Yuzdeki Sarkmalar Haberleri

Anında genç bir görünüm sağlıyor! Ameliyatsız en az 10 yaş gençleştiren yöntem

Cildin genç görünümünü sağlamak ameliyatsız da mümkün. Yaş aldıkça genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak cildin alt tabakasında bulunan yağ dokusu ve kolajen azalmaya başlar. Bu sebeple yüz kasları gevşer ve sarkmalar meydana gelir. Evde yapabileceğiniz bu yöntem ile cildinizi daha sıkı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Kadin 2023-03-20 21:07:04

Ozon cilt bakımı nedir, nasıl yapılır? Yüze ozon tedavisi nasıl yapılır, faydaları nelerdir?

Yaşlanmayla birlikte ciltte sarkmalar, çizgiler, lekelenmeler meydana gelebilir. Bunları geçirmek ve tekrar oluşmasını önlemek için pek çok tedaviye başvurulabilir. Ozon tedavisi de cilt bakımı için tercih edilen bir yöntemdir. Oldukça etkili olması da bu tedavi yöntemini öne çıkarır. İnsan vücuduna uyumlu ve doğal olan ozon tedavisi cilt bakımı nasıl yapılır, faydaları nelerdir?

Haber 2023-03-13 17:32:30

Sarkmaları toparlıyor! Sadece bir uygulamada bile gözle görülür etki

Zamanla ciltte kırışıklıklar ve sarkmalar meydana geliyor. Bu kırışık ve sarkmalar yaşlı, yorgun bir görünüme sebep oluyor. Daha gergin ve sağlıklı bir cilt için bol su içmeyi ihmal etmemek gerekiyor. Aşağıda bulunan maske tarifi ile istediğiniz görünümü çok kısa bir süre içerisinde elde edebilirsiniz.

Kadin 2022-05-17 14:36:12

Ameliyatsız da kırışıklıklara veda etmek mümkün! Gençleşme yöntemi yüz germe bandı nasıl kullanılır?

Her kadın kusursuz, bebeksi bir cilde sahip olmak ister. Özellikle zamanla ciltte oluşan sarkmalar ve kırışıklıklar oldukça rahatsız edici boyuta gelebilir. Bu gibi durumlarda ameliyat gibi zahmetli ve acı verici yöntemlere başvurmadan da hayalini kurduğunuz cilde kavuşmak mümkün. Yüz germe bandı ile gençleşmeye ne dersiniz? Detaylar yazımızda.

Kadin 2022-02-08 17:35:07

Yeni gençleşme yöntemi! Ameliyatsız 20 dakikada kırışıklıklara son veriliyor

İlerleyen yaşlarla birlikte zaman içerisinde cildin daha derin katmanlarındaki yağlar azalır. Bu durumda gevşek ve sarkık bir cilde neden olur. Cilt sarkması ve gevşeklik çizgi ile çatlakların daha belirgin görünmesine yol açar. İsviçreli yüz plastik cerrahı Prof.Dr. Alain Tenenbaum tarafından geliştirilen yöntem ile kırışıklık ve sarkmalar tamamen ameliyatsız bir şekilde yok ediliyor.

Kadin 31-05-21 12:17

Estetiksiz yüz ve boyun sarkmalarını önleyen yöntem: Endopeel

Yüz ve boyun bölgesindeki sarkmalar endopeel ile hızla ortadan kaldırılabilir. Yaklaşık 5 yıldır Türkiye'de de uygulanan yöntem olan endopeel İsviçre'de geliştirildi. Konu ile ilgili bilgi veren Dr. Mesut Ayyıldız, ameliyatsız yüz germe yöntemlerinde endopeel yönteminin öne çıktığını söyledi.

Kadin 12-04-21 15:38

İple göz kapağı düşüklüğü nasıl giderilir? İşte ameliyatsız göz estetiği

Göz kapağı düşüklüğü bazen genetik faktörlere bazense yaştan dolayı yaşanabiliyor. Yorgun ve üzgün görünüme neden olan göz kapağı düşüklüğü cerrahi tekniklerle ortadan kaldırılabildiği gibi ameliyatsız olarak da çözülebiliyor. Göz kapağı ameliyatı yerine iple asma ile göz kapağı ve göz çevresindeki sarkmalar ortadan kaldırılabiliyor.

Haber 03-12-20 15:06

Sophie Kasaei meydan okudu: 'Kilolarımdan dolayı zorbalığa uğruyordum...'

İngiltere’nin televizyon yıldızı Sophie Kasaei önce kilolarıyla sonra da kilo vermesiyle gündem olmuştu. Kilo verdikten sonra cildinde sarkmalar ve çatlaklar oluşan Kasaei, artık vücudunu kabullendiğini ve onu bu haliyle sevdiğini söyledi.

Magazin 18-11-20 14:26

Plazma enerjisi ile ameliyatsız göz kapağı estetiği

Plazma enerjisinin estetik tıpta, cilt yüzeyindeki sarkmalar ve fazla dokuyu buharlaştırmak kaydıyla cildin yenilenmesine imkan verdiğini söyleyen Dr.

Yurthaber 17-10-20 16:36

Bunları uygulamazsanız yüz ve yanak bölgenizdeki sarkmalar çoğalabilir! Alın bölgesine...

Her ne kadar yaşlanmaktan hoşlanmasak da, bu durumun önüne geçmemiz imkansız denebilir. Çünkü yaşımız ilerledikçe hücreler yenilenmediğinden, cildimiz gençliğimizdeki formunu koruyamaz hale gelir. Ancak, bu durumun önüne geçemesek de, oluşumunu yavaşlatabilir, hatta azaltabiliriz. Peki nasıl mı? Öğrenmek için okumaya devam edin...

Kadin 13-08-20 09:45

Gıdı bölgesindeki sarkmalar nasıl önlenir?Gıdıdan kurtulmak için ipuçları

Hepimiz genç ve güzel görünmek isteriz. Fakat cildimizdeki sarkmalar bu isteğimizin gerçekleşmesini engelleyebilir. Gıdı bölgesindeki sarkmalar korkulu rüyalarımız haline gelebilir. Peki bu rahatsız edici görüntüden kurtulmak için neler yapabiliriz? İşte gıdı bölgesindeki sarkmaları önleyen maske ve egzersizler...

Kadin 07-08-20 15:50

Gebelik sonrası sarkmalara dikkat! İşte çözümü

Gebelik sonrasında veya kilo alıp verme gibi durumlarda karın cildinde sarkmalar görüldüğüne dikkat çeken Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Diren Çelik, bu durumlarda yapılması gerekenleri anlattı.

Kadin 10-07-20 15:51

Altın alacaklara önemli uyarı

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 400,3 liradan işlem görüyor. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, yıl sonuna kadar düşüş beklentilerinin sürdüğünü belirterek, 370 lira ve altına sarkmalar olmadan alım yönündeki kararların yanlış olabileceğini söyledi.

Finans 09-07-20 14:14

Genital bölge kararması ve vajina beyazlatma İşlemi

Yaşın ilerlemesi ile kadın bedeninde çeşitli değişimler meydana gelir. Bu değişimler kadınları mutsuz eden ve psikolojik olarak etkileyen türden olabiliyor. Tüm beden üzerinde olduğu gibi genital bölgede de sarkmalar veya renk değişimleri gözlenir.

Haber 24-06-20 11:04

Yüzünüzdeki sarkmaları toparlacak cilt bakımı önerileri! Zerdeçal, kahve, bal...

Cildimizi sıkı tutan kolajen ve elastin yaşla birlikte azalır ve ciltte sarkmalar başlar. Yüzümüzün görünümünü çoğunlukla genetik mirasımız belirlerken, iyi beslenme alışkanlıkları ve bazı özel bakımlarla ciltteki sarkmaların önüne geçmek ya da iyileştirmek mümkün. Yüzünüzde sarkma olduğunu fark ettiyseniz endişelenmeyin, sizi daha çekici hissettirmek için bazı basit çözümlerimiz var.

Kadin 18-04-20 12:17

Göz kapağı estetiğinde riskler var mı?

Göz çevresinde farklı nedenlerden dolayı oluşan sarkmalar göz kapağı estetiği ile giderilebiliyor. Göz kapağı düşüklüğü olanlarda sağlam dokular zarar görmeden yapılan uygulamalar ve gerekli durumlarda yapılacak cerrahi müdahalelerle giderilebilmektedir. Peki göz kapağı estetiğinin riskleri var mıdır? Göz kapağı estetiğinde ameliyat hangi durumlarda gerekli olur?

Haber 25-02-20 12:09

Obezite ameliyatı sonrası sarkan cilde tek seanslık çözüm

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Diren Çelik, 'Günümüzde çok popüler olan obezite ameliyatlarının sonrasında ani kilo kayıpları görülmektedir. Yağların hızlı bir şekilde erimesi sonucunda, fazla olan deride sarkmalar olması engellenemez' diyerek aşırı kilo kaybı sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Kadin 19-12-19 13:40

Sinirleriniz değil cildiniz gergin olsun

Zamanın ya da sık kilo alıp vermenin etkilerine bağlı olarak ciltte meydana gelen sarkmalar genellikle istenmeyen görüntüler oluşturur. Gergin bir görünüm insan hayatında dış görünüş açısından oldukça önemli.

Kadin 05-12-19 16:21

Gıdı sarkmasına artık sorun değil

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Ayşen Bilge Sezgin, gıdı bölgesindeki fazla yağların ve sarkmanın lazer lipoliz yöntemi ile giderilebildiğini söyledi.Gıdı bölgesinde yapısal olarak ya da kiloya bağlı olarak bazı insanlarda yağlanma ve sarkmalar oluştuğunu dile getiren Op.Dr.Ayşen Bilge Sezgin, “Maalesef kilo verilse dahi gitmeyen bu yağlanmalar lazer lipoliz yöntemi ile kalıcı olarak giderilebilir.

Yurthaber 05-12-19 10:03

Göz altı estetiği ile yorgun ifadenizden kurtulabilirsiniz

Göz kapağı cildi altında kas ve yağ tabakaları bulunur. Zaman içerisinde yer çekimi, yaşlanma, güneş ışınlarının etkisi ve genetik faktörlere bağlı olarak göz kapağı cildi elastikiyetini kaybeder ve sarkmalar meydana gelir.

Kadin 29-11-19 13:53

Kemik tozundan gelen güzellik

Ciltte zamanla meydana gelen düşmeler ve sarkmalar hepimizin ortak sorunu. Tüm bunlar sadece gençliğimize gölge düşürmekle kalmıyor aynı zamanda daha üzgün, daha yorgun hatta daha mutsuz bir yüz ifadesine bürünmemize neden oluyor. Böyle durumlarda da çareyi medikal estetik ya da estetik cerrahi uygulamalarında arıyoruz.

Haber 14-11-19 11:13

Ameliyatsız yüz gençleştirmede 'kök hücre' uygulaması nedir?

Yaşın ilerlemesi, çevresel faktörler ve yer çekimi etkisiyle beraber başta yüz olmak üzere ciltte sarkmalar meydana gelir. Ayrıca mimik çizgileri de ortaya çıkarır. Bunun en büyük nedeni cildin kollajen ve elastin miktarlarındaki azalmadır.

Trend 14-11-19 09:50

Kırışıklıklar, sarkmalar ve lekelenmeler! Derinin yaşlanması ve bilmeniz gerekenler

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu, deri yaşlanması ve estetik check-up hakkında tüm bilinmeyenleri bizler için paylaştı.

Kadin 05-11-19 13:16

Hamilelik sonrası sarkmalar konusunda uyardı

Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Erkin Önsal, hamilelik sonrası sarkmalara dikkat çekti.Abdominoplasti yani karın germe ameliyatının karın bölgesinin orta ve alt kısımlarındaki fazla yağ dokusunun ve bu bölgedeki yağların alınması ile gerçekleşen bir ameliyat olduğunu dile getiren Op.Dr.Erkin Önsal, “Karın bölgesinde yoğun bir şekilde sarkma ve gevşeme olan kişiler için karın germe ameliyatı önerilir.

Yurthaber 02-11-19 09:56

Vücutta yaşanan sarkmalar için mezoterapi uygulamaları!

Medikal Estetik Hekimi Dr. Seran Göçer, mezoterapide enzimatik içeriğe sahip olan Pb serumun içinde yoğun olarak kollojenaz içeren formu ile boyun ve dekolte bölgesinde germe, toparlama, daha az oranda bulunan lipaz enzimi ile de inceltme ve daraltma yaparak aynı seansta hem gıdıyı azaltabildiğini, hem de boyun cildini germek için destek olduğunu söyledi.

Trend 01-11-19 10:21

İple yüz askılama yaptırmanın yaşı var mı?

Zaman içerisinde yaşlanmanın ve yer çekiminin etkileri ile beraber vücudun büyük bölümünde sarkmalar meydana gelir. Ayrıca güneşe maruz kalma, çevre ve hava kirliliği gibi nedenler de özellikle yüz bölgesinde sarkmaların ortaya çıkmasına neden olur.

Kadin 24-10-19 09:39

Gebelik sonrası oluşan sarkmalar nasıl geçer?

Estetik cerrah Op. Dr. Defne Erkara, doğum sonrası oluşan sarkmalar konusunda uyardı.

Kadin 11-08-19 09:02

Kollarda oluşan sarkmalar nasıl düzeltilir?

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onurkan İdacı, fazla kilolu olma durumu vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi kollarda da kozmetik problem olarak ortaya çıkabildiğini söyledi.

Kadin 22-07-19 11:27

Hızlı kilo alıp vermek göğüsleri sarkıtıyor

Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, ilerleyen yaşlarda meme deformitelerinin daha sık görülebileceğini, fakat hızlı gelişim, hormon dengesizliği, genetik asimetriler, ani kilo kaybı gibi nedenlerden dolayı da erken yaşlarda, hatta ergenlik dönemlerinde de memede sarkmalar görülebileceğini belirtti.

Kadin 16-07-19 12:02

Ciltteki bozulmalara dikkat

Doktor Sevgi Ekiyor, cilt kalitesi ve sağlığının 20li yaşların ortalarından itibaren kollajenler, mineraller, vitaminler azalmaya başlayarak ve belki aynı yaşlarda belki depoları daha dolu hastalarda 30’lu yaşlardan sonra bu kayıplar ,cildin matlaşması, kırışıklar oluşması, renk ve leke problemleri, izler, volüme kayıpları ve sarkmalar gibi bulgular vermeye başladığını söyledi.Otuzlu yaşların ortalarından itibaren ise gözaltı, elmacık, nazolabial bölge ,dudak kenarlarında cilt altı yağ dokusu ve kemik yapılarının yavaş yavaş erimeye başladığından ve alt yanak çene hizasında ve gıdıda yağ birikmeye ve yerçekimi de etkisiyle gevşeyen cildin sarkıklarının ortaya çıktığın anlatan Doktor Sevgi Ekiyor, “Her 5-10 yılda bir bu azalmalar hızlandığından daha ani kayıplar ve olumsuzluklarla yaş alma belirtileri ortaya hızlanarak çıkıyor.

Yurthaber 21-06-19 10:35

Doğum sonrası oluşan sarkmalara dikkat

Estetik cerrah Op. Dr. Defne Erkara, doğum sonrası oluşan sarkmalar konusunda uyardı. Op. Dr. Erkara, “Tıp dilinde “abdominoplasti” olarak adlandırılan karın germe ameliyatı ile karın bölgesinde zaman içinde zayıflayan karın kasları onarılıyor, sarkmış deri ortadan kaldırılarak sarkık ve çatlak görünümü gideriliyor. Düz bir karın ile estetik bir görünüme sahip olan herkes, yaşamının geri kalan bölümünde çok daha sağlıklı bir yaşama adım atıyor” diye konuştu.

Kadin 04-06-19 08:58

H100 serumu cildinizdeki birçok derde derman oluyor

Doktor Sevgi Ekiyor, H 100 Serumu, derimizin zaman içerisinde maruz kaldığı yaşlanma belirtilerine (elastikiyet kaybı, nem kaybı, daha cansız gözükmesi ve sarkmalar) karşı Avrupa’nın bir çok ülkesinde uzun yıllardır doktorlar tarafından hastalarına anti-aging amaçlı kullanılan, yoğun miktarda Hyalüronik Asit, vitamin, mineral, amino-asit ve yardımcı ek içerikler barındıran profesyonel kullanım ürünü olduğunu belirtti.Yüz - Boyun - Gıdı - Dekolte ve El üzeri bölgelerinde, elastikiyet kaybından, kırışıklıklardan, aşırı kuruluk, nem kaybından ve yaşlanma belirtilerinden şikayetçi olanlarda, daha canlı, daha genç ve aydınlık bir görünüm için tercih edilen bir ürün olduğunu dile getiren Doktor Sevgi Ekiyor, “20 yaşından itibaren uygun gördüğüm her yaştaki hastama uygulayabiliyorum.

Yurthaber 31-01-19 09:45
Haber 30-01-19 16:15

'Sinüs sarkması tedavi edilebiliyor'

AZI dişlerinin arkasında, üst çenenin hemen üzerinde yer alan ve sesin oluşumunu sağlayan sinüs bölgesinde zamanla sarkmalar yaşanabiliyor.

Haber 19-12-18 12:26

Gençlik aşılarından; H 100 serumu ile her yüzde gençlik

Doktor Sevgi Ekiyor, H 100 Serumu, derimizin zaman içerisinde maruz kaldığı yaşlanma belirtilerine (elastikiyet kaybı, nem kaybı, daha cansız gözükmesi ve sarkmalar) karşı Avrupa’nın bir çok ülkesinde uzun yıllardır doktorlar tarafından hastalarına anti-aging amaçlı kullanılan, yoğun miktarda Hyalüronik Asit, vitamin, mineral, amino-asit ve yardımcı ek içerikler barındıran profesyonel kullanım ürünü olduğunu belirtti.Yüz - Boyun - Gıdı - Dekolte ve El üzeri bölgelerinde, elastikiyet kaybından, kırışıklıklardan, aşırı kuruluk, nem kaybından ve yaşlanma belirtilerinden şikayetçi olanlarda, daha canlı, daha genç ve aydınlık bir görünüm için tercih edilen bir ürün olduğunu dile getiren Doktor Sevgi Ekiyor, “20 yaşından itibaren uygun gördüğüm her yaştaki hastama uygulayabiliyorum.

Yurthaber 23-11-18 09:40

Gençlik aşılarından; H 100 serumu ile her yüzde gençlik

Doktor Sevgi Ekiyor, H 100 Serumu, derimizin zaman içerisinde maruz kaldığı yaşlanma belirtilerine (elastikiyet kaybı, nem kaybı, daha cansız gözükmesi ve sarkmalar) karşı Avrupa’nın bir çok ülkesinde uzun yıllardır doktorlar tarafından hastalarına anti-aging amaçlı kullanılan, yoğun miktarda Hyalüronik Asit, vitamin, mineral, amino-asit ve yardımcı ek içerikler barındıran profesyonel kullanım ürünü olduğunu belirtti.Yüz - Boyun - Gıdı - Dekolte ve El üzeri bölgelerinde, elastikiyet kaybından, kırışıklıklardan, aşırı kuruluk, nem kaybından ve yaşlanma belirtilerinden şikayetçi olanlarda, daha canlı, daha genç ve aydınlık bir görünüm için tercih edilen bir ürün olduğunu dile getiren Doktor Sevgi Ekiyor, “20 yaşından itibaren uygun gördüğüm her yaştaki hastama uygulayabiliyorum.

Yurthaber 23-11-18 09:40

Yaşını öğrenince çok şaşıracaksınız

Doğduğunda her şey normalken, 2 ay sonra annesinin yüzünde sarkmalar farkettiği çocuk şimdilerde 6 yaşında.

Haber 09-09-18 08:42

Ciltteki Sarkmalar Ve Kırışıklıklar Kaderiniz Olmasın

Dr. Belda Yurtseven Tüner, ciltteki sarkmaların ve kırışıklıkların altın iğneli fraksiyonel radyofrekans yöntemi ile kader...

Yurthaber 06-08-18 10:59

Bu yedi basit hareketi uygulayın gıdınızdan kurtulduğunuzu göreceksiniz

Sağlıklı beslenmek ve fiziksel olarak aktif olmak, vücudunuzun formda ve genç kalmasına yardımcı olabilecek iyi alışkanlıklardan sadece birkaçı... Yani fit bir vücut için yapmamız gerekenleri neredeyse her gün okuduğumuz haberlerden biliyoruz. Ancak, yaşlandıkça sıkılıklarını kaybetme eğilimi gösteren yüzümüz için yapmamız gerekenleri pek bilmiyoruz. Özellikle gıdı bölgesinde oluşan sarkmalar en büyük problemlerden biri. Sizin için basit ve etkili gıdı eritme egzersizlerini derledik...

Kadin 13-06-18 11:11

Obezite cerrahisi sonrası sarkmalar kabus değil

Sağlık uzmanları, obezite cerrahisi ile verilen hızlı kilolar sonucu vücutta oluşan sarkmalardan estetik operasyonlarla kurtulabilmek mümkün olacağını ifade etti.Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.

Haber 26-04-18 13:02

Obezite Cerrahisi Sonrası Sarkmalar Kabus Değil

Sağlık uzmanları, obezite cerrahisi ile verilen hızlı kilolar sonucu vücutta oluşan sarkmalardan estetik operasyonlarla kurtulabilmek...

Yurthaber 26-04-18 12:56

Gözler yaşınızı ele veriyor

İnsanın kendini ifade etmesi ve duygusal mesajlar iletmesinde gözlerin anahtar rol oynadığına dikkat çeken uzmanlar, genetiğe, dış unsurlara ve yaşlanmaya bağlı olarak göz çevresinde meydana gelen değişikliklerin yüzde en erken fark edilen yaşlanma belirtisi olduğunu söyledi.Üst ve alt göz kapaklarında sarkmalar ve torbalanmaların belirginleşmeye başladığı 35 ila 40 yaş üzerindeki kişilerin bu operasyon için uygun aday olduğunu söyleyen Platik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.

Haber 19-03-18 09:32

Plasmage İle Neştersiz Göz Estetiği Yapılıyor

Üst ve alt göz kapaklarındaki sarkmalar, cerrahi operasyona gerek kalmadan son teknoloji plasmage cihazıyla düzeltiliyor.Her...

Yurthaber 23-09-17 11:52

Normal Doğumun Riskleri Neler?

İSTANBUL,(DHA)- KABIZLIK, idrar kaçırma, gaz ve gaita kontrolünde yetersizlik, sarkmalar, cinsel fonksiyon bozuklukları ve ağrı gibi sorunlar yaşam boyunca kadınların

Yurthaber 24-07-17 17:13

Zayıfladıktan Sonraki Sarkmalar Artık Kabus Değil

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, zayıfladıktan sonra vücutta oluşan sarkmaların estetik...

Yurthaber 13-12-16 12:56

Ciltteki Sarkmalar Karın Germe Ameliyatı İle Düzeltiliyor

Uzmanlar, ciltteki sarkmaların karın germe ameliyatıyla düzeltildiğini söyledi.Acıbadem Bursa Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi...

Yurthaber 10-12-16 12:46

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda 1265-1275$seviyeleri arasında geçen yatay seyirlerde henüz bir kırılma göremezken, Altın zaman zaman 1261$ seviyelerine doğru sarkmalar da yaşayabiliyor.

Finans 25-10-16 17:16

Tüp mide ameliyatı sonrası estetik

Son zamanlarda oldukça yaygın olarak yapılan tüp mide ve mide küçültme ameliyatları sonrası vücutta oluşan sarkmalar için gerçekleştirilen estetik ameliyatların sayısında artma...

Kadin 27-09-16 14:15