İstanbul'da kar yağışı etkisini artırıyor. Sabah saatlerinde bazı bölgelerde bastıran kar yağışı kenti beyaza çevirirken, uyarılar ve alınan önlemler de peş peşe geliyor. Kent genelinde adeta 'kar alarmı'na geçilirken, yağışların hafta sonu boyunca devam edeceği öğrenildi.
Dün ve bugün okulların tatil edildiği İstanbul'da yeni bir kar tatili iddiası gündeme geldi. Milyonlarca öğrenci ve veli daha şimdiden "İstanbul'da pazartesi (24 Şubat) okullar tatil mi olacak?" sorusuna yanıt aramaya başlarken; CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Gece sıcaklık düşeceği için kar yerde kalacak. Bu gece, yarın ve pazar akşama kadar kuvvetli kar yağışların devam edeceğini söyleyebiliriz" diyen Şen, açıklamasının devamında şunları söyledi;

"Pazar akşamı bu senin en soğuk günü olacağı için Pazartesi günü de okullar tatil olabilir. Bunun sebebi buzlanma olacaktır. İstanbul'da sıcaklık -4 dereceye düşecek. Okul servisleri çıkamayabilirler. Bu tabii ki Pazar günü yeniden değerlendirilecektir."

İstanbul Valisi Davut Gül bir televizyon kanalında öğrencilerin merakla beklediği soruya cevap verdi. Vali Gül, "Hava durumu kötüyse tatil olur" dedi.
