Ogretmenlik Meslek Kanunu Iptali Haberleri

Bakan Tekin açıkladı: Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada "Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek" dedi.

Egitim 2024-05-14 18:41:15

Öğretmene şiddete ceza artıyor! Yeni öğretmenlik meslek kanunu için Bakan Tekin tarih verdi: Caydırıcı tedbirler alacağız

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde özel lise müdürü İbrahim Oktugan'ın 17 yaşındaki lise öğrencisi tarafından katledilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hazırlanan yeni öğretmenlik meslek kanunuyla öğretmene şiddete cezaların artacağını, caydırıcı tedbirler alınacağını belirtti.

Egitim 2024-05-10 14:27:33

AYM süre vermişti! Bakan Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklama: 'Gerekeni yapacağız'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yaptığı açıklamada AYM'nin verdiği 9 aylık süreyi hatırlatarak "Bu konuyla ilgili ciddi geniş araştırmalar yapıyoruz, o konuda gerekli adımları atacağız" dedi.

Egitim 2023-11-15 07:19:42

Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, neleri içeriyor? AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeler hangileri?

Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, iptal edilen kanun maddelleri hangileri gibi soruların yanıtları hakkında araştırmalar hız kazandı. AYM'den öğretmenlerle ilgili flaş bir iptal kararı geldi. Anayasa Mahkemesi Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline karar verdi. İşte AYM iptal edilen maddeler hakkında tüm merak edilenler...

Finans 2023-07-13 16:47:35

Gider pusulası nedir, nasıl kesilir? Gider pusulası örneği ve hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Özellikle serbest meslek çalışanları için gider pusulasının önemli bir belge olarak ön plana çıktığı söylenebilir. Çünkü bu belge günümüzde elektronik ortamda da hazırlanabildiği gibi belli başlı durumlarda mutlaka oluşturulmalıdır. Gider pusulasının hangi durumlarda hazırlanması gerektiği ise Vergi Usul Kanunu kapsamında yer alan bilgilere göre açıklanmalıdır. Peki, gider pusulası nedir ve gider pusulası hesaplamaları nasıl yapılır?

Finans 22-05-23 10:12

Uzman öğretmenlik sınavı AYM Kararı sonrası iptal mi olacak? 2022 MEB uzman sınavı ne zaman? Anayasa Mahkemesi açıkladı!

Uzman öğretmenlik sınavının iptal mi edileceği merak konusun olurken Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) konuya ilişkin açıklamada bulunuldu. Prof. Dr. Lale Karabıyık Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali için açılan davanın Anayasa Mahkemesi’nde görüşülmesi öncesi konuşmuştu. Peki, Uzman öğretmenlik sınavı AYM Kararı sonrası iptal mi olacak? 2022 MEB uzman sınavı ne zaman? İşte detaylar...

Egitim 10-11-22 11:50

Son dakika: CHP 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' hakkında dava açmıştı! AYM'den karar geldi

Son dakika haberi: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali ve yürürlüğünün durdurulması için CHP tarafından açılan davada Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken bir karar geldi.

Haber 09-11-22 17:53
aym

Eğitim Bir Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda düzenleme istiyor

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Ardahan Şubesi ’Öğretmenlik Meslek Kanunu’ ile ilgili basın açıklaması yaptı. Sendika bürosu önünde bir araya gelen öğretmenler adına Eğitim-Bir-Sen Ardahan Şube Başkan yardımcısı Halil Gülçino açıklama yaptı.

Haber 01-11-22 15:25

CHP, dezenformasyonla mücadele düzenlemesini AYM'ye taşıdı

CHP, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la TCK'ya eklenen "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma"ya hapis cezası öngören 29. maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için AYM'ye başvurdu - Grup Başkanvekili Engin Altay: - "29'uncu maddeyle ilgili yaptığımız başvuruyu bekletmeksizin yürürlüğünün durması bakımından bir an önce ele almasını millet adına Yüce Mahkeme'den talep ediyorum"

Yurthaber 18-10-22 18:29

Milli Eğitim Bakanı Özer, Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri'nde konuştu:

"Öğretmenlik Meslek Kanunu, 3600, diğer haklar ve kariyer sistemiyle ilgili düzenlemelerle inşallah 2023 yılında, bu yılın sonunda, 2024 yılında yeni ilavelerle öğretmenlerimizi ve eğitim sistemimizi çok daha güçlü hale getirecek şekilde yeni açılımlarla güçlenmeye devam edecek" - "Yakın zamanda bir dijital platformu sizlerle tanıştıracağız. Orada da öğrenci ve öğretmenin eğitim süreçlerinde, özellikle öğrencilerin bireysel kazanımlarını değerlendirmeyle ilgili yeni bir mekanizmaya geçeceğiz" - "(Dijital platform) Sistem bitti, içeriğinin zenginleştirilmesi çalışmaları devam ediyor, onun tamamlanmasını bekliyoruz. Öğrenci derslerde hangi seviyede olduğunu kendisi ölçecek, öğretmen de öğrencisinin o gelişimini elektronik ortamda sürekli izleyebilecek"

Yurthaber 06-10-22 13:43

Ticaret Bakanı Muş, Trabzon'da Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesinde konuştu: (1)

"(CHP'nin, e-ticarete yönelik kanunun bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurması) Bu CHP grubunun milletvekillerinden, CHP grubundan Anayasa Mahkemesine gidilmesi yönünde bir talebin olduğunu düşünmüyorum, kesinlikle düşünmüyorum. Bu tepeden gelen bir talimat" - "Anayasa Mahkemesinin değerlendirmesini gördükten sonra biz gerekli adımları atacağız. Ama yönetmeliği çıkartıp kanunu uygulamaya kesinlikle başlayacağız"

Yurthaber 04-10-22 15:34

Milli Eğitim Bakanı Özer, canlı yayında eğitim gündemini değerlendirdi:

"Milli Eğitim Bakanlığının yeni açılımlarına odaklanarak mutlaka yeni öğretmen istihdamı olacak" - "Öğretmenlik Meslek Kanunu bir başlangıç kanunu, yani mutlaka buna ilave edilerek zenginleştirecek açılımlar mutlaka olacaktır. Önemli olan öğretmenlere mahsus bir kanun olmasıydı"

Yurthaber 05-09-22 13:14

Milli Eğitim Bakanı Özer, Van'da 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısına katıldı:

"Öğretmenlik Meslek Kanunu 60 yıllık bir özlem ve yeni bir kariyer sistemi inşa ediyoruz. Süreçleri biliyorsunuz, başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik. Buradaki amaç öğretmenler arasında ayrım yapmak, bir öğretmeni diğerinden ayırmak değil. Mümkün olduğu kadar öğretmenlerimizi lisansüstü eğitime yönelterek sınavdan muaf olmalarını sağlamak" - "Yaklaşık bir milyona yakın dersliği olan bir eğitim sistemine sahibiz. Bu yatırımlar tüm okullaşma oranlarına yansıdı"

Yurthaber 17-08-22 18:22

Tüm öğretmenleri ilgilendiriyor! Bakan Özer duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, iftar programında öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Özer, yönetmelik çalışmalarıyla ilgili hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini duyurdu. Yönetmelik yayınlandığı zaman eğitim program tarihi ve sınav program tarihinin paylaşılacağını belirtti.

Haber 20-04-22 23:27

Milli Eğitim Bakanı Özer, İstanbul'da öğretmenlerle iftar programına katıldı:

"14 Şubat 2022'de 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi. İlk defa öğretmenlerle ilgili bir kariyer sistemi oluşturuldu" - "Yönetmelik çalışmalarıyla ilgili de hazırlıklar son aşamaya geldi. Tüm STK'lerden, tüm eğitim paydaşlarından görüşler aldık. İnşallah cuma günü itibarıyla yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına göndereceğiz"

Yurthaber 20-04-22 23:09

Bakan Özer'den 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' açıklaması! '15 Mart'a kadar...'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Özer, 15 Mart'a kadar tüm eğitim paydaşlarından, öğretmenlerden, STK'lerden gelen görüşler doğrultusunda Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliğine son şekli vererek, uygulamaya başlayacaklarını söyledi.

Haber 15-02-22 10:30

Son Dakika: Bütün öğretmenleri ilgilendiriyor! Resmî Gazete'de yayımlandı

Son dakika haberine göre, Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gelişmeyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan paylaşımda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun." açıklamasına yer verildi. İşte son dakika gelişmesinin tüm detayları...

Haber 14-02-22 00:47

3600 ek göstergede flaş gelişme! Beklenen tarih böyle ortaya çıktı…

3600 ek gösterge ile ilgili beklenen tarih netleşti. 3600 ek göstergenin çıkacağı net tarihin ipucu Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda ortaya çıktı. Polis, hemşire, din görevlileri gibi bir çok memur öğretmenlik kanunu ile birlikte merak ettikleri tarihi de öğrenmiş oldu. İşte öğretmenlik meslek kanununda yer alan ve milyonları ilgilendiren o detay…

Finans 07-02-22 07:45

DÜZELTME - Milli Eğitim Bakanı Özer, Zonguldak'ta konuştu: başlıklı haberimizin 10. paragrafında yer alan teşekkür ediyorum ifadesi sehven teşekkür edemiyorum şeklinde yer almıştır. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA

Milli Eğitim Bakanı Özer, Zonguldak'ta konuştu: - "Bugün Milli Eğitim Bakanlığı açısından çok önemli bir gün. 1960'lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanunu özlemi dün itibarıyla TBMM'de yasalaştı"

Yurthaber 04-02-22 16:16

Milli Eğitim Bakanı Özer, Zonguldak'ta konuştu:

"Bugün Milli Eğitim Bakanlığı açısından çok önemli bir gün. 1960'lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanunu özlemi dün itibarıyla TBMM'de yasalaştı"

Yurthaber 04-02-22 15:20

Öğretmenlere 1310 TL'lik artış! Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi yasalaştı, gözler öğretmenlerin özlük haklarındaki maddelere çevrildi

Öğretmenlere 1310 TL'lik artışı da içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM'de kabul edildi. türkiye eğitim tarihinde öğretmenlerin ilk kez müstakil bir meslek, kanununa kavuşurken, söz konusu düzenlemeyle birlikte eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a, başöğretmenlere ödenecek tazminat ise yüzde 40’tan yüzde 120’ye çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamda eğitim öğretim tazminatlarında yaklaşık 1310 TL'lik bir artış olacağını duyurdu.

Haber 04-02-22 15:03

Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, kabul edildi mi? İşte Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri...

Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla ilgili gelişmeler merak konusu oldu. Bu kanun ile öğretmenlerin özlük haklarının güçlendirilmesi ve kariyer yapmaları hedefleniyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM'de kabul edildiği ve yasalaştığı açıklandı. İşte Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri...

Haber 04-02-22 01:29

Son dakika: Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi Meclis'te kabul edilerek yasalaştı

Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a, başöğretmenlere ödenecek tazminat ise yüzde 40’tan yüzde 120’ye çıkarılıyor.

Haber 03-02-22 23:13

Son dakika: Meclis önünde gergin anlar! Arbede yaşandı

Son dakika haberi! Meclis önünde 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' teklifinin geri çekilmesi için basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-İş üyesi yaklaşık 50 kişilik gruba izin verilmedi. Grup ile polis arasında kısa çaplı arbede yaşanırken kalabalık polis müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

Haber 01-02-22 16:25

Öğretmenlik Meslek Kanunu Nedir? Öğretmenlik Meslek Kanunu çıktı mı?

Öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirip, mesleki yükselişi sağlayacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu AK Parti Konya milletvekili Orhan Erdem ve 57 AK Parti milletvekilinin imzasıyla meclise sunulmuştu. Kanun teklifi TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından kabul edildi.

Haber 29-01-22 16:43

2022 Memur ve emekliye ek zam ne kadar olacak? Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ne zaman yasalaşacak?

Memur ve emeklinin ilgiyle takip ettiği ek zamda son durum merak ediliyor. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan ek zammı da içeren kanun teklifinin yasalaşması için çalışmalar sürerken, öğretmenleri ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ve Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının yükseltilmesi görüşmeleri de gerçekleşecek. Gözler ek zam için Meclis'e çevrilmiş durumda. Peki 2022'de memur ve emekliye ek zam ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Finans 17-01-22 07:58

SON DAKİKA | Memur ve emekliye ek zam ve öğretmenlik kanununda son durum! Gözler bu hafta Meclis'te olacak

Son dakika haberi: Memur ve emeklinin beklediği ek zam için bu hafta gözler Meclis'te olacak. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ek zammı da içeren kanun teklifinin yasalaşması için yoğun mesai harcanırken, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ve Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının yükseltilmesi görüşmeleri de yapılacak. Peki, memur ve emekliye ek zam ne kadar olacak ve ne zaman yasalaşacak? Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ve Bireysel Emeklilik Sistemi'nde neler var? Tüm detaylar

Finans 17-01-22 07:35

Son dakika! Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi komisyonda kabul edildi

Son dakika haberi! Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Yeni düzenlemeyle öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına girecek. 4 farklı kadro ihdas edilecek, ilave özlük ve mali haklar verilecek. Öğretmenlere 3600 ek gösterge düzenlemesi de teklifte yer alıyor.

Haber 11-01-22 00:44

Son dakika: Yeni ekonomi paketi Meclis'te! Memur ve emekliye zam yolda

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni ekonomi paketi Meclis'e girdi. Ekonomi paketiyle birlikte hayatımızda bir çok yenilik gelecek. TBMM'de, bu hafta memur ve emekliye ek zam ve Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda mesai yapılacak. Yeni düzenlemeyle birlikte doğal gazda kademeli tarife dönemine geçilecek. Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı, yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltilecek. En düşük emekli maaşı da 2 bin 500 liraya çıkacak.

Finans 10-01-22 10:13

Öğretmenlikte kademeli sistem tartışmaları

Öğretmenler için yıllardır sözü edilen Meslek Kanunu teklifi, 31 Aralık günü TBMM'ye sunuldu.

Haber 04-01-22 21:51

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, Milli Eğitim Bakanı Özer'i ziyaret etti

Ziyarette, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile eğitim çalışanlarının sorun ve talepleri ele alındı

Yurthaber 04-01-22 15:01

2022'nin ilk günlerinde Meclis'e geliyor! Sağlıkçılar, öğretmenler ve avukatları ilgilendiren düzenleme

Meclis, 2022 yılına da yoğun gündemle başlayacak. TBMM'de sağlık çalışanlarına ücret düzenlemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu değişikliği ve 6. Yargı Paketi gündemde olacak. Stokçulara verilen cezaların artırılması da görüşülecek konular arasında yer alıyor.

Haber 02-01-22 08:52

Öğretmenlik Meslek Kanunu geliyor! AK Parti’den yeni açıklama…

Öğretmenlerin merakla beklediği Öğretmenlik Meslek Kanunu yarın Meclis’e geliyor. Kanunla ilgili detayları açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal teklifin 12 madden oluştuğunu belirtti.

Haber 30-12-21 13:35

Son dakika: Cumhurbaşkanı 'müjde' diyerek duyurdu! Öğretmenlerimizin hak ettiği...

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından öğretmenler için bir müjde duyurdu. Erdoğan, "Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifimiz TBMM’ye sunuldu. Öğretmenlerimizin hak ettiği birçok yeniliği içeren bu yasal düzenleme inşallah en kısa sürede yürürlüğe girecektir." ifadelerini kullandı.

Haber 29-12-21 22:04

Eğitimde 2021 yılında yüz yüze eğitim ve Öğretmenlik Meslek Kanunu gündem oldu

Türkiye genelinde Kovid-19 tedbirleri alınarak okullarda haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlanması, Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlıkları ve 7 yıl aranın ardından 20. Milli Eğitim Şurası'nın düzenlenmesi eğitimin bu yılki önemli konuları arasında yer aldı - Teklifi Meclise sunulacak Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlere mevcut haklarına ilave yeni mali, sosyal ve özlük haklar sağlanacak - Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin üçte birinin devlet tarafından ödenmesine ilişkin kanun yürürlüğe girdi - Ortaokullarda iki kademede seçmeli "çevre eğitimi" dersinin, gelecek yıldan itibaren üç kademede, "çevre eğitimi ve iklim değişikliği" adı altında uygulanmasına karar verildi

Yurthaber 29-12-21 11:25

GRAFİKLİ - 10 soruda Öğretmenlik Meslek Kanunu

Gelecek günlerde teklifi Meclise sunulacak Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlere mevcut haklarına ilave yeni mali, sosyal ve özlük haklar sağlanacak - Öğretmenliğin kariyer mesleği olarak tanımlanacağı yeni kanunda, aday öğretmenlik, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik alanlarında haklar, görevler ve sorumluluklar netleştirilecek - Bakanlık bünyesinde görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin mecburi hizmet hariç özlük, atama ve tayinlere ilişkin hakları kadrolu öğretmenler ile aynı olacak - Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavının artık yapılmayacağı yeni düzenlemede, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin mesleki gelişimleri temelinde bir program uygulayacak - 10 yıl kıdemi olan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenler, hem bir derece alacaklar, hem de maaşlarında 1000 lira artış olacak. Yeni düzenlemede, sözleşmeli öğretmenlerin 3 artı 1 zorunlu hizmet sürelerinin de bu 10 yıllık sürece dahil olması bekleniyor - 10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanı ile görev yapacaklar ve maaşlarında da 2000 lira artış yapılacak

Yurthaber 16-12-21 11:09

Öğretmen Meslek Kanunu nedir? 2022 Öğretmen Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?

Öğretmenlik Meslek Kanunu bütün öğretmenleri ve öğretmen olacak kişileri yakından ilgilendiriyor. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. İşte Öğretmen Meslek Kanunu son durum...

Haber 03-12-21 23:31

Engelli öğretmen ataması töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili önemli açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili olarak "Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah çok kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin takdirine sunacağız" dedi. Ayrıca Erdoğan, "2030 Engelsiz Vizyon belgesinin hazırlıklarını tamamladık. 3 ayrı eylem planı ile hizmete geçireceğimiz vizyon belgemizi tekamül ettik." açıklamasını yaptı.

Haber 03-12-21 15:20

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile 600 bine yakın öğretmen uzman adayı olacak

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi: - "Kanun çıktıktan sonra uzmanlık sınavına meslekte 10 yılını doldurmuş arkadaşlarımız katılacak ki bunlar yaklaşık 600 bine yakın öğretmeni ihtiva ediyor. Burada bir kontenjan sınırlaması yok" - "Örnek verecek olursak 30 yıl çalışan bir arkadaşımız 3600 ek göstergeyle emekli olduğu zaman yaklaşık 30 bin lira civarında tazminatında ilave artı olacak. Yine aynı zamanda emekli maaşlarında 900 lira civarında bir artı olacak" - "Yasa geçtikten sonra fiilen 1300 kişi başöğretmenliğe geçecek" - "Öğretmenler açısından 100 yılın kanunu. Çünkü öğretmenler kamu sistemi içerisinde eğitim öğretim hizmeti sınıfıydı. Meslek Kanunu ile öğretmenlik artık genel kamu sistemi içinde özel kanunla çalışan bir çalışan grubunu ifade ediyor"

Yurthaber 03-12-21 10:07

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere 3600 ek gösterge müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de öğretmenlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. 3600 Ek Gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haber 23-11-21 20:51

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Kütahya’da Büyük Teşkilat Buluşması programında konuştu:

"24 Kasım’ın muştusu öğretmenlik meslek kanunu olsun. 11. Kalkınma Planı’nda, 2023 Eğitim Vizyonu’nda var ama askıda duruyor. Ne rafta ne de lafta kalsın"

Yurthaber 22-11-21 23:53

Eğitim Bir-Sen'den Öğretmenlik Meslek Kanunu talebi

Eğitim Bir-Sen'den "Öğretmenlik Meslek Kanunu" talebi

Yurthaber 02-11-21 15:06

MESAM davasında flaş gelişme! Arif Sağ katılmadı

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (MESAM ) 2018 yılında yapılan genel kuruluna hile karıştırıldığı iddiasıyla, Recep Ergül öncülüğünde Coşkun Sabah, Suat Suna, Vedat Çetinkaya, Turhan Taşan, Celal Yarıcı gibi isimlerin açtığı genel kurulun iptali davasında karar çıktı. Mahkeme MESAM üyelerini haklı bularak MESAM 9. Genel Kurulu ve 15. Olağan Genel Kurulu'nda alınmış olan dayanak kararların kesin hükümsüzlüğünü gözeterek iptaline karar verdi.

Magazin 28-09-21 15:04

Öğretmenler haklarını koruyacak meslek kanunu istiyor

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 nolu şube başkanı Mehmet Çabuk’un 2020-2021 eğitim-öğretim yılı 1.

Yurthaber 24-01-21 14:32

Eğitim-Bir-Sen, öğretmenlik meslek kanununun çıkarılmasını istiyor

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, öğretmenler arasındaki sınıflandırmaların kaldırılmasını isteyerek, “Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an önce çıkarılmadan sorunların tükenmesi de mümkün görünmüyor” dedi.Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şube Başkanı ve aynı zamanda Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin SÖYLEMEZ yaptığı yazılı açıklamada öğretmenlerin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sundu.Atama ve yer değiştirme işlemlerinde adaletli olunması gerektiğini dile getiren Söylemez, “Norm kadro fazlası öğretmenin sorununu çözmenin en doğru yöntemi İl geneli alan değişikliği ve özür grubundan önce ilana çıkıp puan üstünlüğüne göre isteğe bağlı olarak tercihlerine yerleştirip resen atama yoluna gitmemekten geçer.

Yurthaber 03-01-21 13:30

SGK yapılandırması için son fırsat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırmalardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için son günün 31 Aralık olduğunu hatırlatarak, vatandaşların müracaatları son güne bırakmamalarını ve e-devlet ile e-sigorta kanallarıyla da yapabileceklerini söyledi.Kanun gereğince 2020 Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; sigorta primlerinin, Genel Sağlık Sigortası primlerinin, işsizlik sigorta primlerinin, 31 Aralık 2020’den önce kesinleşen idari para cezalarının, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primlerinin, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6’ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primlerin ve 6183/48.

Yurthaber 29-12-20 12:26

Yapılandırma başvurusu için son başvuru tarihi 31 Aralık

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırmalardan yararlanmak isteyen vatandaşlar için son günün 31 Aralık olduğunu belirterek, vatandaşların müracaatları son güne bırakmamalarını istedi.Kanun gereğince 2020 Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; sigorta primlerinin, Genel Sağlık Sigortası primlerinin, işsizlik sigorta primlerinin, 31 Aralık 2020’den önce kesinleşen idari para cezalarının, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primlerinin, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer’ileri, 5510/Ek-5, Ek-6’ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primlerin ve 6183/48.

Yurthaber 17-12-20 13:47

SGK İl Müdürü Koç’tan yapılandırma çağrısı

SGK Mersin İl Müdürü Ali Koç, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile kuruma olan borçların yeniden yapılandırılmasına imkanı sağlandığını hatırlatarak, bu imkandan faydalanmak isteyen mükelleflerin 31 Aralık tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini bildirdi.Koç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, kanunun, 2020 yılı Ağustos ayı ve önceki aylara ilişkin alacakları kapsadığını belirterek, "Yeni Yapılandırma Kanunu kapsamındaki alacaklar, sigorta primleri, genel sağlık sigortası primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar olacaktır" dedi.Ayrıca Bağ-Kur (4/b) sigortalılarının borçlarını ödememeleri veya Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde 31 Ekim 2020 tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçlarının silineceğini vurgulayan Koç, "Bağ-Kur sigortalılarının, durdurulmuş sigortalılık sürelerinin, durdurulmuş sürelere ait prim tutarının Yİ-ÜFE ile güncellenmiş halinin, 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren 2 ay içinde müracaat etmeleri ve 1 Mart 2021 tarihine kadar ödemeleri halinde, durdurulmuş süreleri ihya edilerek sigortalılık süresinden sayılacak, bu kapsamdakilerden ödeyecekleri Yİ-ÜFE’li tutarda herhangi bir indirim yapılmayacaktır.

Yurthaber 17-12-20 11:40

Müdür Göksoy’dan borç yapılandırma uyarısı

Van Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, SGK borçlarının yapılandırmasının son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu ifade ederek, vatandaşların bu fırsattan yararlanması gerektiğini söyledi.SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, 7256 sayılı yapılandırmanın son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020 tarihi olduğunu ifade ederek, “Müracaatlar belirtilen tarihin mesai bitimine kadar ilgili birime şahsen, posta yoluyla, e-devlet üzerinden veya 31 Aralık 2020 tarihi saat 23.59 a kadar e-sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir” dedi.Yapılandırmanın 2020 yılı Ağustos dönemi ve önceki dönemlere ilişkin alacakları kapsadığını belirten Göksoy, “Yeni Yapılandırma Kanunu kapsamındaki alacakların ise sigorta primleri, genel sağlık sigortası primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklardan oluşuyor” ifadelerini kullandı.Bağ-Kur 4/b sigortalılarının borçlarını ödememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde 31 Ekim 2020 tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetlerinin durdurularak, prim borçlarının silineceğini dile getiren Göksoy, “Borç asıllarında herhangi bir indirim yapılmayacaktır.

Yurthaber 14-12-20 10:47