Tbb Haberleri

Türkiye Bankalar Birliği'nde başkan değişmedi: Bir kez daha Alparslan Çakar!

Mevcut başkan Alpaslan Çakar, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanlığına bir kez daha seçilerek güven tazeledi.

Finans 2024-07-17 13:34:14

İmamoğlu kazandı, tartışalar bitmedi! Özel duyurdu: AK Parti'de o belediye başkanları için soruşturma açıldı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı’nda yapılan oylamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 515 oy ile birlik başkanı seçilmişti. Rakip olarak çıkan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 250 oy almıştı. Bu seçimin ardından oy oranlarına bakıldığında bazı AK Partililerin, CHP'li Ekrem İmamoğlu'na oy verdiği ortaya çıkmıştı. Özel AK Partili o başkanlar için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haber 2024-06-08 16:17:40

İmamoğlu'nun adaylığını Özgür Özel açıkladı! Mansur Yavaş iddiasına çok net yanıt verdi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlığı seçimi için CHP'den hem Mansur Yavaş hem de Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı istediği konuşuluyordu. Tartışmalara son noktayı CHP lideri Özgür Özel koydu.

Haber 2024-06-01 15:52:36

Sayıları 19 bini bulacak! Masrafsız, komisyonsuz işlem yapılabilecek! 7 kamu bankası tek ATM'de toplandı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, "Sektördeki 7 bankanın (Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT) işbirliğiyle Türkiye'nin ATM Merkezi'ni (TAM) hayata geçirmekten dolayı çok büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Finans 2024-05-10 12:26:08
ATM

TBB duyurdu: Risk Merkezi Raporu'nda yeni dönem! Kefil bilgileri eklendi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından Risk Merkezi Raporu'na kefil bilgileri eklenmeye başlandı. Kefil bilgileri E-Devlet uygulaması üzerinden eklenebiliyor.

Finans 04-04-24 17:16

Merkez Bankası'ndan seçimlerden sonra ilk açıklama! 'Kararlı duruş' ve 'enflasyon' mesajı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.

Finans 02-04-24 14:18

Sivas’ta 2023 yılında 920 senede protesto çekildi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, geçtiğimiz yıl zamanında ödenmediği için protesto çekilen senet sayılarını ve tutarlarını açıkladı.

Yurthaber 13-03-24 14:00

TBB'nin çocuklar için düzenlediği finansal okuryazarlık yarışması 23-24 Mart'ta yapılacak

Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB) 13-15 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlediği Finansal Okuryazarlık Bilgi Yarışması'nın dördüncüsü 23-24 Mart'ta yapılacak.

Yurthaber 12-03-24 10:32

Faizler yüzde 50'yi aşınca parası çok olan da az olan da bankaya koşmuştu! Mevduat faizi oranları da bankaların kârları da rekor kırdı: İşte KKM sonrası Türk Lirası'na geçişin yansıması

Bankacılık sektöründeki en yüksek aktif büyüklüğe sahip 10 banka geçen yıl 506,8 milyar liralık kar elde ederek rekor kırdı. Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) açıkladığı verilerde geçtiğimiz yıl mevduat faizi oranlarında yaşanan artışın yansımaları da gözler önüne serildi. Yüksek faiz nedeniyle yatırımcı yeniden Türk Lirası mevduatlarına yönelince bankaların, en büyük fon kaynağı durumundaki mevduatlar da geçen yıl 13 trilyon liraya çıktı.

Finans 21-02-24 14:17

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla buluştu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetim kurulu üyesi bankacılarla bir araya geldi.

Finans 12-02-24 14:09

Yatırım karşılığı vatandaşlık veren yönetmelikle ilgili yeni gelişme! TBB dava açtı, Danıştay'dan karar çıktı

Yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık veren yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması istemine ret kararı çıktı. Türkiye Barolar Birliği, vatandaşlık kazanılmasına ilişkin şartların kanunda düzenlenmesi gerektiği, yabancı para cinsinden vatandaşlığa bir değer biçilmesi yönündeki dava konusu düzenlemelerin devletin bu alandaki saklı egemenlik yetkisini zedelediği öne sürerek dava açtı. TBB'nin açtığı davayı, Danıştay 10. Dairesi, yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Haber 03-08-23 21:26

Bakanlar, Sincan'da üniversite adaylarına tercih desteği verdi

Ankara Sincan'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı/Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Yücel Yılmaz, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, çok sayıda akademisyen ve eğitimci, üniversite adaylarına destek olmak için “Önce Öğrenci Tercih Destek Programı”nda iki gün süren etkinlikte bir araya geldi.

Egitim 01-08-23 10:56

Merkez Bankası ile bankalar arasındaki toplantı ertelendi! Gündem kredi faizleri sınırlaması...

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın bugün, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankalarla yapması beklenen toplantı 23 Haziran Cuma gününe ertelendi. Bankaların toplantıda kredi faizlerindeki sınırlanmayı gündeme getireceği öğrenildi.

Finans 19-06-23 08:06

BDDK, SPK, TBB! Bankacılık sektöründe ‘siyaset üssü’ tartışması: 3 koldan peş peşe dikkat çeken açıklamalar

Sosyal medyada bankacılık sektörüne ilişkin ortaya atılan iddialara ilişkin SPK, BDDK ve TBB birer açıklama yazısı yayımladı. BDDK, bankalar ve sektörün güçlü ve sağlam likidite ve finansal rasyolara sahip bir şekilde yoluna devam ettiğini bildirdi. TBB açıklamasında, Bankacılık sektörü tüm yükümlülüklerini karşılayabilecek güçtedir” denilirken, SPK ise, “Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen işlemler, Kurulumuz ve Borsa İstanbul tarafından anlık olarak takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Finans 25-05-23 07:36

Türkiye Barolar Birliği'nden Kızılay yetkilileri hakkında suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından, Kızılay yetkilileri hakkında 'güveni kötüye kullandıkları' gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Haber 28-02-23 22:07

Pazaryeri Belediyesi’ne tam donanımlı itfaiye hibe edildi

Pazaryeri Belediyesi’ne Türkiye Belediyeler Birliği tarafından itfaiye hibe edildi. Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in girişimleri ile Türkiye Belediyeler Birliği’nden (TBB) ilçenin ihtiyacı olan tam donanımlı itfaiye aracı teslim edildi.

Yurthaber 03-01-23 10:41

Metin Feyzioğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? KKTC nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine atanan Metin Feyzioğlu'nun hayatı!

Metin Feyzioğlu, bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları ile büyükelçi atamalarının Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Eski TBB Başkanı arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Peki, KKTC nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Metin Feyzioğlu Metin Feyzioğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Metin Feyzioğlu'nun hayatı, biyografisi ve kariyerine ilişkin detaylar...

Haber 31-10-22 06:53

Atamada sürpriz isim olarak dikkat çekmişti! Bakan Çavuşoğlu'ndan Metin Feyzioğlu açıklaması: Geri çekme imkanımız var

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tebliğiyle Türkiye'nin yeni büyükelçileri belli olmuştu. Büyükelçiler arasında sürpriz bir isim de vardı: Metin Feyzioğlu. Eski Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu'nun neden büyükelçi olarak atandığı, Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasıyla açıklık kazandı.

Haber 11-10-22 15:56

TBB Başkanı Sağkan, Bilecik Barosu yeni hizmet binası açılış törenine katıldı

TBB Başkanı Sağkan, Bilecik Barosu yeni hizmet binası açılış törenine katıldı

Yurthaber 05-10-22 19:52

TBB Başkanı Sağkan'dan Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin davayla ilgili açıklama:

"(Mahkemenin Ahmet Davutoğlu'nun tanık sıfatıyla dinlenilmesi kararı) Bir tanığın dinlenilmesi kararı verildikten sonra taraflar orada bulunmadan, hiçbir gerekçe gösterilmeden o tanığın dinlenilmesinden oy çokluğuyla vazgeçilmiştir" - "Elçi'nin katilleri ortaya çıkarılıp en ağır cezayı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz"

Yurthaber 27-09-22 19:00

Belediyeler, Avrupa Hareketlilik Haftası'nı kutlamaya hazırlanıyor

TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: - "Avusturya ve İspanya, dünyada en çok proje üreten ülkeler oldu ancak ilk kez geçen yıl Türkiye, İspanya ve Avusturya'yı geçti"

Yurthaber 07-09-22 17:50

TBB Başkanı Şahin Girişimci Kadınlar Buluşması panelinde konuştu:

"Kadın meselesi, bir kalkınma meselesidir, bir demokrasi meselesidir, o yüzden kadın meselesini bilgi ekonomisini yönetecekseniz toplumun her bir ferdine, eşrefi mahlukat olarak doğan her insanın kalkınmanın bir parçası yapmanız lazım"

Yurthaber 22-07-22 18:07

Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmişti: Yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık imkanında flaş gelişme! Ses getiren uygulamanın iptali için...

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık imkanı veren yönetmelik ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) ses getiren uygulamanın iptali için dava açtı. TBB Cumhurbaşkanlığı kararıyla yürürlüğe konulan, Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini istedi.

Haber 13-06-22 17:17

TBB, yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık imkanı veren yönetmeliğin iptali istemiyle dava açtı

TBB, yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık imkanı veren yönetmeliğin iptali istemiyle dava açtı

Yurthaber 13-06-22 16:40

'Müzik yayın saati' genelgesi çok tartışılmıştı! Türkiye Barolar Birliği (TBB) dava açtı

Koronavirüs salgını döneminde yürürlüğe giren müzik yayın saatinin 00.00'da sonlanmasına ilişkin genelge tartışmalara yol açmıştı. Müzik yayın saati geçtiğimiz günlerde yeni bir genelgeyle saat 01:00'e taşındı. Kısıtlamanın devam etmesi ve yasağın bir saat ertelenmesi tartışmaların yeniden alevlenmesine yol açarken genelge Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından yargıya taşındı.

Haber 18-05-22 15:57

TBB Başkanı Fatma Şahin, EKO İKLİM Zirvesi'nde konuştu:

"Bütün belediye başkanlarımızla birlikte mevcut ulaşımı çevre dostu ulaşıma döndürmeye çalışıyoruz"

Yurthaber 30-03-22 21:06

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Çakar, Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi:

"Rusya bizim turist açısından en büyük hayranımız. Ukrayna ise turizm açısından Rusya, Almanya, İngiltere, Polonya'dan sonra geliyor. Dolasıyla oradaki sorunun çözüme ulaşması hepimizin açısından çok önemli"

Yurthaber 04-03-22 18:00

TBB'den elektrik zammı iptali için Danıştay'a dava! 'Ticari mal değil, kamusal hizmet'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) elektrik zammı iptali için Danıştay'a dava açtı. TBB'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, elektriğin ticari mal değil kamusal ve toplumsal hizmet olduğu belirtildi. Elektriğin yaşam ve tüketici hakkı olarak kamu yararına uygun olarak tüketiciye sunulması gerektiği ifade edildi.

Haber 11-02-22 16:10

TBB, elektrik fiyatlarına ilişkin yürütmenin durdurulması için dava açtı

TBB, elektrik fiyatlarına ilişkin yürütmenin durdurulması için dava açtı

Yurthaber 11-02-22 15:55

Şule Çet raporunu hazırlayan doktora men cezası kesinleşti! Tepki çeken ifadelerden sonra...

Ankara'da üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23) plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili davada hazırladığı, 'Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır' raporuyla tepki çeken adli tıp uzmanı Dr. Mehmet Nuri Aydın'a; Ankara Tabip Odası'nca verilen 6 ay meslekten men cezası, Türk Tabipler Birliği (TBB) Yüksek Onur Kurulu tarafından onanarak kesinleşti.

Haber 10-02-22 13:01

Bireysel kredilerde ilk kez! 1 trilyon dolar…

Vatandaşın bankalara olan kredi ve kredi kartı borcunda bir ilk yaşandı. TBB verilerine göre Kasım ayı itibariyle toplam borç 1,17 milyar lira seviyesine yükseldi. Bununla birlikte bireysel kredi ve kart borcunda takibe dönüşüm yüzde 2,6 seviyesine çıktı.

Finans 25-01-22 07:59

TBB Başkanı Sağkan'dan, avukat Dilara Yıldız'ın öldürülmesine ilişkin açıklama:

"Siyasal iktidara tekrar çağrıda bulunuyoruz, İstanbul Sözleşmesi'nden dönme kararından gelin vazgeçin. Ne kadar ağır sonuçları olduğunu maalesef ki çok acı tecrübelerle yaşıyoruz"

Yurthaber 12-01-22 14:18

TBB ve barolar, avukat Yıldız'ın öldürülmesine ilişkin hukuki süreci takip edecek

TBB ve barolar, avukat Yıldız'ın öldürülmesine ilişkin hukuki süreci takip edecek

Yurthaber 11-01-22 17:39

DSP Genel Başkanı Aksakal'dan TBB Başkanı Sağkan'a ziyaret

DSP Genel Başkanı Aksakal'dan TBB Başkanı Sağkan'a ziyaret

Yurthaber 21-12-21 15:25

Son dakika haberi: TBB Başkanı canlı yayında duyurdu! 'Erdoğan'ın açıklaması sonrası 1 milyar dolar bozduruldu'

Son dakika haberi: Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, katıldığı bir televizyon programında ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Çakar, Cumhurbaşkanının açıklaması sonrasında şu ana kadar 1 milyar dolar bozdurulduğunu aktardı. Çakar ''Sadece internetten mobil bankacılık üzerinden 1 milyar dolar çözülme oldu'' dedi.

Finans 21-12-21 07:36

Son dakika: Bakan Nebati'den Türkiye Bankalar Birliği ile kritik toplantı

Son dakika haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye Bankalar Birliği ile toplantı yaptı. Toplantıda küresel ve yurtiçi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler görüşüldü. Toplantının ardından yazılı açıklamada bulunan TBB, "Toplantının amacı sağlıklı, istikrarlı büyüme performansı" ifadesine yer verdi.

Finans 18-12-21 20:53

TBB'nin yeni başkanı Sağkan, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı: Çoklu baro ayrıştırmaya dönük bir proje, kaldırmaya çalışacağız

Türkiye Barolar Birliği'nin 36. Genel Kurulu'nda Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'na (TBB) seçilen Erinç Sağkan, başkanlığı döneminde yeni bir yönetim anlayışını yaşama geçireceklerini belirterek, "Birliği yönetmeye değil, yönetmeye talip olduk" dedi.

Haber 17-12-21 17:32

TBB Başkanı Sağkan, basın toplantısı düzenledi:

"Bu meslek ve meslektaşlarımız için etkin şekilde mücadele etmenin zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu ülkede hiçbir avukat, hiçbir baro yalnız, hiçbir yurttaş savunmasız kalmayacak" - "Türkiye Barolar Birliğini 150 bin avukat denetleyecek artık. İdari ve mali yönden şeffaf bir Türkiye Barolar Birliğini hayata geçireceğiz"

Yurthaber 11-12-21 14:32

Yeni TBB yönetiminin stratejisi: İlk hedef çoklu baro

Erinç Sağkan başkanlığındaki TBB yönetimi, yeni süreçte feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nden uygulanmayan Osman Kavala kararına, Selahattin Demirtaş yargılamasından çoklu baroya kadar birçok alanda mücadele yürütecek.

Haber 06-12-21 18:54

TBB Başkanlığına seçilen Sağkan'dan açıklama:

"Bugün itibarıyla artık TBB'nin kapıları tüm avukatlara ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan açık olacaktır" - "Meslektaşının yanı başında yer alan, haksızlığa, hukuksuzluğa en üst perdeden karşı çıkan bir TBB göreceksiniz"

Yurthaber 05-12-21 19:54

Metin Feyzioğlu kimdir, aslen nereli? Eski TBB Başkanı Metin Feyzioğlu kaç yaşında?

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nın biyografisi ve yaşı, memleketi gibi konular araştırılıyor. Türk ceza hukuku profesörü ve Türkiye Barolar Birliği'nin 8. başkanı olarak bilinen Metin Feyzioğlu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Peki Metin Feyzioğlu kimdir, aslen nereli? Metin Feyzioğlu kaç yaşında? İşte merak edilenler...

Haber 05-12-21 18:40

Erinç Sağkan kimdir, aslen nereli? TBB Başkanı Erinç Sağkan kaç yaşında?

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu'nda gerçekleşen seçim sonrası Erinç Sağkan baronun yeni başkanı seçildi. Gelişme sonrası Sağkan'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki Erinç Sağkan kimdir, aslen nereli? TBB Başkanı Erinç Sağkan kaç yaşında? İşte merak edilenler...

Haber 05-12-21 18:23

Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı seçildi

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu bugün TBB'nin yeni başkanının seçilmesiyle sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan TBB'nin yeni başkanı oldu.

Haber 05-12-21 18:21

Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı Erinç Sağkan

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 36.

Haber 05-12-21 17:57

TBB’de başkanlık seçimleri yapılıyor

Yaklaşık 150 bin avukatın kayıtlı olduğu Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) Olağan Genel Kurulu bu hafta sonu yapılacak.

Haber 04-12-21 14:26

Metin Feyzioğlu'ndan 'avukatlık asgari ücret tarifesi' müjdesi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Biraz önce Resmi Gazete'ye avukatlık asgari ücret tarifesini enflasyon oranının üzerinde yüzde 25 artışla gönderdik. Maliye Bakanımız, Adalet Bakanımız ile yakın bir çalışma içinde." dedi. Öte yandan avukatlık asgari ücret tarifesi Resmî Gazete'de yayımlandı.

Haber 19-11-21 19:21

TBB'deki kritik başkanlık seçimlerinde dengeler nasıl?

Yaklaşık 150 bin avukatın kayıtlı olduğu TBB Başkanlığı için 4-5 Aralık tarihlerinde seçim yapılacak.

Haber 27-10-21 16:55

TBB Başkanı Şahin, Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi'nde konuştu:

"Biz öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki Yesrib'i, Medine yaparken gençlerin potansiyelinden, enerjisinden ve yüreğindeki imandan istifade etmiştir. İşte bu ilhamdan, bu tarihten aldığımız güç ile TBB olarak başkanlarımızla birlikte kalkınma ve demokrasi yerelden başlar diyoruz"

Yurthaber 24-08-21 20:09

Türkiye Bankalar Birliği'den sel felaketinden etkilenen vatandaşlara finansman kolaylığı

Türkiye Bankalar Birliği(TBB), sel felaketlerinin yaşandığı Bartın, Kastamonu ve Sinop illerinde müşterilere kolaylıklar sağlanması için tavsiye kararları aldı.

Finans 16-08-21 12:22