Türkçe Sözlük Haberleri

Yörük nasıl yazılır? Yörük mü yürük mü, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu sözcüklerin anlamlarını ve nasıl yazılması gerektiğini yazılışları yazım kılavuzlarında belirtmiştir. TDK tarafından alınan kararla Türkçe yazım kılavuzunda bulunan bazı sözcüklerin yazım şekilleri değiştirildi. Yazım biçimi değişen sözcükler gündemde merak uyandırdı. Buna karar göre 12. baskısı ile paylaşılan Türkçe Güncel Sözlük ile birlikte bazı sözcüklerin yeni biçimiyle kullanılması gerekecek. Yörük sözcüğü de bunlardan biridir. Peki, yörük nasıl yazılır?

Egitim 23-07-2023 18:19

Küme düşürmek nasıl yazılır? Küme düşürmek mi kümeden düşmek mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu kelimelerin doğru yazılışları ve anlamları konusunu yazım kılavuzlarında belirtmiştir. TDK Türkçe Sözlük'te bulunan bazı kelimelerin yazım şekillerinin değiştirilmesine karar verdi. Yazımı şekli değişen kelimeler gündemde yerini aldı. Buna göre 12. baskısı ile yayımlanan Güncel Türkçe Sözlük ile birlikte birçok kelimenin yeni biçimiyle yazılması gerekecek. Küme düşürmek de bu kelimelerden biridir. Peki, küme düşürmek nasıl yazılır?

Egitim 23-07-2023 18:17

Yasa koyuculuk nasıl yazılır? Yasa koyuculuk mu yasa koyuculuğu mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK) sözcüklerin nasıl yazılacağı ve kullanılması gerektiği konusunda yazım kılavuzlarında belirtmiştir. TDK, sözlüğünde yer alan bazı sözcüklerin yazım şekillerdi değiştirildi. Bu nedenle güncellenen sözcüklerin yeni yazım biçimleri gündemde yerini aldı. 12. baskısı ile yayımlanan Güncel Türkçe Sözlük ile birlikte pek çok sözcüğün yeni şekliyle yazılması gerekecek. Yasa koyuculuk da bu sözcüklerden biridir. Peki, yasa koyuculuk nasıl yazılır?

Egitim 23-07-2023 18:15

Oyun kuruculuk nasıl yazılır? Oyun kuruculuk mu oyun kuruculuğu mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu kelimelerin nasıl yazılacağı ve kullanılması gerektiği konusunda birincil kaynaktır. TDK, sözlüğünde bulunan bazı kelimelerin yazım biçimlerini güncelledi. Bu yüzden değişen kelimelerin yeni yazım şekilleri gündemde yerini aldı. Güncel Türkçe Sözlüğün 12. baskısı ile birlikte pek çok kelime yeni haliyle yazılması gerekecek. Oyun kuruculuk da bu kelimelerden biri oldu. Peki oyun kuruculuk nasıl yazılır?

Egitim 23-07-2023 18:14

Türkçe Sözlük

Türkçe Sözlük Hakkındaki Haberler Mynet'te. Türkçe Sözlük Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kanun koyuculuk nasıl yazılır? Kanun koyuculuk mu kanun koyuculuğu mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günlük ve profesyonel yaşamda duyulan ve kullanılan bazı sözcüklerin doğru yazım şekilleriyle alakalı pek çok tereddüt yaşanabilir. Türk Dil Kurumu sözcüklerin doğru yazım şekilleri ve Türkçe imla kuralları konusunda birincil kaynaktır. Türkçenin korunması ve zenginleşmesini sağlamakla görevli TDK yazım kılavuzlarını internet ortamında yayımlamıştır. Ses ve telaffuz nedeniyle yazılışı kafa karıştıran kelimeler arasında kanun koyuculuk yer alır.

Egitim 23-07-2023 18:13

Çi börek nasıl yazılır? Çi börek mi çiğ börek mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kişiler günlük hayatta sıklıkla duydukları ve kullandıkları kelimelerin doğru yazılışları konusunda tereddüt yaşayabilir. Sözcüklerin nasıl yazılması gerektiği ve Türkçe imla kuralları konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu devreye girer. Türkçenin korunması ve zenginleşmesi için TDK sözlüklerini internet ortamında erişime açmıştır. Telaffuzundan dolayı yazılışı kafa karıştıran sözcüklerden biri de çi börektir. Son değişiklikle birlikte çi börek nasıl yazılır?

Egitim 23-07-2023 18:11

Akçaarmut nasıl yazılır? Akçaarmut ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe diğer dillerle kıyaslandığında kelime haznesi bakımından en zengin dillerden biridir. Bu kadar çok kelime olması, birçok sözcüğün yazımında hatalara neden olabiliyor. Türkçede birçok kelime grubu bulunur ve yazılışı en fazla karıştırılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Türk Dil Kurumu sözlüklerinin yenilenmesiyle birlikte akçaarmut gibi kelimelerin yeni yazım biçimleri daha fazla edilmeye başlandı. Peki, akçaarmut nasıl yazılır?

Egitim 23-07-2023 18:05

Akıllı eş anlamlısı nedir? Akıllının eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Kelimelerin dildeki önemini bilmeyen yoktur. İnsanı da diğer varlıklardan ayıran en yegâne unsurlardan biri düşündüklerini kelimeler aracılığıyla ifade edebilmesidir. Tabii Türkçeyi doğru ve uygun bir şekilde kullanmak için hem kelime dağarcığımızın zengin olması hem de sözcüklerin anlamlarıyla birlikte bunların hangi fonksiyonlara sahip olduğunu bilmek gerekiyor. Anlam ve kullanım olarak çeşitliliğe sahip akıllı kelimesi de günlük hayatta sıkça kullanılan kelimeler arasındadır.

Egitim 30-07-2022 10:13

Akıl eş anlamlısı nedir? Akılın eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

“Akıl” kelimesi cümle içinde en sık kullanılan kelimelerden biridir. Hem atasözü, hem deyim, hem tek başına; dilde oldukça fazla kullanım çeşitliliğine sahip akıl kelimesinin anlamını öğrenmek için Türk Dil Kurumu Türkçe Sözlük ilk araştırılması gereken kaynaktır. Türkçe Sözlük’e bakarak kelimenin kökenini, taşıdığı anlamları kolaylıkla öğrenmek mümkündür. Akıl kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 28-07-2022 16:05

Akademi eş anlamlısı nedir? Akademinin eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Sözcükler, günlük iletişimin olmazsa olmaz ögelerindendir. Dil ise bu sözcükleri barındıran, sınırsız kelime zenginliğiyle tüm ihtiyaçlarımızı somut olarak dile getirebildiğimiz en önemli iletişim aracıdır. Ancak dilin sunduğu bu çeşitliliğini en doğru hâliyle kullanmak için aynı kelimeler ile tekrara düşmemek gereklidir. Bu nedenle dilimizdeki her kelimenin anlamını ve eş anlamlısını öğrenmek oldukça önemlidir. Akademi kelimesinin eş anlamlısı nedir? Örnek cümleler ile akademinin eş anlamlısı.

Egitim 28-07-2022 13:33