YURTHABER

Edirne
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hobi Olarak Başladı, 26 Farklı Enstrüman Çalıyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Almanca Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Hasan Islattı, hobi olarak bağlama çalarak başladığı müzik hayatında 26 farklı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Almanca Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Hasan Islattı, hobi olarak bağlama çalarak başladığı müzik hayatında 26 farklı enstrüman öğrendi.

Islattı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yaşında Almanya'da yaşadıkları dönemde, ağabeyinin teşvikiyle bağlama çalmaya başladığını belirterek, uzun yıllar bağlama çaldıktan sonra yavaş yavaş başka enstrümanlara merak duyarak ud, cümbüş ve tambur gibi Türk enstrümanlarıyla tanıştığını anlattı.

Tanıştığı enstrümanları araştırıp incelemeye başladığını dile getiren Islattı, "Bir süre bu enstrümanlarla vakit geçirdikten sonra, 12 yıl önce başka bir merak başladı içimde. Yabancı ülkelerin halk sazlarını araştırmaya başladım. Boş kaldıkça hem o ülkelerin halk ezgilerini araştırdım hem de enstrümanlarını çalmaya gayret gösterdim. Bugün 35 yıllık müzik hayatımın birikiminde 26 farklı Türk ve dünya enstrümanını çalıyorum" dedi.

Çocukluğunda başlayan hobinin, merak duygusu sayesinde geliştiğini ifade eden Islattı, okul dışındaki tüm zamanını müzikle geçirdiğini kaydetti. Islattı, 100'e yakın şiiri, 60 civarında da bestesi olduğunu anlatarak, müzikle ilgilenen gençlere karşılık beklemeden her konuda yardımcı olacağını söyledi.

-"Müzikseverler büyük ilgi gösteriyor"

Islattı, farklı ülkelerin enstrümanlarına stüdyosunda yer verdiğini, Hindistan'dan Sitar, Azerbaycan'dan Tar, İran'dan Setar, Rusya'dan Balalayka, Amerika'dan Banjo gibi enstrümanların, stüdyosunu ziyaret eden müzikseverler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Enstrümanlar arasında en büyük ilgiyi, sanatçı Özay Gönlüm'ün "Yaren" ismini verdiği bağlamaya benzetilen "Üç kollu gitar"ın gördüğünü dile getiren Islattı, "Bu enstrüman 'Derdiyoklar Ali' olarak bilinen Ali Eker Aydoğan tarafından tasarlanmış. Kafasında böyle bir enstrüman tasarlamış ve yaptırmış. Alt tarafı uzun sap bağlama, ortası elektro gitar, en üstü de cura elektro bağlamadır. Üçü bir arada programlarda çalması rahat olsun diye yaptırmıştır. Bana da yaptırma izni verdi" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler