Kyoto Haberleri

Konya Kyoto Japon Parkı nerede, nasıl gidilir? Konya Kyoto Japon Parkı ziyaret saatleri neler?

Jüri üyeliğinde Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya'nın bulunduğu MasterChef programı, 18 Kasım akşamında yayınlanacak yeni bölüm için Konya'da çekildi. Programda Konya Kyoto Japon Parkı da tanıtıldı. Peki Konya Kyoto Japon Parkı nerede, nasıl gidilir? Konya Kyoto Japon Parkı ziyaret saatleri neler? İşte detaylar...

Haber 2022-11-18 11:22:41

Nintendo bilançosunu açıkladı! Dikkat çeken rakamlar...

Japon oyun konsolu üreticisi Nintendo, martta sona eren 2021 mali yılı kapsamlı bilançosunu açıkladı. Kyoto merkezli tüketici elektroniği devinin 2021 mali yılı net karı 0,6 düşüşle 477,6 milyar yen (3,7 milyar dolar) oldu. 2021 mali yılında 23 milyon adet Switch sattığını söyleyen şirket, 2022 mali yıl beklentilerini de paylaştı.

Haber 2022-05-15 09:20:05

Japon bilim insanları buldu! Koronavirüs olan kişinin maskesi parlayacak

Japonya'daki Kyoto Eyalet Üniversitesi'ndeki uzmanlar, Covid-19 test sürecinde önemli bir buluşa imza attı. Yasuhiro Tsukamoto liderliğindeki ekip, vücuttaki yabancı oluşumları nötralize eden antikor veya proteinler üretebilen deve kuşu yumurtalarından yararlanarak Covid-19'u teşhis edebilen yüz maskesi geliştirdi.

Haber 2021-12-11 09:11:40

Paris Anlaşması sonrası Türkiye ulusal katkı beyanlarını güncelleyecek

Anlaşmanın Kyoto Protokolü'nden farklı olarak, gelişmiş ve gelişmekte ülkelerden ulusal katkı beyanları ile emisyon azaltım ve sınırlama hedeflerini koyması isteniyor - Türkiye'nin de bu kapsamda ulusal katkı beyanında, "enerji, atık, ulaşım, binalar, tarım" sektörlerinde emisyon azaltım hedeflerini güncelleyerek, BM Sekretaryası'na sunması bekleniyor - Paris Anlaşması kapsamında iklim değişikliğiyle mücadelede Türkiye'nin bir diğer önemli hedefini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "2053 yılında net sıfır emisyon hedefi" oluşturuyor - Yapılacak tüm bu çalışmaların altlıklarının ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Ocak 2022'de yapılacağını duyurduğu "İklim Şurası"nda ele alınması planlanıyor

Yurthaber 2021-10-07 11:58:05

Kyoto, Motorola Edge 20 Lite olarak gelecek

Geçen ay Motorola’nın Sierra, Berlin, Berlin NA ve Kyoto kod adlı bir dizi yeni Edge markalı akıllı telefonu duyurmaya hazırlandığını öğrendik. Şimdi ise bir sızıntı kaynağı, Kyoto kod adlı cihazın Edge 20 Lite olarak piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Haber 23-06-21 11:33

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu toplandı: Kovid-19'dan daha sert gelecek

Meclis Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne taraf olduğunu anımsatarak "Çok da isabet oldu. Paris İklim Anlaşması'nı ciddi bir şekilde ele alıp Yüce Meclis'in karar vermesi lazım." dedi. TÜSİAD Yeni İklim Rejimi Raporu 2020 kapsamında değerlendirmelerde bulunan TÜSİAD Çevre ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Başkanı Fatih Özkadı ise "İklim değişikliği Kovid-19'dan daha sert gelecek." dedi.

Haber 08-06-21 19:09

Japonya koronavirüse karşı OHAL'i uzatacak

Japonya'da artan koronavirüs vakaları sonrası Tokyo, Osaka, Kyoto ve Hyogo'da OHAL'in uygulama süresi uzatıldı.

Haber 07-05-21 09:57

Bilim insanları burun boyutları ve penis ölçüleri arasındaki ilişkiyi inceledi

Japonya'da bulunan Kyoto Prefectural Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, penis uzunluğu ile burun boyutları arasındaki ilişki incelendi. Üniversiteden yapılan açıklamada iki organ arasındaki ilişkiyi ele alan bu çalışmanın dünyada bir ilk olduğu belirtildi.

Haber 06-05-21 07:45

HIS Travel’ın canlı turları ile Japonya'yı gezmek mümkün oluyor

HIS Travel’ın canlı turları ile samurayların gizemli tarihi, Kyoto mutfağı, dünyanın en eski dinlerinden biri olan Şinto'ya dair merak edilenler, tarihi kalelerin geçmişi ve eski ile yeni Tokyo’nun sokakları keşfedilebilecek - Her bir ülkeden canlı bağlantılarla profesyonel rehberler eşliğinde bilgi sahibi olunabilecek turların sonunda, görüşme odalarında rehberlere sorular da sorulabilecek

Yurthaber 10-02-21 12:56

Ara Güler sergisi Roma’da açıldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz yıl Nisan ayında dünyayı dolaşmaya başlayan Ara Güler Fotoğraf Sergisi, beşinci durağı olan Roma’da 29 Ocak’ta açıldı.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından Ara Güler Müzesi ile Arşiv ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 2018 yılında hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in eserlerini dünyaya taşımayı amaçlayan sergi, 2019 Nisan ayında Londra Saatchi Galeri, Mayıs’ta Paris Polka Galeri, G-20 Zirvesi zamanı Japonya’da Kyoto Tofuku-ji Tapınağı ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu döneminde New York’ta Alexander Hamilton Custom House’da açılmış ve sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanmıştı.3 Mayıs tarihine kadar Roma’da Trastevere Müzesi’nde açık kalacak olan Ara Güler Fotoğraf Sergisi’nin ön izlemesi 29 Ocak sabahı gerçekleştirildi.

Haber 30-01-20 10:34

Kundaklanan stüdyoda yanarak ölen Japon sanatçılar için Kaş'ta anıt yapıldı

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Dünya Animasyon Günü etkinliği kapsamında, temmuz ayında Japonya'nın Kyoto şehrindeki bir stüdyonun kundaklanması sonucu yanarak can veren animasyon sanatçıları için 4.2 metrelik anıt yapıldı.

Haber 29-10-19 10:38

Kundaklanan stüdyoda yanarak ölen 35 Japon sanatçı için Kaş'ta anıt

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Dünya Animasyon Günü etkinliği kapsamında, temmuz ayında Japonya'nın Kyoto şehrindeki bir stüdyonun kundaklanması sonucu yanarak can veren 35 animasyon sanatçısı için anıt yapıldı.

Haber 29-10-19 10:33

Biyokütleden enerji üretiminde Türkiye’nin yeri

Biyokütle enerji üretimi dünyada giderek yaygınlaşırken, Türkiye henüz dünyadaki diğer ülkelerin gerisinde bulunuyor.Türkiye’de giderek yaygınlaşan çevreci ve yenilenebilir olan biyokütle enerji sektöründe yer alan Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından dünya da bu alanda yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmeye göre, bitkisel atık ve artıkların kullanıldığı enerji kaynaklarına olan talep ve yatırım giderek artıyor.OKE’den yapılan açıklamada, başta Avrupa Birliği ülkelerinde olmak üzere ulusal biyokütle eylem planları yapılarak uygulamaya konulurken, iklim değişikliği ile mücadelede Kyoto Protokolü ve Paris Anlaşması çerçevesinde karbon salınımını azaltmak için dünya devletleri taahhütleri hatırlatılarak “Türkiye’de bu konuda tüm dünyadaki uygulamalara paralel olarak yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemektedir.

Haber 11-10-19 12:09

Bu park, Japonya'daymış hissi uyandırıyor

Konya ile Japonya'nın Kyoto şehri arasında kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Japon Kyoto Parkı, 36 bin metrekarelik alanı, göleti, balıkları, mimarisine uygun peyzaj düzenlemeleriyle görenleri hayran bırakıyor - Parkın ziyaretçilerinden Naci Sarı: - "İnsanlar burada genelde fotoğraf çektiriyor. Bu park, Japonya'daymış hissi uyandırıyor. Gelin ve damatları sıklıkla görüyoruz. Çok güzel, buraya arada geliyoruz. Balıkları çok ilginç, onları izlemek büyük keyif veriyor"

Yurthaber 06-10-19 11:46

Bu park, Japonya'daymış hissi uyandırıyor

Konya ile Japonya'nın Kyoto şehri arasında kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Japon Kyoto Parkı, 36 bin metrekarelik alanı, göleti, balıkları, mimarisine uygun peyzaj düzenlemeleriyle görenleri hayran bırakıyor - Parkın ziyaretçilerinden Naci Sarı: - "İnsanlar burada genelde fotoğraf çektiriyor. Bu park, Japonya'daymış hissi uyandırıyor. Gelin ve damatları sıklıkla görüyoruz. Çok güzel, buraya arada geliyoruz. Balıkları çok ilginç, onları izlemek büyük keyif veriyor"

Haber 06-10-19 11:42

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen “Ara Güler Fotoğraf Sergisi” ABD’de

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen ve Nisan ayında dünyayı dolaşmaya başlayan “Ara Güler Fotoğraf Sergisi”; Londra, Paris ve Kyoto’nun ardından dördüncü durağı New York’ta sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.Cumhurbaşkanlığı tarafından; Ara Güler Müzesi ile Arşiv ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Ara Güler Sergisi”, geçen yıl aramızdan ayrılan değerli fotoğraf sanatçısı ve foto muhabir Ara Güler’in eserlerini dünyanın önemli sanat başkentlerine taşıyor.Nisan ayında Londra Saatchi Galeri’de, Mayıs’ta Paris Polka Galeri’de ve G-20 Zirvesi zamanı Japonya’da Kyoto Tofuku-ji Tapınağı’nda düzenlen Ara Güler Fotoğraf Sergisi, tüm dünyanın dikkatlerinin ABD’ye odaklanacağı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile aynı dönemde New York’ta açılacak.Londra ve Paris etaplarında The Times, Daily Mail, Le Figaro gibi önde gelen medya kuruluşlarının gündemine yansıyan; Londra’da gidilecek en iyi 10 etkinlik arasında seçilen Ara Güler Fotoğraf Sergisi, 23 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında Wall Street’in kalbinde, Smithsonian NMAI içindeki Alexander Hamilton U.S.

Haber 20-09-19 10:54

The Cartoon Mill’de, Japon sanatçıların anısına anıt

Antalya’nın Kaş ilçesinde faaliyetlerini sürdüren The Cartoon Mill’de (Çizgi Film Değirmeni), geçtiğimiz ay Japonya’nın Kyoto şehrindeki animasyon stüdyosunda kundaklama nedeniyle çıkan yangında hayatını kaybedenlerin anısına anıt yapıldığı bildirildi.

Haber 03-09-19 14:16

Japonya’daki kundaklamada ’intihal’ iddiası

Japonya’da 34 kişinin hayatına mal olan, animasyon stüdyosuna yönelik kundaklama saldırısının nedeninin ’intihal’ olabileceği açıklandı.Japonya’nın Kyoto şehrindeki bir animasyon stüdyosuna yönelik gerçekleştirilen ve 34 kişinin hayatına mal olan şüpheli kundaklama saldırısı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Haber 20-07-19 14:00

Japonya’da animasyon stüdyosu saldırısı zanlısının kimliği açıklandı

Japonya’da bir animasyon stüdyosuna dün gerçekleştirilen saldırıyı 41 yaşındaki Shinji Aoba’nın gerçekleştirdiği açıklandı.Japonya’nın Kyoto kentinde bir animasyon stüdyosunda kundaklama nedeniyle çıkan yangın sonucu 33 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber 19-07-19 16:05

Japonya’da Animasyon Stüdyosu Kundaklandı: 30 Ölü

Japonya'nın Kyoto kentinde bir animasyon stüdyosu kundaklandı. En az 30 kişinin ölüdğü, onlarca kişinin yaralandığı olayda, saldırganın ‘’Geberin’’ diye bağırdığı bildirildi

Haber 18-07-19 16:47

Japonya’da animasyon stüdyosu kundaklandı: ölü sayısı 33’e yükseldi

Japonya’da bir animasyon stüdyosunun kundaklanması sonucu çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 33’e yükseldi.Kyoto kentindeki ‘Kyoto Animation’ isimli animasyon stüdyosunda kundaklama sonucu çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından 5 saatte söndürüldü.

Haber 18-07-19 16:34

Japonya’da yangın faciasında ölü sayısı 25’e yükseldi

Japonya’da bir animasyon stüdyosunda çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 25’e yükseldi.Kyoto kentindeki ‘Kyoto Animation’ isimli animasyon stüdyosunda sabah saatlerinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından 5 saatte söndürüldü.

Haber 18-07-19 14:27

Japonya’da animasyon stüdyosunda yangın: Ölü sayısı 12’ye yükseldi (2)

Japonya’nın Kyoto kentinde bulunan animasyon stüdyosunda çıkan yangında ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

Haber 18-07-19 10:56

DHA DIŞ- Japonya’da animasyon stüdyosunda yangın: Ölü sayısı 12’ye yükseldi

Japonya’nın Kyoto kentinde bulunan animasyon stüdyosunda çıkan yangında ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

Haber 18-07-19 10:55

Japonya’da animasyon stüdyosunda yangın: 1 ölü, 35 yaralı

Japonya’da bir animasyon stüdyosunda çıkan yangında en az bir kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin ise yaralandığı belirtildi.Japonya’nın Kyoto kentindeki ‘Kyoto Animation’ isimli bir animasyon stüdyosunda sabah saatlerinde yangın çıktı.

Haber 18-07-19 10:13

Japonya’da animasyon stüdyosunda yangın: 1 ölü, 35 yaralı

Japonya’da ‘Kyoto Animasyon’ isimli animasyon stüdyosunda yangın çıktı.

Haber 18-07-19 09:44

Japonya’da animasyon stüdyosunda yangın: 1 ölü, 35 yaralı

Japonya’da ‘Kyoto Animasyon’ isimli animasyon stüdyosunda yangın çıktı.

Haber 18-07-19 09:33

DHA DIŞ- Japonya’da animasyon stüdyosunda yangın: 1 ölü, 35 yaralı

Japonya’da ‘Kyoto Animasyon’ isimli animasyon stüdyosunda yangın çıktı.

Haber 18-07-19 09:25

Japonya'da animasyon stüdyosunda yangın: Ölü ve yaralılar var

Japonya'nın Kyoto kentindeki bir animasyon stüdyosunda çıkan yangın sonucunda en az 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Polis kundaklama ihtimali üzerinde duruyor.

Haber 18-07-19 09:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya’da Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya’nın Kyoto kentindeki temaslarının ardından Nagoya şehrine geçti.

Haber 30-06-19 13:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Lale Geleneği sergisini ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Cumhurbaşkanımızın özel izniyle Japonya’ya taşınan serginin iki ülke arasındaki dostluğa yaptığı katkıyı bir kez daha gördük” dedi.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kyoto Ulusal Modern Sanat Müzesi’nde açılan Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu’nda Lale Geleneği sergisini ziyaret ettiklerini açıkladı.Ersoy’un, paylaşımında şu ifadeler yer aldı:“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa’nın ‘2019 Japonya’da Türk Kültür Yılı’ etkinlikleri çerçevesinde Kyoto Ulusal Modern Sanat Müzesi’nde açılan ‘Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu’nda Lale Geleneği’ sergisini ziyaretlerine refakat ettik.

Haber 30-06-19 12:31

Ara Güler’e Japonya’da muhteşem açılış

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen ve Nisan ayından beri dünyanın dört bir yanında sanatseverlerle buluşmakta olan Ara Güler Fotoğraf Sergisi, Japonya’nın tarihi şehri Kyoto’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.30 Haziran Pazar günü Kyoto Tofukuji Tapınağı’nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşen açılış törenine Japonya Prensesi Akiko Mikasa, Osaka Milletvekili Yasuhide Nakayama, Kyoto Valisi Takatoshi Nishiwaki ve Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa katıldı.28-29 Haziran tarihlerinde G-20 Zirvesi içi Japonya’nın Osaka şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki temaslarının ardından, beraberinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eşi Hülya Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve eşi Şule Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, T.C.

Haber 30-06-19 10:42

Erdoğan, Japonya’da Ara Güler sergisi açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya’nın Kyoto şehrinde açılışını yaptığı Ara Güler Fotoğraf Sergisi’nde konuştu.

Haber 30-06-19 10:14

DHA DIŞ- Erdoğan, Japonya’da Ara Güler sergisi açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya’nın Kyoto şehrinde açılışını yaptığı Ara Güler Fotoğraf Sergisi’nde konuştu.

Haber 30-06-19 10:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prenses Akiko ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa ile görüştü.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Japonya’nın Kyoto şehrinde "Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu’nda Lale Geleneği" temalı sergiyi ziyaretlerinin ardından Kyoto Ulusal Modern Sanat Müzesi’nde Prenses Akiko Mikasa ile bir araya geldi.

Haber 30-06-19 09:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ara Güler Sergisi'nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'nın Kyoto şehrindeki Ara Güler Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı.

Haber 30-06-19 08:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya'da

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya’nın Kyoto şehrinde "Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu'nda Lale Geleneği" temalı sergiyi ziyaret etti

Haber 30-06-19 08:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kyoto'da Ara Güler Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yapacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Japonya'nın Kyoto şehrindeki 'Ara Güler Fotoğraf Sergisi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirtti - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: - "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nca düzenlenen Ara Güler Fotoğraf Sergisi'nin yeni durağı, G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla tüm dünyanın dikkatlerinin odaklandığı Japonya olacak"

Haber 30-06-19 06:05

Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin resmi eş programında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin resmi eş programına katıldı - Emine Erdoğan: "G20 Zirvesi resmi eş programında Japonya First Lady'si Akie Abe ev sahipliğinde Kyoto Tofuku-ji Tapınağında devlet başkanlarının eşleriyle bir araya geldik. Bu vesileyle ülkenin en eski tapınaklarından birini ziyaret etmekten memnuniyet duydum"

Haber 28-06-19 11:16

Erdoğan, Japonya'da Ara Güler Fotoğraf Sergisini açacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran'da Japonya'nın Kyoto kentinde, geçen yıl hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiri Ara Güler'in eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yapacak

Haber 27-06-19 11:42

Ara Güler fotoğrafları Paris’te

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen ve Nisan ayında dünyayı dolaşmaya başlayan Ara Güler Sergisi, ikinci durağı olan Paris’te sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.Cumhurbaşkanlığı tarafından; Ara Güler Müzesi ile Arşiv ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Ara Güler Sergisi”, geçen yıl aramızdan ayrılan değerli fotoğraf sanatçısı ve foto muhabir Ara Güler’in eserlerini dünyanın önemli sanat başkentlerine taşıyor.Nisan ayında Londra Saatchi Galeri’de düzenlenen ve büyük ilgiyle karşılanan Ara Güler Sergisi, 23 Mayıs’ta Paris’te Polka Galeri’de açılacak.Saatchi Galeri’deki açılışında ziyaretçilerin girişte uzun kuyruklar oluşturduğu; The Times, Daily Mail, TimeOut, The Telegraph gibi yayınların gündemine yansıyan ve Conde Nast Traveler tarafından Londra’da gidilecek en iyi 10 etkinlik arasında gösterilen Ara Güler Sergisi, 23 Mayıs - 15 Haziran tarihleri arasında Paris Polka Galeri’de sanatseverler ile buluşacak.Dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak gösterilen, “Master of Leica” unvanına sahip Ara Güler’in 1950’lerde başlayan uzun kariyerine ışık tutan sergi, Paris’ten sonra sırasıyla Kyoto, New York, Roma ve Mogadişu’da gerçekleştirilecek.Ana eksenini Ara Güler’in İstanbul fotoğraflarının oluşturduğu sergide; Anadolu coğrafyasından kareler ile Jean Renoir’dan Nazım Hikmet’e, Aşık Veysel’den Salvador Dali’ye, Henri Cartier-Bresson’dan Brigitte Bardot’ya uzanan tarihi portreler seçkisi de yer alıyor.Ana Sponsorluğunu Halkbank ve Ziraat Bankası, Medya Sponsorluğunu Sabah ve Daily Sabah gazetelerinin üstlendiği serginin Resmi Havayolu Türk Hava Yolları.Cumhurbaşkanı’ndan önsözCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sergi kitabı için kaleme aldığı önsözde ustayı şöyle anlatıyor: “Ara Güler, mesleğinde gerçek anlamda bir dünya markasıydı.

Haber 21-05-19 15:37

Çevreci projeye 200 bin Euro hibe

Karşıyaka Belediyesi ve Çevreci Enerji Derneği tarafından, İtalya’dan Kyoto Club ve Bologna Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan “Sürdürülebilir Kalkınma için Sürdürülebilir Sivil Toplum Diyaloğu” başlıklı proje, AB’den 200 bin Euro hibe almaya hak kazandı.

Yurthaber 14-05-19 12:05

Londralılar Ara Güler Sergisinde Buluştu

LONDRA-(IHA) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte Ara Güler sergisini ziyaretçilere açan Saatchi Gallery de bugün Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ümit Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Çınar Ergin, İngiltere Avrupa Bakanı Alan Duncan ve Doğuş Grubu Ara Güler Müzesi Arşiv ve Araştırma Merkezi Sanat Danışmanı Çağla Saraç ve birçok sanatsever katılım gerçekleştirdi.Dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olarak gösterilen ‘’Master of Leica’’ ünvanına da sahip olan Ara Güler’in çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan sergi Londra’nın ardından Paris, Kyoto, New York, Roma ve Mogadişu’da sergilenecek.

Haber 24-04-19 02:47

Dünyanın ilk robot din adamı!

Japonya'nın Kyoto kentindeki Kodaiji Tapınağı'nı ziyaret edenler loş bir salonda oturup Buda'nın öğretilerini dinliyor. Vaaz, Minder isimli bir robot tarafından veriliyor.

Trend 13-03-19 10:10

Aşk dileyen herkes bu taşın başına gidiyor!

Japonya’nın Kyoto bölgesinde bulunan yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki Yasui Konpira-gu Shrine adlı taşın altından geçenlerin aşk hayatında büyük yenilikler gerçekleştiğine inanılıyor. Ortasında bir insanın geçebileceği kadar boşluk bulunan bu taşın, kötü giden ilişkileri bitirdiğine ya da yeni bir ilişki sunduğuna inanılıyor.

Trend 25-12-18 10:13

Japonya'da Fukuşima mağdurlarına tazminat kararı

Kyoto Bölge Mahkemesi, Japon hükümetini ve operatör şirket TEPCO'yu Fukişima felaketinde evlerini ve işlerini kaybeden bir grup mağdura 110 milyon yen (4 milyon 30 bin lira) tazminat ödemeye mahkum etti

Haber 15-03-18 13:00

Saü’lü İlahiyatçı Japonya’da Tebliğ Sundu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakülte Araştırma Görevlisi Öznur Özdemir Japonya’da Kyoto Üniversitesi’nde tebliğ sundu.Arş. Gör....

Yurthaber 23-10-17 13:36

Bursa’da ‘tarihi’ Buluşma

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin temsilcileri Japonya Kyoto Belediye Başkan...

Yurthaber 07-09-17 15:36

Dünyanın en yaşlı down sendromlu şempanzesi Japonya’da

Japonya’daki Kyoto Üniversitesi’ndeki bilim insanları, down sendromuna benzer bir kromozom bozukluğu olan trisomy 22 kromozom bozukluğuna sahip bir şempanze keşfettiler.

Haber 23-02-17 11:12