Rahim Sarkması Haberleri

Rahim sarkması cinselliği etkiler mi? Rahim sarkması cinsel isteksizlik yapar mı?

Rahmin, rahim duvarından ayrılarak vajinaya doğru kayması rahim sarkması olarak isimlendirilmiştir. Bu durumun oluşması çeşitli nedenlere bağlı bir şekilde gelişir. İlerleyen yaş, çoklu doğum, normal doğum ya da kalıtsal durumlar bu nedenlerden bazıları şeklinde gösterilir. Çeşitli belirtiler ile birlikte görülen rahim sarkması, tedavisi olan bir durumdur.

Kadin 15-12-2023 20:49

Rahim sarkması nedir, rahim sarkması neden olur? Rahim sarkması nasıl anlaşılır?

Gebelik durumlarında, doğum anına kadar fetüsün yuvalanması, beslenmesi, korunması gibi görevleri üstlenen rahim, sahip olduğu kas yapısı ve dokusu ile doğum sırasında bebeğin dışarı itilmesini de sağlar. Kadın üreme sisteminde önemli bir rolü olan rahimde çeşitli rahatsızlıkların oluşumunun önüne geçebilmek için düzenli olarak doktor kontrolü yapılması gerekli ve önemlidir.

Kadin 15-12-2023 19:23

Rahim sarkması nasıl önlenir sorusuna Kegel egzersizi önerisi

kadınların Kegel egzersizlerini düzenli yaparak rahim sarkmasını önleyebileceklerini aktaran Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Elmas Etiz, rahim sarkmasının en belirgin risk faktörünün vajinal doğum yapmak olduğunu belirtti.

Haber 17-03-2021 11:40

Pelvik organ sarkması nedir ve neden oluşur?

Bu yazımızda, farklı sebeplerden meydana gelen ve hayat kalitesini düşüren bir problem olan pelvik organ sarkması nedir, belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir gibi sorularınıza cevap verdik.

Kadin 31-12-2020 17:42

Gizli kabus! Vajina sarkması ve rahim sarkması hakkında bilmeniz gerekenler

Kadınların gizli kabusu olarak bilinen vajina ve rahim sarkması çeşitli belirtilerle ortaya çıkıyor. Vajina ve rahim sarkması cinsel ilişkide haz kaybı, cinsel ilişki esnasında vajinadan hava sesi gelmesi, öksürürken idrar kaçırma gibi bulgularla ortaya çıkıyor. Peki kadınların utandığı için doktora gidemediği vajina ve rahim sarkması hakkında başka neler bilmeniz gerekiyor?

Kadin 08-01-2020 13:58

Rahim sarkması neden olur? Sarkma riskini azaltan 5 öneri

Kadınlarda ilerleyen yaşla birlikte görülme sıklığı artan rahim sarkması, 50 yaş üzeri kadınların yaklaşık yarısında ortaya çıkıyor. Hayat boyu görülme oranı ise % 30-50 oranında değişiyor. Rahim ve idrar torbası sarkması nedeniyle kadınların % 11’i ise cerrahi geçirme riskiyle karşı karşıya kalıyor. Kadınlar bu sorun nedeniyle hem fiziksel hem de psikolojik olarak olumsuz etkileniyor, kendilerini sosyal hayattan soyutlayabiliyor.

Kadin 27-11-2019 12:05

Vajen ve rahim sarkması kadınların yaşam kalitesini etkiliyor

Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer, vajen ve rahim sarkmasının kadınların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Kadin 11-11-2019 10:50

Bu sorunlar kadınların yaşam kalitesini etkiliyor

Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer, vajen ve rahim sarkmasının kadınların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Trend 09-11-2019 13:18

Kadınların hayatını kabusa çeviren rahim ve mesane sarkmasını tedavi etmek mümkün mü?

Günümüzde özellikle ileri yaştaki kadınlarda neredeyse her iki kadından birinde bu duruma rastlanmaktadır. Ülkemizde ise bu oranın dünya ortalamasının biraz daha üzerinde olduğu tahmin edilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, kadınların hayatını kabusa çeviren rahim ve mesane sarkması tedavisinde ileri teknoloji robotik cerrahi hakkında tüm merak edilen noktaları bizler için anlattı.

Kadin 04-10-2019 09:25

Dikkat! Rahim sarkmasının nedeni kabızlık problemi olabilir

Rahim sarkması, kişinin yaşam kalitesini oldukça kötü etkileyen belirtileri ile mutlaka doğru bir şekilde tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, rahim sarkması ve kabızlık arasındaki ilişki hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Kadin 12-07-2019 10:34

İnanılır gibi değil! ‘Çok dans ettim vajinam sarktı’

Rahim sarkması kadınların yaşam kalitesini etkileyen önemli sorunlardan. Fazla kilo, çok sayıda gebelik, ağır kaldırmak, sürekli öksürmek gibi birçok problemin neden olmasıyla meydana gelen sarkma problemi, Çin’de yaşayan 60 yaşındaki bir kadının başına geldi. Olayın bu kadar dikkat çekici olması ise kadının problemin dans ederken gerçekleştiğini iddia etmesi.

Kadin 01-05-2019 09:17

Rahim sarkması ile tekrar karşılaşmamak için nelere dikkat etmek gerekir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, rahim sarkması ile tekrar karşılaşmamak için önerilerde bulundu.

Kadin 05-10-2018 10:54

Rahim sarkması kaynaklı idrar kaçırma

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, rahim sarkması hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kadin 31-08-2018 18:43

Rahim sarkması nedir? Nedenleri nelerdir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, rahmin yaşın ilerlemesi, doğum şekli ve sayısına göre deformasyona uğradığını söyleyerek, rahim sarkması hakkında açıklamalarda bulundu.

Kadin 20-07-2018 10:13