Karabük Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, oluşturulan Güven Timi ile olası yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı mücadele edildiğini bildirdi.
Acaröz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilde son 9 ayda 24 dolandırıcılık olayında 154 bin 245 liranın 99 bin 545 lirasını dolandırıcı şahısların hesabına geçmeden bloke edildiğini, 54 bin 700 liralık kısımın ise dolandırıcıların eline geçtiğini söyledi.
Süleyman İlhan Acaröz, 24 olayda üç ayrı ilde tespit edilen 6 şüphelinin yakalandığını aktararak, "Ayrıca, bankalar önünde para ve kontör dolandırıcılığıyla ilgili olarak telefonla görüşerek ATM'lerden işlem yapmaya çalışan 47 vatandaşımız uyarılarak dolandırılmaları önlenmiştir. Bunun yanında ekiplerimizce toplamda 83 olaya müdahale edilmiş olup, haklarında değişik suçlardan yakalama müzekkeresi çıkan 11 şahıs ve Kastamonu'da yağma olayına karışan 3 şahıs olmak üzere toplam 14 şahıs yakalanmıştır" diye konuştu.
Muhabir: Ahmet Özler
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz