Romatoid Artrit Haberleri

Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) nedir? Romatoid Artrit belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma ya da diğer adıyla romatoid artrit bir dizi otoimmün hastalıktır. Bu hastalıkta vücudun bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi dokularını hedef alarak eklem iltihabına (artrit) neden olur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus ve psoriatik artrit gibi çeşitli iltihaplı romatizma türleri bulunmaktadır. Peki, romatoid artrit nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 25-03-2024 20:20

Faydalı sanarak yiyoruz ama iltihabı coşturuyor! Her evde bulunuyor: Ağrıları artıran o tehlikeli meyve...

Meyve ve sebze yemenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Güçlü bağışıklık sistemi için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ancak faydalı sanarak yediğimiz bazı meyve ve sebzelerin yan etkileri bulunabiliyor. Her mevsim severek yediğimiz o tehlikeli meyve ve sebze artrit ağrılarını tetikleyebiliyor.

Haber 05-12-2022 09:21

İlaçtan farkı yok! Eklem ve kas ağrılarını anında dindirir, iltihabı kurutur

Eklem ağrıları genç yaşlı demeden milyonlarca insanın çektiği rahatsızlıklardan biridir. Eklem ve kas ağrılarının birçok nedeni olabilir. En büyük nedeni ise osteoartrittir. Osteoartrit genellikle yaş ilerledikçe ortaya çıksa da açık ara en çok eklem ağrısına neden olan rahatsızlıktır. Eklem ağrısını hafifletmek için her gün yapabileceğiniz bir şey var. O da daha sağlıklı beslenmektir. Eklem ağrılarını hafifletmek için atmanız gereken ilk adım kilo vermektir.

Haber 23-11-2022 07:01

Romatoid artriti kireçlenme ile karıştırmayın uyarısı

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi İlknur Topal: - "Romatoid artrit sadece ileri yaşta görülmüyor. İlk semptomlarını 30 ile 50 yaş arasında gösteriyor. Halk arasında kireçleme diye bilinen bir çeşit iltihapsız romatizma olan osteartrit ile romatoid artrit sıklıkla karıştırılır"

Yurthaber 11-08-2022 10:13

Romatoid Artrit

Romatoid Artrit Hakkındaki Haberler Mynet'te. Romatoid Artrit Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kaplıca tedavisinin iyi geldiğini sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz! Romatoid artrit hakkında bilmeniz gerekenler

Eklemlerinizde ağrı, şişlik ve hareket kısıtlığı var mı? Sabahları eklemlerinizde bir saati bulan katılık sorunuyla baş etmek zorunda kalıyor musunuz? Bu sorunlar size tanıdık geliyorsa, nedeni, halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen ‘romatoid artrit’ olabilir! Ülkemizde her yüz kişiden 1’ini etkisi altına alan romatoid artrit genellikle el ve ayaklardaki küçük eklemleri tutsa da diz, omuz ve kalça gibi büyük eklemler de sıklıkla hastalık tablosuna ekleniyor.

Haber 02-08-2022 09:39