Istanbul Finans Merkezi Nasil Gidilir Haberleri

AKOM'dan İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte pazar gününe kadar kuvvetli sağanak geçişlerinin etkili olabileceğini duyurdu.

Yurthaber 2024-04-18 10:04:26

Meteoroloji'den 16 ilde sarı kodlu alarm! AKOM'dan İstanbul için son dakika uyarısı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Son dakika: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde 16 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Ülkenin birçok ilinde kuvvetli rüzgar ve fırtına etkisini gösterecek. Kuvvetli beklenen sağanak yağış öncesi tarih ve saat verilerek uyarılar yapıldı. İşte detaylar...

Haber 2024-04-17 18:54:04

İstanbullular dikkat! AKOM'dan sağanak yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

Haber 2024-04-17 16:33:10

Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) düzenlenen Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi törenle açıldı.

Yurthaber 2024-03-18 07:47:17

Yeni bir fay mı? O ilde 19 günde 150 mikro deprem! 'İstanbul ya da Marmara depremi değil; beklenen Anadolu depremi'

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4 Şubat'tan bu yana 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, "Zaman zaman bu gerilmelerin neticesinde bu küçük depremlerin oluşturduğu yeni bir fayın ortaya çıktığını söylemek söz konusu olabilir" dedi.

Haber 23-02-24 16:38

Sarıyer'de son gün hesaplar karıştı! CHP aday göstermedi, Şükrü Genç bağımsız aday oldu

İstanbul Sarıyer'de son gün hesaplar karıştı. CHP Genel Merkezi tarafından yeniden aday gösterilmeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bağımsız aday olma kararı aldı.

Haber 20-02-24 13:53

UKOME'den taksi kararı! Bin 38 araç 4+1 taksiye dönüştürülecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Şubat ayı toplantısında, minibüs ve taksi dolmuştan 8+1 taksiye dönüştürülen 1755 araçtan 1038'inin normal taksiye çevrilmesine karar verildi. Dönüştürülecek taksi sayısını yeterli bulmayan bazı 8+1 taksi sahipleri Saraçhane'ye yürümek istedi.

Haber 15-02-24 18:56

İstanbul'da 1755 adet 8+1 taksiden 1038'inin normal taksiye dönüştürülmesi kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, minibüs ve taksi dolmuştan 8+1 taksiye dönüştürülen 1755 araçtan 1038'inin normal taksiye çevrilmesine karar verildi.

Yurthaber 15-02-24 15:17

UKOME'den yeni taksi kararı! İstanbul'a 1038 taksi geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında taksilere ilişkin yeni karar çıktı. Karara göre, 8+1 taksiye dönüştürülen bin 755 araçtan 1038'i normal taksiye çevrildi. Böylece İstanbul'da 30 yıl sonra ilk defa ulaşıma yeni taksi eklenmiş oldu.

Finans 15-02-24 15:03

İstanbullular dikkat! AKOM'dan kuvvetli yağış uyarısı: Yarın öğlene kadar sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin kuzey ilçelerinde şiddetli rüzgarla birlikte kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağış nedeniyle İstanbul, Bilecik, Bolu, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'ye sarı kodlu uyarıda bulundu. Prof. Dr. Orhan Şen de su baskınlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 15-02-24 12:59

Emlak Katılım’a yılın en başarılı sukuk ihracı ödülü

İslami finans piyasalarının önde gelen yayınlarından Islamic Finance News tarafından düzenlenen ‘IFN Deals of The Year 2023’ ödülleri sahiplerini buldu. Emlak Katılım’ın aracılığını üstlendiği Türkiye Varlık Fonu İstanbul Finans Merkezi A.Ş.’nin 800 milyon TL tutarlı Eser Sözleşmesine Dayalı Kira Sertifikası (Sukuk) ihracı, Türkiye’de yılın en başarılı sukuk ihracı ödülüne layık görüldü.

Finans 09-02-24 10:30

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden adliye saldırısına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İstanbul Adliyesi'ne yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybeden Dilfiraz Karataş'ın, polis kurşunuyla öldürüldüğü iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Haber 08-02-24 19:28

AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte salı öğle saatlerine kadar çoğunlukla karla karışık yağmur şeklinde etkili olması beklenen yağışların, kısa süreli kuvvetlenerek ani kar sağanakları şeklinde de görülebileceği uyarısında bulundu.

Yurthaber 29-01-24 15:24

İTÜ'den deprem araştırma merkezi! Türkiye'deki aktif faylar mercek altına alınıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle Marmara Aktif Fay Tehlike ve Risk Uygulama ve Araştırma Merkezi (MATAM) hayata geçirildi. Merkezde; başta Marmara Bölgesi olmak üzere Türkiye'deki aktif fayların oluşturduğu tehlike ve risklere dair dinamik, sayısal, interaktif tehlike ve risk haritalama teknikleri geliştirilecek.

Haber 26-01-24 12:00

AKOM uyardı: ’Kar yağışı bekleniyor’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yaptığı açıklamada, İstanbul’da hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması beklendiği belirtildi.

Yurthaber 26-01-24 11:49

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne nasıl gidilir? İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ulaşım bilgileri

Japonya ve Türkiye iş birliği ile açılan Çam ve Sakura Şehir hastanesi bu yönüyle uluslararası sağlık merkezi özelliği taşımaktadır. Açıldığı günden itibaren büyük ilgi gören hastane, uluslararası etkin ve geçerli tedavi yöntemleri konusunda da dikkat çekmektedir. Peki, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne nasıl gidilir?

Haber 21-01-24 20:24

İstanbullular dikkat! AKOM'dan kar uyarısı: Hafta sonu etkili olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), hafta sonu için kar yağışı uyarısında bulundu. AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul’da bu hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava etkili olacağı belirtildi. İşte İstanbul hava durumu ile ilgili tüm detaylar...

Haber 19-01-24 10:59

Başkan Tekin’den o projeye tam destek

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ceylin Naz Eryılmaz’ın "TÜBİTAK 2204-A" projesi çerçevesinde Pazaryeri’nin yöresel katma değerli ürünlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmasına Belediye Başkanı Zekiye Tekin’den tam destek geldi.

Yurthaber 16-01-24 11:38

AKOM'dan İstanbul için gizli buzlanma uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yer yüzeyinin hızla soğuması nedeniyle yollarda "gizli buzlanma" olabileceği uyarısında bulundu.

Yurthaber 11-01-24 15:25

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine de zam geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 zam yapılmasına karar verildi.

Finans 09-01-24 11:55

İstanbullular dikkat! AKOM'dan kar uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi. Öte yandan, Meteoroloji'den de denizler için fırtına uyarısı geldi. Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de denizlerde fırtına bekleniyor. İşte detaylar...

Haber 08-01-24 12:50

SON DAKİKA | İstanbul ve Ankara adayı kim olacak? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten beklenen açıklama geldi: Tarih verildi

Son dakika haberine göre yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken parti ve ittifakların adayları merak ediliyordu. Cumhur İttifakı'nın özellikle İstanbul ve Ankara'da çıkaracağı adaylara gözler çevrilirken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. AK Parti Sözcüsü Çelik, parti genel merkezi girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Adaylarımızın ilk açıklamasını bu pazar günü yapacağız" dedi.

Haber 03-01-24 22:41

Borsada kan kaybı! Her şey 1 haftada oldu: Borsa İstanbul 800 bin yatırımcısını kaybetti

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), nezdinde pay senedi yatırımcı sayısı bir haftada 800 bin kişinin üzerinde düşüş gösterdi.

Finans 01-01-24 14:35

Borsa İstanbul: Fed'in yumuşak tutum sinyalleri

Bu hafta yurtdışı piyasalarda, Fed'in yumuşak tutum sinyalleri nedeniyle swap piyasalarında 2024'e dair ilk kez 150 baz puanlık faiz indirimi beklentisi oluştu. Fed'in bu kararı, birçok finans kurumunun beklentilerini değiştirmesine neden oldu. Örneğin, JPMorgan, ilk faiz indirimini önce Temmuz'da beklerken, şimdi bu beklentiyi Haziran'a çekti ve 2024'te Fed'den 125 baz puanlık bir indirim bekliyor.

Finans 17-12-23 08:47

AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine girecek kent genelinde fırtınanın etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

Yurthaber 28-11-23 10:33

Burgazada'ya nasıl gidilir? Burgazada vapur seferleri ve saatleri

İstanbul açıklarında Prens Adaları adı ile de bilinen adalar bulunur. Bu adaların üçüncü büyüğü olan adası Burgazada’dır. Sait Faik ile özdeşliği ile de bilinen Burgazada, yuvarlaktır ve genişliği iki kilometre kadardır. Denizin altından adaya bağlı olan ve Kumbaros adı verilen küçük bir adacık da vardır. Evliya Çelebi’nin notlarında da yer alan Burgazada, köklü bir geçmişe sahiptir.

Haber 25-11-23 20:23

Rumeli Hisarı'na nasıl gidilir? Rumeli Hisarı nerede?

Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalan tarihi yapılardan biri de Rumeli Hisarı’dır. Rumeli Hisarı Fatih Sultan Mehmet’in padişah olduğu zamanlarda yaptırılmıştır. Aslında bir kaledir ve İstanbul Boğazı’nın en dar olarak belirlenen kısmında yer alır. Tam karşısında 1. Bayezid’in yaptırdığı Anadolu Hisarı bulunur. Kalenin üç büyük kulesi, on üç küçük kulesi ve bir ortanca kulesi vardır.

Haber 25-11-23 13:43

Deniz Müzesi'ne nasıl gidilir? İstanbul Deniz Müzesi nerede, hangi semtte?

Türkiye birçok tarihi ve kültürel değere sahip olan bir ülkedir. İstanbul şehri bu değerlere ev sahipliği yapan şehirlerden biridir. İstanbul Deniz Müzesi de burada yer alır. Ülkenin en büyük denizcilik müzesi ünvanına sahip olan Deniz Müzesi’nin, sergilediği 20.000 kadar eser ile Türkiye’nin ilk askeri müzesi olma özelliği de vardır.

Haber 25-11-23 11:26

İstanbul Oyuncak Müzesi'ne nasıl gidilir? İstanbul Oyuncak Müzesi nerede, hangi semtte?

Açılışı Belgin Akın ve Sunay Akın tarafından, ahşap bir köşkte, 2005 yılında yapılan İstanbul Oyuncak Müzesi, Sunay Akın’ın geniş oyuncak koleksiyonundan oluşmaktadır. Sunay Akın’ın kırktan fazla ülkeden yirmi yıllık bir süreç içinde almış olduğu oyuncaklar müzede ziyaretçilere sunulmuştur. Müzenin bir diğer özelliği de ülkemizde farklı oyuncak müzelerinin açılmasına öncülük yapmış olmasıdır.

Haber 25-11-23 00:03

Akasya AVM'ye nasıl gidilir? Akasya AVM nerede, hangi semtte?

İstanbul’daki en popüler Alışveriş Merkezlerinden biri olan Akasya AVM, oldukça geniş bir alana sahiptir. İçeriğinde farklı sektörlerden birçok mağaza, kafe, lokanta ve etkinlik mekânı bulunur. On dönümlük arsa üzerine inşa edilmiş olan Akasya Alışveriş Merkezi, çevre dostu yapılar arasındaki yerini almış ve bu konuda birçok ödüle de layık görülmüştür.

Haber 24-11-23 20:08

Atatürk Arboretumu’na nasıl gidilir? Atatürk Arboretumu nerede?

İstanbul, yalnızca kültürel değerleri ve tarihi mekânlarıyla değil; bünyesinde barındırdığı doğal güzellikleriyle de dikkat çeken bir şehir özelliğini taşımaktadır. Atatürk Arboretumu da bu doğal güzellikler arasında yer alan ve bitki müzesi olarak da bilinen önemli bir bölgedir. Bu bölgede çok sayıda birbirinden farklı bitki çeşidine ve ağaç türüne rastlamak mümkündür. Doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin uğrak noktaları arasındadır. Peki, Atatürk Arboretumu nerededir ve nasıl gidilir?

Haber 24-11-23 15:17

Kadıköy Salı Pazarına nasıl gidilir? Kadıköy Salı Pazarı nerede?

İstanbul, köklü tarihi ile öne çıkan, bünyesinde çok sayıda tarihi yapıya ve mekâna ev sahipliği yapan turistik bir şehir olarak bilinir. Şehrin birçok noktası tarihin izlerini yansıtan değerlere sahiptir. Kadıköy de bu tarihi izleri günümüze kadar taşıyan ilçelerinden biridir. Kadıköy, eşsiz sahili ve renkli sokaklarının yanı sıra her hafta kurulan meşhur Kadıköy Salı Pazarıyla da dikkat çeken bir bölgedir. Peki, Kadıköy Salı Pazarı nerededir ve nasıl gidilir?

Haber 24-11-23 15:14

Ortaköy’e nasıl gidilir? Ortaköy’e hangi otobüsler gider?

Marmara Bölgesi’nde yer alan İstanbul ilinin birçok farklı noktası gerek kültürel zenginleri gerekse yemyeşil doğasıyla öne çıkmaktadır. Bu öne çıkan bölgelerden biri de birçok turist tarafından da ziyaret edilen Ortaköy semtidir. Beşiktaş ilçesinin bir semti olarak karşımıza çıkan Ortaköy’de gezip görülebilecek çok sayıda tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunmaktadır. Peki, Ortaköy’e nasıl gidilir, Ortaköy’e hangi otobüslerle ulaşım sağlanır?

Haber 23-11-23 21:40

İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir? İstanbul Havalimanı servisleri nereden kalkıyor?

İstanbul’un pek çok noktasında bir yerden başka bir yere gitmek için ulaşımı kolaylaştıran çok sayıda ulaşım aracı vardır. Bunlardan biri de hem konforlu olmasıyla hem de yolculuk süresini diğer ulaşım araçlarına nazaran daha fazla kısaltmasıyla öne çıkan hava yolu ile ulaşımdır. İstanbul’da toplamda üç farklı havalimanı vardır. Bunlardan biri de İstanbul Havalimanı’dır. Peki, İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir, servisleri nereden kalkıyor?

Haber 23-11-23 21:39

Esenler Otogarı’na nasıl gidilir? Metro ve otobüs ile Esenler Otogarı’na ulaşım

İstanbul, hem kültürel değerleri hem de turistik ilçeleri ile öne çıkan şehirlerimizden biri olarak bilinir. Bu sebepten dolayı İstanbul’a şehir dışından çok sayıda ziyaretçi gelmektedir. İstanbul’a özellikle şehirlerarası otobüslerle gelenler için otobüs terminallerinin nerede olduğu oldukça önemlidir. Bu bağlamda en sık tercih edilen otobüs terminallerinden biri Esenler Otogarı’dır. Peki, Esenler Otogarı’na nasıl gidilir, metro ve otobüs ile Esenler Otogarı’na ulaşım nasıl sağlanır?

Haber 23-11-23 21:37

Kınalıada’ya nasıl gidilir? Kınalıada vapur seferleri ve saatleri

İstanbul, bünyesinde yer alan kültürel yapıları ve yemyeşil doğaya sahip doğal güzellik alanlarıyla dikkat çeken şehirler arasındadır. Şehrin özellikle yaz tatilleri için tercih edilen Adalar ilçesi görülmeye değerdir. Adalar ilçesinde hem denizi hem de huzurlu atmosferiyle öne çıkan birden fazla ada bulunmaktadır. Bunlardan biri de ilçenin en küçük adası olma özelliğini taşıyan Kınalıada’dır. Peki, Kınalıada’ya nasıl gidilir, Kınalıada vapur seferleri ve saatleri nedir?

Haber 23-11-23 21:36

Büyükada'ya nasıl gidilir? Büyükada vapur seferleri ve saatleri

Prens Adaları olarak da bilinen Büyükada, İstanbul açıklarında yer alan adaların arasında en büyük olanıdır. Adanın Prens olarak da anılması Yunanca olan kelime kökeninden gelir. Birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapan Büyükada’da tarihi Ata Torgi Manastırı ve Rum Yetimhane binası da yer alır. Bu yapılar içinde en dikkat çeken yapı 2. Abdülhamit’in yaptırmış olduğu Hamidiye Cami’dir.

Haber 23-11-23 17:42

Sabiha Gökçen'e nasıl gidilir? Sabiha Gökçen Havalimanı'na metro ve otobüs ile ulaşım

Temeli 1998 yılının şubat ayında atılan ve 2003 yılı ocak ayında tamamlanan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, adını dünyanın ilk kadın savaş pilotu ünvanının sahibi Sabiha Gökçen’den almıştır. Türkiye’nin en işlek ikinci havalimanı olma özelliğine de sahip olan bu havalimanı üç bin metre uzunluğunda bir piste sahiptir.

Haber 23-11-23 16:38

Sahaflar Çarşısı'na nasıl gidilir? Sahaflar Çarşısı nerede, hangi semtte?

İstanbul’daki tarihi alanlardan biri de İstanbul Sahaflar Çarşısı, Beyazıt Sahaflar Çarşısı ya da Sahaflar Çarşısı isimleri ile bilinen tarihi çarşıdır. Eski ve yeni kitapların satışının yapıldığı bu çarşının tarihi Osmanlı zamanına kadar dayanır. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de adı geçen çarşı zaman içinde birçok değişikliğe uğramış ve günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.

Haber 22-11-23 22:03

Gülhane Parkı'na nasıl gidilir? Gülhane Parkı nerede, hangi semtte?

İstanbul derin bir geçmişle ve tarihi yapılarla dolu bir şehirdir. Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalma birçok eser ve mimari yapı günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Gülhane Parkı da bunlardan biridir. Gülhane Parkı’nın Topkapı Sarayı’nın bahçesi olması, içinde gül bahçeleri ve koru bulunması dışında Tanzimat Fermanı’nın okunduğu yer olması ile de özel bir yerdir. Hatta bu nedenle Gülhane Hattı Hümayunu olarak da bilinir.

Haber 22-11-23 21:39

Dolmabahçe Sarayı'na nasıl gidilir? Dolmabahçe Sarayı nerede, hangi semtte?

Ülkemizde yer alan birçok müze çok eski zamanlardan günümüze ulaşmış olan binaları, sanat eserlerini ya da yazılı kaynakları yerli ve yabancı ziyaretçileri ile buluşturmaktadır. İstanbul müze bakımından en zengin iller arasında yer alır. Hem tarihi hem de mimari özellikleri ile dikkat çeken Dolmabahçe Sarayı da bu müzelerden biridir.

Haber 21-11-23 22:47

Türk İslam Eserleri Müzesi'ne nasıl gidilir? Türk İslam Eserleri Müzesi nerede, hangi semtte?

Türkiye’de ziyarete açık olan ve geçmişinde büyük bir tarih barındıran müzelerden biri de Türk İslam Eserleri Müzesi’dir. İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi, Türkiye’deki Türk – İslam eserlerini bir arada barındıran ilk müze olma özelliğine de sahiptir. 16. yüzyılda yaptırılmış olan müze binası daha önce başka isimler ile de kullanılmıştır ve bugün ziyarete açıktır.

Haber 21-11-23 22:28

Bozdoğan Kemeri’ne nasıl gidilir? Bozdoğan Kemeri nerede, hangi semtte?

İstanbul bünyesinde yer alan hem tarihi yapıları hem de doğal güzellik alanlarıyla dikkat çeken ve turizm yönünden büyük bir değere sahip olan şehirlerimizden biridir. Kültürel zenginleriyle de öne çıkan şehirde birçok önemli tarihi yapı bulunur. Bu tarihi yapılardan biri de Roma İmparatoru Flavius Lulius Valens tarafından yaptırılan su kemeri olarak bilinen Bozdoğan Kemeri’dir. Peki, Bozdoğan Kemeri’ne nasıl gidilir, Bozdoğan Kemeri hangi semttedir?

Haber 21-11-23 20:37

Küçüksu Kasrı’na nasıl gidilir? Küçüksu Kasrı nerede, hangi semtte?

İstanbul, tarih boyunca çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapan ve bundan kaynaklı kültürel zenginleriyle öne çıkan bir şehir olarak bilinir. İstanbul’un birçok noktasında yer alan yapılar, geçmişin tarihi izlerini yansıtır. Küçüksu Kasrı da şehrin dikkat çeken tarihi mekânlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Göksu Kasrı olarak da bilinen bu yapı, eşsiz görüntüsüyle gelen ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır. Peki, Küçüksu Kasrı’na nasıl gidilir, Küçüksu Kasrı hangi semttedir?

Haber 21-11-23 20:36

Yedikule Hisarı Müzesi’ne nasıl gidilir? Yedikule Hisarı Müzesi nerede, hangi semtte?

İstanbul, bünyesinde pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapan, kültürel yönden de bir hayli önemli olan turistik bir şehirdir. Şehir içerisinde görülmeye değer birçok önemli tarihi mekân bulunmaktadır. Bu mekânlardan biri de geçmiş zamanlarda pagan laneti efsanesiyle dikkat çeken Yedikule Hisarı Müzesi’dir. Doğu Roma İmparatorluğu zamanında inşası başlamış olan hisar, ikinci Teodoios tarafından yaptırılmıştır. Peki, Yedikule Hisarı Müzesi’ne hangi semttedir ve nasıl gidilir?

Haber 21-11-23 20:32

Korsan Adası’na nasıl gidilir? Tema Park Korsan Adası nerede, hangi semtte?

Ülkemizin Marmara Bölümü’nde bulunan İstanbul şehrimiz, bünyesinde barındırdığı pek çok turistik nokta ile öne çıkan bölgelerden biridir. Gerek Anadolu gerekse Avrupa Yakası’nda çok sayıda eğlence noktasına ev sahipliği yapan şehirde gezip görülebilecek mekân sayısı epey fazladır. Korsan Adası da gezip görülmesi gereken yerler arasında bulunan ve tema park olarak tabir edilen bir alan olarak karşımıza çıkar. Peki, Korsan Adası’na nasıl gidilir, Tema Park Korsan Adası nerede ve hangi semttedir?

Haber 21-11-23 20:31

Ayasofya’ya nasıl gidilir? Ayasofya Camii’ne hangi otobüsler gider?

İstanbul gerek doğal güzellik alanları gerekse kültürel miraslarıyla dikkat çeken şehirlerinden biri olarak bilinir. Bu şehir geçmiş zamanlarda çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığından bünyesinde birçok tarihi yapı barındırmaktadır. Bu tarihi yapılardan biri de Ayasofya Camii’dir. İnanç turizmi yönünden büyük bir değere sahip olan bu camiye ulaşım için birçok seçenek mevcuttur. Peki, Ayasofya’ya nasıl gidilir, Ayasofya Camii’ne hangi otobüsler gider?

Haber 20-11-23 18:49

Kız Kulesi’ne nasıl gidilir? Kız Kulesi nerede, hangi semtte?

İstanbul’un pek çok noktası turistik bir bölge olmasının yanı sıra köklü tarihiyle de dikkat çekmektedir. Kız Kulesi de gerek hikâyesi gerekse tarihi ile öne çıkan yerlerden biridir. İstanbul şehrinin adeta sembolü olarak kabul edilen bu kule, özellikle çiftlerin romantik bir gün geçirmeleri için tercih ettiği noktalardan biridir. Ayrıca turistik bir yer olduğundan turistlerin de ziyaret ettiği noktalar arasındadır. Peki, Kız Kulesi nerededir ve nasıl gidilir?

Haber 20-11-23 18:49

Yıldız Parkı’na nasıl gidilir? Yıldız Parkı nerede, hangi otobüs ile gidilir?

Ülkemizin Marmara Bölgesi’nde yer alan İstanbul şehri, hem tarihi yapıları hem de doğal güzellik alanına sahip mekânlarıyla dikkat çeken turistik bölgelerin başında gelmektedir. Her sene şehir dışından milyonlarca yerli ve yabancı turist bölgeye gerek gezi gerekse tatil amaçlı gelir. Bu turistik şehirde görülmeye değer çok fazla kültürel yapı ve park bulunmaktadır. Bu parklardan biri de tarihi bir park olma özelliğini taşıyan Yıldız Parkı’dır. Peki, Yıldız Parkı nerede ve nasıl gidilir?

Haber 20-11-23 18:48