismi açıklanan Pilot Albay Alper Gezeravcı'ya yeni rütbesi takıldı.

Haber 02-09-23 08:53

Aslı Enver doğum yaptı mı, kızının ismi ne? Elay isminin anlamı nedir, ne demektir?

Aslı Enver'in doğum haberinin ardından kızının ismi hakkında araştırmalar hız kazandı. Kısa bir süre önce Berkin Gökbudak'la nikah masasına oturan Aslı Enver'den güzel haber geldi. Ünlü oyuncu, dün akşam bebeğine kavuştu. İlk kez anne-baba olmanın mutluluğunu yaşayan ikilinin bebeklerinin adı da ortaya çıktı. Peki, Aslı Enver doğum yaptı mı, kızının ismi ne? Elay isminin anlamı nedir, ne demek? İşte tüm merak edilenler...

Magazin 04-07-23 12:37

NASA'nın UFO açıklaması sonrası Aleyna Tilki bakın ne dedi! Hepimiz bir bütünüz...

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), tarihinde ilk kez "tanımlanamayan hava olayları" olarak adlandırılan ve genellikle UFO olarak bilinen nesneler üzerine yaptığı açıklamayla dünya gündeminde. Konu sosyal medyada da konuşulurken bir süreliğine ülkeden giden Aleyna Tilki bakın ne dedi.

Magazin 01-06-23 07:38

Rüzgarın Oğlu konusu nedir, oyuncuları kimler, gerçek hikayesi ne? Rüzgarın Oğlu filmi kaç yılında çekildi? Tv'de ilk!

Rüzgarın Oğlu filmi televizyonda ilk kez yayınlanacak. Asıl ismi Race olan film, 1936 Berlin Olimpiyat Oyunlarında rekor kıran dört altın madalya kazanan Afrikalı-Amerikalı atlet Jesse Owens hakkında biyografik bir spor drama filmidir. Stephen Hopkins tarafından yönetilen film, Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse tarafından yazılmıştır. Filmi izlemek isteyen seyirciler konu ve oyuncular gibi detayları araştırmaya başladılar. Peki, Rüzgarın Oğlu konusu nedir, oyuncuları kimler, gerçek hikayesi ne?

Magazin 17-05-23 19:07

Türkiye’nin ilk uzay yolcuları canlı yayında Bilim Genç’e konuk oluyor

TÜBİTAK’ın gençlere yönelik dijital popüler bilim yayını Bilim Genç tarafından düzenlenecek canlı bilim söyleşisi etkinliğinde, Milli Uzay Programı kapsamında bilimsel çalışmalar yapmak üzere uzaya gönderilecek iki Türk uzay yolcusu ile gençler bir araya gelecek.

Yurthaber 16-05-23 10:25

Milli muharip uçağı ne demek, KAAN isminin anlamı nereden geliyor? TUSAŞ Milli muharip uçağı Kaan'ın özellikleri!

Yerli milli muharip uçağı ile ilgili açıklama geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Uçağın ismi KAAN oldu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin Kahramankazan'daki yerleşkesinde gerçekleştirilen törene ilişkin basında yer alan haberler sonrası birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, milli muharip uçağı ne demek, KAAN isminin anlamı nereden geliyor? İşte, TUSAŞ Milli muharip uçağı Kaan'ın özellikleri...

Haber 02-05-23 09:20

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu kimdir? İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı kaç yaşında ve nereli?

İlk Türk uzay yolcusu kim, ismi ne, nereli gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEKNOFEST'e katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 29-04-23 16:00

SON DAKİKA | İlk Türk uzay yolcuları belli oldu! Erdoğan duyurdu… 14 gün kalacaklar: Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever

Son dakika haberi: Türkiye'nin ilk uzay yolcuları belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST 2023'te ilk Türk uzay yolcularını açıkladı. "Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor" ifadelerini kullanan Erdoğan "Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever bu görevi üstlenecek" dedi. Türkiye'nin uzay yolcusu uluslararası uzay istasyonunda 14 gün kalacak.

Haber 29-04-23 11:54

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olmak için başvurmuştu! Vanlı astronot adayı KDK'nın kapısını çaldı: ‘Neden elendim?’

Milli Uzay Programı kapsamımda 2023 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek ilk Türk astronotun belirlenmesi süreci devam ediyor. Uzaya gidecek ilk Türk astronot olmak için Van'dan başvuran aday, son 16 arasına kaldı. Son 16’da elenen astronot adayı bu durumu KDK'ya taşıdı. Kamu Denetçiliği Kurumu ise şikayet üzerine inceleme başlattı.

Finans 01-04-23 13:55

Star Tv'nin iddialı dizisinin daha başlamadan ismi değişti! Lavanta Konağı konusu ne, oyuncuları kimler? Ebru Şahin ve Birkan Sokullu başrolde!

Star Tv'nin iddialı dizisinin daha başlamadan ismi değişti. Ebru Şahin ve Birkan Sokullu'nun başrollerini paylaştığı Ab-ı Hayat dizisinin adı projenin ilk adı olan Lavanta Konağı oldu. Peki, Lavanta Konağı konusu ne, oyuncuları kimler? OGM Pictures’ın imzasını taşıyacak olan dizi oyuncu kadrosu ve hikayesi ile oldukça dikkat çekici. İşte yeni dizi hakkında tüm merak edilenler...

Magazin 30-01-23 15:56

İlk Türk uzay yolcusu belli oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.

Finans 25-01-23 15:07

Taçsız Prenses Masal kimdir, gerçek ismi ne? Taçsız Prenses'in Masal'ı Elif Kurtaran kaç yaşında, kimin kızı?

Taçsız Prenses bu akşam ilk bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkıyor. İsmail Hacıoğlu'nun başrolünde yer aldığı dizide küçük bir kızın umut dolu hikayesi anlatılacak. Masal 9 yaşında, pırlanta gibi ama küçücük yaşında hayat mücadelesine atılmak zorunda kalmış bir kızdır. Peki, Taçsız Prenses Masal kimdir, gerçek ismi ne? Taçsız Prenses'in Masal'ı Elif Kurtaran kaç yaşında, kimin kızı? İşte hakkında tüm merak edilenler..

Magazin 10-01-23 19:59

Barbaros Hayrettin Paşa tarihte kimdir, gerçek ismi ne? Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa ne zaman, nasıl öldü? İşte tarihteki yeri ve önemi...

Trt1'in yeni tarihi dizisi Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı bu akşam ilk bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkacak. Dizide Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk kaptan paşası Kapudan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa’nın hayatı anlatılacak. Dizinin ilk bölümü ile birlikte Barbaros Hayrettin Paşa tarihte kimdir? Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa ne zaman, nasıl öldü? gibi soruların yanıtları da araştırılmaya başlandı. İşte tarihteki yeri ve önemi...

Magazin 23-12-22 19:41

Görenler ne olduğunu anlayamadı! Aynı anda üç kadınla cinsel ilişkiye giren adam ayılıp ayılıp bir daha bayıldı

Nijerya’da kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ismi açıklanmayan bir adamın aynı anda 3 kadınla cinsel ilişkiye girdikten sonra fenalaştığı anlar gösterildi. Kadınların desteği olmadan ayakta durmakta zorlanan adama ilk müdahaleyi çevrede bulunan kişiler yaptı. Sandalyeye oturtulan adamın ayılması için yüzüne su atıldı. Ancak ayılan adam yeniden bayıldı ve kendine gelmekte güçlük çekti.

Trend 05-12-22 09:28

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu için heyecan dorukta! Adaylar ise Eskişehir'de böyle eğitiliyor

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu için heyecan doruğa ulaştı. Türkiye'nin ilk uzay yolcusunun kim olacağı oldukça merak edilirken, Milli Uzay Programı kapsamında Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevi için belirlenen adaylar ise çeşitli testlere tabi tutuluyor. Aralarından birinin eğitimler sonrasında, 2023 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gideceği adayların, testlere tabi tutuldukları Eskişehir'deki Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçucu Sağlığı Araştırma ve Eğitim Merkezi (USAEM) ise görüntülendi.

Haber 01-12-22 18:23

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu adaylarının eğitildiği Eskişehir'deki askeri merkez görüntülendi

Adaylara irtifa basıncı ve G kuvvetine dayanıklılık testleri uygulanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçucu Sağlığı Araştırma ve Eğitim Merkezi, kapılarını AA'ya açtı.

Yurthaber 01-12-22 13:54

Adanalı dizisinin Pınar'ı Tuğçe Özbudak estetik sonrası bambaşka biri oldu! Baştan aşağı değişen ismi gören tanıyamıyor

İlk kez 2008 yılında yayınlanmaya başlayan ve 3 sezon yayınlanarak bir döneme damga vuran Adanalı dizisi, zaman zaman karakterleriyle yeniden gündeme geliyor. Dizide canlandırdığı Pınar karakteriyle hafızalara kazınan Tuğçe Özbudak ise yaşadığı büyük değişimle şaşırtıyor. Ünlü oyuncuyu geçirdiği estetikler sonrası görenler "Ne yaptın kendine?" yorumlarında bulunuyor.

Magazin 19-09-22 10:18

Bir Türk vatandaşı uzaya gönderilecek Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi başlıyor! İşte başvuru şartları ve adaylarda aranan kriterler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Milli Uzay Programı çerçevesinde 2023'te uzaya gidiş için başvuruların başladığını bildirmesi heyecan yarattı. Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından da bir açıklama yapıldı. Bakanlık, Erdoğan'ın Milli Uzay Programı kapsamında belirlenen "Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu" görevini başlattığını bildirdi. Açıklamada adayların başvuru şartları ve kriterleri belirtildi.

Haber 23-05-22 22:47

İsmi (bile) olmamak ne demek? İsmi (bile) olmamak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Ismi (bile) olmamak ne demektir? Ismi (bile) olmamak, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:36

Google böylesini ilk kez üretecek! Fiyat bilgisi sızdı: Galaxy Z Fold 3 rakibi Pixel Notepad'in fiyatı ne kadar olacak?

Google'ın ilk katlanabilir telefonu için daha önce Pixel Fold ismi öne sürülmüştü. Daha sonra telefonun form faktörüne yönelik yeni kanıtlar ortaya çıkmıştı. Yeni bir rapor ise, Google'ın ilk katlanabilir telefonunun "Pixel Notepad" olarak adlandırılacağını ve daha rekabetçi bir şekilde fiyatlandırılacağını iddia ediyor. Telefon, Galaxy Z Fold 3'ten ucuz olabilir.

Haber 16-01-22 09:30

90'lar efsanesi Çarli'nin Sibel'i Melodi Bağcı bakın artık ne yapıyor?

1999 yılında ilk kez yayınlanan ve izleyenleri kahkahaya boğan Çarli dizisi, hala hatırlandığında yüzlerde gülümseme bırakıyor. Dizideki pek çok ismi ihya ederken, bir isim var ki kariyerini bambaşka bir alandan çıktı. O kişi ise dizinin Sibel’i olan Melodi Bağcı.

Magazin 13-09-21 13:48

Mavi Dolunay ne zaman gerçekleşecek 2021? Mavi Dolunay nedir?

Az rastlanan doğa olaylarından biri olan Mavi Dolunay'ın ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) açıklama yaptı. Yakın zamanda meydana gelecek Mavi Dolunay ilk kez 1883 yılında görüldü ve kayıtlara geçti. İşte merak edilenler...

Haber 21-08-21 23:11

Kırmızı Kamyon dizisinin ismi neden değişti? Kahraman Babam ne zaman başlayacak?

Show TV’nin yalnızca bir bölüm ekrana gelen dizisi Kırmızı Kamyon, ilk bölümüyle odak haline gelmeyi başarmıştı. Kırmızı Kamyon için, ilk bölüm sonrası yayın hayatına devam etmeme kararı alınmıştı. Sevenlerinin merakla beklediği dizi isim değişikliği ile yakın bir zamanda yeniden ekranlara gelecek. Peki Kırmızı Kamyon dizisinin ismi neden değişti? "Kahraman Babam" ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Magazin 14-05-21 16:41

Salako filmi nerede ve ne zaman çekildi? Salako filminin oyuncuları kimdir?

Başrollerinde Kemal Sunal, Meral Zeren ve İhsan Yüce gibi isimlerin yer aldığı Salako filmi, birçok izleyici tarafından oldukça beğeniliyor. Yeşilçam sinemasının usta ismi Kemal Sunal’ın rol aldığı film, 1974 yılında çekilmiştir. Daha öncesinde filmlerde figüran olarak rol alan Kemal Sunal, çok beğenilmiş ve ilk kez Salako filminde başrol olarak izleyici karşısına çıkmıştır.

Magazin 27-04-21 12:15

Şarkıcı Berkay kimdir? Berkay gerçek ismi ne? Şarkıcı Berkay eşi kim?

Türk Pop Müziği’nin sevilen isimleri arasında yer alan Berkay, sosyal medyada en çok konuşulan isimler arasında bulunuyor. Aslen Artvinli olan Berkay, müzik hayatına ilk olarak tatil bölgelerinde çeşitli mekanlarda sahneye çıkarak başladı. 2009 yılında İstanbul’a taşınan Berkay, albüm çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde magazinde kendine yer bulan şarkıcı Berkay kimdir? Berkay’ın soyadı ne?

Haber 19-04-21 11:49

İsmail YK kimdir? İsmail YK kaç yaşında? İsmail YK gerçek ismi ne?

İsmail YK, aslında Yurtseven Kardeşler müzik grubunun en küçük üyesi olarak grupta yer almıştır. Albümlerinden önce profesyonel müzik hayatına ilk olarak 1995 yılında başlamıştır. Ebru Yaşar, Seda Sayan, Kibariye ve Alişan gibi pek çok sanatçıya kendi bestelerini vermiştir. İsmail YK, aynı zamanda kendi kliplerini kendisi yönetmiş ve aranjesini de kendisi yapmıştır. İsmail YK, 19 müzik enstrümanı çalabilmektedir.

Magazin 12-04-21 09:52

Yuri Gecesi nedir? Yuri Gecesi nedir? Yuri Gagarin gecesi ne zaman kutlanır?

İlk Yuri Gecesi Vostok 1’in uzaya fırlatıldığı tarihten tam 40 yıl sonra 12 Nisan 2001 tarihinde kutlandı. 12 Nisan 1962 yılından 2011 yılına kadar 12 Nisan tarihi Kozmonotluk Günü olarak kutlanırken, 2011 yılında bu tarih İnsan Uzay Uçuşu Uluslararası Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Yuri Gecesi’nde uzay temalı eğitici ve öğretici partiler düzenlenir. NASA merkezlerinde de etkinlikler düzenlenir; müzelerde, okullarda ve diğer yerlerde partiler yapılarak kutlanır.

Haber 12-04-21 00:49

Kozmonotluk Günü nedir? Kozmonot ne anlama gelir?

12 Nisan günü, başta Rusya olmak üzere pek çok ülkede Kozmonotlar Günü olarak kutlanır. Aynı zamanda, Polonya’da “Uluslararası Havacılık ve Kozmonotluk Günü” olarak adlandırılan gün, yine 12 Nisan’da kutlanır. Bundan tam 60 yıl önce Yuri Gagarin, Vostok 1 uzay aracı ile Dünya üzerinde 1 saat 48 dakika tur atmıştır. 12 Nisan günü Yuri Gagarin’in ilk defa uzaya çıkışından 1 yıl sonra, bu tarih Kozmonotlar Günü olarak kabul görmüştür.

Haber 12-04-21 00:22

Engin Çağlar kimdir? Engin Çağlar gerçek ismi ne? Engin Çağlar kaç yaşında?

Engin Çağlar, Yeşilçam sinemasının usta oyuncularından biridir. İstanbul’da doğan Çağlar, Robert Koleji’nde eğitim almış ve dövizli talebe olarak Almanya’da İç Mimarlık okumuştur. Engin Çağlar sinemaya ilk olarak 1968 yılında yayınlanan “Öksüz” filmi başlamıştır. Ancak tanınırlığı 1969 senesinde Hülya Koçyiğit ile çektiği “Kınalı Yapıncak” filmi ile gerçekleşmiştir. Engin Çağlar 1974 yılında ise sinemayı bırakmıştır.

Magazin 04-04-21 23:21

90'ların unutulmaz ismi! Rengin zamana meydan okuyor

90'lar denilince ilk akla gelen isimler arasında olan Rengin, bir albümle büyük başarı yakalayıp sonra sırra kadem basmıştı. 'Aldatıldık' parçasıyla ünlenen şarkıcı Rengin şimdi ne yapıyor?

Magazin 27-03-21 11:00

Bahçeli'den astronot ismi önerisi: Caca Bey kimdir? Caca Bey ne yapmıştır? Caca Bey'in medresesi nerede?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzaya gidecek astronot için isim önerisi olarak "Caca Bey" önerisi gündem oldu. Devlet Bahçeli'nin Cacabey'in adını söylemesinin ardından "Caca Bey kimdir" sorusu gündem oldu. Peki ilk Türk gökbilim medresesini kuran Caga Bey ne yapmıştır? İşte Cacabey'in hayatı ve türbesinin yeri...

Haber 10-02-21 10:57