Karadeniz Gazi Haberleri

Karadeniz’deki en büyük Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi Samsun’da hizmete girdi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde fiziki büyüklüğü ve kapasitesiyle Karadeniz Bölgesi kamu sağlık tesislerindeki en büyük merkez olma hüviyetini taşıyan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (ÜYTE) hizmete girdi.

Yurthaber 2024-05-07 15:49:28

Deprem yüzünden hayalleri ertelenen genç çift, Zonguldak'ta dünyaevine girdi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkıma uğrayan Hatay'da 5 gün sonra enkazdan çıkarılan 21 yaşındaki Hediye Demirkol, nişanlısı Muhammet Yıldız ile Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde hayatlarını birleştirdi.

Yurthaber 2024-05-07 07:57:10

3 yıl sonra para etmeyecek uyarısı! Literatürde 'baş belası' olarak geçiyor 'O bölgede bulunmadığı il yok'

Türkiye’ye yaklaşık 6 yıl önce giren ve istilacı bir tür olarak özellikle Karadeniz Bölgesi’nde fındık başta olmak üzere yüzlerce bitki türüne büyük zarar veren “Kahverengi kokarca” ile ilgili düzenlenen panelde fındık tarımını bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekildi. Dünya literatüründe isminin "baş belası böcek" olarak geçtiği aktarılırken önlem alınmaması halinde 3 yıl sonra fındık alanlarında fındığın para etmeyeceği belirtildi.

Haber 2024-05-06 16:37:18

Zonguldak'ta ata tohumlarıyla yetiştirilen 350 bin sebze fidesi dağıtıldı

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, ata tohumlarından yetiştirilen 350 bin sebze fidesi dağıtıldı.

Yurthaber 2024-05-06 13:35:19

Uğurcan Çakır'dan yaptığı skandal hareket sonrası açıklama!

Süper Lig'in 35. haftasında Samsunspor sahasında konuk ettiği bir diğer Karadeniz ekibi olan Trabzonspor'u 3-1 mağlup etmişti. Karşılaşma sonrası Uğurcan Çakır, Samsunspor teknik direktörü Markus Gisdol'e sert bir müdahalede bulunmuştu. Milli kaleci bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Spor 05-05-24 10:18

Karadeniz derbisinde Samsunspor Trabzonspor'u tam 19 yıl sonra mağlup etti! Karşılaşmanın ardından saha içi karıştı... Uğurcan Çakır'dan Markus Gisdol'e saldırı

Süper Lig'in 35. haftasında Samsunspor sahasında konuk ettiği bir diğer Karadeniz ekibi olan Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmada son düdüğün çalmasının ardından Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır, sevinç kutlaması yapmak üzere oyuncularına doğru koşan Teknik Direktör Markus Gisdol'e sert bir müdahalede bulundu. İşte detaylar...

Spor 04-05-24 22:11

Beşiktaş'ta sakatlık şoku! İlk yarı golünü attı, ikinci yarı sahaya dönemedi

Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor ile karşılaşan Beşiktaş'ta herkesi üzen bir gelişme yaşandı. Karşılaşmanın ilk yarısında takımına beraberliği getiren Omar Colley ikinci yarıda sakatlığı nedeniyle sahaya dönemedi. İşte detaylar...

Spor 03-05-24 21:22

Görüntüler tepki çekti! Minibüs şoförleri, servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbetti

Trabzon'un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerince kiralanan öğrenci servisi minibüsü, ilçede hat üzerinde çalışan minibüs şoförleri tarafından durduruldu. Önleri kesilen dolmuşçuların saldırısına uğradığını öne süren servis sürücüsü ve öğrenciler, darp raporu alıp şikayetçi odu. Yaşanan olay sosyal medyada da gündem oldu.

Haber 03-05-24 00:27

Mısır ekmeği tarifi: Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Karadeniz mutfağının kendine has lezzetlerinden biri olan mısır ekmeği, hem tek başına hem de yemeklerle ve kahvaltılıklarla tüketilebilir. Diğer ekmek türlerinden farkı mısır unu ile yapılması olan bu lezzet dünya çapında da bilinir hâle gelmiştir. İşte mısır ekmeği tarifi...

Yemek 30-04-24 23:05

Mıhlama tarifi: Mıhlama nasıl yapılır?

Mıhlama ya da kuymak adı ile bilinen ve sık sık karıştırılan bu lezzet kahvaltıların kıymetlisi, Karadeniz mutfaklarının baş tacı kabul edilir. Farklı şehir ve yörelerde birkaç püf noktası ile pişirilebilen mıhlama tarifini aşağıdaki malzemeleri kullanarak siz de evinizde yapabilirsiniz.

Yemek 30-04-24 21:09

Laboratuvarda üretilen samuray arısı, kahverengi kokarca ile mücadele için doğaya salınacak

Türkiye ve Avrupa'ya Asya'dan yayılan kahverengi kokarca ile biyolojik mücadele için Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü laboratuvarında üretilen Çin menşeli 150 bin samuray arısı, 30 ilde doğaya salınacak.

Yurthaber 26-04-24 13:43

Karadeniz Türk somonunun üretim üssü oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, "8-10 sene önce geliştirdiğimiz Türk somonu projesiyle artık Karadeniz'in bereketli suları, Sinop başta olmak üzere Türk somonunun üssü oldu. Karadeniz'de 2023 itibarıyla 66 bin ton civarında Türk somonu yetiştirildi." dedi.

Yurthaber 26-04-24 11:10

Wanda Nara'nın Icardi ile paylaştığı klip sonrası Batuhan Karadeniz canlı yayında çılgına döndü! Bizim ahlaki değerlerimiz var, sana yazıklar olsun

Spor yorumcusu Batuhan Karadeniz, Galatasaraylı Mauro Icardi'nin eşi Wanda Nara'nın paylaştığı klip için çok sert eleştirilerde bulundu. Karadeniz paylaşımında Icardi'ye yönelik olarak "Seni ve aileni seviyoruz dedik ama bu ülkenin de bir ahlaki değerleri var kardeşim." dedi.

Spor 25-04-24 09:47

Yılın ilk kene vakası görüldü! Uzmanlar uyardı: Türkiye genelinde artış!

Doğu Karadeniz Bölgesinde havaların ısınmasıyla birlikte Gümüşhane'de kene vakaları görülmeye başlarken, yılın ilk Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı vakası Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Vakalarda artış yaşandığını belirten uzmanlar ise Türkiye genelinde haziran ve temmuz aylarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber 23-04-24 10:30

17 üniversiteden 'yabancı öğrenci' bildirisi! 'Sahip çıkmaya devam edeceğiz'

Yabancı üniversite öğrencileri aleyhine yapılan açıklamalara, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyesi 17 üniversite ortak bir bildiri yayınlayarak tepki gösterdi. Yapılan açıklamada "Türkiye'nin gönül elçileri uluslararası öğrencilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" denildi.

Haber 20-04-24 23:38

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi! Hayvanların hastane yerleşkesinde barınmasına izin verildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü, ’Gazi Yaşar Eğitim ve Araştırma Hastanesi içinde ve bahçesinde başıboş hayvanların toplatıldığı için bir bakan yardımcısının araya girip tekrar hayvanları bahçeye getirtiyor’ iddialarının asılsız olduğunu duyurdu.

Haber 17-04-24 14:45

Ordu’da kahverengi kokarca istilası

Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı olan fındık, istilacı kahverengi kokarca böceği ile tehlikede.

Yurthaber 16-04-24 14:18

Hakim Ziyech'in golü sonrası sosyal medya Batuhan Karadeniz'in bu sözleriyle çalkanıyor! Talisca'nın sol ayağı secdeye yatar

Galatasaray'ın Alanyaspor karşısında ikinci golünü kaydeden Hakim Ziyech'in şık golü konuşulmaya devam ederken, Batuhan Karadeniz, Faslı oyuncunun sol ayağını Talisca ile karşılaştırdı. Karadeniz, söylediği sözlerle sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte detaylar...

Spor 15-04-24 23:31

9 günlük tatilde Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali Türbesi’ni 100 bin kişi ziyaret etti

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Bilecik’e yerli ve yabancı turistler akın ederken, Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali Türbesini 100 bin kişi ziyaret etti.

Yurthaber 15-04-24 11:53

Bayram tatili Batı Karadeniz ve Doğu Marmara'nın turizm merkezlerini hareketlendirdi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerine ev sahipliği yapan Karabük, Bartın, Kocaeli, Sakarya ve Düzce illeri, 9 gün süren Ramazan Bayramı ve eğitim öğretim ara tatilinde yüz binlerce tatilciye doğa ve tarihle iç içe vakit geçirme imkanı sundu.

Yurthaber 15-04-24 11:33

Batuhan Karadeniz Süper Kupa maçı sonrası canlı yayında isyan etti! Ali Koç'a demediğini bırakmadı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ve U19 takımıyla sahaya çıkan Sarı-Lacivertliler'in sahadan çekilmesiyle sonuçlanan Süper Kupa mücadelesinin yankıları sürerken eski futbolcu ve yorumcu Batuhan Karadeniz canlı yayında çok sert açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Spor 07-04-24 23:25

Bayram tatili başladı! Tatilciler yollarda: 6600 nüfuslu o ilçeyi bayramda 500 bin kişi ziyaret edecek!

9 günlük bayram tatili başladı. Yurt genelinde herkes bu tatili değerlendirmek amacıyla ya memleketlerine ya da tatil beldelerine gidiyor. Tatilciler her ne kadar yazlık bölgeleri tercih etseler de Karadeniz bölgesi de bu bayram yine ziyaretçi akınına uğrayacak yerlerden birisi. Tatili değerlendirmek isteyen vatandaşlar Batı Karadeniz'in incisi akın etmeye hazırlanıyor. 6600 nüfusu olan ilçenin bayram boyunca 500 bin ziyaretçi ağırlaması bekleniyor!

Haber 06-04-24 10:51

Gazi Osman Paşa, ölümünün 124. yılında doğum yeri Tokat'ta anıldı

Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa, ölümünün 124. yılında doğum yeri Tokat'ta törenle anıldı.

Yurthaber 05-04-24 11:52

Türk hekimler, göz çukurundan girilerek yapılan beyin ameliyatlarıyla dünya literatürüne girdi

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi hekimlerinden Doç. Dr. Emrah Çeltikçi ve Doç. Dr. Melih Şahin başkanlığındaki ekibin Türk hekimler tarafından, göz çukurundan girilerek yapılan beyin tümörü ameliyatı dünya literatürüne girdi.

Yurthaber 04-04-24 12:13

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için çığ uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu için çığ uyarısında bulunuldu.

Yurthaber 03-04-24 12:26

İstanbul Üniversitesi'nde yüzyılın ardından kutsal emanetler ziyarete açıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1924 yılında muhafaza edilmek üzere İstanbul Üniversitesi'ne devredilen kutsal emanetler, ramazan ayı münasebetiyle üniversite mensupları için ziyarete açıldı.

Yurthaber 02-04-24 15:39

DİKO’dan hasta ve hasta yakınlarına 500 kişilik iftar yemeği

Diyarbakır Kuyumcular Odası, Ramazan ayı boyunca her akşam yardımlaşma ve iftar programı çerçevesinde dün Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde iftar yemeği verdi.

Yurthaber 02-04-24 10:29

Uçurumun kıyısındaki türbeye ziyaretçi akını! Görenler hayrete düşüyor

Sivas'ta uçurumun kıyısında bulunan, Peygamber Efendimizin sancaktarlarından Abdulvahap Gazi hazretlerinin türbesi, Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradı.

Kadin 30-03-24 07:53

Ali Koç'tan tarihi açıklamalar! Türk futbol tarihi bundan daha aşağılık bir sezon yaşanmamıştır!''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Ali Koç, "Stadyumlarda genelde bardakla verilir, pet şişeler atılıyordu… Üst araması olmamış. Karadeniz insanı merttir. Maskeyle maça gidildiğini hiç hatırlamıyorum. Bir kez daha Fenerbahçe’nin şampiyonluk hedefi elinden alınacaktı." dedi. Bu sözlerinin ardından Galatasaray yöneticisi Erden Timur'a yüklenen Koç'un açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

Spor 29-03-24 16:54

Uçurumun kıyısındaki türbeye ziyaretçi akını

Sivas’ta uçurumun kıyısında bulunan, Peygamber Efendimizin sancaktarlarından Abdulvahap Gazi hazretlerinin türbesi, Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradı.

Yurthaber 29-03-24 14:00

Çanakkale gazisi dedesinin anılarını yazdığı romanların gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladı

Çanakkale Cephesi'nde sıhhiye çavuşu olarak görev yapan gazi Ömer Harmanda'nın torunu emekli öğretmen, dedesinin savaş anılarını yazdığı üç kitabının gelirini Mehmetçik Vakfına ve depremzedelere bağışladı.

Yurthaber 28-03-24 11:43

Gazi Konut Kuzeyşehir’de hak sahiplerinin anahtarları teslim edildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Gazi Konut tarafından Kuzeyşehir’de yapılan 387 konutun anahtar teslim töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.

Yurthaber 25-03-24 15:58

Eski futbolcu Batuhan Karadeniz'in Mustafa Denizli anısı olay oldu! Perdeleri çekmeyi unutmuşum

Eski milli futbolcu Batuhan Karadeniz, katıldığı Youtube programında futbol hayatıyla ilgili açıklamalar da bulundu. Karadeniz, "Futbolu çok seviyordum, ama koşmayı sevmiyordum" dedi.

Magazin 23-03-24 15:09

DOKAP’tan 9 yılda Giresun’daki 136 projeye 195 milyon TL destek

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Giresun’da yürütülen ve uygulayacağı projelerle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Yurthaber 22-03-24 13:57

591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına ataması yapıldı

Şehit yakını gazi ve gazi yakını 591 kişinin kamu kurumlarına ataması yapıldı.

Yurthaber 22-03-24 11:48

Samsun'da kenevir sapından yüksek kalorili yakıt üretildi

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünde, tarımsal atık olan kenevir sapından pelet ve briket yakıt üretildi.

Yurthaber 21-03-24 12:21

Zonguldak'ta iç mimar cinayeti şüphelisinin maktulün cenaze törenine katıldığı belirlendi

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde iç mimarın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelinin, maktulün cenaze törenine katıldığı öğrenildi.

Yurthaber 20-03-24 13:40

CHP Genel Başkanı Özel, İstanbul'daki Dijital Gençlik Buluşması'nda konuştu:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Gençlere ve kadına oy vermek Cumhuriyet'e oy vermektir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu vizyona oy vermektir." dedi.

Yurthaber 19-03-24 07:23

Samsun'da Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi ziyarete açıldı

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına ait Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi "TCSG-Dost" gemisi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Samsun'a geldi.

Yurthaber 18-03-24 15:21

Antalya'da şehit ve gazi ailelerinden tek tip kıyafetle 18 Mart'a özel klip

Antalya'da şehit ve gazi aileleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla özel klip hazırladı.

Yurthaber 18-03-24 07:53

Fenerbahçe maçı sonrası canlı yayında isyan etti! Batuhan Karadeniz 'Ben Trabzonluyum' diyerek çağrı yaptı: Bu Trabzonspor'u küme düşürsünler!

Trabzon'da Fenerbahçe maçı sonrası ortalık savaş alanına döndü. Bazı Trabzonlu taraftarlar sahaya inerek Fenerbahçeli futbolculara saldırırken, bazı futbolcuların da karşılık verdiği görüldü. Michy Batshuayi'nin Trabzonsporlu bir taraftara attığı döner tekme ise gündem oldu. Yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan eski milli futbolcu Batuhan Karadeniz "Batshuayi ceza alacak mı?" sorusuna yanıt verirken çarpıcı ifadeler kullandı.

Spor 18-03-24 07:40

BM'den kritik Karadeniz mektubu! Türkiye dahil 3 ülkeye gönderildi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Karadeniz'deki seyrüsefer güvenliğiyle alakalı öneriler içeren mektubun Rusya, Türkiye ve Ukrayna'ya gönderildiğini açıkladı.

Haber 16-03-24 16:14

Koray Avcı'nın Yıldız Tilbe taklidi yaptığı dansı olay oldu! Sosyal medyada yorum yağdı: Oruç başına vurmuş...

Karadeniz müzikleriyle tanınan Koray Avcı, Yıldız Tilbe taklidi yaptığı dansı sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu dansla ilgili sosyal medyada yorum yağdı.

Magazin 16-03-24 14:51

Şanlıurfa erkanı iftarı şehit ve gazi yakınlarıyla yaptı

Şanlıurfa erkanı iftarı Halfeti ilçesindeki şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte yaptı.

Yurthaber 15-03-24 10:11

Atatürk'ün gezilerinde kullandığı Acar Botu özel günlerde ziyarete açılacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün denizle olan son bağlantısı olarak bilinen "Acar Botu", yenilenen objeleriyle Çanakkale Deniz Müzesi'nde özel günlerde ziyarete açılacak.

Yurthaber 15-03-24 10:03

Türkiye'de eşi benzeri yok! Bir adımla il değiştirip, 2 dakika farkla iftar açıyorlardı, müftülük harekete geçti

Türkiye’de eşi ve benzeri bulunmayan, Karadeniz fıkrası gibi olan mahallede bir adımla il değiştiren kapı komşuları 2 dakika farkla iftar açıyordu. Bir adımla kent değiştiren ve karşılıklı oturdukları evlerde ramazan ayında bugüne kadar 2 dakika arayla oruçlarını açan mahalle sakinleri bu yıl yeni bir karar aldı.

Haber 11-03-24 23:24

MEB'den özel okullar için yeni yılda yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı: Ücretsiz kontenjanlarda merkezi yerleştirme dönemi

MEB'in özel okullarla ilgili yeni uygulama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı dikkat çeken yeni bir karara imza attı. MEB tarafından şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla merkezi yerleştirme yapılacak. Söz konusu kararla birlikte; öğrenciler için takvim ilan edilecek ve başvurular, yaz döneminde dijital sistem üzerinden yapılacak.

Egitim 11-03-24 13:32

SON DAKİKA | Samsun'da deprem! AFAD duyurdu, Karadeniz'deki diğer illerden de hissedildi

Son dakika deprem haberi: Karadeniz gece saat 03.10'da meydana gelen depremle sallandı. AFAD, merkez üssü Samsun'un Atakum ilçesi olan bir deprem olduğunu duyurdu. 18.27 km derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğünün 4.0 olduğu belirtilirken, bazı vatandaşların panikle kendilerini sokağa attığı görüldü.

Haber 11-03-24 06:18

Nefes kesen gösteri! Kadın komandolar, 8 Mart'ta 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden halatla iniş yaptı: İşte o anlar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dünyanın dört bir yanında kutlanırken, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığında (JÖAK) görevli 6 kadın astsubay, 8 Mart dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden iniş yaptı! Program boyu İstanbul Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı. Jandarma Üsteğmen Seher Cingöz, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımefendi başta olmak üzere, şehit annelerimizin ve mücadeleden asla yılmayan kahraman Türk kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun" dedi.

Haber 08-03-24 17:44