Tusas Milli Muharip Ucagi Haberleri

Milli muharip uçağın maliyeti belli oldu! F-35 mi ucuz KAAN mı? Dikkat çeken 'Mercedes çıkışı'

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Milli Muharip Uçak KAAN hakkında merak edilen konuya açıklık getirdi. KAAN'ın maliyetini ilk kez açıklayan Kotil, tesisler de dahil olmak üzere 2 milyar dolar harcandığını söyledi. F-35’in maliyeti ise yaklaşık 130 milyon dolar civarında.

Finans 2024-05-15 11:17:50

Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu! 14 dakika havada kaldı

Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden Milli Muharip uçak KAAN, ikinci uçuşunu başarıyla tamamladı. KAAN, 14 dakika havada kalarak, 10.000 feet irtifa ve 230 knot hıza ulaşmayı başardı.

Haber 2024-05-06 17:16:27

“Milli Muharip Uçak Kaan” konferansı Düzce'de düzenlendi!

Türk Havacılık ve Sanayii A.Ş (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Milli Muharip Uçak Kaan” başlıklı TUSAŞ ve Türk Havacılığı Konferansı, Düzce Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan da konferansa katıldı.

Haber 2024-04-17 13:59:43

Milli muharip uçak KAAN yeni boyasıyla

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), milli muharip uçak KAAN’ın yeni boyasını ve boyama aşamalarını sosyal medyadan paylaştı.

Yurthaber 2024-03-19 15:47:08

TUSAŞ paylaştı! İşte KAAN'ın 'sesi'

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu geçtiğimiz günlerde yaptı. TUSAŞ'tan yeni bir görüntü paylaşılarak, "KAAN’ı bir de kendi sesinden dinleyelim" denildi.

Haber 27-02-24 12:30

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Muharip Uçak: KAAN'la ilgili açıklama: Aynı F-16 gibi! Daha neler gelecek neler

Son dakika haberi: 31 Mart yerel seçim çalışmaları çerçevesinde il ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki mitingde konuştu. Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuşunu bugün başarıyla gerçekleştirmesiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Erdoğan "KAAN, aynı F-16 gibi. Daha neler gelecek neler" dedi.

Haber 21-02-24 14:23

Milli muharip uçak KAAN’ın ilk uçuşu sonrası Özgür Özel ve İmamoğlu'ndan peş peşe paylaşım

Milli muharip uçak KAAN’ın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesi ile ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den de açıklama geldi. Özel açıklamasında emeği geçen herkese teşekkür ederken “ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Özel'in ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yapmış olduğu paylaşım da dikkat çekti. İmamoğlu, "Yürekten tebrik ederim" dedi.

Haber 21-02-24 13:25

Son dakika | Türkiye için tarihi gün: Milli Muharip Uçak (MMU) gökyüzünde! 'KAAN' ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi, ilk görüntüler geldi

Son dakika haberi: Milli Muharip Uçak (MMU) için dönüm noktası niteliğinde bir gelişme yaşandı. MMU 'KAAN' uzun süredir heyecanla beklenen ilk uçuşunu gerçekleştirdi! Başarıyla tamamlanan uçuş sonrası KAAN'ın semalarda süzüldüğü anları gösteren ilk görüntüler de geldi. KAAN geri dönüşte ise alkışlarla karşılandı. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de KAAN'ın uçuşundan yeni görüntüleri paylaştı.

Haber 21-02-24 09:28

Bakan Kacır’ın Milli Muharip Uçak KAAN sorusuna Temel Kotil'den heyecanlandıran yanıt: Çok yakın

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kotil, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın, Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağı KAAN’ın son durumu hakkında yönelttiği soruya, “Yer testleri yapıyoruz. Yakın” şeklinde cevap verdi.

Haber 28-01-24 11:02

Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuşu ne zaman? Savunma Sanayi Başkanı açıkladı

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Milli Muharip Uçak Kaan’ın ilk uçuşu inşallah yakın zamanda olacak. 2024 yılında F-16 projemizin teslimatı yapılacak." açıklamasını yaptı.

Finans 12-01-24 12:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete TOGG ve KAAN tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İnovasyon Haftası programında konuştu. "Şimdiye kadar 35 bin ihracatçımıza hususi damgalı pasaport verdik" diyen Erdoğan, “Türkiye OECD ülkeleri arasında ihracatını en hızlı artıran üçüncü ülke oldu" ifadelerini kullandı. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Yollarımızı süsleyen 12 binden fazla TOGG’a ‘Yurt dışından geldi’ dediler. Aynı yalanı şimdi de Milli Muharip uçağı ‘KAAN’ için dillendiriyorlar" dedi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

Haber 24-11-23 15:59

SON DAKİKA | MSB kaynaklarından ‘Eurofighter’ ve KAAN açıklaması! Tepki çeken 'İncirlik' iddiası ise yalanlandı

Son dakika haberi: MSB kaynakları, Eurofighter tedarikine ilişkin son durum ve sosyal medyada yer alan "İkinci el Eurofighter alınacağı" iddiasına ilişkin açıklamada bulundu. MSB kaynakları ayrıca, milli muharip uçak KAAN ile ilgili de bilgilendirmede bulundu. İncirliğe inen ABD uçaklarının Güney Kıbrıs üzerinden İsrail’e silah taşıdığı iddiasına da yanıt veren MSB kaynakları, iddiaları yalanladı.

Haber 23-11-23 12:09

SON DAKİKA | MSB'den Doğu Akdeniz'deki ABD gemileriyle ilgili açıklama: Takip ediyoruz. Tüm tedbirler alınmıştır

Son dakika haberi: İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Doğu Akdeniz'e gönderilen ABD gemileriyle ilgili "Her türlü gelişmeyi takip ediyoruz. Tüm tedbirler alınmıştır" ifadelerine yer verdi. Açıklamanın devamında "ABD’li muhataplarımıza bu konuyu sorduğumuzda, ‘Muharip olmayanların, sivillerin tahliyesi operasyonu kapsamında geldiklerini’ bildiriyorlar" denildi.

Haber 19-10-23 12:05

Milli muharip uçağı ne demek, KAAN isminin anlamı nereden geliyor? TUSAŞ Milli muharip uçağı Kaan'ın özellikleri!

Yerli milli muharip uçağı ile ilgili açıklama geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Uçağın ismi KAAN oldu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin Kahramankazan'daki yerleşkesinde gerçekleştirilen törene ilişkin basında yer alan haberler sonrası birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, milli muharip uçağı ne demek, KAAN isminin anlamı nereden geliyor? İşte, TUSAŞ Milli muharip uçağı Kaan'ın özellikleri...

Haber 02-05-23 09:20

AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da muhtarlarla bir araya geldi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bugün Milli Muharip Uçağımız KAAN'ın artık gök vatanımız için hazır olmaya başlamasıyla denizde, deniz altında, karada, gök vatanda ve uzayda, her alanda Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını korumak üzere güçlü bir Türkiye var." dedi.

Yurthaber 02-05-23 07:47

1 Mayıs'ı işaret edip açıkladı 'Sürpriz yapacağız! Bekleyin' Milli Muharip Uçak kritik öneme sahip

Türkiye'nin en iddialı teknoloji projesi olarak nitelendirilen Milli Muharip Uçak (MMU), yaklaşık 3 bin personelin çabasıyla bu yıl yapılması hedeflenen ilk uçuşa hazırlanıyor. MMU Ürün Baş Mühendisi Emre Yaban, TUSAŞ tarafından yürütülen havacılık projelerine ilişkin 1 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan törenle ilgili "MMU ile ilgili bir sürpriz yapacağız 1 Mayıs'ta. Şimdi açıklamayayım, sürprizimizi bekleyin diyeyim." şeklinde konuştu.

Haber 27-04-23 11:28

SON DAKİKA EYT HABERİ: EYT'liler 1 Nisan itibarıyla maaşlarını almaya başladı! Temmuz'da çifte zam var

Son dakika: Milyonlarca EYT'li 1 Nisan itibarıyla maaşlarını ve fark ücretlerini almaya başladı. Muharip gazilerin asgari ücret seviyesine çıkarılan aylıkları ile güvenlik korucularının 7500 liraya yükseltilen aylık farkları da bugün hesaplara yatıyor. Öte yandan EYT kapsamında emekli olacakların aylığına milli gelirdeki artışla birlikte temmuz zammı da yansıyacak. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 07-04-23 08:42
EYT

Milli Muharip Uçak'ta ABD'yi şaşırtan detay! Son fotoğrafları mercek altına alıp o özelliğe dikkat çektiler: Eşi benzeri yok

Geçtiğimiz günlerde piste çıkıp taksi testlerini başarıyla icra eden Milli Muharip Uçak (MMU) ABD basınına damgasını vurdu. Yerli ve milli savaş uçağı MMU'nun görüntüleri üzerinden tasarımını inceleyen bir analizde uçakta yer alan bir özelliğin eşi benzeri olmadığı vurgulandı.

Haber 28-03-23 11:26

Milli Muharip Uçak'tan ilk görüntüler! İsmail Demir paylaştı: Bu gurur hepimizin

Milli Muharip Uçak (MMU) için kritik bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak'ın ilk görüntülerini paylaşarak "Mühendislerimizin emeğine sağlık. Bu gurur hepimizin. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Haber 23-03-23 00:05

Türkiye'yi gururlandıran haber! MMU'nun ardından HÜRJET de piste çıktı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak'ın (MMU) ardından, HÜRJET'in de piste çıktığını belirterek, "Yerli ve milli jet uçağımız koşmaya başladı, gökyüzüne kavuşmak için gün sayıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Haber 18-03-23 21:19

İsmail Demir'den heyecanlandıran paylaşım: Milli Muharip Uçak pist başında!

Türkiye'nin yerli ve milli savaş uçağı projesi Milli Muharip Uçak (MMU), piste çıktı. Kendi motorlarını kullanarak piste çıkan Milli Muharip Uçak, taksi testini başarıyla icra etti. Konuya ilişkin ise Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den paylaşım geldi. İşte haberin detayları...

Haber 17-03-23 20:45

Tusaş Genel Müdürü Temel Kotil açıkladı: Milli Muharip Uçak'ın (MMU) motoru takıldı, yurt dışından talep var

Türk savunma sanayiinin en büyük projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak (MMU) ile ilgili çalışmalar hız kazandı. 5. nesil savaş uçağı olarak tasarlanan ve ileride F-16'ların yerini alacak olan MMU ile ilgili TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, yeni açıklamalar yaptı. Kotil, MMU'ya yurt dışından talepler geldiğini belirterek, "Uçağın motorunu arkadaşlar birkaç saat içinde taktı. Yakında motor çalıştıracağız. Yıl sonunda uçuş yapmak ve projeyi de 5 yıl sonunda tamamlamak istiyoruz" dedi.

Haber 11-01-23 20:08

Son dakika: 2023'te semalarda süzülecek! Milli Muharip Uçak için tarih verdi: Savunma sanayiinde kritik gelişme

Son dakika haberi: Türkiye, savunma sanayiinde adımlarını hızla atmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2023'te hangardan çıkması beklenen Milli Muharip Uçak (MMU) için kritik bir gelişme yaşandı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 2025'te uçması planlanan Milli Muharip Uçak'ın uçuş tarihinin öne çekildiğini duyurdu.

Haber 09-01-23 10:47

Milli Muharip Uçak Yunan basınını sarstı! Milli Savaşçı dediler... Bazıları sadece tek bir noktayı ağızlarına doladı

Yapım sürecinde kritik bir aşamaya daha geçilen Türkiye'nin en önemli savunma sanayisi projelerinden olan Milli Muharip Uçak, Yunan basınında büyük yankı buldu. 2023 yılında hangardan çıkması beklenen uçaktan "Milli Savaşçı" olarak bahseden bazı Yunan gazeteleri olduğu gibi, uçağın eleştirecek tarafını bulamayınca sadece beklenenden daha geç filoya gireceğiyle ilgili yorumları ağızlarına dolayanlar da oldu.

Haber 25-11-22 15:09

Savunma Sanayi Başkanı'ndan gündem olacak ifadeler! 'Herkes bu işi nasıl yaptığımıza bakıyor'

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktaya dikkat çekti. Bir üniversitenin akademik açılış töreninde konuşan Demir, F-35’ler ile ilgili "F-35 olmazsa milli muharip uçak yaparız. F-16 talebi oldu, olmadı umurumda değil, daha iyisini yaparız" ifadelerini kullandı. İsmail Demir, "İHA’lar SİHA’lardan herkes bahsediyor. Artık dünya markası oldu." dedi.

Haber 27-10-22 20:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST KARADENİZ 2022'de konuştu: (2)

"Bayraktar'la, Anka'yla, Akıncı'yla, Aksungur'la, Atak'la, Hürkuş'la, Gökbey'le, Milli Muharip Uçak projesi ve daha nice teknolojiye dayalı atılımla gurur duymamızın sebebi savaşa olan hevesimiz değil, ülkemizi güçlü tutma mecburiyetimizdir" - "Samsun'da ilk defa sizlerin takdirine sunulan Kızılelma insansız savaş uçağımız dünya harp tarihinde oyun değiştirici hamle olarak görülmektedir" - "Türkiye, şu anda büyümede ikinci sırada. Hani diyorlar ya 'Çılgın Türkler', evet yanılmadınız, Çılgın Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor" - "Bir fikrim var diyen gençlerin bunu gerçekleştirmek için yurt dışına gitmeyi düşündüğü değil diğer ülkelerdeki gençlerin ülkemize akın ettiği bir teknoloji iklimi inşa etmeliyiz"

Yurthaber 03-09-22 16:42

Türkiye'nin en güçlü motoru için geri sayım

TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit: - "(TEI TF6000 turbofan motoru) Tasarımı bitti ve imalat aşamasında. Böyle büyük bir motorun prototipinin imalatı ilk defa yapıldığı için 1 yılı geçebiliyor ama hedefimiz önümüzdeki yılın ilk aylarında imalatını tamamlayıp ilk çeyrekte de marşa basabilmek" - "Bir sonraki adım Milli Muharip Uçak'ın motoru olacak. Bu motorun güç sınıfını özellikle seçtik. İhtiyaç duyulduğunda Bayraktar Kızılelma'nın ihtiyacını karşılayabilecek güçte. 4 tanesi bir hücumbotu götürebilecek güce sahip"

Yurthaber 31-08-22 11:03

Görücüye çıktı: Yoğun ilgi! F-35 ile yarışabilir durumda olacak Uçağımız muhteşem görünüyor

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda F-16 uçaklarının yerini alabilecek ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçağı (MMU), Samsun’da gerçekleşen TEKNOFEST KARADENİZ’de görücüye çıktı. 2-3 sene içerisinde uçuşu hedeflenen ve F35’in muadili olarak planlanan MMU, birçok özellikte F-35 ile yarışabilir bir durumda olacak. Türkiye’nin Milli Muharip Uçağı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. MMU’yu inceleyen vatandaşlar, "Uçağımız muhteşem görünüyor." dedi.

Haber 30-08-22 18:32

Türkiye'nin ilk yerli ve milli savaş uçağı için yoğun mesai harcanıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade: - "(Milli Muharip Uçak) Gece gündüz 24 saat esasına göre çalışıyoruz, büyük mesafe katettik. Cumhurbaşkanımızın emrettiği şekilde 2023'te hangardan çıkartacağız. Sonraki yıllarda da uçuşa başlayacak ve envanterimize dahil olacak"

Yurthaber 23-06-22 12:07

F-16 Özgür modernizasyonunda seri üretime geçildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Uçak Daire Başkanı Abdurrahman Şeref Can, F-16 uçaklarının yerli aviyoniklerle modernize edilmesine yönelik Özgür Projesi'nde seri üretime geçildiğini bildirdi - Can, Milli Muharip Uçak'ta kullanılacak motorun geldiğini, alt sistemlerin tasarım ve üretimlerinin büyük ölçüde tamamlandığını belirtti

Yurthaber 02-06-22 14:08

Akıncı TİHA'nın yerli motoru için geri sayım

TEI Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit: - "PD225 motorunda iyi bir yere geldik. Uzun süreli yorulma ve zorlama testlerinin yüzde 75'ini hemen hemen tamamladık. Bir yıl içinde bu motoru Akıncı'yı uçuracak şekilde teslim etmeyi hedefliyoruz" - "Milli Muharip Uçak'ın ihtiyaç duyduğu motoru geliştirip, üretip, teslim edecek yeteneğe TEI olarak geldiğimizi görüyoruz. TEI ekibi olarak ustalık eserimiz olacak"

Yurthaber 30-05-22 11:05

Türkiye'yi uçuracak mühendisler işe İHA ile başlıyor

TUSAŞ tarafından işe alınan yeni mezun mühendisler, Mühendis Geliştirme Programı ile Milli Muharip Uçak, Hürjet, Gökbey, Atak-2, Anka, Aksungur gibi projelerde görev almaya hazırlanıyor - Program kapsamında bir insansız hava aracını tasarlayıp uçuran mühendisler, burada teorik eğitimlerini pratiğe döküyor, birlikte sorun çözme ve iş yapma becerileri kazanıyor

Yurthaber 10-05-22 12:50

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ, Milli Muharip Uçak için motor üretimine talip oldu

Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Faruk Akşit: - "Milli Muharip Uçak için 35 bin pound güçte bir motor yapabileceğimize eminiz. Kendimize güveniyoruz"

Yurthaber 03-05-22 11:03

TUSAŞ'ın Milli Muharip Uçağı'nın yazılımı Antalya'da yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "TUSAŞ'ın yürüttüğü en önemli projelerden biri de ülkemiz için son derece kritik bir konu olan Milli Muharip Uçak Projesi. İmzalanacak sözleşmeyle bu projenin bir ayağı Antalya'ya taşınıyor"

Yurthaber 12-03-22 15:41

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Sadık Piyade:

"(Milli muharip uçağı) Yüzde yüz bizim olacak, 2023'de hangardan çıkacak"

Yurthaber 11-01-22 15:27

Savunma sanayisinde kur krizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın törenle açılışını yaptığı tesislerde Milli Muharip Uçak projesini yürütecek olan TUSAŞ'ın, alt yüklenicileriyle kur krizi yaşadığı ortaya çıktı.

Haber 07-01-22 20:39

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Muharip uçak için tarih verdi

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da Savunma Sanayii Tesisleri açılış töreninde konuştu. Türkiye'nin, İHA, SİHA ve TİHA üretiminde dünyanın ilk üç ülkesi içinde olduğunu belirten Erdoğan, "Şimdi sıra Milli Muharip Uçak'ta. İnşallah 2023 yılında hangardan çıkarıp dünyaya göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber 06-01-22 19:17

Son dakika: Savunma sanayii ve havacılık için tarihi gün! Dev tesis açılıyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

Son dakika... Savunma sanayii için tarihi gün geldi. Türkiye'nin havacılık sanayisindeki iddiasını artıracak Milli Muharip Uçak (MMU) Mühendislik Merkezi ve Kompozit Üretim Binası'nın da aralarında olduğu tesislerin resmi açılışı bugün yapılacak. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. İşte tüm detaylar...

Haber 06-01-22 08:36

Milli Muharip Uçak için Rusya ile görüşmeler sürüyor

Moskova, Türkiye'nin kendi beşinci nesil savaş uçağını geliştirebilmesine yardımcı olmak için Ankara ile görüşmeleri sürdürdüğünü duyurdu.

Haber 14-11-21 16:15

Milli muharip uçakla ilgili bilinmeyen detayı açıkladı! F-35'in de üzerinde

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, üzerinde çalıştıkları Milli Muharip Uçağı'nın özelliklerine değinirken 2022'de hangardan çıkacak uçağın Türkiye'yi bu alanda dünyadaki 5 ülkeden birinin içine sokacağını söyledi. Kotil Milli Muharip Uçağı'nın F35'in de üstünde olan F22'ye yakın teknik özelliklere sahip olacağını söyledi.

Haber 11-11-21 02:33

Bakan Akar müjdeyi verdi! Sırada milli muharip uçağı var

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, artık geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya gelen Türk savunma sanayi, elde ettiği birikimle İHA, SİHA ve TİHA'lardan sonra Milli Muharip Uçağımızı ve hava savunma sistemimizi de yakın gelecekte üretecektir." ifadelerini kullandı.

Haber 29-08-21 19:38

Son Dakika: MSB'den Afganistan açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında "TSK unsurlarının Afganistan’da muharip görevi olmayacak, meşru müdafaa dışında operasyonel görevde bulunmayacaktır." denildi.

Haber 29-07-21 13:17

Milli Muharip Uçak'ın yazılımları, Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent'te yapılacak

Milli Muharip Uçak'ın yazılımları, Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent'te yapılacak

Yurthaber 19-06-21 12:03

Bakan Akar'dan hava operasyonlarının yönetildiği komutanlığa ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonu hava harekatlarının yönetildiği Muharip Hava Kuvveti Komutanlığının bulunduğu Eskişehir'e geldi.

Haber 02-05-21 21:09

Antalya OSB’den yerli ve milli SİDA’ya destek

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ile Türkiye’nin ilk yerli ve milli SİDA’sının üreticisi ARES Tersanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, ar-ge ve inovasyon alanında hayata geçirilebilecek olası projeleri değerlendirmek için bir araya geldi.Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye’nin ilk insansız muharip deniz aracını üreten Antalya merkezli ARES Tersanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu ile özellikle ar-ge ve inovasyon alanında yapılacak olası iş birlikteliklerini görüşmek üzere bir araya geldi.

Yurthaber 17-12-20 10:09

Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor

Edirne’de ikamet eden Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Edirne ilinde ikamet etmekte olan Kıbrıs gazilerine, Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde tevcih edilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Milli Mücadele yıllarında gösterilen feragat, fedakarlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince Bakanlar Kurulunun önerisi üzerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası; Edirne ili Uzunköprü ilçesine bağlı Balabankoru köyünde ikamet etmekte olan Kıbrıs Gazisi Süleyman Oyman’a, Dereköy’de ikamet etmekte olan Hüseyin Pekel ve beraberindeki kızı Esen Göcen’e Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından tevcih edildi.Gerçekleştirilen programa Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler birim sorumlusu Zeynep Şener, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kıbrıs Gazisi İbrahim Aksal da katıldı.“Torunlarıma bırakacağım en büyük miras”Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ve aradan geçen 46 yıl sonra “Milli Mücadele Madalyası” ile onurlandırılan Kıbrıs Gazisi Hüseyin Pekel, “Bu benim için haklı gurur kaynağı olan bir durumdur.

Yurthaber 30-10-20 12:52

Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor

Edirne’de ikamet eden Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Edirne ilinde ikamet etmekte olan Kıbrıs gazilerine, Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde tevcih edilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Milli Mücadele yıllarında gösterilen feragat, fedakarlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince Bakanlar Kurulunun önerisi üzerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası; Edirne ili Uzunköprü ilçesine bağlı Balabankoru köyünde ikamet etmekte olan Kıbrıs Gazisi Süleyman Oyman’a, Dereköy’de ikamet etmekte olan Hüseyin Pekel ve beraberindeki kızı Esen Göcen’e Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından tevcih edildi.Gerçekleştirilen programa Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler birim sorumlusu Zeynep Şener, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kıbrıs Gazisi İbrahim Aksal da katıldı.“Torunlarıma bırakacağım en büyük miras”Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ve aradan geçen 46 yıl sonra “Milli Mücadele Madalyası” ile onurlandırılan Kıbrıs Gazisi Hüseyin Pekel, “Bu benim için haklı gurur kaynağı olan bir durumdur.

Yurthaber 30-10-20 12:52

Milli savaş uçağının motoru için iş birliği anlaşması

Havelsan, sahip olduğu simülasyon yazılımı teknolojisiyle Milli Muharip Uçak Projesi'nden sonra yerli uçak motoru geliştirilmesine de destek verecek.

Finans 08-10-20 14:27

Milli muharip uçağı (MMU) projesiyle ilgili heyecanlandıran paylaşım

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) yaptığı paylaşımda, "F-16 uçaklarının yerine entegre etmeyi planladığımız MMU projemiz için büyük bir özveri ve heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin gururu olacak yerli ve modern gücü, gökyüzüne taşımak için sabırsızlanıyoruz" açıklamasını yapması heyecan yarattı.

Haber 19-07-20 21:30