Tatlı Patates Haberleri

Tatlı patatesin faydaları nelerdir? Tatlı patates hangi hastalıklara iyi gelir?

Tatlı patates, sevilerek tüketilen sebze türlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Kahkahaçiçeğigiller ailesinin bir üyesi olan bu sebze, adından da belli olduğu üzere tatlı bir bitki çeşidi olarak tanımlanır. Normal patates gibi bu patates çeşidi de nişastalı olma özelliğine sahiptir. Ayrıca insan sağlığı açısından birçok farklı yararı bulunur. Peki, ana yurdu Orta Amerika olarak bilinen tatlı patatesin faydaları nelerdir?

Haber 12-06-2023 18:56

Vitamin deposunun değeri yeteri kadar bilinmiyor! Kanser riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Yediğimiz meyve ve sebzeler sağlığımız için önemli etkiler yaratıyor. Ülkemizde sıklıkla tüketilmeyen bir gıda A ve C vitamini deposu olarak görülüyor. Bu gıdanın saymakla bitmeyen faydalarına rağmen değeri yeteri kadar bilinmiyor. Faydalarını öğrenenler markete koşuyor.

Haber 06-06-2023 16:29

Severek yiyorsunuz ama dikkat! Bu meyveler kan şekerini uçuruyor

Uzmanlar sağlıklı beslenme için meyve ve sebze tüketiminin önemini her fırsatta vurguluyor. Ancak oldukça faydaları bulunan meyveler ve sebzeler bazı durumlarda zararlı etkiler yaratabiliyor. Oldukça sevilerek tüketilen bazı meyvelerin kan şeker için risk oluşturabildiği öğrenildi.

Haber 01-05-2023 17:23

Ana vatanı Güney Amerika olan tatlı patates Muğla'nın iklimine uyum sağladı

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak: - "Bu yıl 33 üreticiye 60 bin fide dağıtıldı, 22 dekar alana dikimi yapıldı. Dekar başına yaklaşık 7 ton ürün bekleniyor" - Üretici Hasan Harıpçı: - "Geçen yıl 4 dönüm, bu yıl 6 dönüm alana dikim yaptık. Bize iyi bir gelir kapısı oldu. Birkaç yıl önce bölgede hiç tanınmayan bir ürünün şimdi talebine yetişemiyoruz"

Yurthaber 18-10-2022 13:26

Tatlı Patates

Tatlı Patates Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tatlı Patates Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Oldukça şaşıracaksınız! Bu besinler ikiz bebeklere sahip olma oranını yükseltiyor

İkiz bebekler herkesin ilgisini çekiyor. Bazı insanlar ikiz bebeklere sahip olmak istese de bazıları bunun oldukça yorucu ve masraflı olduğunu düşünerek kaçınıyor. İkiz bebeklerin oluşmasında birçok etken bulunuyor. Şaşıracaksınız ama yapılan araştırmalar beslenmenin de ikiz bebek şansını artırdığını buldu.

Haber 19-09-2022 15:01